מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקיפותבר24/05/2012
אשמח לדעת מה אומר תוצאות אלו בשקיפות אולטרסאונד לפי הגיל 1:516 והתוצאה שלי היא 1:1941 אני בת 33 והריון 3 אשמח לדעת אם זה תקין העדיין אין תוצאות של בדיקות הדם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור24/05/2012ערב טוב
תוצאה של 1: 1941 זה בסדר גמור
צריך לראות מה יוצא בבדיקות הדם
בכל אופן זה לא 1:0 כלומר שום דבר לא שולל חוץ מי שפיר
כלומר אחד ל 1941 יוצא תסמונת דאון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדברה וכיני יונים- דחוףנטלי24/05/2012
שלום, אנחנו עברנו לדירה חדשה לא מזמן, דירה שכבר הייתה מרוהטת בריהוט עץ ישן אבל סביר, המצב הכלכלי לא הרשה לנו לרהט בריהוט חדש וכמובן שזה מגעיל לישון על מיטה של מישהו אחר אבל ניסינו כמה שיותר לנקות ולהשתמש בדברים כמו מגן מזרן וכו'.
הבעיה היא שהדירה בקומה רביעית (אחרונה) ועד שיהיה לנו כסף לשים רשתות והגנה מפני יונים, הן מסתובבות חופשי על החלונות. בימים האחרונים התחלתי להתגרד, לא בצורה משמעותית, אבל אני חוששת לכיני יונים, אני בחודש השביעי להריון (שבוע 31), האם הן יכולות להעביר איזה מחלות או לסכן אותי או את העובר?
החלטנו לעשות הדברה בהקדם האפשרי (בשבוע הבא), מהן ההוראות להדברה? כיצד עלי להתנגד כדי לא לקחת סיכון מיותר עלי ובמיוחד על העובר?
תודה וסופשבוע טוב לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי, ההדברה בשבוע הבא
נטלי25/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדברה וכיני יונים- דחוף - תגובה
ד''ר גדעון נגר26/05/2012כיני יונים אינם מזיקים להריון
באשר לריסוס עליך להתנהג לפי ההוראות שתקבלי מחברת הריסוס.
היום משתמשים בחומרי רסוס שאינם מזיקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מי שפיר-xyyמירי24/05/2012
שלום,
אני בהריון שבוע 21
תוצאות מי שפיר מראות תסמונת xyy
לפי יעוץ גנטי שקבלתי אין שום דבר. מדובר בתינוק בריא לכל דבר מלבד קומה גבוהה ורמת משכל נמוכה משל אחיו ב10-15 נקודות
הרופא הפריך את כל הדעות על התסמונת כגון: אסימטריות,בעיות התנהגות,אלימות
עיוותים ואמר שהכל שטויות ושכך שסברו בעבר הרחוק.
אני חרדה מאוד וזקוקה לחוות דעת נוספת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מי שפיר-xyy - ד"ר תדמור
קודם כל מה זה
תסמונת הנובעת ממס' לא תקין של כרומוזומי המין, במקרה זה עודף של כרומוזום Y. תסמונת זו אופיינית לגברים, ובסך הכל אין לה השלכות משמעותיות. יש האומרים שאין כלל סיבה לכנות אותה "תסמונת" מאחר שאין לה כל סימנים משמעותיים.
שמות נרדפים: Super Male Syndrome,Supermale Syndrome , XYY Syndrome, תסמונת XYY
מהם מאפייני תסמונת הסופר גבר?
בניגוד לתסמונות כרומוזומליות אחרות, לתסמונת הסופר גבר אין מאפיינים משמעותיים. בכל זאת, הובחנו מספר מאפיינים, הגברים הלוקים בתסמונת לרוב גבוהים מהרגיל וה IQ שלהם מעט נמוך יותר משל אחיהם הנורמליים (10-15 נקודות IQ – לא מדובר בהבדל משמעותי כלל). עשויים להיות להם ליקויי למידה במהלך ההתבגרות. מערכת הרבייה שלהם תקינה, אמנם הם עשויים להיות מעט פחות פוריים מהרגיל. בעבר יוחס לתסמונת זו מאפיין של אגרסיביות או נטייה לאלימות אך כיום הספרות המקצועית מתנגדת להשקפה זו.
מהו הגורם לתסמונת הסופר גבר?
במצב תקין לעובר 46 כרומוזומים. מהם 44 כרומוזומים המסודרים ב 22 זוגות, כל זוג כזה מכיל כרומוזום שהגיע מהאם וכרומוזום שהגיע מהאב, ובנוסף להם 2 כרומוזומי מין המהווים את הזוג ה 23. במצב תקין לעובר זכר יהיה כרומוזום מין מסוג X שקיבל מאמו וכרומזום מין מסוג Y שקיבל מאביו. במידה שהעובר בעל תסמונת הסופר גבר, יהיו לו 3 כרומוזומי מין – אחד מסוג X שקבל מאמו ושניים מסוג Y שקבל מאביו, ולכן במקום 46 כרומוזומים יהיו לו 47 כרומוזומים.
מהו הגורם למספר לא תקין של הכרומוזומים?
הגורם למספר העודף של כרומוזומי המין הוא בעיה נקודתית ביצירת תא המין הגברי המסויים ששימש ליצירת העובר. בתא זה במקום שיופיע כרומוזום Y אחד, הופיעו שניים, ושני כרומוזומים אלה נמצאים עתה בעובר. מיותר לציין שאין כל קשר בין גיל האם בעת הלידה לבין המס' הבלתי תקין של כרומוזומים במקרה זה – שהרי מקור הפגם הוא בתא המין של האב.
כיצד ניתן לאמוד את הסיכון לתסמונת טרם הלידה?
אין כל קשר בין תוצאות השקיפות העורפית לבין הסיכון לתסמונת הסופר גבר. נוסף לכך, גם בסקירות המערכות אין כל סימן שיוכל להעיד על תסמונת XYY.
כיצד ניתן לאבחן את התסמונת טרם הלידה?
תסמונת XYY היא תסמונת הנובעת ממספר לא תקין של כרומוזומים. בשל כך, ניתן לאבחן אותה בבדיקת מי שפיר. בבדיקת מי השפיר נבדק מספר הכרומוזומים וכן נבדקים מבניהם, כלומר, במידה שהעובר בעל תסמונת XYY, הרי שבדיקת מי השפיר תראה כי בתא העובר ישנו כרומוזום Y מיותר, וישנם בסך הכל 47 כרומוזומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שפיר-xyy - ד"ר תדמור חלק שני
המשך
לאור הרקע שהיה בחלק ראשון
מדובר על שינוי גנטי משמעותי ביותר בכל תא בגוף
מציע מאוד יעוץ גנטי חוזר פר' שוחט מוטי
דעתי האישית ןהפרטית לחלוטין שבחברה תחרותית קשה ,כמו היום , גם 15 נקודות IQ
פחות יכול להיות אסון
בנוסף לכך גם הפרעת / שינויי התנהגות קל יכול להיות מאוד משמעותי שזה קורה בחיי היום יום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מירי24/05/2012תודה רבה על המידע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלטה להמשיך את ההריון xyy
מירי21/07/2012ד'ר תדמור שלום
לאחר התייעצות עם שני פרופ לגנטיקה: פרופ שוחט ופרופ בורוכוביץ,החלטנו להמשיך עם ההריון.
מהאחד קיבלנו תשובה שילדי xyy הם בדיוק כמו xy
השני טוען גם כן לילד תקין לחלוטין- תתכן התנהגות קצת יותר אגרסיבית אבל ממש לא בטוח-עלייה לסיכון.
וגובה מעל הממוצע גם לא בטוח היות ושני ההורים גבוהים מאוד.
לגבי ה-iq הוא סובר שדווקא ה-iq טובים מאד.
שניהם המליצו להמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאותה סירה... אשמח לשמוע איך הילד..
נועה18/02/2016היי, קיבלתי תוצאות דומות במי שפיר ואני בייעוצים גנטיים.
האם תוכלו לכתוב לי במקרה איך הילד שלכם? האם באמת הכל תקין?
אם אפשרי אודה לכם מאוד!
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אנחנו
נועה19/02/2016ונשמח להתייעץ... אפילו רק להחליף מידע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח גם אני לשמוע. באותו מצב.
יעיע22/02/2016גם אני אשמח. באותו מצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת הריוןנטלי24/05/2012
שלום רב!
בתאריך 16.5 קיבלתי מחזור והייתי עם החבר בתאריך 23.5 לפנות בוקר של 24.5 וקיימנו יחסי מין לא מוגנים . אני לא יודעת אם צריך לקחת פוסטינור כי הוא לא זוכר אם הוא גמר בפנים או בחוץ . האם אני יכולה להיכנס להריון לא רצוי או שעדיף לקחת את הכדור?
אשמח אם תינתן לי תשובה מהירה כדי לא לפספס את ה72 שעות של הכדור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן כדאי לך..אבל למה פוסטינור דווקא?
נורית24/05/2012זה הפיתרון, אבל למה פוסטינור? יש לך כסף לזרוק?..
נורלבו עושה אותו דבר בבדיוק חצי מחיר.. לכי על זה. ולכי, כדי לא לפספס את ה72 שעות באמת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניעת הריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר26/05/2012הסבירות להריון קטנה במידה ומחזורי הווסת של הן לפחות כל 28יום.
במידה והן קצרים יותר אכן רצוי לקחת את הפוסטינור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איתור בדיקות גנטיותתותית23/05/2012
היי לכם! לפני כ-4 שנים בערך ביצעתי בדיקות גנטיות וכעת, אני בפתחו של הריון שני. הייתי רוצה לדעת האם ניתן לאתר את תוצאות הבדיקות או לפחות את סוגי הבדיקות שביצעתי, על מנת לא לחזור על אותן הבדיקות ולבצע רק את הבדיקות החדשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתור בדיקות גנטיות - תגובה
ד''ר גדעון נגר26/05/2012נית לייצור קשר עם המעבדה והא תאתר את תוצאות הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיחות של העורשלום23/05/2012
שלום,
אני בשבוע 33 להריון. כבר כמה ימים שאני מרגישה אי נעימות בעור סביב אזור
הטבור. לא נעים כשאני נוגעת בעור באיזור הזה, תחושה של עור רדום (רק באיזור הזה).
האם זה יכול להיות קשור למתיחות של העור?
האם זה מדאיג ?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתיחות של העור - תגובה
ד``ר אריה לידור23/05/2012שלום לך
אם מעקב ההריון תקין אין לכך כך משמעות
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבת מאד חזקהבב23/05/2012
שלום, אני פונה אליכם בעקבות לילה מאד קשה שעבר עלי. אני לקראת תחילת שבוע 31, אתמול בלילה נתקפתי בכאב בטן ורצתי לשלשל (סליחה על התיאור) כשלושה פעמים במרחק של כעשר דקות, זה קרה לי לא פעם ראשונה במהלך ההיריון, סתם ככה בלי סיבה מיוחדת שנראית לעין כמו קלקול קיבה למשל. בנוסף לכך התלוותה לזה צרבת קלה ובחילה מאד חזקה, שתיתי תה שחור וחיכיתי שיירגע קצת וחזרתי לישון בתקווה שהבוקר ארגיש יותר טוב.
הבוקר קמתי עם צרבת, שאולי קודם חשבתי שהיא חזקה, אז עכשיו היא הייתה מטורפת, התלוו אליה שיעולים ובחילות מאד חזקות, כרגע זה נרגע קצת, האם תופעה זו תקינה או שיש סיבה ללכת לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
בב23/05/2012כרגע הצרבת עברה, התינוקת זזה והכל נראה בסדר, אני קצת לחוצה מהכאבים אתמול שכל כך הזכירו צירים בגלל שהם הופיעו ונעלמו ושוב ושוב, למרות שהיו אלה כאבי בטן באזור הקיבה והצלעות יותר מאשר למטה, בכל מקרה, אם היו אלה צירים, הם היו מתחזקים או שבסופו של דבר הייתי יודעת נכון? התינוקת זזה וההרגשה הזאת עברה ולכן אין לי מה לדאוג?
ניסיתי לקבוע תור לרופא ונותנים לי רק לעוד שבועיים רופא נשים, ורופא משפחה רק באמצע שבוע הבא, הם אומרים שעם זה דחוף אז לנסוע לעשות מוניטור בסורוקה, האם עדיין יש סיבה לנסוע או שעם הכל נרגע עכשיו אז זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרבת מאד חזקה - תגובה
ד''ר גדעון נגר26/05/2012יש להבדק עי רופא הנשים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות שבוע 6ליאורה23/05/2012
אני בשבוע 6+1 והבוקר קמתי עם הרגשה כמו וירוס, לקחתי אקמול צינון (אני בארה"ב והאחות אמרה לקחת ין לקחת טיילנול) האם תקין לקחת אקמול פעם ב?
שאלה נוספת- עדיין יש לי דקירות קטנות בבטן התחתונה בדומה למה שהיה לי ממש בימים הראשונים לפני ואחרי האיחור במחזור. האם תקין?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות שבוע 6 - תגובה
מותר להשתמש באקמול או טיילונול
התחושות בבטן נורמליות
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב התקדמות לידהלאה22/05/2012
רופאים נכבדים שלום,
ילדתי לפני מספר שבועות בשבוע 27 להריון תאומים. כשהגעתי לבית החולים הייתי כבר בפתיחה של 9 ס"מ. קודם לכן צעדתי כ- 20 דקות תוך שאני סובלת מצירים. האם הליכה בתנאים אלו היא גורם שיכול באמת להאיץ את קצב הפתיחה של צוואר הרחם? הכוונה מעבר ל- 1.5 ס"מ לשעה שכך כתוב בספר הלידה שלי. מודה על תשובתכם
לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב התקדמות לידה - תגובה
הליכה אינה מומלצת במקרים של לידה מאיימת מוקדמת
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגלי22/05/2012
אתמול הייתי במסגרת הביקורים הרגילים של הריון אצל רופא נשים, אני בשבוע 30 וחצי כרגע והיו לי כמה שאלות אליו, ביניהן הרגשה מוזרה שיש לי כבר יומיים (אתמול והיום), אתמול היא הופיעה פעם אחת והיום פעמיים, אחת בבוקר ואחת בערב, זה לא נמשך זמן רב, כאילו כל הבטן הפכה לקשה וכאב חד באזור הקיבה, האם זה קלקול קיבה או שזה הכנות של הרחם לקראת לידה? הרופא אמר שיש לשלול צירים אלא עם כן זה ימשיך לחזור על עצמו ויעלה לתדירות גבוה יותר.
משהו נוסף זה שלאחרונה אני מרגישה תנועות, אבל התדירות שלהן קצת יורדת והן יותר חזקות, מה שאני מניחה שתקין, אבל לפעמים כשהן יותר חלשות אני מרגישה מן רטט כזה שמתלווה אליהן, הרופא אמר שזה כנראה נוכחות של המים או גיהוקים של העובר ושזה לא משהו שמצריך אולטרסאונד ובמילא אני אעשה הערכת משקל בעוד שבועיים ועם היא זזה אז הכל בסדר ואת זה נוודא בבדיקה. אני ניסיתי לשכנע אותו בכל זאת אבל הוא סירב בתוקף, לא פעם ראשונה שהוא מנפנף אותי ככה, האם עלי לחזור וללחוץ עליו או שאין סיבה? חייבת להודות שהיום הרגשתי את העובר זז אבל פחות מבדרך כלל, עשיתי בדיקה והוא כן זז, אבל חלש ופחות יותר, לא בצורה משמעותית אבל כן בצורה ששמים לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר איילון לחמן22/05/2012שלום.
התקשות הבטן מבטאת צירים מוקדמים הקרויים ברקסטון-היקס. זוהי תופעה תקינה ומוכרת.האטה בתנועות היא תופעה הדורשת בדיקה מידית עי מוניטור ואולטרהסאונד. אם את אכן מרגישה פחות, גשי להיבדק.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטותדנה22/05/2012
אני בשבוע 34+1 עם שיליה נמוכה שמגיעה עד לפי הפנימי ומכסה אותו כ-5 מ"מ (כך לפי בדיקת אולטרסאונד). כאשר הייתי בביה"ח למעקב ע"מ לקבוע במידת הצורך ניתוח קיסרי, הוצעה לי האופציה לחכות לשבוע 37 לבוא לחדר לידה, לפקוע את המים ובמידה ולא יהיה דימום תהיה לידה רגילה ולא ניתוח קיסרי.
שאלותיי, האם ניתן לפקוע מים כך ללא שיש סימני לידה? פתיחה כלשהי? זה מה שיגרום לפתיחה, מחיקת צוואר וכל מה שנדרש ללידה?
מה הסיכון בהליך כזה?
זה נכון שיש להמתין שהראש של העובר צריך להיות נמוך באגן בטרם יפקעו את המים או לחכות לפתיחה כלשהי?
אני קצת מבולבלת... קשה לי לחכות עד שבוע 37 על מנת לשאול את כל השאלות הללו. ואגב, האם זה סיכון לחכות לשבוע 38 לעשות זאת או שההבדל בין שבוע 37 , 38 אינו משמעותי ועדיף לעשות בשבוע 37 על מנת למנוע צירים שייתכן ויגרמו לדימום?
מודה לך מראש על תשובותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות - תגובה
ד``ר אריה לידור22/05/2012שלום לך
הייתי אני מייעץ לך לקבוע תור לניתוח קיסרי. אם עד אז יתחילו צירים ותגיעי לחדר לידה בלידה אפשר לבצע DOUBLE SETUP כלומר נסיון פיקוע בחדר ניתוח שאם יסתיים בירידת מים צלולים תמשיכי בהליך לידה רגיל ואם לא לניתוח מיידי .
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון יקר ודילמה לגבי מי שפירגלית22/05/2012
שלום רב, חודש הבא ימלאו לי 37 אני כרגע בשבוע 18+2 אני אמא לשתי בנות בריאות לאחריהן 5 הפלות רצופות המאוחרת בשבוע 16. עברנו במהלך התקופה קריוטיפ של בן זוגי ושלי הכל תקין ובהפלה אחרונה קריוטיפ עובר הכל תקין. מהסיפור ברור שזה הריון יקר וכל יום זו מתנה. יש לנו דילמה לגבי מי שפיר בנטיה שלא לעשות ולהלן הנתונים: תבחין מרובע לפי הגיל והבדיקות 1:1500 הינהיבין 115 PG/ML 0.74 MOM בשקיפות עורפית הכל תקין ובבדיקת דם 1:5000 סקירה מוקדמת תקינה והריון תקין. מפחדת לסכן את העוברית שהחזיקה עד כה מה דעתך לגבי מי שפיר האם חובה בנתונים אלו ? אודה על תשובתך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון יקר ודילמה לגבי מי שפיר - תגובה
ממליץ לבצע את בדיקת הדיקור עקב גילך ולמרות התוצאות התקינות שכידוע לכן הן ניבוי סטטיסטי בלבד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון צעיר מאודגלית22/05/2012
שלום,
האם אגיסטן מותר בהריון שבוע 3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון צעיר מאוד - תגובה
כן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרה מוזר..בב22/05/2012
היי.. אני מתעניינת בעקבות סיפור ששמעתי היום
מישהי בשבוע 22 עם תאומים הגיעה עם צירים מוקדמים לבית החולים, כל אותו הזמן היא הרגישה אותם זזים, רבע שעה לפני שהתקבלה לבדיקה (היא חיכתה כשעה כי לא היו חדרים פנויים) היא הפסיקה להרגיש תזוזה, וכשנבדקה באולטסאונד (הכל על פי הסיפור שלה) ישר קיבלה תשובה ששני התאומים שלה מתים. אנחנו לא חברות טובות, ואני לא רוצה לתחקר אותה, אבל מעניין אותי איך דבר כזה יכול לקרות? היא אמרה שעד אותו הרגע היא ביצעה את כל הבדיקות שצריך ונאמר לה שההריון תקין ומתקדם מעולה. האם זה בגלל שלא התקבלה בזמן? מה יכול היה לגרום לזה? אני יודעת שאתם לא יכולים לענות על זה מבלי להכיר את ההיסטוריה הרפואית שלה אבל אני בכל זאת מתעניינת איך דברים כאלה יכולים לקרות במהירות כזאת, איזה סיבות? האם זה קורה בדרך כלל בהריון תאומים בגלל שיש בו יותר סיכון? תספקו את סקרנותי, תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקרה מוזר.. - תגובה
ד``ר איילון לחמן22/05/2012שלום.
אכן תופעה מאד מוזרה. קשה לי להניח שנגרם מוות עוברי פתאומי כמו שאת מתארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תרבית שתן שבוע 25שירי22/05/2012
שלום בצעתי תרבית שתן ונתנה לי התשובה: "צמיחה מעורבת של מספר סוגי חיידקים"
לציין שיש לי GBS בשתן.
מה הבדיקה הבאה שעליי לבצע?
קבעתי תור לרופא נשים רק לעוד מספר ימים וחשוב לי לדעת בנתיים מה זה יכול להיות. האם יש קשר לכליות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
בב23/05/2012כנראה שלא ניקית טוב את האזור, בכל מקרה זאת תשובה שיוצאת להרבה נשים וכנראה ישלחו אותך לתרבית שתן חוזרת. אני מכירה הרבה נשים שחזרו על הבדיקה הזאת כחמש פעמים עד שיצאה תוצאה ברורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת תרבית שתן שבוע 25 - תגובה
ד''ר גדעון נגר26/05/2012צמיחה מעורבת בדרך כלל מעידה שמתן השתן לא היה באופן סטרילי
ויש לחזור על בדיקת השתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)