פורום הריון ולידה - התפתחות עוברית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עליה חדה של בטא
    אוסנת
    20/05/2012

הי,
    ב17.5 בטא עמדה על 18.6
    ב20.5 בטא 233
    האם עליה לא מדי גדולה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עליה חדה של בטא

הוספת תגובה

• דילגתם עליי.........

אוסנת
    21/05/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה חדה של בטא - תגובה

ד``ר אריה לידור
    21/05/2012

שלום לך
    אכן עליה מואצת אך הכל ייתכן עם בדיקות מעבדה. המשיכי במעקב. מעל ערך 1500 אפשר כבר לבצע אולטרהסאונד
    בברכה
    ד"ר אריה לידור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העמסת סוכר 50 גרם
    נאדיה
    20/05/2012

הי אני בעברי עברתי קיצור קיבה פייפס( מעקף קיבה )זאת אומרת שספיגת הסוכר אצלי מהירה מאד עם תופעות לואי דופק מהיר,עיפות הקאות שלשולים ואי ספיקת לב שזה אומר מוות ואני אחרי הניתוח מאד שמרנית עד שהגעתי לאי סיבולת סוכר ומתוקים
    אני בהריון בשבוע 25 נתבקשתי להעשות העמסה ברגע ששתיתי את התמיסה כל התופעות שציינתי הופיעו עד שהקיתי ואז ביטלו לי הבדיקה
    האם יש דרך לעקוף בדיקה זאת,האם היא חובה
    אני לו מסוגלת עבור מה שעברתי שוב נא עזרתכם

לקביעת תור
    סגירה
    העמסת סוכר 50 גרם

הוספת תגובה

• העמסת סוכר 50 גרם - תגובה

ד``ר איילון לחמן
    20/05/2012

שלום.
    אם אינך מסוגלת לבצע ההעמסה,ניתן בשיתוף רופאך לבצע עקומת סוכר יומית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV
    מירב
    20/05/2012

לפני כ 10 חודשים נידבקתי ב CMV כאשר הייתי בתחילת הריון
    בשבוע 13 גילו שהעובר פגוע ועברתי הפלה
    השבוע עשיתי בדיקה CMV חוזרת והתוצאות
    IGG חיובי 6.20
    IGM חיובי
    AVIDITY 0.47
    האם אני יכולה להכנס להריון או עדיין להמשיך לחכות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    CMV

הוספת תגובה

• CMV - תגובה

ד``ר איילון לחמן
    20/05/2012

שלום.
    כדאי להתיעץ עם רופא מומחה למחלות זיהומיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע הזרע יוצא החוצה מחוץ לגוף
    מטי
    20/05/2012

שלום למומחים,

מדוע הזרע יוצא החוצה מחוץ לגוף לאחר קיום יחסים ברמה שאני חייבת להצמיד מגבת לפחות שעה ... (
    יש לי מין הרגשה שלא נשאר כלום בתוך הגוף הנוזל פשוט יוצא כמו מים מהגוף)

והאם זה נורמאלי שבזמן יחסים אני חייבת לרוץ לפיפי למרות שלפני שהתחלנו כבר הייתי בשרותים מסיבה זו

אשמח לתשובת המומחים ...
    אנא עזרתכם הדחופה

הוספת תגובה

• מדוע הזרע יוצא החוצה מחוץ לגוף - תגובה

ד``ר איילון לחמן
    20/05/2012

שלום.
    ממליץ שתגשי להיבדק אצל רופאך כולל הפניה לבדיקת שתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    גבי
    19/05/2012

אני בשבוע 30 ובפעם האחרונה שהיה לי שיעול מעצבן שנמשך הרבה זמן מסתבר שכנראה זה היה קשור איכשהו למחלת הנשיקה, לפני כמה ימים הופיע לי שיעול ואתמול בערב אפילו התלווה אליו קצת הרגשה לא נעימה בגרון, אני לא יודעת עם זה צינון או לא כרגע, מחכה לראות עם זה יחמיר ומקווה שיעבור מהר אבל רציתי לשאול עם מחלת הנשיקה עדיין מסוכנת בשבוע כזה? האם ישנם עוד וירוסים או משהו שמסוכנים בשבוע זה ועונים על ההגדרות ועלי ללכת לבדוק בדחיפות? בנוסף, בשבוע שעבר החום שלי היה 37, אני לא יודעת עם זה קשור להצטננות, וירוס או חום הגוף שלי, כי לפני ההריון הוא היה רגיל ועכשיו הוא בדרך כלל 37, אבל במידה והוא עולה, האם זה מסוכן לעובר? איזה תרופות אפשר לקחת? באיזה צעדים לנקוט עם אי אפשר לקבל רפואה דחופה בעיר שלי? צריך לקבוע תור לרופא משפחה שבועיים מראש, ולנסוע לעיר אחרת זה כל כך קשה לי כרגע שעדיף רק במקרים מאד חשובים, תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

ד``ר איילון לחמן
    20/05/2012

שלום. אכן שאלה חשובה. הוירוסים בשלב זה של ההריון אכן פחות מסוכנים.אבל את חיבת להיבדק אצל רופא משפחה עכשיו.גם באם כרוך בנסיעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לאל..

מיכל
    20/05/2012

אין חום, רק תחושת צביטות לא נעימה בגרון שמופיעה ונעלמת ושיעולים חזקים אבל לעתים רחוקות, האם יש צורך להידבק בדחיפות? זה ממש קשה לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחילת הריון ועבודה
    סיון
    19/05/2012

שלום רב

אני נמצאת כיום בשבוע 6 להריון ועבודתי הינה סייעת בגן ילדים תפקיד הכולל הרמת ילדים ,סחיבת דברים כבדים(שולחנות,כסאות..) ועבודה בכללי מאוד פיזית.
    האם זהו מצב המסכן את ההריון?

בתודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    תחילת הריון ועבודה

הוספת תגובה

• תחילת הריון ועבודה - תגובה

ד``ר איילון לחמן
    20/05/2012

שלום.
    בנושא כדאי להתיעץ עם רופאך המטפל. כמובן בהריון ממולץ להימנע מעבודה פיזית קשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות היריון בחו"ל
    ליאורה
    18/05/2012

שלום אני גרה בארה"ב, גיליתי שאני בהיריון וסת אחרונה התחילה ב12.4. כמקובל פה עושים בדיקת דם לוודא הריון שעשיתי ב15.5, שאכן יצא חיובי, 2500 בטה אבל הרופא לא מקבל לבדיקה לפני שבוע 8. איך אני אמורה לדעת אם ההיריון מתקדם או לא? האם לבקש בדיקת דם לעוד שבוע?
    לפני שבועים השדיים היו גדושים וכואבים ועכשיו הם הרבה פחות גדושים ולא כואבים. מה כדאי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות היריון בחו"ל

הוספת תגובה

• בדיקות היריון בחו"ל - תגובה

ד``ר איילון לחמן
    20/05/2012

שלום.
    כדאי להירגע ולצאת מהמתח. הבדיקה אכן תקינה.אם אין דימום או כאבים אין ממה לדאוג. תגשי לרופאך בזמנו,בבודאי יבצע בדיקת אולטרה סאונד ונחכה לבשורות טובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Varicella- IgM
    איך יודעים
    18/05/2012

שלום רב. אשתי ואני מנסים להכנס להריון ובטרם זאת עשינו בדיקות סקר גנטיות ובדיקות מעבדה סטנדרטיות. ברשימת התוצאות מופיע הערך Varicella-Zoster IgM, ולידו רשום שהקופה אינה מבצעת את הבדיקה אלא במקרים בודדים.
    אם כך- מדוע נתבקשנו לערוך בדיקה זו? האם צריך להתעקש עליה?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    Varicella- IgM

הוספת תגובה

• Varicella- IgM - תגובה

ד``ר איילון לחמן
    20/05/2012

שלום.
    ממליץ להתיעץ עם הרופא שהפנה אותכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה יכול להיות חוץ מזיהום?
    ר.מ.א
    18/05/2012

שלום,

אני בת 25, הריון ראשון, שבוע 15.
    לפני תקופה מסויימת חשתי צריבה במתן שתן אחרי קיום יחסי מין, קבלתי תרופה המתאימה לנשים בהריון (נגד פטריה).
    אחרי שסיימתי עם הטיפול, עשיתי בדיקת שתן ותרבית שתן.
    בבדיקת השתן היה PROTEIN- U STRIP גבוה (70), ו- LEUCOCYTES - U STRIP מאוד גבוהה (500), היו גם ארטרוציטים בשתן 35 RBC/microl, אך ניטריטים שלילי. בבדיקת דם התקבלו גם ערכי לויקוציטים גבוהים.
    למרבה הפלא בתרבית השתן לא הייתה צמיחה.

אם אין צמיחה בתרבית שתן, זאת אומרת שזה לא זיהום נכון?
    אז מה יכולות להיות הסיבות לערכי לויקוציטים גבוהים בשתן, ונוכחות חלבון בשתן? וכל מה שציינתי למעלה?
    רוב הזמן יש לי כאבים בבטן, נראה לי שזה נורמאלי, כי הבנתי שאשה בהריון יהיו לה הפרעות אכילה וכולי.. לכן לא מתייחסת לזה, מבחינת כל הבדיקות של האולטראסאונד לעובר נראים תקינים.

לאיזה כיוון כדאי ללכת?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מה יכול להיות חוץ מזיהום?

הוספת תגובה

• מה יכול להיות חוץ מזיהום? - תגובה

ד``ר איילון לחמן
    20/05/2012

שלום.
    יש לקחת משטח לתרבית מהנרתיק כדי לשול אפשרות שמשם מגיעים סימני הזיהום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על האש?
    גבי
    18/05/2012

מותר לאכול על האש בזמן ההריון? זה יותר סיכון בגלל שהבשר לא תמיד נראה מוכן מבפנים ולא תמיד מבחינים בזה... איזה צעדי זהירות אפשר לנקוט או שעדיף פשוט לוותר על האירוע?

לקביעת תור
    סגירה
    על האש?

הוספת תגובה

• על האש? - תגובה

ד``ר איילון לחמן
    20/05/2012

שלום.
    הפשוט לבדוק שאכן הבשר צלוי היטב גם בתוכו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמץ חתול
    מיכל
    18/05/2012

אני ובעלי רוצים לאמץ חתול, הבעיה היא שאני בחודש השביעי להריון.
    חשוב לי לאמץ ולא לקנות, כדי לתת לחתול שנזרק הזדמנות, אבל המשפחה שלי מתנגדת, בסופו של דבר ההחלטה היא שלנו, אבל הנקודה שהם העלו לא פחות חשובה ולכן אני פונה לעזרתכם.
    קודם כל, אני ובעלי החלטנו שבכדי לא לקחת סיכון מיותר, אנחנו נאמץ גור חתולים או חתול יותר בוגר שהוא כבר מחוסן ומסורס, החתול יגור בבית ולא תהיה לו אפשרות לצאת החוצה. הבעיה היא, שהמשפחות שלנו טוענות שחתול זאת בכל זאת חיה שמפיצה מחלות ותהיה מסוכנת גם לי, וגם לילדה שתיוולד.
    אני מכירה נשים שכל ההריון שלהן טיפלו בחתולים, ראיתי תמונות באינטרנט של תינוקות בני כמה ימים שמתלטפים עם חתולים. האם זה באמת מסוכן?
    בנוסף לכך, חתול שנאמץ, לא נדע מה היה עברו, קרוב לוודאי שנזרק או נמסר לכלבייה לאחר ששהה ברחוב ואלוהים יודע עם ננשך או חלה. אז האם חיסונים יתנו לנו וודאות שיהיה בסדר?
    שאלה אחרת היא ששקלנו אז לשמש אומנה לחתולים שזקוקים לכך עד לפני הלידה אבל החתולים שזקוקים לזה או חולים, או אחרי ניתוח או גורים מאד קטנים שעוד לא חוסנו.
    כאן כנראה כבר באמת קיימת סכנה, לא? מה אתם אומרים? אודה על תשובתכם המהירה. ראיתי גורה שחורה ומדהימה שהתאהבתי בה, אבל היא קטנה מאד ועוד לא יכולה לעבור חיסונים. אני יודעת שהיא לה קשה למצוא בית, וכרגע האומנה עומדת להגמר לה והיא לא מוצאת אחת אחרת, הלב שלי נשבר ועוקב אחריה, הוטרינר שבדק אותה אמר שהיא בסדר והיא חיה באומנה כבר כמה שבועות, אבל הוא לא יכול לדעת עם היא לא בתקופת דגירה של כלבת או משהו אחר חס וחלילה, לא כך?
    תודה, סופשבוע טוב לכם.

לקביעת תור
    סגירה
    לאמץ חתול

הוספת תגובה

• לאמץ חתול - תגובה

ד``ר איילון לחמן
    20/05/2012

סיכום.
    בנושא זה עדיףלהתיעץעם רופא הילדים. אגב האם בדקת נוגדנים לטוקסופלסמה אצלך?.זה אומר באם את מחוסנת מהמחלה השכיחה ביותר המועברת עי בעלי חיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב במחזור
    איילה
    17/05/2012

שלום רב,
    קיבלתי מחזור פעם ראשונה חצי שנה אחרי לידה ואני עדיין מניקה .
    אני אמורה לקבל שוב מחזור אך הוא מתעכב במספר ימים. חשוב לציין שיש לי כל הזמן תחושות של כאבי בטן מוחלשים המזכירים כאבי מחזור.
    מה זה אומר? האם יכול להיות מחזור לא סדיר?
    ( אני משתמשת באמצעי מניעה.)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב במחזור

הוספת תגובה

• עיכוב במחזור - תגובה

ד``ר איילון לחמן
    20/05/2012

שלום.
    אכן בזמןההנקה המחזור אינו סדיר. כמובן בדברים חריגים יש לגשת ולהיבדק.כולל נושא הריון חדש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיידק טורף
    אנדראה
    17/05/2012

קראתי אתמול בכתבה שלכל אישה יש חיידק טורף רדום בגוף ושבכל לידה יש סיכון כלשהו שהוא יתעורר ושכארבעים יולדות בשנה בישראל מקבלות את זה, רוב המקרים נגמרים בכריתה של איבר ורבע מהם במוות. קצת נלחצתי, מה זאת אומרת שהדימום בלידה עלול להביא את החיידק הזה לפעולה? ולמה מחזור לא? האם צריך שריטה מאוד עמוקה או מספיק סתם שריטה או פצע כדי לעורר את החיידק? לאיזה סימנים יש לשים לב אחרי הלידה ועד כמה זמן אחריה זה עלול להופיע? למרות שזה יחסית נדיר, עדיין נלחצתי. הבנתי שלפעמים הסימנים לא כוללים חום וגירודים, לפעמים זה יכול להיות סתם כתם אדמדם על הרגל שאפילו לא שמים לב אליו, וכל דקה היא קריטית.

לקביעת תור
    סגירה
    חיידק טורף

הוספת תגובה

• מבקשת לענות

בב
    22/05/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיידק טורף - תגובה

ד``ר איילון לחמן
    22/05/2012

שלום.
    ממליץ שתפני בשאלות לכותבי המאמר.לא מוכרת לי העובדה שלכל אישה יש חידק טורף רדום בגוף. למה לגברים לא??.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכל מקרה

בב
    23/05/2012

נחמד לשמוע שהמאמר טועה, אבל למה ההידבקות בחיידק בקרב נשים יולדות נחשבת לאחת השכיחות? הבנתי שזה קורה בגלל הדימום הרב, אז אילו צעדי זהירות ומניעה ניתן לנקוט? מהם התסמינים ומתי לדעת לפנות לרופא? האם זה באמת קורה מהדימום או שמדובר ברשלנות רפואית? שמעתי שהיה מקרה אחד בסורוקה בשנה שעברה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקש תשובה

בב
    23/05/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגני כליה מורחבים בסקירה מאוחרת
    אדוה
    17/05/2012

עברתי בשבוע 25 סקירה מאוחרת. נמצאו אגני כליה מורחבים, הגעתי לביקורת כעבור שבועיים. הרופא רשם:
    "כליות בעמדה תקינה, הרחבת אגני כליות דו"צ. משמאל אגן 7.5 מ"מ עם הרחבה של האורטר פרוקסימלי עד 12 מ"מ, פרנקימה שמורה.
    מימין הרחבת אגן כליה עד 10 מ"מ, הרחבת אורטר עד 10 מ"מ."

הופניתי לסקירה מכוונת למע' השתן בבי"ח.

מה אומרים הממצאים?? הרופא לא פרט יותר מידיי. מה זה אומר לגבי העובר? מה זה אומר לגבי העתיד, לאחר שיוולד?

כמו כן הופניתי לנפרולוג ילדים. מה תפקידו? מה הוא יכול לעשות?

אני מאוד מודאגת בעיקר מחוסר אינפורמציה אנא עיזרו לי.

הוספת תגובה

• אגני כליה מורחבים ד"ר תדמור

ד''ר עפר תדמור
    17/05/2012

בוקר טוב

קודם כל הגדרות

אגן הכליה הוא איזור בתוך הכליה. הכליות הן האיברים הפעילים ביותר במערכת השתן של הגוף. בכליות מיוצר השתן עצמו, משם הוא עובר אל שלפוחית השתן דרך השופכנים (מעין צינורות), וממנה יוצא אל מחוץ לגוף דרך השופכה (גם הוא מעין צינור). בתוך הכליה, יצור השתן מתבצע באיזור אחד (האיזור החיצוני), משם הוא מועבר לאיזור אחר (האיזור הפנימי) ולאחר מכן יוצא מהכליה דרך איזור אחר אשר נקרא אגן הכליה - Renal Pelvis. אגן הכליה, אם כן, הוא חלל בכליה המחובר לשופכן (אותו צינור המקשר בין הכליה לשלפוחית השתן), אליו מגיעות ההפרשות של הכליה ודרכו הן יוצאות מהכליה ומובלות לעבר שלפוחית השתן ומשם למי השפיר (כשמדובר בעובר). כידוע, במצב תקין בגוף העובר יש שתי כליות, בכל אחת מהן ישנו אגן כליה וההפרשות המגיעות משניהם מובלות לשלפוחית שתן אחת משותפת.

שמות נרדפים: אגני כליות מורחבים, Renal pelvic dilatation – RPD, Pyelectasis.

הגדרה: הרחבת אגני כליות מתארת מצב בו נאגר נוזל באגן כליה אחת של העובר או באגני שתי הכליות של העובר. יש להבדיל בין הרחבה קלה של אגני הכליות לבין הרחבה משמעותית אשר הולכת ומחריפה משבוע לשבוע. לרוב נהוג לסווג את הממצא לפי מידת חומרתו בפרמטרים הבאים:

הרחבה קלה (mild) של אגני הכליות:
    3.5-5 מ"מ המתגלה בסקירה בשבועות 15-20 להריון
    5.5-7 מ"מ המתגלה בסקירה בשבועות 21-24 להריון

הרחבה קלה-בינונית (moderate) של אגני הכליות:
    5-6 מ"מ המתגלה בסקירה בשבועות 15-20 להריון
    7-8 מ"מ המתגלה בסקירה בשבועות 21-24 להריון

הרחבה ניכרת (severe) של אגני הכליות:
    מעל 6 מ"מ המתגלה בסקירה בשבועות 15-20 להריון
    מעל 8 מ"מ המתגלה בסקירה בשבועות 21-24 להריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגני כליה מורחבים ד"ר תדמור המשך

ד''ר עפר תדמור
    17/05/2012

לאחר ההסבר וההגדרות עכשיו המשמעות

משמעות להריון:
    נתייחס תחילה להרחבה קלה של אגני הכליות, הרחבה כזו לרוב אינה מעידה על מום בכליה וכן אינה מחריפה לאורך ההריון (לעיתים אף חוזרת למימדים תקינים תוך כדי ההריון). קיימים מקרים בהם ההרחבה מחריפה באופן משמעותי ואז קיים סיכוי סביר לחסימה בדרכי השתן, אולם מצב זה נדיר בממצא של הרחבה קלה, אשר לרוב אינה מתפתחת.
    מלבד זאת, הרחבת קלה של אגני הכליות מהווה סמן המעלה את הסיכון הסטטיסטי לתסמונת דאון. זאת, מאחר שהתגלה במחקרים כי בהריונות עם בעיות במס' הכרומוזומים נצפתה שכיחות גבוהה יותר של הרחבת אגני כליות. יש לציין כי כאשר מזוהים מומים נוספים הסיכון לתסמונת דאון עולה משמעותית.
    כאשר מדובר בהרחבה בינונית-קשה, הסיכונים הם חסימת דרכי השתן וסיכון מוגבר להפרעות כרומוזומיות גם כן, אך הסבירות במקרים אלה גבוהה יותר. במקרים אלה מיעוט מי שפיר מהווה אינדיקציה נוספות להתפתחות לא תקינה של כליות העובר (מלמד על חסימת דרכי השתן). באשר לעליה בשכיחות בעיות במס' כרומוזומים, במקרים אלה מדובר בעיקר על טריזומיה 18 וטריזומיה 13.

טיפול מומלץ:
    כאשר מתגלה בסקירת המערכות הרחבה של אגני הכליות מומלץ קודם כל לחפש מומים נוספים על ידי סקירה מורחבת וכן לבצע מעקב אחר רוחב אגני הכליה. מומלץ גם לעקוב אחר כמות מי השפיר (המהווה גם היא אינדיקציה לתפקוד הכליות). בנוסף, יש לקבל יעוץ גנטי ולשקול דיקור מי שפיר על פי מידת ההרחבה והממצאים הנוספים. כאשר הרחבת אגני הכליות מהווה ממצא בודד יתכן מאוד כי אין צורך לבצע דיקור מי שפיר. במקרים של הרחבה בינונית-קשה מומלץ להתייעץ בנוסף למומחה האולטרה סאונד וליועץ הגנטי גם עם נפרולוג (רופא מומחה לכליות) על מנת להבין את משמעות הממצא, ובמקרים קיצוניים (בהם ניכר מיעוט מי שפיר קיצוני) תשקל אפשרות סיום ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!! במידה ובוצע מי שפיר,

אדוה
    17/05/2012

בשבוע 18 ביצעתי דיקור מיש שפיר שיצא תקין,
    וכן אקו לב עובר.
    כמות מי השפיר ב-US השוטפים תקינה. אני בשבוע 28 כיום.
    האם מעקב אצל נפרולוג ילדים המתמחה גם בעוברים (קבעתי תור) זהו הטיפול היחידי כרגע שאני צריכה לעשות?
    האם ברגע שזהו ממצא יחיד מוציא אותנו מכלל סכנה והסיכוי שיחלוף מעצמו גבוה?

תודה רבה לך ד"ר תדמור על ההסבר החשוב והממצה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במידה ובוצע מי שפיר ד"ר תדמור

ד''ר עפר תדמור
    28/05/2012

בוקר טוב

אם בוצע מי שפיר הרחבת כליות כמעט לא משמעותית

יש לבצע על קול אחרי לידה

לפעמיים רופא ילדים נותן טיפול אנטיביוטי

מעקב נרולוג / אורולוג ילדים

במקרים נדיריים ההרחבה גודלת מאוד ואז בגיל שנה /שנתיים /שלוש מומלץ על תיקון.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיס מרה+סקירה
    גל
    16/05/2012

הריון שבוע 27+1

היום הייתי אצל גנטקאי שעשה לי גם סקירה.

כתב: עובר במצג עכוז תואם 28+2, משקל מוערך 1190 גרם, חדרי מוח 33.3 / 5.6 צרבלם 32 ממ',תואם 27+3 .

בנוסף הגעתי אליו בעקבות שראו כיס מרה קטן ולשקול מי שפיר לכיס מרה..

המשך למה שכתבף הודגם ממצא המתאים לכיס מרה אך ממוקם משמאל לוריד הטבורי, קיבה מתמלאות ומתרוקנת, צוואר הרחם סגור 4.37.

1. מה הכוונה עכוז תואם 28+2, מה ההשלכות? מקום לדאגה?

2. רואה כיס מרה ממוקם משמאל לוריד הטבורי, מה הכוונה? ומה ההשלכות.
    מקום לדאגה?

3 . באופן כללי איך התוצאות של הבדיקה?

אנא אשמח לקבל הסבר מפורט לשאלותי ...

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כיס מרה+סקירה

הוספת תגובה

• כיס מרה+סקירה - ד"ר תדמור

ד''ר עפר תדמור
    17/05/2012

בוקר טוב

המימצא שתיארת הוא כיס מרה משמאל לוריד הטבור נקרא

וריד טבורי ימני מתמיד (PRUV) איננו מום אלא מצב שונה מהנורמה. השונות איננה משפיעה על אספקת הדם לעובר. קיים קשר סטטיסטי מסוים בין נוכחותו לבין נוכחות שונויות נוספות, במיוחד במערכת מחזור הדם. במחקרים מסוימים נמצא כי ב- 18-23% מקרב העוברים עם PURV נמצאו ממצאים נוספים.

טיפול מומלץ:
    א. יש לבצע סקירה קפדנית ולוודא שאין ממצאים נוספים חשודים בעובר.
    ב. מומלץ בכל מקרה לפנות לאקו לב עובר וליעוץ גנטי, שם בהתחשב בנוכחות ממצאים נוספים בסקירה ותוצאות הסקר הביוכימי יעריכו את הסיכון.עקרונית כאשר PURV מהווה ממצא יחיד ובעיקר עם שאר בדיקות הסקר תקינות אין סיבה לדאגה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה