מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מצוננת חזק!ליאת01/02/2012
שלום ,
אני בסוף חודש שישי ואני מצוננת מאוד,מה מותר לקחת כדי להקל על הצינון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצוננת חזק! - תגובה
ד``ר אריה לידור02/02/2012שלום לך
אפשר להשתמש בתכשירים המקובלים. רצוי להתיעץ גם עם רופא המשפחה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להבכין נזילת מי שפיר??א.א.31/01/2012
שלום...
אני בשבוע 38 הריון ראשון. בערך שבוע יש לי הפרשות בצבע צהוב המלובות בריח לא נעים. האם זו נזילה של מי שפיר??? והאם אני צריכה לדעוג??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להבכין נזילת מי שפיר?? - תגובה
ד``ר איילון לחמן31/01/2012שלום.
על פי התיאור את חייבת לגשת ולהיבדק,כדי לברר אפשרות של דלקת או ירידת המים. בקיצור גשי בדחיפות להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה יכול
א.א.31/01/2012זה יכול לחכות עד מחר בבוקר או שאתה ממליץ להגיע דחוף למיון??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה לגבי איקס שבירהראל31/01/2012
שלום,
אני בהריון שבוע 15 ונמצאתי נשאית של איקס שביר. הבדיקה העלתה שיש לי למעלה מ-200 חזרות. לפי כל הכתבות שקראתי באינטרנט אני אמורה להיות עם פיגור שכלי.
אבל תודה לאל, אני אולי לא הכי חכמה בעולם אבל בהחלט לא עם פיגור.
מה זה אומר? האם זה בהכרח אומר שהגוף שלי בוחר להשתמש ב-Xים הבריאים יותר מאשר בחולים?
אני יודעת שהסיכוי שלי לעובר תקין הוא 50% ואני לא משלה את עצמי, אני פשוט מחפשת להבין איך זה קורה ואולי יש לי חלון אור קטנטן שאם אכן התמזל מזלי והגוף שלי משתמש יותר בתאי X תקינים אז אולי גם הפעם הוא בחר נכון.
אני מאוד אודה לך על העזרה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקס שביר
רעות31/01/2012היי,
בבדיקות הגנטיות שעברתי נמצאתי כי אני נשאית איקס שביר (62 חזרות)והפנו אותי מיד ליעוץ גנטי, שם הוסבר לי הנושא בפירוט רב.
אני מציעה לך לקבוע בהקדם תור לייעוץ גנטי. מההבנה שלי את הנושא וכך הוסבר לי ע"י היועצת: אם יהיה לי בן עם מעל 200 חזרות הוא בוודאות יהיה מפגר אבל אם תהיה לי בת עם מעל ל- 200 חזרות יתכן וזה פחות יבוא לידי ביטוי וזה מכיוון שכל תא ותא בגוף בוחר עם איזה איקס הוא רוצה לעבוד כך שיתכן שהרבה מהתאים שלך בחרו את האיקס הטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה לגבי איקס שביר - תגובה
ד``ר איילון לחמן31/01/2012שלום,
מומלץ שתתיעצי עם מומחה לגנטיקה רפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפירשלום31/01/2012
שלום,
עשיתי סקירה מוקדמת בשבוע 15+6 , ונאמר שיש לי שליה קדמית.
אני התלבטות לגבי דיקור מי שפיר (רק בגלל הגיל 35+) והשאלה שלי האם שליה קדמית מקשה על הדיקור ומעלה סיכון?
האם חייבים לדקור דרך השליה או שמנסים לעקוף אותה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור מי שפיר - תגובה
אכן שיליה קדמית יכולה להקשות על הדיקור,אבל מאחר והכל מתבצע תחת אולטרהסאונד,ניתן למצוא לעיתים אזורים שאינם מכוסים או לעבור בשולי השיליה.שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מעבירים את הבחילות האלה ?????אור31/01/2012
היי אני בשבוע 8 ואני סובלת מבחילות מטורפות, אין תרופת קסם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידוע ומוכר לגמרי...
סהר31/01/2012גם אני בשבוע 8, הריון שני,גם בראשון היה ככה,
24 שעות של בחילות נוראיות.
אומרים שכדאי לאכול ארוחות קטנות כל שעתיים,
תנסי תפוחי אדמה ובעיקר פחממות.
יש אפשרות גם לפראמין שרופאים אומרים שזה
אפשרי בהריון.
ומהפן האלטרנטיבי- כדורי ג'ינג'ר טבעיים (לי זה לא עזר..)
ולחכות...לי זה עבר בשבוע 15 יום אחד בהיר,
נעלם כלא היה.
מצפה שזה יקרה גם הפעם.
הצרה היא שזה עוד 7 שבועות מעכשיו!!!
איך שומרים על השפיות?
אל תשאלי אותי,
איבדתי אותה מזמן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלוואי
אור31/01/2012כל יום מרגיש כמו נצח... אני מקווה שגם אצלי יום אחד זה פשוט יעלם ... ואם אפשר הרבה לפני שבוע 15
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לשאלה-מה עושים עם הבחילות???
לינור31/01/2012נייסיתי את הסוכריות של טאמס וזה לא עוזר בכלל....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מעבירים את הבחילות האלה ????? - תגובה
אכן יש תרופה מיובאת עי הסופרפארם ,אשר בהחלט מקילה על התופעות. התרופה כוללת שילוב של חומר הקרוי דוקסילאמין עם ויטמין B6.התיעצי עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורותסהר31/01/2012
שבוע 8 ,2 עוברים, בחילות קשות בקושי
אוכלת ושותה.
היום בבוקר קמתי עם סחרחורות מטורפות,נעזרתי בקירות
על מנת ללכת, אני אומנם המשכתי לתפקד כי אין לי ברירה
אבל אני עם סחרחורות וחולשה מטורפת.
יש צורך בבדיקה רפואית? האם זה תופעה לגיטימית שיש לפתור אותה
בשתיה ומנוחה?
אני מפחדת להתעלף בעבודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורות - תגובה
כמובן ובדחיפות ,אם זו ההרגשה,לגשת להיבדק.הרבה פעמים יש צורך בעירוי נוזלים בבה"ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תותים בהריוןליאת30/01/2012
אני בשבוע 33 ויש לי חברה שאמרה לי ששמעה שיש איסור לגבי אכילת תותים בהריון.
האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותים בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור31/01/2012שלום לך
לא ידוע על כך שתותים מהווים סיכון ל עובר או להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם מהאףליאת30/01/2012
שלום
אני בשבוע 33
נוזל לי דם מהאף (רק בצד הימני) ללא כאבים.
תופעה שאף פעם לא קרתה לי בהריון.
האם זה נורמלי וממה נובע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם מהאף - תגובה
לעתים עקב התרחבות כלי הדם בהשפעה הורמונלית יכול להיות דימום כפי שאת מתארת. יחד עם זאת כדי לבדוק רמת טרומבוציטים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהם טרומבוציטים?
ליאת31/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהם טרומבוציטים? - תגובה
ד``ר אריה לידור02/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קילבתי תשובה......
ליאת07/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהם טרומבוציטים? - תגובה - תגובה
ד``ר אריה לידור08/02/2012שלום לך
טרומבוציטים הן טסיות דם שמספרן מופיע בכל תוצאת ספירת דם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרנטאל- דחוףגלית30/01/2012
בתחילת שבוע 12 התחלתי לפני שבוע לקחת פרנטאל.
שמתי לב מאז לקיחת הכדור בצהריים צבעו של השתן שלי מאוד מוזר.
האם תיקני?
מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרנטאל- דחוף - תגובה
בהשפעת הפרהנאטאל כפי הנראה. מומלץ לבצע בדיקת שתן במעבדה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה מפתח השופכהמאיה30/01/2012
שלום, אני בשבוע 25 ובשבועות האחרונים יש לי הפרשה לבנה מפתח השופכה (בוודאות משם ולא מהנרתיק). התחושה שהיא שכאילו מדובר בדליפת שתן אבל זה לא נראה כמו שתן. ביומיים האחרונים נראה שההפרשה נעשתה קצת יותר סמיכה.
בדיקת השתן כולל תרבית היא תקינה. האם יש סיבה לדאגה? כדאי לעשות בדיקות נוספות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה מפתח השופכה - תגובה
מומלץ לבצע תרבית מהשופכה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרנטלליאת30/01/2012
אני בשבוע 26 ,עד עכשיו לא לקחת ברזל כי הרופא לא נותן לי,
הוא טוען שהבזזל בסדר(הוא רופא פרטי)
בקופה,הרופאת נשים אומרת שאני בתחילת אנמיה ואני צריכה לקחת ברזל,
האם אני יכולה לקחת פרנטל על דעת עצמי?
אני לוקחת כל יום חומצה פולית 5 מיליגרם
מחכה לתשובה
תדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרנטל - תגובה
פרהנאטאל אינו מזיק להריון או לעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקל בהריוןמריאן30/01/2012
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע 24 להריון, עד אז עליתי 15 קילו.. האם עליה כזו נחשבת למופרזת ו/או מצריכה דיאטה? האם ייתכן שעליה במשקל גורמת/מגבירה כאבים בגב? תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל בהריון - תגובה
אכן עליה מוגברת לשבוע בו את נמצאת.
פני לשרות דיאטה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון ילד בזמן הריון של האםעדי30/01/2012
בהריון שבוע 23, בתי עומדת לקבל חיסון MMR המכיל חיסון נגד אדמת ואבעבועות ונאמר לי שכיוון שהחיסון מכיל את החיידק המוחלש של המחלות היא יכולה לחלות באחת מהן באופן קל, אמא שלי לא בטוחה לגבי אם חליתי בשתי המחלות האלו בילדותי ואני יודעת שמאוד מסוכן להדבק בהריון במיוחד באבעבועות אז מה לעשות? האם לא אוכל להתקרב לבתי בשבועיים שיש תופעות לוואי? מה עושים במקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון ילד בזמן הריון של האם - תגובה
ד``ר אריה לידור30/01/2012שלום לך
בתחילת ההריון בודקים מצב חיסוני לאדמת. אנא בדיקי עם הרופא שלך
. בצידה ואת מחוסנת אין כל חשש כמובן. לאבעבועות מחסנים כל ילדה כך שאיני רואה כל בעיה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טוב-שאלה על שתיהסהר30/01/2012
אני אמורה להיות שבוע 8 בערך,
2 שקי הריון עם דופק.
בחילות נוראיות, לא מקיאה אומנם, בנתיים,
אבל לא מצליחה לשתות מים!
אני כל היום שותה אולי חצי ליטר מים בכוח,
זה עושה לי בחילה נוראית...
על מיצים ממותקים וכל אופציה אחרת אין מה לדבר בכלל.
אני עושה פיפי אולי 3 פעמים ביום (בוקר צהריים וערב)
והוא נורא נורא כהה.
אני פוחדת מהתייבשות.אני אולי לא מקיאה אבל אני גם לא שותה.
יש צורך בהתערבות רפואית או שזה לא כזה מסוכן?
יש לציין שאחרי שיעברו הבחילות אני חוזרת למשטר מים כמו שצריך
(על פי הריון קודם).
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב-שאלה על שתיה - תגובה
כמובן שמומלץ להרבות בשתיה. במידה וקיים ספק לגבי אפשרות התייבשות ניתן לבדוק זו באאמצעות בדיקת שתן פשוטה על ידי אחות .
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב תחתון בשבוע שמינילילך29/01/2012
שלום,
מזה שבוע שהתחלתי עם הבחילות והקאות של לעיתים שלוש פעמים ביום גם.
אין לי תיאבון ומכניסה מעט אוכל,לעיתים מקיאה זאת אחר כך.
גם שתיה שהייתי שותה הרבה מים קודם לכן שותה בזיפים קטנים ופחות ממה שהייתי.
מהיום התחלתי להרגיש כאב בגב התחתון,כאילו הגב נתפס.האם זה דבר שעלול להיות חלילה מסוכן?אני לא יודעת ממה זה נובע אולי מלחץ כשאני מתכופפת להקיא,אולי משינה מרובה יחסית,מחוסר פעילות גופנית כרגע בגלל הבחילה וההקאות..
ממה זה יכול לנבוע ואיך להתייחס לזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גב תחתון בשבוע שמיני - תגובה
עם התחלת ההריון מתחילים שינויים שמקורם הורמוןנליים המשפיעים על גמישות עמוד השדרה ותפקודו. אין בכך סכנה להריון או לעובר
לגבי הבחילות וההקאות פני לרופא שימליץ לך טיפול תומך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)