מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זה נחשב איחורלנא27/03/2012
ערב טוב לכולם
יש לי מחזור סדיר כל 27 יום
בחודש זה קיבלתי איקאקלומין ויש לי איחור במחזור
אני ביום ה31
מה אני יכולה לעשות עכשיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה נחשב איחור - תגובה
ד``ר איילון לחמן27/03/2012שלום.
לבצע בדיקת דם להריון. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית לפני הריוןבדרך להריון27/03/2012
אני כרגע משתמשת במדבקת אוורה כאמצעי מניעה ואני מעוניינת להנכס להריון. הבנתי שעליי לקחת חומצה פולית כשלושה חודשים לפני ההריון. האם עליי לקחת את החומצה הפולית במקביל לאמצעי המניעה (מדבקת אוורה) או שעליי להפסיק עם אמצעי המניעה ולקחת חומצה פולית בלבד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית לפני הריון - תגובה
בהחלט אפשר גם וגם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר תדמורתהילה27/03/2012
שלום ד"ר,
ביצעתי את מעקב ההריון אצלך במרפאה.
ילדתי לפני 4 שבועות בניתוח קיסרי, החתך נתפר עם תפר אחד שנספג בגוף ללא סיכות.
האם אפשר לגלח עם סכין גילוח/ ג'ל להסרת שיער באזור הצלקת? וממתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לדר תדמור - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור27/03/2012ערב טוב
אחרי חודש החתך סגור לחלוטין
אפשר לעשות הכל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לאבעבועות רוח בשבוע 27סמדר27/03/2012
שלום,
אני בת 35, בהריון שבוע 27.
בני התגלה הבוקר כחולה באבועות רוח (על אף שחוסן בעבר).
אמי אינה מצליחה להזכר האם חליתי בעבר.
האם עלי ללכת לבדיקות ו/או טיפול כלשהו?
תודה,
סמדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
סמדר28/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרמודאגת27/03/2012
שלום!
ביצעתי העמסת סוכר 50 גרם ותוצאה שהיתקבלה 143.3 חורגת מהנורמה (65-140).
האם תוצאה כזו בוודאות מעידה על סוכרת הריון?
(עדיין לא ביצעתי העמסת סוכר 100)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר - תגובה
לא עדין אין לאבחן סכרת על סמך בדיקה זו.האבחנה,כן או לא, רק לאחר ההעמסה של ה-100 גר עם שני ערכים לא תקינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסיהאבנר27/03/2012
שלום,
אני בחור בריא בן 29.
אשתי ואני מתכננים הריון.
אני נוטל פרופסיה מזה כ- 5 שנים, ודומה כי התרופה מועילה לי.
האם לצורך הריון תקין עלי להפסיק ליטול את התרופה לתקופה מסוימת? האם במהלך ההריון עלי להפסיק ליטול את התרופה? האם יש סיכונים אחרים כלשהם בכל הנוגע להריון שמקורם בפרופסיה?
אם כן, לכמה זמן עלי להפסיק? והאם הפסקת התרופה תאיץ את תהליך הנשירה?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תענו לי
אבנר28/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריוניתטניה27/03/2012
היי
אני בשבוע 26 להריון
לאחר בדיקת העמסת סוכר 100 גרם להלן התוצאות:
בצום-90
לאחר שעה:194
לאחר שעתיים: 176
לאחר שלוש שעות: 180
מחיפוש באינטרנט הבנתי שהתוצאות לא תקינות,
אשמח לדעת עד כמה הם חמורות ומה זה אומר לגבי ההריון ( כמובן שקבעתי גם תור לרופא שלי)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת הריונית - תגובה
התשובה אומרת שמדובר בסכרת הריונית המצריכה טיפול ומעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמיניםגלית26/03/2012
במשך שנתיים לקחתי חומצה פולית כי תמיד חשבתי שהנה אחרי טיפול של IVF אהיה
בהריון, כעת ברוך השם אני בהריון, הפסקתי חומצה פולית בשבוע 10, האם תקין ?
התחלתי לקחת פרנטל,
האם זה בסדר?
(כעת אני בשבוע 20)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים - תגובה
הפרנטל אכן מכיל גם חומצה פולית.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטזיס הריוני?טלי26/03/2012
שבוע 37, בת 39 וחצי. יש לי גירוד די מציק בכל הגוף בייחוד בגפיים בייחוד בלילה. עשיתי היום בדיקת תפקודי כבד, התוצאות
GOT 51
GPT 49
UREA 16
ALK. PHOSPHATASE 274
כל שאר התוצאות תקינות
יש לציין שאני מחלימה משפעת חמורה שנמשכה יותר משבוע.
האם זה כולסטזיס הריוני? מה עושים? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטזיס הריוני? - תגובה
לא צינת תשובת הבילירובין. ממליץ שתבדקי ותתיעצי עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש חזקיםנטע26/03/2012
היי, אני בשבוע 17+1, מאתמול יש לי כאבי ראש ממש חזקים, בעיקר כאשר אני קמה מישיבה לעמידה ובתנוחות חדות שאני עושה עם הראש. לפני ההריון מעולם לא סבלתי מכאבי ראש.
האם עלי להיבדק?
במידה ולא- איזה כדורים חוץ מאקמול (שנראה שלא משפיע עלי) אני יכולה לקחת...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש חזקים - תגובה
אכן חשוב ביותר שתגשי להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל העוברטל26/03/2012
שלום,
בסקירת המערכות שביצעתי בסוף השבוע ה-16 העובר שקל 180 גרם. הרופא ציין שהמשקל גבוה לגיל ההריון. יתר הפרמטרים התאימו לשבוע ה-16 או ה-17. ברצוני לדעת מה המשמעות של עובר גדול, האם המשקל גבוה בהרבה מהמקובל? מה יכול לגרום לכך?
הבנתי שסוכרת הריון עלולה לגרום לעובר גדול, ובעקבות כך גם ביצעתי בדיקת סוכר. בבדיקת סוכר בצום- הערך הנמדד היה תקין (76) . האם יש צורך לבצע העמסת סוכר גם כן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל העובר - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ26/03/2012בני אדם אינם שווים כך גם עוברים!
תתכן צמיחה תקינה ועדיין גבוהה או נמוכה מהנורמה.
סוכרת גורמת לגדילה מואצת, אך אם אין סיפור של סוכרת במשפחה,
ניתן לחכות לסקירה שניה והעמסת סוכר ללא כל חשש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
טל26/03/2012תודה רבה על תשובתך המרגיעה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת26/03/2012
רציתי לדעת,באיזה שבוע נכנסים לחודש תשיעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ26/03/201236 שב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות BETAק26/03/2012
שלום,
קצת לחוצה....
מחזור אחרון 21.2, קיבלתי אוביטרל ביום ה - 19 למחזור כאשר הביוץ היה ב 10.3, בבדיקת דם נמצא כי הבטא 11 והפרוגרסטרון 10.3.
מה זה אומר? האם הבטא מאוד נמוכה? מה לדעתך הסיכוי שזה יחזיק מעמד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאות BETA - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ26/03/2012תחזרי על ה BHCG ותפני לרופא נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cavum לא נצפה בסקירה טר' שניאיבי26/03/2012
שלום רב,
אני בת 37.6 בשבוע 21.4 בסקירת מע' שניה שבוצעה אתמול לא נצפה cavum אך יחד עם זאת נצפה בבירור corpus collsom לכל אורכו בחתך סגיטלי וגם קורני
מה זה אומר מבחינת תקינות הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cavum לא נצפה ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור26/03/2012בוקר טוב
רוב הסיכויים שהכל בסדר.
אבל קיים מצב נדיר של חוסר ב CAVUM אם קיום של קורפוס
מומלץ על ביצוע בדיקת MRI עובר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכנסתי להריון לא מכווןליטל26/03/2012
שלום רב,
אני בת 23 +, בריאה בדרך כלל,
אך התזונה שלי היא די לקוייה (לא אוכלת דגים, ביצים, גבינות, ירקות, בשר או עופות). המשקל שלי תקין, אני לא מרעיבה את עצמי, אני פשוט לא אוהבת את המאכלים הנ"ל, שעד כמה שידוע לי הם הכי חיוניים.
למרות שמעולם לא הרגשתי פיזית לא טוב, יש מצב שאם אבצע בדיקות דם, יתגלה מחסור בויטמינים כלשהם ואצטרך כדורים לחיזוק.
בנוסף, אני לא שותה בכלל. אולי 2 כוסות ביום.
ע"י בדיקה ביתית גיליתי כי ניכנסתי להריון לא מכוון, ואני רוצה להשאיר אותו.
גיליתי את זה רק עכשיו, שלפי החישוב שלי - שבוע 6 + . (וסת אחרונה 10.2).
תור לרופא הצלחתי להשיג רק בעוד שבועיים.
אם הייתי מתכננת את ההריון מראש, כמובן שהייתי מקפידה לבצע בדיקות דם לפני, לקחת את התוספים שחסרים לי, משתדלת לשתות יותר, וכמובן - לוקחת חומצה פולית.
בקיצור, כעת אני בחודש שני, ועד היום חייתי כרגיל!! : לא אוכלת, לא שותה, לא לוקחת ויטמינים, לא חומצה פולית, נושמת עשן של סיגריות (פאסיבי).
מה הסיכויים שנגרם נזק בלתי הפיך לעובר?
מה עליי לעשות הלאה עד לביקור מקיף אצל רופא?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכנסתי להריון לא מכוון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ26/03/2012הרופא יסביר לך וירגיע אותך.
עד אז תעשי מה שאת יודעת על הריון וכיצד לנהוג,
לפי השאלות שלך את מכירה את הנושא היטב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)