מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקל גוף בתחילת הריוןשרון13/08/2012
שלום אני שרון בת 22 הגובה שלי 1.60 והמשקל שלי כרגע 59 אני רוצה להיכנס להריון במשקל של 50 ולכן אני כרגע עושה דיאטה כי אני יודעת שבזמן ההריון אני עוד יעלה במשקל ואני לא רוצה לעלות למשקל גבוה, השאלה שלי היא אם אני יורדת למשקל של 50 בהתאם לגיל שלי ולגובה שלי האם זה עלול להזיק לעובר בהמשך כשאני אכנס להריון?אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל גוף בתחילת הריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן13/08/2012שלום.
אפשר לעבור הריון בשלום ובהצלחה ,מבחינת המשקל,גם מ59 וגם מ-50 קג.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון לתסמונת דאוןלבנת13/08/2012
האם כדאי לשקול דיקור מי שפיר? האם יש סיכון גבוה בהתבסס על התוצאות הנ"ל?
שקיפות ערפית ובדיקת דם שבוע 11+2 :
Down Syndrome
before screening: 1 in 445
after screening 1 in 8,881
Trisomy 18/13
before screening 1 in 762
after screening 1 in >10,000
חלבון עוברי נעשה בשבוע 16:
נכתב שהסיכון לפי גיל ובדיקות בטרימסטר השני הוא: 1in 5,500 לתסמונת דאון
ולטריזומי 18 הסיכון הוא פחות מ1 ל10000
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון לתסמונת דאון - תגובה
תוצאות הבדיקות שעשית לתסמונת דאון יפות.לא ציינת את גילך.להסביר שבדיקת מי השפיר גם מזהה עוד אפשריות למומים נוספים,שהם נדירים הרבה יותר. החשוב להתיעץ עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לבנת14/08/2012גילי הוא 32.5. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריוןענת12/08/2012
שלום ,
אני בעלת וסת סדיר של 28-29 יום.
אני הריון ולפי וסת א צריכה להיות בשבוע 7.3 אך לאחר ההערכת בUS נאמר לי גיל העובר קטן בשבוע כי ביוץ היה מאוחר בשבוע.
האם זה נכון שהפרש בשבוע אומר שביוץ שלי היה מאוחר בשבוע מיום 14 למחזור כי לפי מעקב זקיקים וערכת ביוץ ביתית שערכתי ,ביוץ היה צריך לאחר מקסימום בשלושה ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הריון - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור16/08/2012ערב טוב
אם העובר קטן לפי על קול זה גיל ההריון
אם יש הפרש מגיל וסת אחרון כנראה שהביוץ היה מאוחר
מנהלים את ההריון לפי גיל העל קול
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת נקבוביות שקופות סביב הפטמותשרון12/08/2012
ילדתי לפני כשבועיים ונטלתי כדורים לייבוש חלב. מאחר והחלב לא יבש מייד השתמשתי בכרוב למשך שבוע וכעת החלב יבש אך הופיעו נקבוביות שקופות וקטנטנות סביב הפטמות. האם זו תופעה שכיחה? מה עלי לעשות? האם זה ייעלם מעצמו או שיש לטפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופעת נקבוביות שקופות סביב הפטמות - תגובה
הפשוט לגשת ולהיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית+שקיפות עורפיתמאוהבת4312/08/2012
שלום רופאים יקרים ,יש לי 2 שאלות
1. עד איזה שבוע לוקחים חומצה פולית?
2. האם תוצאות השקיפות העורפית מתקבלות באופן מיידי
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית+שקיפות עורפית - תגובה
ד``ר אריה לידור12/08/2012שלום לך
ככלל חומצה פולית לוקחים עד שבוע 12 מלא
תוצאות השקיפות ניתנות במקום
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת מחזורחן12/08/2012
בתאריך ה 15-7 יום ראשון היה לי דימום קטן ולאורך כל היום לא היה לי כלום למחרת ב 16-7 התחיל המחזור בצורה רגילה ונורמלית. לצורך חישוב המחזור האחרון להגיד לרופאים לקביעת תאריך לידה צפויה מה אומרים ה 15 או ה 16???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - רופא שינייםלנה12/08/2012
שלום
יש לי כאב שיניים חזקים, קבעתי תור לרופא שיניים. האם יש בעיה עם צילומים וטיפולי שיניים בהריון? אני תחילת חודש שישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא שיניים - תגובה
אין כל בעיה אך בעת צילומי השיניים דאגי לכיסוי סינר עופרת על בטנך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין b6מרי12/08/2012
אני בשבוע העשירי להריון עם בחילות נוראיות והקאות בלי הפסקה במשך כל היום הרופא רשם לי אנקרודין 100 מג" ויטמין b6 זה לא מינון גבוה?באמת יש הקלה על הבחילות?יש השפעה על העובר אם יש עודף ויטמין b6?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין b6 - תגובה
יש הטוענים להצלחות ויטמין B6. רצוי פראמין ובמידה ולא מועיל זופרן או קיטריל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GBS בשתןאני12/08/2012
שלום, אני בשבוע 10. בבדיקות רגילות, נמצא בשתןסימנים לחיידק GBS. קראתי על זה באינטרנט ונכנסתי ללחץ גדול! אנא התייחסותכם:
1) אני ככל הנראה רגישה לפנצילין - האם אקבל אנטיביוטיקה אחרת לווריד?
2) מה קורה אם לא מספיקים לקבל את כל המנות שצריך והלידה מתרחשת מבלי שקיבלתי מספיק אנטיביוטיקה?
3) האם עלי להתאשפז כמה שעות לפני בתאריך הלידה המשוער?
4) כיצד ניתן להגן על התינוק שלי מהידבקות?
5) האם נוכחות חיידק זה בשתן בשבוע כה מוקדם (שבוע 10 כאמור) מחייב שיימצא אצלי גם לקראת הלידה או שיתכן שלא? או שבכל מקרה אקבל אנטיביוטיקה?
6) האם מומלץ לעשו בדיקה חוזרת (זה לא היה לי בהריונות קודמים)?
אנא ענו לי אני לחוצה מאוד!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBS בשתן - תגובה
בדיקת GBS רלוונטית ללידה אם נעשית בשבוע 35-37 מצוואר הרחם ומפי הטבעת. במידה וחיובית תטופלי עם החל הלידה בתכשירים אנטיביוטיים אחרים מפניצילין. בזהום הנוכחי בשתן יש לטפל בהתאם ךרגישות החיידק ובהתחשב ברגישותך לפניצילין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורישיראל11/08/2012
שלום שמי שיראל כשנולדתי היה לי בקע טבורי שהייתי מאוד רגישה לגביו
לפני כמה שנים עשיתי ניתוח בקע טבורי במקום שהיה לי הכי רגיש חשוב לי לציין שהיום כבר אין לי בכלל רגישות בטבור והשאלה שלי אם במהלך ההריון אני אמורה להרגיש את הטבור והאם אישה בהריון בדרך כלל מרגישה כאבים במהלך ההריון באיזור הטבור?
חשוב לי מאד לקבל תשובה מקצועית בתודה מראש שיראל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי - תגובה
אם עברת תיקון בקע מוצלח לא צפויות בעיות / כאבים בזמן ההריון והלידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים lamisil tablets 250 mgr&a11/08/2012
ערב טוב....
אני ובעלי מנסים להיקלט להריון, מזה כשבועיים בעלי נוטל את הכדורים לצורך טיפול בעור
בימי הביוץ שלי בעלי כבר היה נטל כדורים
במידה ונקלטתי להריון, האם זה מסוכן לי או לעובר?
האם בתקופה זו שאנו רוצים הריון בעלי יכול להמשיך ולקבל את הטיפול? או שכדאי להפסיק?
מקווה לקבל תשובה בהקדם.....
שבוע נפלא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים lamisil tablets 250 mg - תגובה
אין כל סכנה להריון העתידי .
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקררות שיעול וליחה בהריוןמרקף10/08/2012
שלום רב,
אשתי בשבוע 18. התקררה כנראה בגלל המזגנים.
היא משתעלת הרבה ועם הרבה ליחה.
ללא חום.
האם יש סכנה לעובר?
האם כדאי לבצע בדיקות כלשהן בעקבות ההתקררות?
תודה,
אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקררות שיעול וליחה בהריון - תגובה
אין כל סכנה להריון או לעובר. פני להבדק על ידי רופא משפחה והתחילי בטיפפול במידה ויומלץ
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול ברגל אחרי לידהיולדת10/08/2012
שלום
ילדתי לפני ארבעה ימים, במהלך הלידה קיבלתי אפידורל.
לאחר הלידה נשארה תחושת נימול ברגל שמאל וכאב עמום לאורך הרגל, ובגב התחתון. בדקו אותי רופאי המחלקה וכן נוירולוג- שאמרו כי אין חסר מוטורי וכי מדובר בתגובה לאפידורל שתחלוף.
בינתיים אין שיפור.
האם יתכן ונגרם נזק לעמוד השדרה בעת הלידה? או נזק עצבי כלשהו?
האם עלי לפנות כבר לברור או להמתין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול ברגל אחרי לידה - תגובה
במידה והתופעה אינה חולפת עלייך לפנות לברור מקיף לשלילת נזק עצבי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרות מעובות בנוזליםמיכל10/08/2012
שלום רב,
אני מנסה להיכנס להריון באמצעות IVF. בכל מחזור שבו אני מתחילה לעשות אולטרסאונד מהיום השלישי, ניתן לראות שחלות, זקיקים (אם יש) ורירית. לקראת היום העשירי, המתקרב למועד הביוץ, ניתן להבחין בחצוצרות מאחר שהן מעובות בנוזלים. האם יש קשר בין עליית רמות ההורמונים בדם לבין עליית הנוזלים בחצוצרות. איך ניתן להסביר את התופעה ומה ההשלכות על התפתחות הריון במצב כזה?
אודה לתשובתך המהירה,
בתודה מראש,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרות מעובות בנוזלים - תגובה
תהליך הIVF עוקף את הצורך בחצוצרות לשם השגת הריון. לעתים אבל החצוצרות ובמיוחד לאור מה שאת מתארת יכולות החצוצרות להיות גורם מפריע. ייתכן וההורמונים אום את מקבלת גורמים למבנה זה של החצוצרות אך ייתכן גם שקיים שם ממצא דלקתי המתגבר עם התקדמות הטיפול . במקרה כזה רצוי לשקול כריתת החצוצרות
התיעצי עם הרופאים המטפלים בך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה רגילה או קיסרישיר09/08/2012
שלום
אני בת 40 הריון עם תאומים שבוע 34 מצג ראש עובר ראשון ועובר שני עכוז
הריון ראשון אחרי מספר טיפולי הפריה
קיבלתי שתי חוות דעת
רופא אחד ממליץ על קיסרי רופא שני אומר שניתן במצג זה לידה רגילה
אשמח לקבל מכם חוות דעת?
אני פשוט לא יודעת מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה רגילה או קיסרי - תגובה
תאורטית יכולה ללדת לידה רגילה. מפאת גילך ווהעבר הפריוני הייתי גם אני ממליץ על ניתוח קיסרי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)