פורום הריון ולידה - התפתחות עוברית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רחם נפוח בצד אחד??
    מודאגת
    01/03/2012

שלום,
    אני בשבוע 18+ להיריון,
    לפני כמה ימים שמתי לב לתופעה שקצת מדאיגה אותי ולכן קבעתי תור לרופא נשים אבל התור הקרוב ביותר שיכלו לקבוע לי הוא לחמישי הקרוב ולא מצאתי תשובה לשאלתי בגוגל לכן החלטתי לפנות אליכם, אני יודעת שלא תוכלו לתת לי תשובה מלאה כי אי אפשר לעשות איבחון דרך האינטרנט אבל עם שמעתם על זה או משהו ויש לכם מה להגיד אני אודה לכם מאוד, זה היריון ראשון ועד עכשיו הכל היה בסדר, ועכשיו אני מודאגת.
    הבטן שלי למעלה מאוד נפוחה, אפילו הפופיק יצא החוצה, אבל שלשום שמתי לב שהבטן למטה, באזור הרחם (איפה שכואב בזמן מחזור), נפוחה בצד ימין (גם מרגישה קשה יותר ורואים שהיא בבירור גדולה יותר מצד שמאל), המשפחה שלי אמרה לי לא לדאוג ושבטח הראש של התינוק נמצא שם או משהו ולא תמיד הכל צריך להיות סימטרי.
    הבעיה היא שלפעמים אני מרגישה מן כבדות כזאת שבאה דווקא מהצד הזה, לעתים נדירות מן דקירות כאלה. עשיתי אולטרסאונדים וסקירת מערכות מוקדמת וחוץ מזה שהרחם שלי הוא אחורי, הכל יצא בסדר. האם יש לי סיבה לדאוג או שזאת תופעה שהיא בסדר? התייעצתי עם חברה שהייתה בהיריון עד לא מזמן והיא אמרה שהיא לא שמה לב למשהו כזה אצלה, אבל זה שונה מאישה לאישה לא? בכל מקרה אודה לכם עם תוכלו להגיד את דעתכם כי עד יום חמישי הקרוב יש עוד כל כך הרבה זמן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רחם נפוח בצד אחד??

הוספת תגובה

• בבקשה אל תתעלמו מהשאלה שלי

אנונימית
    02/03/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחם נפוח בצד אחד?? - תגובה

ד''ר גדעון נגר
    04/03/2012

לעיתים קרובות יש חוסר סימטריום בבטן עקב תנוחת עובר
    אך למען הזהירות יש לפנות לרופא הנשים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פניתי אבל

ההה
    04/03/2012

התור שקבעו לי הוא רק ליום חמישי ואני מודאגת, בכל מקרה תודה, אני יודעת שלא תוכלו לעזור לי עם הבעיה הזאת דרך האינטרנט. יש לי שאלה אחרת, מאז תחילת ההיריון היו לי לפעמים כאבים בעצם הזנב שעם המשכו ניהיו יותר חזקים, עכשיו הכאבים נעלמו לזמן מה וחזרו, אבל כעת הם לא ממוקמים בעצם הזנב אלא קצת יותר ימינה, אני לא יודעת עם זה עצם הזנב או מה ועם זה קשוח לזה שהבטן בצד ימין נפוחה וקשיחה יותר מצד שמאל (הבטן התחתונה), אני קצת מודאגת. אני משתדלת לעסוק בספורט אבל מזג האויר אצלינו נורא אז אני בימים שאני בבית אני מסתפקת בשלוש הליכות של 5 דקות על הליכון בכל יום (שזה נותן לי מספיק מאמץ פיזי על הידיים והרגליים) יכול להיות שזה גם קשור לזה שמתחילת ההיריון עד לשבוע 19 העלתי 6 קילו, למרות שהייתי בתת משקל לפני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום רחם
    לנא
    01/03/2012

שלום
    אני בת 24 התחתנתי לפני שנה וחצי, ועדיין לא נכנסתי להריון, עשיתי צילום רחם ויצא שצד ימין פתוח, אבל צד שמאל יש בו סתימה.
    האם סיכויי הריון אותו דבר אם שני הצדדים פתוחים.
    החודש הזה ביקשתי מהרופא שלי לעשות השבחה
    בבקשה תענו לי

לקביעת תור
    סגירה
    צילום רחם

הוספת תגובה

• צילום רחם - תגובה

ד''ר גדעון נגר
    04/03/2012

הסכויים לא שווים אך ניתן להכנס להריון גם כשחצוצרה אחת סתומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• esracaine hcl 30 mg triamcinolone 1
    ויקי
    01/03/2012

שלום!

רציתי לדעת האם מותר למרוח משחה
    esracaine hcl 30 mg triamcinolone 1mg בהריון
    בהריון? מדובר בהריון עם תאומים זהים.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    esracaine hcl 30 mg triamcinolone 1

הוספת תגובה

• esracaine hcl 30 mg triamcinolone 1 - תגובה

ד''ר גדעון נגר
    04/03/2012

כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסה שוב לשאול- בתקווה שאקבל תשובה
    נועה
    01/03/2012

שלום רב לרופאים.
    אני בת 40.
    מדובר בהריון ראשון.
    תאריך וסת אחרונה - 15 לינואר.
    לפני 4 שבועות בדיוק - עברתי הזרעה (מחזור טבעי).
    להלן שאלותיי:
    1. לפני שבועיים בדיוק - בדיקת BETA ראשונה :50 IU/L
    כעבור יומיים מהבדיקה הראשונה - תוצאת בדיקת בטא חוזרת: 124 IU/L
    כעבור 6 ימים מבדיקת בטא הראשונה - 453 IU/L

* וכאן נשאלת השאלה - האם יתכן שהערך שהתקבל אחרי 6 ימים (!) מהבדיקה הראשונה לא בדיוק הכפיל את עצמו כל 48 שעות?
    (כלומר, הייתי מצפה לתוצאה קצת יותר גבוהה מהערך של 453).
    מה דעתכם?

2. עוד לפני שעשיתי את בדיקת ה - BETA הראשונה,
    הופיעו אצלי "כתמים" חומים על התחתון.
    ידוע לי, שכתמים הם לרוב סימן של השרשת הביצית המופרית ברחם.
    מצד שני - הכתמים החומים הללו (כמו כתמים של תחילת וסת) המשיכו להופיע (לסירוגין, יום כן...יום לא) על התחתון עוד כשבוע וחצי לאחר ה- בטא הראשונה.
    כיום - כבר אין כתמים כאלה.
    בקיצור - האם יתכן שהשרשה נמשכת זמן כה רב?
    או - שחלילה הדבר מעיד על בעיה?

3. ידוע לי, שבמידה וההריון מתפתח - הרי שמשבוע 10 בערך אפשר לבצע בדיקת סיסי שיליה.
    מצד אחד - חשוב לי לבדוק את תקינות העובר.
    וזאת, לאור העובדה שאני לא צעירה.
    מצד שני - נאמר לי הן על ידי רופא, והן על ידי אחות ליווי הריון, שיש סכנה גבוהה להפלות, כתוצאה מבדיקה זו.
    מה דעתכם?
    האם להסתפק בבדיקות אחרות (ובינהן בדיקת מי שפיר)?

4. אני מעוניינת לעסוק בשחייה (אני נוהגת לשחות מתקופת האביב והקיץ).
    משום מה, נאמר לי ע"י אחות ליווי הריון, ש"הכלור בבריכות בארץ מזיק לעובר".
    מה דעתכם?

תודה מראש על תגובתכם

הוספת תגובה

• מנסה שוב לשאול- בתקווה שאקבל תשובה - תגובה

ד''ר גדעון נגר
    04/03/2012

העליה ברמת ההורמון אכן אינה תקינה קיימת אפשרות שההריון אינו מתפתח
    יש לבצע USלהופעת דופק עוברי
    כעקרון אין אסור לשחיה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שק הריון -שבוע 7 ועובר שבוע 6
    דניאל
    01/03/2012

שלום רב,
    אני בהריון שני (הראשון הסתיים בהפלה בשבוע 8) ואני כיום בשבוע 7+5.
    לפני יומיים הייתי בבדיקה א.סאונד ראשונה והרופאה אמרה כי גודלו של העובר גבולי ולא ראתה דופק וביקשה שאבוא למחרת למכשיר מתקדם יותר. הגעתי למחרת, הטכנאית ראתה דופק (איטי לדבריה) ואמרה שלא זה מה שציפתה לראות בשבוע 7+4. לדבריה שק ההריון תואם את שבוע 7 אך גודלו של העובר תואם את שבוע 6.

שאלותיי הן האם יכול להיות שהביוץ היה מאוחר והשק והעובר אינם תואמים? האם יתכן מצב בו העובר "ידביק" את הפער ובבדיקה שנקבעה לשבוע הבא יראו שינוי? או שמא המצב מעיד על הריון לא תקין?

תודה!

הוספת תגובה

• שק הריון -שבוע 7 ועובר שבוע 6 - תגובה

ד''ר גדעון נגר
    04/03/2012

בהסתמךעל מה שתארת יש סבירות גבוהה שההריון לא תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחייה בים
    ויקי
    01/03/2012

שלום!

אני בהריון עם תאומים זהים, שבוע 17.
    מאוד מחכה לעונת הקיץ כדאי להכנס לים.
    השאלה שלי האם מותר לי לשכות בים התיכון, ים המלח וים סוף?

שמעתי שאולי בים המלח זה מסוכן כי הלחץ הוא שונה...
    חשוב לי לדעת לגבי כל ים
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שחייה בים

הוספת תגובה

• שחייה בים - תגובה

ד''ר גדעון נגר
    04/03/2012

ניתן לשחות בכל מקום .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיפת גז בהיריון
    מודאגת מאוד
    01/03/2012

שלום !

אני בשבוע 21 .
    אתמול בזמן הכנת האוכל אחד מלהבות של הכריים נכבתה
    ושמתי לב לזה רק אחרי כ 15-10 דקות בערך, וכבר הרגשתי ריח גז בבית.
    אני מאוד מודאגת, האם יכול להיגרם נזק כלשהו משאיפת הגז בכמות כזו?
    האם יש צורך באיזשהי בדיקה?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאיפת גז בהיריון

הוספת תגובה

• שאיפת גז בהיריון - תגובה

ד''ר גדעון נגר
    04/03/2012

אין סיבה לדאגה משאיפת גז על פי המצב שתארת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירת מוקדמת
    מירי
    29/02/2012

שלום,
    אני נמצאת בשבוע 15 , עשיתי סקירת מערכות , בסקירה אנטומית בית חזה -
    לב - הודגמו ארבעת מדורי הלב ממצאים : בחדר שמאל של הלב נמצאה נקודה היפר
    אקוגנית 2 מ"מ.
    האם זה בסדר? אני קצת מודאגת...
    תודה רבה .

לקביעת תור
    סגירה
    סקירת מוקדמת

הוספת תגובה

• סקירת מוקדמת - ד"ר תדמור

ד''ר עפר תדמור
    07/03/2012

ערב טוב

נקודה לבנה בלב, מוקד אקוגני בלב, כדור גולף, Echogenic intracardiac focus (EIF)

הגדרה: לעיתים קרובות בבדיקת העל-קול רואים מוקד לבן, המוכנה מוקד היפראקוגני (היפראקוגני= המחזיר את גלי העל-קול בעוצמה חזקה) ,לעיתים מדובר במוקד אחד ולעיתים מדובר בכמה מוקדים. ממצא זה איננו מום לב, אלא סימן סטטיסטי חלש. כלומר המשמעות הקלינית מוגבלת ואין הוא קשור למומי לב. במחקרים שונים תואר קשר סטטיסטי חלש בין נוכחות מוקד אקוגני לבין הסיכון לתסמונת דאון או טריזומיה 13.

תיאור: איזור היפראקוגני הוא אזור בעובר בו צפיפות החומר היא גבוהה יותר מאשר סביבתו, ולכן הוא מחזיר את גלי הקול של האולטרה-סאונד בצורה חזקה יותר מאשר סביבתו. המוקד נוצר כנראה בעקבות הצטברות מלחי סידן על השריר הסוגר ופותח את שסתומי הלב. בתמונת האולטרה-סאונד מוקד אקוגני נראה כמו נקודה בהירה יותר מאשר האזור הסובב אותו

שכיחות: השכיחות באוכלסיית העוברים הכללית נאמדת בין 3%-5%. כאשר בדר"כ עוברים הללו בריאים והממצא מהווה שונות של הנורמה.

בתמונה- EIF מוקד אקוגני בלב 1 מ"מ.

משמעות להיריון: הנקודה ההיפראקוגנית איננה מום לב והיא נעלמת במהלך ההיריון. אין משמעות קלינית לממצא של נקודה היפראקוגנית בלב ואין קשר בין נוכחותה לבין מומי לב. בעבודות שונות הראו קשר בין נוכחות מוקד אקוגני לבין בעיות כרומוזמליות בעובר. במקרה של זיהוי מוקד אקוגני בחדר השמאלי של הלב (המיקום הנפוץ יותר) הסיכוי לבעיה כרומוזומלית בעובר , כמו תסמונת דאון, מוגבר פי 1.5-3 . כלומר אם הסיכוי שלך עפ"י גיל ותוצאות בדיקות הסקר היה 1:10,000, הסיכון כעת הוא אחד ל1:5,000 או 1:3,000. להלן טבלה המדגימה את עליית הסיכון לתסמונת דאון בהמצא נקודה היפראקוגנית בלב, בהשוואה לממצאים חריגים אחרים, על פי מס' מחקרים שונים:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם
    רעות
    29/02/2012

-------------------------------------------------------------------- אני 7 שבועות אחרי לידה ועשיתי בדיקות דם אלה הערכים החורגים:

ALT(GPT)....86 U/L
    AST(GOT).....51U/L
    BILIRUB.DIRECT....0.06 MG/DL
    PLATELETS.....138 K/UL
    MPV....12 FL
    ERYTHROCYTES......0.2 MG/DL

מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• בדיקות דם - תגובה

ד``ר אריה לידור
    29/02/2012

שלום לך
    האם ההריון היה תקין ? האם היה מלווה ביתר לחץ דם ? האם את נוטלת תרופות?
    מכל מקום תפקודי הכבד מעט מוגברים ורמת הטסיות נמוכה. חזרי על בדיקות אלו בהפרש של כשבועיים מהקודמות
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל בבדיקת דם - שבוע 25
    חני
    29/02/2012

שלום,
    בבדיקות דם שביצעתי לאחרונה (שבוע 25) יצא כי בבדיקות: RCB, המוגלובין, המטוקריט הערך מתחת למינימום. לפי מה שהבנתי כנראה מדובר בברזל נמוך.
    אני לוקחת כבר חודשים כל יום שני כדורי ברזל פוליפרין +כדור פרנטאל.

הרופא אמר לי פשוט להמשיך לקחת אותו הדבר.

האם זה תקין שהברזל נמוך בהיריון?
    האם יש משהו שניתן לעשות בכדי לעלות אותו? אולי לקחת כדור נוסף?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ברזל בבדיקת דם - שבוע 25

הוספת תגובה

• ברזל בבדיקת דם - שבוע 25 - תגובה

ד``ר אריה לידור
    29/02/2012

שלום לך
    לא הצגת את רמת ההמוגלובין. אם נמוך תחת טיפול רצוי לבצע גם בדיקת טרנספרין ופריטין
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

חני
    29/02/2012

ערך ההמוגלובין הוא 11.4.

מה המשמעות של בדיקת טרנספירין ופריטין?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

א.ק.
    02/03/2012

פריטין (FERRITIN) - מאגרי ברזל בגוף. טרנספרין - מעביר וקושר את הברזל במחזור הדם. הפריטין ייתן אינדיקציה טובה יותר מאשר בדיקת ה- IRON.
    במידה והמאגרים ריקים - והטיפול בכדורים לא עוזר - רופא נשים שלך יכול להפנות אותך להמטולוג ואולי אף לשקול טיפול בברזל תוך ורידי דרך אינפוזיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העמסת סוכר
    חני
    29/02/2012

שלום,
    בבדיקת העמסת סוכר 50 התקבלה תוצאה של 155.6.
    בעקבות כך ביצעתי העמסת סוכר 100 וקיבלתי את התוצאות הבאות:
    גלוקוז 0: 84
    גלוקוז 60: 130
    גלוקוז 120: 74
    גלוקוז 180: 70

כמו כן, לאחר הבדיקה הרגשתי חולשה חזקה במשך כל היום.

האם התוצאות תקינות?
    איך ייתכן שבבדיקה של 50 התקבלו תוצאות גבוהות, ובבדיקה של ה-100 התקבלו תוצאות נמוכות?
    האם יש טיפול כלשהו או מעקב לסוכר נמוך בהריון?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    העמסת סוכר

הוספת תגובה

• העמסת סוכר - תגובה

ד``ר אריה לידור
    29/02/2012

שלום לך
    הבדיקה הקובעת אם יש סכרת או לא היא בדיקת ה100 ג"ר שתוצאתה אצלך תקינה ולכן אינך מוגדרת כסכרת הריונית
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימים מאומצים בהריון
    אני
    29/02/2012

שלום רב לרופאים

אני מחר נכנסת לשבוע 20 ב"ה. בימים אלה אנו עוברים דירה ואני עסוקה כל היום באריזות, התרוצצויות ועומדת הרבה, הולכת ומתכופפת הרבה, כמובן מבלי להרים דברים כבדים בכלל. בנוסף, מההתרגשות אני ישנה לכל היום 6 שעות וגם זה לסירוגין בלילה. האם זה עלול לפגוע בהריון? או שמא כל עוד אני בסדר (מלבד מעט לחץ מדי פעם בבטן) אז יכולה להמשיך בפעילות?

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ימים מאומצים בהריון

הוספת תגובה

• ימים מאומצים בהריון - תגובה

ד``ר אריה לידור
    29/02/2012

שלום לך
    כל עוד מהלך ההריון תקין יכולה להמשיך בפעילות זאת
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנועות
    אלכס
    28/02/2012

אני לא יודעת את התאריך המדויק שלי, לפי האולטרסאונד הראשון אני בסביבות סוף שבוע 17 עכשיו, לפי סקירת המערכות זה קצת יותר מתקדם ממה שחשבו.
    כבר בשבוע 15 או 16 התחלתי להרגיש תנועות בבטן, בשבועות הראשונים חשבתי שזה גזים ובעיות עיכול אבל אחר כך זה התחזק והפך לברור יותר, ועכשיו אני בטוחה שזה העובר.
    באחד מהימים כשבעלי שם יד על הבטן שלי הוא הרגיש תנועה חזקה, מכל מיני חומר שקראתי באינטרנט, לא מרגישים תנועות עד שבוע 20 בהיריון ראשון ובמיוחד לא מבחוץ, אבל אני בהחלט מרגישה, אולי זה קשור לזה שהייתי בתת משקל קל לפני ההיריון וכרגע אני פחות או יותר השלמתי את החסר? רק רציתי לוודא שזה בסדר שאני מרגישה אותה זזה, לפעמים יש לה מן התקפים כאלה שהיא מתחילה לזוז הרבה וחזק, ואני מרגישה הכל, ולפעמים אני לא מרגישה אותה במשך כמעט יום שלם.
    לאחרונה גם התחלתי להרגיש לא רק בעיטות אלא גם תחושות כאילו היא מתהפכת בפנים, מעבירה את היד על הרחם או משהו, פוגעת בשלפוחית השטן או מושכת בפופיק, כמובן שאני לא באמת יודעת מה היא עושה שם, לפחות זה מה שאני מרגישה שהיא עושה.
    זה בסדר נכון? זה היריון ראשון אצלי

לקביעת תור
    סגירה
    תנועות

הוספת תגובה

• תנועות - ד"ר תדמור

ד''ר עפר תדמור
    28/02/2012

ערב טוב

אין שום בעייה להרגיש תנועות בשבוע 17
    כל אישה מרגישה תנועות בזמן שונה
    נשים רזות יתכן ומרגישות תנועות יותר מוקדם

בשנת 2012 המכשיר לראות מצב העובר זה בדיקת העל קול

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום אחרי לידה
    ליאת
    28/02/2012

שלום,
    רציתי לדעת כמה ימים אחרי הלידה יש דימומים,ובערך מתי חוזר המחזור?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דימום אחרי לידה

הוספת תגובה

• דימום אחרי לידה - תגובה

ד``ר אריה לידור
    29/02/2012

שלום לך
    אם אינך מניקה הדמומים יכולים להמשך גם כחודש. וסת צפוי בין 4 ל 6 שבועות לאחר הלידה
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע 33+4
    אורית
    28/02/2012

שלום.
    אני עם צירים מוקדמים החל משבוע 26.
    בדיעבד מדובר בברקסטונים מאחר ואין השפעה על צוואר הרחם (טפו טפו).
    מטופלת בפרסולט ואין הגבלה על התנועה שלי, מלבד קיום יחסי מין.
    הרופאה אמרה שעליי להפסיק את הכדורים החל משבוע 34+0, מבחינתה בבום ולא להפחית בהדרגה..
    2 שאלות:
    1. האם אכן אפשרי להפסיק בבת אחת?
    2. האם ניתן לקיים יחסי מין?
    תודה רבה,
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    שבוע 33+4

הוספת תגובה

• מקפיצה..

אורית
    29/02/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע 33+4 - תגובה

ד``ר אריה לידור
    29/02/2012

שלום לך
    יש להפסיק את הפרסולט בשבוע 35 ולא 34 . אז אפשר גם לקיים יחסים ללא כל הגבלה
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה