מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פענוח תוצאות העמסת סוכר 100 גר'אלונה09/07/2012
שלום רב,
בת 40, הריון ראשון, שבוע 26
תוצאות העמסת סוכר
GLUCOSE (GTT) 0'תוצאה 80
GLUCOSE (GTT) 60'תוצאה 199
GUCOSE (GTT) 120'תוצאה 115
GLUCOSE (GTT) 180' תוצאה 55
הבנתי שסוכרת הריונית מאובחנת אם יש שני ערכים הגבוהים מהערכים הנחשבים תקינים, וכשיש ערך אחד גבוה יש לבצע מעקב צמוד או דיאטה.
אצלי יש ערך אחד לא תקין, מה הדין במקרה שלי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאות העמסת סוכר 100 גר' - תגובה
ד``ר אריה לידור11/07/2012שלום לך
יש צורך במעקב צמיחת עובר הערכת כמות מי שפיר בדיקת סוכר בצום וHBA1C וכמובן יעוץ דיאטני
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בהריון-דחוף...סהר09/07/2012
שלום רב,
הריון תאומים שבוע 31, יש לי 2 שאלות:
1.התחיל לי גירודים בכל הגוף , התקפות מטרידות. הרופא שלי שלח אותי לבדיקות דם לתפקודי כבד שיצאו תקינות. כעת הוא הולח אותי לבדוק מלחי מרה. במידה וגם זה יהיה תקין
מה זה למעשה הגרד הזה? איך מתגברים עליו? זה ממש מעיק!
2.שכחתי לשאול את הרופא שלי ויש לי תור אליו רק בעוד שבועיים.
יש לי גירודים חיצוניים באיבר המין ואף הפרשות עם ריח לא נעים. מרגיש לי כמו פטריה
(חוויתי בעבר), האם אני יכולה לנסות את האגיסטן שמוכרים בסופר פארם ללא מרשם?
האם את המשחה או הנרות? או שניהם? מה מותר?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אנונימית10/07/2012הייתה לי פטרייה בשבוע 32 והרופא רשם לי גם קרם וגם נרות אגיסטן (3 ימים)
הוא אמר שזה בסדר גמור לטפל בהריון אבל עם הפטרייה לא מציקה אז עדיף לוותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרד בהריון-דחוף... - תגובה
ד``ר אריה לידור11/07/2012שלוםלך
שניהם גם הנרות וגם המשחה מותרים לשימוש בהריון.לגבי הגרד הכללי רצוי שתבדקי גם על ידי רופא העור . הטיפול בהתאם לאבחנה כלומר אם זה על רקע אלרגי אז יתאים טיפול אנטיהיסמיני למשל ואם מלחי המרה מוגברים אז יתאים אורסוליט למשל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם היריוןדלית09/07/2012
אינני מקבלת מחזור באופן סדיר בכלל.
בת 23.
יש לי קצת כאבים בבטן התחתונה , כמו שאני זוכרת כשכן קיבלתי מחזור
והיום ראיתי הפרשה לבנה נקייה חלקה, ללא ריח מסויים , אבל בכמות די רבה.
האם יש סיכוי שאני בהיריון? יש סיכוי שמגיע המחזור? אינני יודעת מתי אני אמורה לקבל כך שאין לי מושג מתי לבדוק היריון... תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם היריון - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור10/07/2012בוקר טוב
אין ברירה צריך לבצע בדיקת דם להריון או שתן
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת BETAאור09/07/2012
שלום,
עשיתי היום בדיקת BATE וקיבלתי תוצאה של 6612 IU/L
יש לי איחור של כשבוע במחזור.
האם התוצאה נחשבת חיובית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת BETA - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור09/07/2012ערב טוב
תוצאות מצויינות לגיל ההריון
כדאי לעשות על קול וגינאלי לראות שק הריון ברחם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות העובראנונימית09/07/2012
אני בשבוע 37+3
בימים האחרונים התנועות פוחתות, אני פחות מרגישה אותה זזה ומתאגרפת אלא מדי פעם כשהיא מסתובבת לאיזה צד ומותחת לי את הבטן, האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות העובר - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור10/07/2012בוקר טוב
בכל מקרה של ספק ללכת למרכז בריאות האישה / בית חולים לבצע מוניטור NST
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל האם יש סיבה?
אנונימית10/07/2012כדי ללכת להגיע למקום שבו יבצעו לי מוניטור אני צריכה לנסוע שעה שלמה, ושבוע ההריון שלי זה מאד מאד קשה. האם יש סיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפניה לבדיקות דם בתחילת הריוןרויטל09/07/2012
שלום,
גיליתי שאני בהריון (ראשון) ע"י בדיקה ביתית.
הצלחתי להשיג תור לרופא נשים רק בעוד 3 שבועות.
איך אני משיגה הפניה לבדיקות דם למעקב בטא?
האם רופא משפחה יכול לתת לי הפניה?
ולמיטב הבנתי צריך לבדוק בטא כל יומיים, האם הוא נותן לי הפניה למספר בדיקות דם?
ממתי להתחיל לבדוק בטא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אנונימית09/07/2012רופא משפחה יכול לתת הפנייה לבטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה אחרי ניתוח קיסרי אחדנטלי09/07/2012
שלום רב,
בפעם הראשונה ילדתי בניתוח קסרי במרץ 2011. הצורך בניתוח נבע מתחילתה של לידה ספונטנית בשבוע 34+1, כאשר העובר במצג עכוז ויש לו מום בדופן הבטן (גסטרוסכיזיס).
כרגע אני בהריון תקין בשבוע 29+1 וצפויה ללדת בספטמבר 2012 (1.5 שנים בין הניתוח לבין הלידה).
מה הדרך הטובה, הבטוחה והמומלצת ללדת הפעם? האם לידה רגילה או ניתוח קיסרי חוזר?
תודה מראש,
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה אחרי ניתוח קיסרי ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור12/07/2012ערב טוב
השאלה האם בוצע ניתוח קיסרי אורכי או רוחבי ???
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 50מיטל09/07/2012
שלום,
קיבלתי תוצאה של 132 בהעמסה של 50( הייתי בצום של הלילה למרות שלא הייתי צריכה)
עשיתי את הבדיקה בשבוע 25. הריון שני ותקין.
אבי חולה סכרת.
האם כדאי לעשות את ההעמסה של ה-100?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר 50 - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור09/07/2012בוקר טוב
במקרה של סכרת במשפחה מומלץ על העמסה 100 גרם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח סקר ביוכימי שליש שניהריונית08/07/2012
שלום,
אשמח אם תוכלו לסייע לי להבין את משמעותן של תוצאות הבדיקה:
A.F.P for pregnancy 1.43 MoM
A.F.P for pregnancy 55.8 ng/ml
HCG (pregnancy) 0.94 Mom
HCG (pregnancy) 27.2 U/ml
Estriol (uE3, pregnancy) 0.61 n MoM
Estriol (uE3, pregnancy) 0.8 ng/ml
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בת 28 שבוע 17
הריונית08/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסרי מתוכנן ותסחיף מי שפירמורן08/07/2012
שלום לרופאים,
אני כרגע בשבוע 24 להריון וצריכה לעבור ניתוח קיסרי מתוכנן עקב לידה קודמת בקיסרי שהייתה מאוד קשה וטראומטית. לאחר כל השיקולים והתייעצות עם הרופא המטפל שלי החלטנו שבלידה הנוכחית עדיף ללכת ישר על ניתוח קיסרי ולא לנסות לידה רגילה ועד עכשיו הייתי מאוד שלמה עם ההחלטה שלי עד שנתקלתי במושג "תסחיף מי שפיר" שהכי נפוץ בניתוחים קיסריים ועכשיו אני פשוט מתה מפחד ולא יכולה להפסיק לחשוב על זה זה ממש מטריד אותי כל היום! מה אתם בתור רופאים הייתם ממליצים לי? לנסות לידת VBAC או להישאר עם ההחלטה ללכת על ניתוח קיסרי מתוכנן (אני בת 28 הריון תקין לחלוטין ללא שום מחלות רקע)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיסרי מתוכנן ותסחיף מי שפיר - תגובה
ד``ר אריה לידור08/07/2012שלום לך
תסחיף מי השפיר נדיר ביותר ויכול לקרות גם בלידה רגילה. אם מבחינה מיילדותית קיימת עדיפות ללידה בניתוח עדיף להצמד להחלטה זו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס בהריון מונוכוריאוני ביאמניותיאיילת08/07/2012
שלום רב
אני בשבוע 9 להריון, יש איזה סיכון ביחסי-מין בשלב זה? האם כדי להמתין לטרימסטר השני שבו הסיכון להריון פוחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקס בהריון מונוכוריאוני ביאמניותי - תגובה
בשלב זה אין כל סיכון. בשלבים מאוחרים יותר ייתכן ויהיה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקס?
צליל09/07/2012היי מה זה הסקס? הזה? פעם ראשונה שומעת דבר כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה עם בקע טבורימורן08/07/2012
שלום רב,
שמי מורן ואני בת 26 עם הריון שני.
את לידתי הראשונה התחלתי בלידה רגילה לאחר קבלת פיטוצין, המשכתי כלידת וואקום (כ-5 ניסיונות) ולבסוף בשל חוסר התקדמות הוכנסתי לניתוח קיסרי. בדף השיחרור רשם הרופא שאוכל ללדת בלידה הבאה לידה ואגינלית.
כרגע אני בהריון שני בשבוע 36. בחודש שני גילו לי בקע טבורי וכרגע אני בשמירת הריון.
שאלתי היא האם אוכל לנסות ללדת בלידה רגילה או שאני צריכה לקבוע תור לניתוח מראש בגלל הבקע? (שמעתי שאסור להתאמץ וללחוץ...)
תודה מראש,
מורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה עם בקע טבורי - תגובה
הבקע הטבורי יכול לצמוח הן במהלך ההריון והן מתהליך הלידה. לאור 5 נסיונות כושלים לוקום וסיום בניתוח קיסרי הייתי מציע ניתוח קיסרי חוזר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף! סטרפטוקוק בגרון בהריון תאומיםורד08/07/2012
שלום רב,
לפני כעשרה ימים סבלתי משיעול וכאב גרון ונשלחתי לבצע משטח. להלן התוצאות:
B.Haemolyticus Streptococcus
Non-gr.A positive
הדלקת עברה לאחר כמה ימים ולא נטלתי טיפול אנטיביוטי מאחר ולא ידעתי שהמשטח יצא חיובי עד היום! האם יכול להגרם נזק לעוברים? (הריון תאומים, שבוע 32)
האם יש צורך לטפל בחיידק? אין לי כבר כאב גרון...
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף! סטרפטוקוק בגרון בהריון תאומים - תגובה
אין סכנה לעוברים . רצוי שתטופלי באנטיביוטיקה ולאחר מכן לבצע משטח בקורת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח מהפות - שבוע 16טצק08/07/2012
שלום אני בת 27 נמצאת בשבוע 16 להריון הראשון שלי. מזה כחודש וחצי אני סובלת מריח רע מאוד מהפות שעובר למכנסיים ולתחתונים. לאחר בדיקה ואגינלית אצל רופאת נשים ומשטח תרבית ואגינלית - קנדידה ובקטריה שניהם יצאו שלילי. הרופאה המלציה ליטול טבליות פרוביוטיקה. מה יכולה להיות הסיבה לריחות האלה? מפריע לי מאוד בתפקוד. האם זה בסדר לקחת את הפרוביוטיקה בזמן הריון? מה עליי לעשות עוד? יש לציין כי בעבר לא הייתי סובלת מריחות שונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח מהפות - שבוע 16 - תגובה
רצוי לחזור על התרביות הוגינליות
פרוביוטיקה מותרת בהריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל...
טצק09/07/2012תודה על התגובה, אבל... כבר ביצעתי פעמיים את המשטח - ופעמיים תוצאה שלילית.
עדיין יש ריח, והתחלתי לקחת פרוביוטיק - אבל זה עדיין לא עונה לי מה יכולה להיות הסיבה לריח אם אין פטריה ואין חיידק.
האם יש הסבר?
תוך כמה זמן הפרוביוטיק אמור לתת אותותיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאות GBSטל08/07/2012
שלום,
בבדיקה שביצעתי גיליתי כי אני נושאת את חיידק ה-GBS. כרגע אני בשבוע 34.
רציתי לשאול כמה שאלות:
1. האם ניתן ליטול אנטיביוטיקה פומית לפני הלידה, בשבועות הקרובים, במקום אנטיביוטיקה לוריד בעת הלידה?
2. האם האנטיביוטיקה שניתנת לוריד היא חובה לכל מי שנושאת את החיידק, או שניתנת רק במידה וקיים גורם סיכון, כגון פקיעת מי שפיר וכו?
3. מהי האנטיביוטיקה הניתנת? האם מדובר בפניצילין בלבד או באנט' נוספת? מה הבטיחות מבחינת הילוד?
4. האם התינוק יקבל גם כן אנט' בכל מקרה או שרק אם יתפתחו סימני מחלה?
5. מהם סימני המחלה בילוד ותוך כמה זמן הם מתפתחים/ יש חשש שידבק?
6. האם העובר יכול להידבק ממני גם עכשיו, או רק בעת לידתו?
תודה רבה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאות GBS - תגובה
יש לתת טיפול בפניצילין עם התחלת הלידה קרי צירים או ירידת מים או שניהם. היילוד יטופל על פי סימנים קליניים לאחר בדיקתו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
טל09/07/2012שמעתי כי נותנים שילוב של פניצילין או אמפיצילין עם גרמיצין, האם הגרמיצין הכרחי? שהרי זו אנטיביוטיקה פחות בטוחה לילוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGBS - מקפיצה
טל10/07/2012שלום,
אשמח לתשובה על שאלתי.
תודה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)