מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלשולים בהריוןמיקה23/07/2012
שלום רב,
אני בשבוע 29 . בזמן האחרון יש לי מידי כשבוע וחצי שלשולים שאורכים יום אחד, ללא חום. האם יש סיבה לדאגה? צריך לדווח לרופא או לבדוק משהו?
תודה,
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים בהריון - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור23/07/2012ערב טוב
ללכת לרופא משפחה
לעשות תרבית צואה
לאכול אורז וצנימים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.האם זה יכול להזיק לעובר חלילה?
מיקה24/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלימה חזקה בהריוןליאור23/07/2012
שלום
אני בשבועות הראשונים ( 5 או 6 ) להריון
עמדתי באוטובוס שבלם בחוזקה רבה מאוד
את הגוף הצלחתי לעצור מנפילה ע"י זה שהחזקתי בעמודים של האוטובוס
אבל הראש שלי נזרק אחורה בחוזקה עד שממש הרגשתי מתיחה בבטן (דווקא בבטן ולא בגב).
כעת אני מרגישה פיזית כרגיל אך מאוד לחוצה.
האם יש סכנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלימה חזקה בהריון - ד"ר תדמור
לפי התיאור שלך אין סכנה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvענת23/07/2012
ד"ר שלום,
בתאריך 3.6.12 ביצעתי בדיקת דם לcmv כאשר אלו התוצאות אשר התקבלו:
CMV Ab IgG 0.6 AU/mL Nonreactive: <6.0 AU/mL
Reactive: >=6.0 AU/mL
BD1
CMV Ab IgM 1.40 Reactive Index מתבקשת דגימה נוספת בעוד 3 שבועות
Nonreactive: <0.85 Index
Reactive: >=1.00 Index
BD1
אתמול ביצעתי בדיקה מחודשת :
CMV Ab IgG 0.5 AU/mL
CMV Ab IgM 1.63 Reactive Index
אני מתכננת להכנס להריון בקרוב ולכן מאוד חשובה שלי תשובתך בהקדם (התור לרופא הנשים שלי זמין רק לספטמבר... , לכן ממש ממש אודה אם תוכל לעזור לי לפני..), האם ייתכן שהערך של נוגדני igg ירד במעט מבדיקה קודמת ? (0.5 לעומת 0.6 בבדיקה הראשונה) על מה בכלל מעידות התוצאות? שאני עדיין בעיצומה של מחלת cmv ולכן גם לא מומלץ לנסות להכנס להריון ?
אודה מאוד על תשובה,
מרוב כל מה שקראתי באינטרנט ממש התבלבלתי, ולא קל כאשר הרופא המטפל אינו זמין כ"כ..
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv - תגובה
ד``ר אריה לידור24/07/2012שלום לך
אכן נחשפת לאחרונה לCMV . רצוי לחזור על הבדיקות ולבצע גם AVIDITY
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות בתחילת הריוןדורית23/07/2012
אני בשבועות הראשונים להריון
יש לי כאבי בטן נוראיים, כמו התכווציות כאלה שבאות והולכות.
אני יכולה להרגיש מעולה ואז לפתע הכאב תוקף אותי ונמשך דקות ארוכות. ואז חולף כלא היה.
זה התחיל לפני מספר ימים כאשר זה תקף אותי מספר פעמים במהלך היום.
אתמול זה העיר אותי משינה והתהפכתי נאנקת מכאבים במיטה עד שזה חלף.
1. האם זה תקין?
2. איך אפשר להקל?
כמו כן סובלת מעצירות. יש משהו שיכול להקל על הכאבי בטן ועל העצירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצויות בתחילת הריון -ד"ר תדמור
קודם כל צריך לבצע על קול לראות ההריון
שנית לבצע תרבית שתן
אם כל אילו תקיניים אז להיבדק אצל רופא משפחה וכירורג
אם הכל תקין אז אין בעייה אפשר לקחת פאפא וורין
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל בהריוןבלי23/07/2012
שלום אני היום בשבוע 27 להריון חודש שישי.
גובהי 1.65 והתחלתי את ההריון במשקל 58.
אני שוקלת היום 70 כלומר עליתי 12 ק"ג במשקל.האם העלייה תקינה? כי אני קוראת באינטרנט שעכשיו העלייה הגדולה מתחילה. אני מרגישה רעבה כל הזמן אני משתדלת לאכול בריא אבל חורגת לפעמים כי זה קשה ואני מקפידה על שתייה מרובה של מים מחלקת ארוחות וכו'.
אני מוצאת את עצמי כל היום מוטרדת, מתעסקת בזה ומדוכאת. אשמח לדעת בבקשה האם זה תקין שעד כה עליתי 12 ק"ג
תודה רבה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל בהריון - ד"ר תדמור
לצערי זה בגבול העליון של הנורמה
מומלץ ללכת לדיאטיקנית לשות דייאטה מסודרת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה בהקשר....
בלי23/07/2012ראשית תודה רבה על תשובתך
מה המשקל התקין עבורי בשבוע זה של ההריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 35, תפקודי כליה -קריאטנין 1.26נטי23/07/2012
שלום לכולם,
שאלה בקשר לתפקודי כליה.
לפני הלידה התחלתי עם קריאטנין יחסית גבוה, 1.4.
במהלך הלידה זה ירד לשיא של 0.8 וכעת עולה (שבוע 35) ל1.26.
האם הסטטוס הופך להריון בסיכון?
הייתי רוצה ללדת באופן טבעי. כיצד בית החולים יתייחס למצב זה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 35, תפקודי כליה -קריאטנין 1.26 - תגובה
מציע שתפני לתחילת מעקב במרפאת הריון בסיכון שם ינוטרו תפקודי הכליה ומדדים נוספים כגון חלבון בשתן וקראטינין בשתן בנוסף למעקב ההריון והעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופסטון בהריון התרופה יכולה לפגוע בעובר?ד``ר איילון לחמן23/07/2012
הרופא אמר לי לקחת דופסטון 10 מ"ג פעמיים ביום למשך 10 ימים כדי לקבל מחזור כחלק מטיפול להיכנס להריון (ידוע על שחלות פוליציסטיות ולכן מחזור לא סדיר). רציתי לשאול האם במקרה של ביוץ וקליטת הריון במהלך נטילת הדופסטון, התרופה יכולה לפגוע בעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו כבר הפעם השלישית ואין תשובה...
מישהי24/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופסטון בהריון - תגובה
אין כל סכנה לעובר עם השגת הריון לאחר דופסטון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון לדופסטון- פעמיים ביום?
מירב13/08/2012הרופא רשם לי לקחת דופסטון ואמר שני כדורים ביום.
אבל שכחתי לשאול אותו האם זה לקחת את שני הכדורים ביחד או אחד בבוקר ואחד בערב. מישהו יודע מה המינון המומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון לדופסטון- פעמיים ביום? - תגובה
ד``ר אריה לידור16/08/2012שלום לך
אחד בבקר והשני בערב
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום בהריוןאילנה22/07/2012
שלום,
מחזור אחרון בתאריך 15.6
גיליתי הריון לפי בדיקה ביתית ויש לי תור לבדיקת בטא ביום שלישי (הפניה ע"י רופא משפחה).
תופעות שאני חשה: חולשה, חוסר תאבון, כאבי בטן.
הצלחתי לקבוע תור לרופא נשים רק בעוד כשבועיים.
1. ביום ראשון בעוד שבוע (29.7) יחול צום ט באב (צום של 25 שעות משעה 19:30 במוצ"ש ועד 20:30 ביום ראשון)
האם מותר לי לצום?
אם לא, האם מספיק רק שתייה? או ארוחות בשיעורים?
2. שאלה נוספת:
איזה שבוע אני?
כאמור מחזור אחרון 15.6, מחזור בן 32 יום בדרך כלל.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום בהריון - ד"ר תדמור
בהריון מומלץ לאכול לשיעורין צנימים ומים לשיעורין
לא מומלץ צום מוחלט כי גופי הקטון הנוצרים בצום יכולים להזיק לעובר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבישה לחה-ביאטיין איבויולי22/07/2012
האם היא יעילה לאחר ניתוח קייסרי? מזרזת החלמה ומפחיתה כאב הצלקת?
אם כן - תי מומלץ לשים אותה ולכמה זמן?
אם משתמשים בה על הסיכות האם יכול להיגרם נזק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבישה לחה-ביאטיין איבו - תגובה
ד``ר אריה לידור24/07/2012שלום לך,
נזק אינה גורמת. ספק אם לתועלת כלשהיא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי לידהשירי22/07/2012
לרופאי הפורום שלום רב,
ילדתי ב"ה ב 11.6.12 . לפני כחודש וחצי.
יש לי מספר שאלות ברשותכם :
1. עדיין קיים דימום. לפני כשבוע היתה הפסקה של יום,ולאחר מכן שוב החל הדימום, עד היום. האם תכן שזה עדיין דימום שלאחר לידה? האם יכול להיות וסת?
2. היה חתך חיץ בלידה, אך היו גם קרעים פנימיים מרובים וכתוצאה מכך תפרים רבים. כעת, צד ימין לא כואב אלא רק צד שמאל. כאב חלש יחסת אומנם להתחלה אך עדיין כואב ומקשה בקימה מהמיטה או מהכיסא.
האם התפרים לא היו אמורים להתאחות ולהתרפא כבר?
מה עליי לעשות?
3.אי שליטה על גזים- מצב מביך מאוד, מה אני יכולה לעשות?? האם נורמלי??
תודה רבה רבה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי לידה - תגובה
כדאי שתפני לבדיקה שלאחר לידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריוןעתלית22/07/2012
שלום,
לפני החדירה, חבר לשלי התחכך עם איבר מינו באיבר מיני לפני ששם קונדום
היה חיכוך של מספר שניות על השפתיים מבחוץ אולי מעט על השפתיים הפנימיות ללא חדירה. ראיתי מעט נוזל זרע יוצא
האם קיים סיכוי להריון?
תודה
עתלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי להריון - תגובה
ד``ר אריה לידור24/07/2012שלום לך,
תמיד קיימת סכנה כזו . בצעי בדיקת הריון שבועיים לפחות לאחר המקרה . אם לא עברו 5 ימים מאז הארוע מציע תרופת ELLA
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת מאוד הריון או לא?? בבקשה עזמשי19/07/2012
שלום
אשמח לקבל עזרה המחזור האחרון שלי היה ב3.7 כבר בערך שבוע וחצי שיש לי בחילות עייפות חוסר תאבון הרגשה של הפרשת יתר האם זה הריון??
האם לחכות למחזור או לעשות בדיקת דם??
כל כך מבולבלת בבקשה עזרה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה בהקדם
משי19/07/2012אה פרט נוסף הוא המחזור הסתיים ב7/7 בבקשה תגובה
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון
תהילה19/07/2012בדיקת הריון ביתית יכולה לזהות הריון בדר"כ אחרי 10 ימים מההפריה.
למה להיות על קוצים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
משי19/07/2012לא לחץ פשוט רוצה לדעת אם יש סיכוי שזה הריון או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאפיצי18/07/2012
שלום,
8.7- בטא 745
17.7- בטא 4346
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא - תגובה
ד``ר אריה לידור18/07/2012שלום לך
לגמרי
יכולה לבצע אולטרהסאונד שבערכים אלא ידגים שק הריון ומעל 6000 דופק
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
פיצי18/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וביוץbi18/07/2012
שלום רב,
מחזור אחרון ב-20.6, מאז עברו 28 ימים (מחזור מגיע כל 28-35 ימים חודש לפני הגיע אחרי 28 יום).
בייצתי שבועיים אחרי המחזור (בדקתי עם בדיקת ביוץ) והיום עשיתי בדיקת ביוץ שוב בגלל תחושות מוזרות בבטן ויצאו לי 2 קווים חזקים.
האם יכול להיות שאני מבייצת שוב? או אולי יצא ככה בגלל שאני לפני מחזור? או שזה בכלל הריון?? הבנתי שלפעמים בדיקת ביוץ מזהה הריון..
אשמח לתגובה.. תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וביוץ - תגובה
בצעי בדיקת הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שלא מתפתחרותי18/07/2012
שלום רב.
אני בתחילת שבוע 6 עם בטא סה"כ 570, הבטא לא הכפילה את עצמה מהתחלה ולכן היא כה נמוכה לשבוע זה.לאחר בדיקות דם אולטראסאונד בשבוע האחרון לא ניתן למצוא עדיין שק הריון לא בתוך הרחם ולא מחוצה לו (היסטוריה של הריון חוץ רחמי אחד לפני חצי שנה). הרופא הודיע לי אתמול שלמרות שלא נמצא שק הריון בתוך הרחם אני צריכה לעשות גרידה, אם לאחר הגרידה הבטא תמשיך לא לרדת, אז יבינו שההריון חוץ רחמי ויתנו מטטורקסט.
השאלות שלי הן כאילו :
1.האם לחכות עוד מספר ימים אולי יראו בכל זאת שק כלשהו בפנים או בחוץ ?(למרות שהבטא עולה מאד מאד באיטיות).
2. במידה ותיעשה גרידה כאשר למעשה אין שום שק הריון ברחם, האם לא תגרם פגיעה כלשהי ברחם?
3. בכלל, האם יש מקרים כאלו? ומה אתם הייתם ממליצים לי לעשות ?
אני מאד מבולבלת ומתוסכלת.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שלא מתפתח - תגובה
בצעי בדיקת ביטא חוזרת. אם התוצאה בירידה המשיכי לעקוב עד להתאפסות. אם בעליה בצעי אולטרהסאונד משום שבערך של 1500 ומעלה כבר רואים שק. אם ללא שינוי מציע מטוטרקסט ולא גרידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)