מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון וחומצה פוליתטלי05/08/2012
הי
אני חושדת שאני בהריון(שני) עוד לא בדקתי,ורציתי לדעת מה החשיבות ומה הסכנה ומידת הקריטיות בכך שלא לקחתי חומצה פולית 3 חודשים מראש?
כמו כן באיזו בדיקה רגילה או לא אפשר לגלות חלילה חשד למומים או סכנה לעובר?מה עושים לגבי החומצה במידה וזה הריון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וחומצה פולית - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור07/08/2012ערב טוב
לוקחים עכשיו הערב חומצה פולית 5 מ"ג
עושים בדיקת דם להריון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכופפתי בחודש שמינישיר04/08/2012
שלום אני עם תאומים
והתכופפתי ושמעתי מן רעש כזה מוזר מהבטן האם יכול להיות שקרה משהו לאחד העוברים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכופפתי בחודש שמיני - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור07/08/2012ערב טוב
היתכפפות לא גורמת שום נזק
כדאי למדוד כל שבוע אורך צוואר רחם וגינאלי בעל קול
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןרחל01/08/2012
שלום,
אני בהריון רביעי בחודש רביעי ואני מועסקת כסדרנית סחורה במסגרתה אני מרימה ארגזים ומתכופפת המון, דבר אשר גורם לי לכאבי גב חזקים. האם אני זכאית לשמירת הריון וקצבה לשמירה אם הביא המלצה מרופא נשים?
כמו כן יום בשבוע אני מועסקת בערב כפקידה בערב האם זה יכול להשפיע על הזכאות שלי? במידה ואצא לשמירת לידה?האם אהיה חייבת לצאת לשמירה גם מהעבודה השנייה? או שביטוח לאומי יקזז בין השניים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - תגובה
ד``ר אריה לידור02/08/2012שלום לך
כל עוד ההריון תקין אין מניעה מהמשך פעילותך כפי שציינת
לפרטים נוספים פני לרופא תעסוקתי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי השתן שבוע 37טל01/08/2012
שלום,
אני בשבוע 37 ובתרבית שתן צמחו 10,000 חיידקים של סטרפטוקוק. יש לי את כל תסמיני הדלקת- בחילות, תכיפות במתן שתן, הפרשות רבות, ללא חום.
בנוסף יש לי GBS בנרתיק. האם צריך להתחיל באנטיביוטיקה כבר עכשיו דרך הפה או תספיק האנטיביוטיקה שנותנים בוריד בלידה?
האם יש סכנה לעובר להידבר עכשיו מהחיידקים שמצאו בדרכי השתן?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בדרכי השתן שבוע 37 - תגובה
ד``ר אריה לידור02/08/2012שלוםלך
ריכוז החיידקים שציינת אינו מצביע על זהום בדרכי השתן
בלידה תקבלי אנטיביוטיקה. מציע שתבצעי בדיקת שתן תרבית חוזרת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןסבינה01/08/2012
שלום
האם
אני יכולה לדרוש מרופא לקבל שמירת הריון עד תאריך המשוער(לידה).רופא המטפל
שלי נתן לי שמירת הריון עד שבוע 36. שזה יצא 29 יום ע"פ חוק ב"ל משלם רק
שמירת הריון מ30 יום.כלומר לפי אישור שקבלתי מהרופא אני לא זכאית לתביעת
בב"ל. האם אני יכולה לדרוש שמירת הריון עד הלידה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - תגובה
פני ליעוצו של רופא תעסוקתי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תקין?ענת01/08/2012
שלום,
הוסת אחרון שלי היה בתאריך 23/5 אך כשבאתי לפני שבועיים לרופאה (כשהייתי אמורה להיות בשבוע 8+1) היא אמרה שלפי גודל שק הריון אני בשבוע 5+6 ולא נראה דופק,
באתי אליה היום (לפי וסת אמורה להיות שבוע 10, לפי אולטרסאונד אמורה להיות שבוע 7+) והיא ראתה חלמון עוברי ודופק אך ההריון היה בשבוע 6,
האם זה הגיוני?
היא הוסיפה שאולי היא לא באמת ראתה דופק אלא את הכלי דם שלי.
באולטרסאונד הראשון הCRL היה 2.6 מ"מ ובשני 3.7 מ"מ
האם זה מצביע על הריון לא תקין?
אשמח מאוד לדעתכם המקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תקין? - תגובה
אם נראה דופק ההריון תקין ויש רק לשנות את גילו לפי הCRL
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה בכדוריםעינת31/07/2012
הייע
ביום א' לקחתי 3 טבליות מיפג'יון והיום ב9 בבוקר 2 טבליות ציטוטק
למיטב הבנתי אחרי הציטוטק אני אמורה לחוש בכיווצים עזים ברחם וכאבים חזקים. חוץ מדימום וקצת אי נוחות אני חשה מצויין
האם זה נורמלי? או שזה יכול להיות לא הצליח? היום אני בדיוק בשבוע 7.
יש מעט כאב אבל נסבל לחלוטין. יכולה לנהוג וללכת וכד'..
עברו מאז נטילת הציטוטק כ- 5 שעות. הקאתי פעמיים בצורה דיי מאסיבית פעם אחת אחרי שעה ופעם אחת אחרי שעתיים .
האם הגיוני שהכאב כה נסבל למרות כל מה שכולם אומרים ומה שרשום בתופעות הלוואי?. תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויום אחרי..
עינת01/08/2012עדיין .. יש דימום סביר לחלוטין וכמעט בלתי מורגש. אין כאבים אין לחצים..כלום..
האם יש סיכוי שלא עבד??..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלה בכדורים - תגובה
עקב הקאת הציטוטק עלייך לקבל מחזור טיפולי נוסף
בערך בעוד 10 ימים בצעי בדיקת ביטא או אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול בבטןאלונה31/07/2012
בוקר טוב,
שבוע 29, הריון תקין, דיאטה לאיזון סכרת הריון קלה
מרגישה נימול באיזור העליון של הבטן,
מעט מתחת לקו המפריד בין השדיים לבטן.
האם זה טבעי?
האם יש צורך לבדוק את זה?
אני משתמשת בשמן נבט חיטה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול בבטן - תגובה
פני לבדיקת רופא עור
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםgalit30/07/2012
שואלת שוב את שאלתי (מצטערת על החוצפה אבל הלחץ משתק אותי)
בת 39, שני ילדים והריונות בלידות רגילות ללא סיבוכים.
נמצאת בהריון בשבוע 6.3 בערך, בשבוע שעבר החלו דימומים, הייתי אצל הרופא- ראה שק הריון ,חלבון ועובר קטן ללא דופק. הזמין אותי לשבוע הבא.(לא התרגש מהדימום)
בלחץ מהדימומים (לא ממש חזקים אך עדיין דימומים שלא פסקו מיום רביעי שעבר).
מה זה אומר? אם יהיה דופק האם הדימומים מצביעים על הריון בעייתי? כמה זמן זה אמור להמשך?
אני ממש בלחץ אודה על תשובתכם המהירה.
תודה מראש!
נ.ב בביקורי הראשון אצל הרופא ראה שק הריון וחלבון בביקורי השני שק ההריון גדל באופן משמעותי ראה עובר קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
אם יתגלה דופק דימומים אלו נעלמים ברוב המקרים ואינם בהכרח מעידים על בעיה בהריון או בעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקליסמין30/07/2012
אני בשבוע 39 אתמול עשיתי הערכה ויצא משקל 3400 למרות שבשבוע 37 העובר היה במשקל 3500 המוניטור וכמות מי שפיר תקינה מה הסיבה לזה שהעובר לא עלה במהלך השבועיים האלו ?? מהלך היריון תקין. ומשבוע 32 עלתה כל שבועיים כמעט חצי קילו ..
ראוי לציין שההערכה האחרוניה נעשתה ע"י רופא בב"ח אחר מההערכות הקודמות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל - תגובה
הערכת משקל זו תקינה לגיל ההריון. בגלל הבדלי בודק ומכשיר ייתכנו שינויים במשקל המוערך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבהדנית30/07/2012
שלום.
אני ובעלי מנסים להיכנס להריון כבר כמה חודשים. קיימנו יחסים ביום הטבילה שלי [ביוץ] ומאז כמעט בכל יום. כיום אני שבוע לפני קבלת המחזור ומקווה לא לקבל. אני חוששת מתוצאה שלילית ואכזבה נוספת ולכן לא עשיתי עדיין בדיקה ביתית או בדיקת מעבדה. יחד עם זאת בשבוע החולף היו לי תחושות מוזרות התכווצויות בבטן התחתונה וצריבה במתן שתן כל זה עבר מעצמו לפני יום. מה הם הסימנים הללו? האם אילו תופעות המעידות על הריון, השתרשות עובר ברחם?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה - תגובה
או שאלה תופעות אחר ביוציות או טרום וסתיות או סימניי תחילת הריון. מציע שתבצעי בדיקת הריון 12 יום לאחר הביוץ המשוער
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ureaplasma בהריוןענת30/07/2012
שלום רב,
אחרי שנכנסתי להריון בבדיקת שתן גילו אצלי ureaplasma
כרגע סיימתי טרימסטר ראשון ונכנסת לשני.
האם מומלץ לטפל באוריאפלסמה בזמן הריון, או להמתין לסוף? למה יש יותר סיכונים ללדת ילד כשיש לי ureaplasma, או לקבל טיפול אנטיביותי בזמן הריון. אם לקבל טיפול אז איזו אנטיביוטיקה מומלצת ובאיזה שבוע להתחיל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ureaplasma בהריון - תגובה
רצוי לטפל באנטיביוטיקה המתאימה עם גילוי זהום זה בכל שלבי ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות גלוקוז ואינסוליןא30/07/2012
שלום
בבדיקה שנערכה בשבוע 4+ להריון נמצאו ערכי גלוקוז בצום 87 ואינסולין בצום 28.3 microIU/l (הנורמה עד 27. (הבדיקה נקבעה מראש ללא קשר להריון עקב בדיקה קודמת של גלוקוז גבולי והיסטוריה משפחתית).
האם תיתכן עליה פיסיולוגית ברמות אינסולין כבר בשבוע 4 או שהדבר מצביע על תנגודת פתולוגית לאינסולין?
האם כדאי לבצע העמסת סוכר מוקדם מהרגיל או לחזור על הבדיקות הנ"ל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות גלוקוז ואינסולין - תגובה
עלייך לבצע העמסת סוכר מלאה כבר בשלב זה וכן בדיקת HBA1C
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעמסה של 50 או 100?
א02/08/2012רמת המוגלובין מסוכרר היתה 5.4
האם עלי לבצע העמסה של 50 או 100?
רופא הנשים שלי טוען שלא לעשות כלום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומתי לעשותה?
א03/08/2012יש לי תור לרופא אחר בשבוע 12 לשקיפות. אולי אבקש ממנו הפניה כי כאמור הרופא בקופה לא הסכים. האם שבוע 13 נראה לך מספיק קרוב (אני עכשיו בשבוע 8) או שרצוי עוד לפני? וכאמור, האם לעשות 50 או 100? אני יודעת שה-50 לא נחשבת אמינה אך אולי מספיקה לעכשיו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירש.29/07/2012
1. האם בדיקת מי שפיר, הינה לגילוי תסמונת X שביר (או דאון), בלבד? או מאתרת כל מיני מומים בעובר ?
2. כמה פעמים במהלך ההריון עוברים אותה, והאם יכול להתגלות דבר מה גם בסוף ההיריון שיכול להביא להחלטה להפסקת היריון ?
או אם עברה חצי שנה בסדר, ממשיכים הלאה.
בכל גיל של הריונות, גם במבוגרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ30/07/2012בדיקת מי שפיר מאבחנת בעיקר מומים בכרומוסומים
אך יכולה לבדוק גם חלבונים וירוסים אנזימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה ואסטופרםאביב אור27/07/2012
לאחר הידבקות בצוואר הרחם בעקבות גרידה , עברתי השבוע היסטרוסקופיה והרופא אמר שחלל הרחם בסדר ללא הידבקויות.
הוא נתן לי כדורי אסטופרם ל 21 יום. מה מטרת הכדורים? לעבות את הרירית? זה יגרום לייצור בייציות? או רק לעבות את רירית הרחם?
אינני מעוניינת להרות עם תאומים (היה לי הריון תאומים שנה שעברה שבעקבות חוסר התפתחות העובר נאלצתי לכעבור גרידה)..
הרופא לא הסביר לי למה מיועדים הכדורים הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה ואסטופרם - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ30/07/2012אסטרופם בא לעבות רירית
ניתן בטיפולי פוריות או למניעת הדבקויות לאחר הפרדתן בהיסטרוסקופיה.
אינו משמש במניעת הריון או הריון מרובה עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)