מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבוע 5שירה22/05/2012
שלום.
אני בשבוע 5 והיום בבוקר התחלתי להרגיש טוב יותר . כאילו שנעלמו סימני הריון. האם ייתכן שיש עצירה בהתפתחות העובר, ואני צריכה לחכות להפלה טבעית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 5 - תגובה
ד``ר אריה לידור22/05/2012שלום לך
קיומם או העדרם של סימני הריון משניים אינם מעידים על איכות ההריון
בצעי אולטרהסאונד לוידוי תקינותו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בפהליאורה22/05/2012
אני בשבוע 6 יש לי אפטה בפה (פצע מציק) יש איזו תרופה שאפשר לקחת? צריך להיבדק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע בפה - תגובה
ישנם מספר תכשירים שאינם תרופות שאפשר ומותר להשתמש בהם ואין צורך במרשם רופא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרגל21/05/2012
שבוע 24 עשיתי עמסת סוכר עם המתנה של שעה.
קיבלתי כעת את התוצעה שיצאה 111 האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה....
שירי22/05/2012עד 140 תקין...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעמסת סוכר - תגובה
תקין לחלוטין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף לזרז לידה דחוףלזרז לידה21/05/2012
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע 40+1 ועדין אין כלום אני לא מרגישה כלום, אני מסוגלת לטפס על הרים ולא ירגיש כלום, פשוט כלום.
אתמול התחלתי את המעקב שלי בבית חולים כבר משבוע 40 בלניאדו, ואמרו לי לחזור ביום רביעי השאלה שלי היא כזאת:
זה הריון שני שלי ובהריון הראשון לפני 6 שנים הגעתי לרופא בשבוע 40 אני זוכרת והוא בדקת אותי וגנליט והכניס אצבעות ועשה משהו הוא לא אמר מה הוא עשה אבל אחרי 3 ימים בערך ירד לי הפקק ואחרי יומים ילדתי בשבוע 40+6, ההריון הזה בדקו אותי הרבה וכו' אך וגנליט אפילו לא פעם אחת עשו לי אתמול אולטרסאון מוניטור וכו' אבל לבדוק וגנליט לא בדקו, הרופא אמר שהלידה תקרה בקרוב.
ביום רביעי הקרוב אני הולכת שוב לבדיקה האם לבקש לבדוק אותי גם וגנליט שיעשו איזה זירוז טבעי? או באולטרסאון רואים הכל אני פשוט לא יודעת עזרו לי בבקשה אני לא רוצה להגיע לשבוע 42 ולקבל זירוז. ובנוסף מה אתם ממליצים לי לעשות בשביל שזה יבוא טבעי? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי..
בב22/05/2012למדנו בקורס לידה שהשיטה הטבעית נקראת סטריפינג עם אני לא טועה, הרופא מכניס אצבע ומסובב אותה, בזה הוא מפריד איזה רקמות ולרוב זה נחשב לזירוז טבעי, אני ממליצה לך להתייעץ עם הרופא שלך, יש גם כל מיני נקודות ברפלקסולוגיה שיכולות להביא צירים ולהתחיל לידה וכאלה.. שיהיה לך המון בהצלחה ולידה קלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף לזרז לידה דחוף - תגובה
הגיעי לבקורת ובקשי בדיקה וגינלית. מעבר לשבוע 41 אנו ממליצים על זרוז הלידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 25שירי21/05/2012
שלום אני בשבוע 25 להריון
בצעתי העמסת סוכר+בדיקת שתן
בבדיקת שתן: Glucose - 150.000
Urobilinogen - 2
Leucocytes (U)- 25
יש לציין שעדין אין תשובה להעמסת סוכר 50 gr ולתרבית שתן.
שאלתי היא האם גלוקוז בשתן בהריון זה תקין ( כי בדרך כלל באין הריון זה לא תקין)
והאם לויקוציטים תקינים במידה מסוימת?
ולגבי האורובילינוגן?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 25 - תגובה
ד``ר אריה לידור21/05/2012שלום לך
כנראה שלא בצעת את הבדיקה בצום . מה רמות הסוכר בצום?
כמו כן כדאי לבדוק רמת בילירובין בדם
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע 25- בהמשך לשאלתי
שירי21/05/2012הבדיקה שבה נמצא הגלוקוז היתה בדיקת שתן ולא בדיקת דם,-יש צורך בצום גם כאן? ..
בתחילת ההריון עשיתי בדיקת גלוקוז בצום ויצא תקין- 86. תשובה להעמסת סוכר בהמתנה...
בשום מצב לא אמור להיות גלוקוז בשתן? גם בהריון?
על מה יכול להעיד בילירובין גבוה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע 25- בהמשך לשאלתי - תגובה
רמות הסוכר בשתן תלויות ברמות בדם . בבדיקה שלא בצום יכול להופיע גלוקוז בשתן שזו הוראה לבדיקתו בצום בדם. בילירובין הוא מדד לתפקוד הכבד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זובירקס בהיריון מותר ?adrianne21/05/2012
שלום לך
בהחלט מותר
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זובירקס בהיריון מותר ? - תגובה
בהחלט מותר
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרת שיער בהריוןבובה21/05/2012
אני בתחילת הריון, האם מותר להבהיר שיער באזור הבטן באמצעות חומר ההבהרה "ז'ולן".
על גבי האריזה רשום את חומרי היסוד:
PALMITAMIDOPROPYL DIMETHYLAMINE, GLYCERYL, STEARATE, ISOPROPYL MYRISTATE, STEARYL STEARATE, PROPYLENE GLYCOL, PHOSPHORIC ACID, HYDROGEN PEROXIDE, DISTILLED WATER.
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרת שיער בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור21/05/2012שלוםלך
יכולה להשתמש ללא חשש
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בז'ולן בפנים בזמן הריון
טליה27/07/2012היי
בהמשך לשאלה הקודמת שנשאלה..:
אני בתחילת הריון תאומים (שבוע 9+ חמישה ימים) , האם מותר להבהיר שיער בפנים (השימוש בפנים קצת שורף בעיניים-כנראה בגלל החמצן והחומרים החזקים) באמצעות חומר ההבהרה "ז'ולן".
על גבי האריזה רשום את חומרי היסוד:
PALMITAMIDOPROPYL DIMETHYLAMINE, GLYCERYL, STEARATE, ISOPROPYL MYRISTATE, STEARYL STEARATE, PROPYLENE GLYCOL, PHOSPHORIC ACID, HYDROGEN PEROXIDE, DISTILLED WATER.
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףבב21/05/2012
היום אני ובעלי שכבנו ומרוב התלהבות, השתמשנו בדילדו שלי (סליחה על הפירוט) שישב במגירה כבר כמה חודשים, העברתי עליו שטיפה קלה במים ורצנו להשתמש בו. אחר כך הבחנתי בכתמים טיפה כהים על הדילדו, כאילו שהצבע הורוד טיפה כהה, הם לא יורדים, ייתכן שזה עובש? אני יודעת שהייתי צריכה לשטוף עם סבון אבל לא חשבתי על זה! האם יש חשש לזיהום או דלקת? יכולתי לגרום לעוד איזשהו מצב חמור? אני בשבוע 30+ , האם יש דרך לחטא או שנשאר לחכות ולקוות שיהיה בסדר?? כמובן שזה היה טיפשי ולא אעשה זאת שוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ21/05/2012ממליץ להשגיח על תסמינים כל שהם לדוגמה:
דימום, כאבים,צירים, ירידת מים,הופעת הפרשות כל שהן וכדומה,
אם אין שינוי,קרוב לודאי לא ניגרם כל נזק.
אם הופיעו מי מאלה ממליץ לפנות לרופא נשים בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בפות שבוע 31 פלוסלימור21/05/2012
שלום רב,
מזה כמה ימים אני חשה תחושת אי נוחות בנרתיק. זה לא כאב, לא גרד, אין הפרשות או ריח אלא צריבה קלה ויותר מדויק רק חוסר נוחות קל. זה קורה לאורך כל ההריון מדי פעם לכמה ימים ואז עובר. אין צריבה במתן שתן, לא היו לי בעבר דלקות או פטריות. האם זו תופעת הריון רווחת שהתחושה בנרתיק משתנה מדי פעם שכן, כאמור, זה ככה לאורך ההריון ועובר מעצמו.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בפות שבוע 31 פלוס - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ21/05/2012ממליץ בדיקה +תרבית עי רופא נשים מטפל
לפי התשובה תקבלי טיפול תואם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן אנטיביוטיקה בעקבות GBS חיוביקלרי21/05/2012
שלום,
ביצעתי בדיקת GBS והתוצאה יצאה חיובית.
נאמר לי שנהוג לתת ליולדת 4 שעות לפני הלידה אנטיביוטיקה.
שאלתי היא איזה סוגי אנטיביוטיקות נותנים.החשש שלי הוא מאלרגיה לאנטיביוטיקה משום שאני אלרגית לאנטיביוקות מסוג: zinat, ceforal, resprim.
קלרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן אנטיביוטיקה GBS ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור28/05/2012בוקר טוב
השאלה האם את רגישה לפנצילין , מוקסיפן, מוקסיוויט ???
לפי מה נקבעה רגישות לתרופות ???
מה הכוונה בהגדרה רגישות ?? פריחה ?? בצקת ???
כדאי מאוד לברר אצל רופא המשפחה למה את רגישה
בבברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידות העוברגל21/05/2012
בוקר טוב
אני בשבוע 27+1
עשיתי בדיקה ורופא רשם: עובר במצב עכוז תואם 28+2 קצת גדול מגיל ההריון.
מקום לדאגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידות העובר - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ21/05/2012עובר מעט גדול, אך עדיין בגדר נורמה.
יש לודא שהעמסת סוכר שלך תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להתכופף לנעול סנדליםשיר21/05/2012
שלום
אני בשבוע 22 עם תאומים
היום בבוקר התככופפתי לנעול את הסנדלים וממש היה לי קשה ,והבטן כאבה אחכ?
האם זה יכול לפגוע בעוברים?
האם רצוי לא להתכופף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתכופף לנעול סנדלים - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ21/05/2012בהריון ובעיקר הריון תאומים כדאי להמנע ממאמצים הגורמים לכאבים, כולל התכופפות לכל מטרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין בתחילת הריוןאוסנת21/05/2012
בוקר טוב,
רציתי לשאול אם יש מניעה לקיים יחסי מין בתחילת הריון (שבוע 4)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין בתחילת הריון - תגובה
אין כל מניעה מכך
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה רגילהשלום20/05/2012
שלום,
לפני 4 שנים ילדתי בלידת ואקום (לידה ראשונה) עם קרע בדרגה 3.
האם קרע מסוג זה מחייב לידות הבאות בניתוח קיסרי או שיש מקום לשקול לידה וגינאלית רגילה ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה רגילה - תגובה
קרע מסוג זה מצדיק סיום בניתוח קיסרי
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי רירית הרחםעירית20/05/2012
שלום,
עשיתי אולטראסאונד מעקב זקיקים ביום ה15 למחזור ועבי רירית הרחם היה 7.
ביום ה33 עשיתי שוב ועובי הרירית היה 21.
המחזור אינו סדיר.
האם זה הגיוני?
מה זה אומר בעצם?
תודה רבה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר די דחוף... אשמח לתשובה
עירית21/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובי רירית הרחם - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ21/05/2012חסרה אינפורמציה בת כמה את, מדוע בצעת סונר של הרחם, האם יש בעיות פוריות או דימומים.
כדאי לפנות לרופא נשים מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובי רירית הרחם - תגובה
בצעי בדיקת ביטא בדם
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)