מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויטמין D נמוך מאוד בהריוןמיקה30/05/2012
שלום,
בשבוע 18 נמצא אצלי ויטמין D נמוך מאוד - 16 nmol/L .
בהמלצת הרופאה, לקחתי באופו יומי 7 טיפות בכמות של 400 יחב"ל.
היום אני בשבוע 22 , חזרתי על הבדיקה ויצא 44.5 nmol/L , תוצאה שעדיין נמוכה למדי.
מה עושים? האם ליטול יותר טיפות? האם ליטול כדורים? האם בטבליות ישנה ספיגה/מינון ויטמין טובים יותר? ואם כן - האם כל כדור של ויטמין D מותר בהריון וניתן ללא מרשם?
שאלה נוספת - האם יתכן וחוסר בויטמין פגעה בעובר חלילה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D נמוך מאוד בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור30/05/2012שלום לך
יש לעלות את המינון ל 8 טיפות ביום מחולקים ל4 בבקר ו4 בערב
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש משהו
מיקה30/05/2012האם יש משהו שאפשר לעשות בכדי לשפר את הספיגה? כמו כן - האם לקחת עם או בלי האוכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה דמית בעקבות סטריפינגשאלה30/05/2012
שלום רב,
אני בשבוע 38. אתמול עשתה לי הרופאה סטריפינג במטרה לזרז בשל עובר גדול.
יש לי די הרבה הפרשות דמיות מאז. האם יש צורך לבדוק את זה או שזו אחת התופעות של סטריפינג?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה דמית בעקבות סטריפינג - תגובה
זוהי תגובה לסטריפינג
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת מי שפיראיריס30/05/2012
קיבלתי תוצאות של מי שפיר ולא הצלחתי למצוא מידע באינטרנט כיצד לפאנח אותם, הרופא שלי בחופש ולכן אודה לעזרה.
התוצאות הם:
. AFP Amniotic Fluid fict. יח' MoM 0.68
AFP Amniotic Fluid fict יח' 3.73 µg/ml
אודה לעזרתכם,
(יש לציין כי הופנתי לבדיקת מי שפיר עקב תוצאה של חלבון עוברי של 1/310)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה למענה
איריס31/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת מי שפיר - תגובה
ד``ר אריה לידור31/05/2012שלום לך
התוצאה תקינה. המתיני לתוצאה סופית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לזהות טורט בבדיקות גנטיות?אבי30/05/2012
שלום רב,
אישתי ואני רוצים להתחיל לעשות בדיקות גנטיות לפני שנכנס להריון.
מגיל קטן יש לי טיקים בפנים מידי פעם, בדקתי אצל רופאים רבים ואף אחד לא קבע בוודאות מה הסיבה, רק אמרו שיכול להיות שמדובר בתסמונת טורט ברמה נמוכה.
רציתי לדעת אם יש בדיקה שניתן לעשות כדי לוודא שהתופעה לא תעבור לעובר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לזהות טורט בבדיקות גנטיות? - תגובה
מציע שתפנה ליעוץ גנטי ולברר אם קיים ציפ גנטי הבודק גם טורט
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת אגיסטן - דחוףרוית29/05/2012
שלום רב
אני בשבוע ה28 להריון, וברוך ה' הכל תקין.
בימים האחרונים אני סובלת מגרד ונפיחות באיזור השפתים. אין הפרשות מהנרתיק. האם אפשר להשתמש במשחת אגיסטן שניתן להשתמש חיצוני? יש לי תור בעוד יומיים לרופאת נשים אבל אני ממש סובלת ורוצה לדעת אם אפשר להתחיל קודם בכך.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת אגיסטן - דחוף - תגובה
ד``ר אריה לידור30/05/2012שלום לך[
אפשר ללא כל חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בשבוע ארבע + 6נורית29/05/2012
שלום רב, לאחר טיפולי השרעה. שימוש באיקקלומין+אוביטרל. כעת עם תמיכה של פרוגסטורן לנרתיק שלוש פעמים ביום. בדיקת בטא בבוקר, תוצאה, 680. בערב דימום... האם נורמלי? האם ייתכן עקב השרשה? תודה מראש על תגובתכם האדיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בשבוע ארבע + 6 - תגובה
אכן ייתכן. המשיכי במעקב ביטא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv igm חיובירות29/05/2012
ד''ר שלום, אני בשבוע 6 להיריון. אלה התוצאות:
Cmv igg negative
Cmv igm positive
Cmv igm additional assay שלילי.
מה זה אומר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv igm חיובי - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור29/05/2012ערב טוב
כנראה שהבדיקה הראשונה של ה IGM לא מדוייקת , כי השנייה שלילית.
מומלץ לחזור על בדיקת הדם עוד שבועיים.
מומלץ לקבוע תור לרופא מומחה לוירוסיים וירולוג / מומחה למחלות זיהומיות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא שיניים בהריוןנתונים נוספים29/05/2012
שלום,
אני בשבוע 17+1. יש לי מחר תור לרופא שיניים.
נראה לי שיש חורים בשיניים בשני צידי הפה.
אצטרך אני מאמינה לבצע לפחות שני צילומים.
האם זה בסדר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא שיניים בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור29/05/2012שלום לך
כן עם הגנת סינור עופרת על הבטן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםנעה29/05/2012
אני בשבוע 10, כמה מתוצאות בדיקות הדם חריגות
אשמח לקבל הסבר
POTASSIUM SERUM 5.50 MMOL/L ( 3.50- 5.30) (.........)*
NEUTROPHILS % 76.50 % ( 46.00- 68.00) (.........)*
RBC 3.85 M/UL ( 3.90- 5.40)*(.........)
HEMATOCRIT 34.60 % ( 35.00- 45.00)*(.........)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
הסטיות הקלות נחשבות תקינות בהריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העובר בועטנעטלי29/05/2012
שלום אני בשבוע שלושים, הכל תקין. רציתי לשאול באיזה תדירות אני צריכה להרגיש בעיטות ממש.
הרגשתי בעיטות כל יום, אבל ביומיים האחרונים אני מרגישה תזוזות חלקות יותר ולא ממש בעיטות. האם זה סיבה לדאגה?
מכיוון שאני בחול אשמל לשמוע תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העובר בועט - תגובה
החשוב הוא עצם קיום התנועות ולא עצמתם. אם את מרגישה 3 תנועות במשך כ 30 דקות זה משקף את חיוניות העובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מוזר לאחר שימוש בגלולותיעל28/05/2012
שלום רב,
ילדתי לפני חצי שנה. במשך שלושת החודשים האחרונים נטלתי גלולות מליאן. כעת, לאחר הפסקת השימוש בגלולות (בסוף החבילה ולא באמצע) קיבלתי לראשונה מחזור מוזר - הוא אמנם הגיע כחודש לאחר המחזור הקודם שהיה עם הגלולות אך מדובר בדמם קל ומועט ביותר, ממש טיפות ספורות, ובעיקר בהפרשות כתומות. כמעט ואין כאבי בטן או סמפטומים אחרים שנהגו להופיע לי בעת המחזור. בדיקת הריון שביצעתי יצאה שלילית. האם אכן מדובר במחזור? האם זה תקין? האם ניתן להיכנס להריון לאחר מחזור כזה?
תודה רבה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור מוזר לאחר שימוש בגלולות - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ29/05/2012לאחר הפסקת גלולות , לאחר הריון ולידה יכולים להיות מחזורים שונים מעט
אם יש ספק יש לבצע בדיקת הריון. ממליץ לחכות חודש לפני כניסה להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת סידן נכונה בשליש האחרוןנטלי28/05/2012
שלום, אני בחודש תכף מתחילה חודש שמיני להריון ורציתי להתייעץ אתכם על צריכת סידן נכונה בשליש האחרון מכיוון שהבנתי שזו התקופה שהעצמות של התינוק גדלות ומתחזקות וצריכות הרבה סידן.
אני לא חובבת גדולה של מוצרי חלב, חלב רגיל עושה לי נפיחות וכאבי בטן וכל השאר פשוט לא יוצא לי לאכול כי אני לא אוהבת. בחודש האחרון השתדלתי לאכול לפחות 2 מוצרי סידן ביום, לרוב זה היה קורנפלקס עם סויה (שכתוב שמכילה סידן) ויוגורט גמדים. ניסיתי לקנות קוטג' ולאכול אותו עם לחם אבל לא התחברתי, אני מדי פעם גם אוכלת לחם עם גבינת שמנת, האם זה מספיק? איזה מוצרים מכילים הרבה סידן ומומלץ לאכול? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה גם כאן
נטלי29/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכת סידן נכונה בשליש האחרון - תגובה
כמויות יפות של סידן יש בסרדינים. תמיד אפשר גם להוסיף כדורי סידן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרדינים?
אכלס02/06/2012האם מותר לאכול סרדינים מעושנים בקופסאות או שיש עוד אפשרויות? כמה פעמים מומלץ לאכול בשבוע? יש עוד משהו חוץ מסרדינים שמכיל כמויות גבוהות של סידן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה..גל28/05/2012
אני בשבוע 28+5, בימים האחרונים, כל יציאה יש לי דימום, מעט מאוד יש עצירות.
מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה.. - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ29/05/2012למרות שיש הגיון בדברייך
ממליץ להבדק עי רופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטפילוקוקוס Bנטלי28/05/2012
קראתי שצריך לעשות את הבדיקה בשבוע 35, האם היא מבוצעת בתרבית שתן?
אם כן, לא עדיף לעשות אותו לפני? כי לתוצאות לוקח כמה ימים להגיע ולא תמיד זה קולט והרבה פעמים יוצא התוצאה של חיידקים מעורבים, אין בדיקה אחרת?
איך הופכים לנשאים של המחלה והאם זה מסוכן לאם? אין משהו שמעלים אותה לגמרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפטקוקוס B - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור28/05/2012ערב טוב
כנראה מדובר על סטרפטוקוקוס B
נקרא GBS
( לא סטפילוקוקוס !!! ) משפחה אחרת
הדבקה במגע מיני לכן רוצים לבדוק לפני הלידה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוזה נבדק רק בתרבית שתן?
נטלי28/05/2012תודה על התיקון, התבלבלתי. האם זה נבדק רק בתרבית שתן או שיש דרכים אחרות? מה קורה עם מתרחשת לידה מוקדמת ולא מספיקים לבדוק או לא מקבלים תשובה וודאית בתרבית שתן? שמעתי שבארצות הברית במקרים שלא ברור עם יש או אין נשאות, נותנים אנטיביוטיקה. זה ככה גם בארץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתרבית שתן? - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור29/05/2012בוקר טוב
סטרפ מקבוצה B
או שם אנגלי
GBS
נבדק בתרבית צוואר הרחם בלבד.
כאשר גברת בסיכון גבוהה ללידה מוקדמת עושים הבדיקה מוקדם בהריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכותרת ראשית
נטלי29/05/2012תודה! הרגעתם אותי, כי עשיתי תרבית שתן כבר ארבעה פעמים, פעמיים התוצאה שלי 'נאבדה', כך נאמר לי בקופת חולים, ופעמיים קיבלתי תוצאה של תערובת חיידקים והפניה לבדיקה חוזרת, אז התייאשתי, ועכשיו שוב נלחצתי שאאלץ להיתקע עם הבדיקה הזאת.
סתם שאלה, האם סטרפטקוקוס זה לא חיידק טורף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות העובר+ שינהגל28/05/2012
צהריים טובים
1. האם תקין שלפעמים תנועות העובר מכאיבות? (שבוע 29)?
2. אם אני מסוגלת לישון על הבטן, האם זה יכול להזיק לעובר?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי..
נטלי28/05/2012לגבי השאלה הראשונה, זה קורה גם לי, התייעצתי עם הרופא שלי, כל עוד הכל תקין אז כן, זה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנועות העובר ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור29/05/2012בוקר טוב
תנועות עובר יכולות להכאיב וזה לא מסוכן
שינה על הבטן לא מזיקה לעובר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)