מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיקום הריוןL04/02/2012
שלום,
אני בשבוע 6 להריון לאחר IVF, ולאחר בדיקת א.ס הרופא אמר שמיקום ההריון באזור תחתית הרחם והא לא ממש אוהב זאת. יש לציין שכבר הייתי בהריון לפני מס' חודשים שהסתיים לצערי בשבוע 13 כתוצאה מירידת מים מוקדמת. כמו כן בעבר בוצעה פעולה של הסרת מחיצה ברחם שלי כך שהמבנה שלו כנראה לא אופטימלי כלל.
מדוע הרופא ציין שמיקום באזור התחתון של הרחם פחות טוב ממיקום גבוה יותר? מה זה אומר?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקום הריון - תגובה
ד``ר אריה לידור05/02/2012שלום לך
השרשה תקינה קורית גבוה בחלל הרחם. לכן עלייך לחזור על בדיקת האולטרהסאונד לוידוי המשך התפתחותו התקינה של ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקום הריון-המשך
L06/02/2012תודה על התשובה.
אז מה מה הסיכוי להחזיק הריון כזה? האם נכונה לי אכזבה נוספת? האם אצל כל אישה הרה בודקים את מיקום ההריון, כי בפעם הקודמת איני זוכרת שדובר על זה וההריון הסתיים בהפלה.
מדוע המיקום כה משמעותי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתיחהזהר04/02/2012
אני בהריון שלישי שבוע 37 עם פתיחה של שני ס"מ. האם זה אומר שאלד בקרוב או שאפשר להיות עם פתיחה כזו גם במשך שבועיים שלושה עד ללידה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתיחה - תגובה
פתיחה זו יכולה ללות אותך גם עד ללידה בעוד ימים או שבועות
האם יילדת בעבר?
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן ילדתי כבר פעמיים
זהר05/02/2012שתי לידות רגילות אחת בשבוע 38 והשנייה בשבוע 42(כמעט באוטו...)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימצון שיערות בבטןאביבית03/02/2012
רציתי לשאול האם אפשר לחמצן את פס השערות בבטן בשליש הראשון של ההריון (אני מחמצנת שנים) ואם כן האם אפשר להשתמש בחמצן 6 אחוז כרגיל או לחפש תכשיר עדין יותר? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חימצון שיערות בבטן - תגובה
יכולה להשתמש בתכשיר זה ללא חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםהדר בוצ'אן03/02/2012
בוקר טוב,
תוצאות המעבדה הראו :HCG-B Qualitative (B 1000 IU/L-גדול מ
האם נחשב כקליטה ואני בהריון? ואיזה שבוע זה?
וכן כאבת לי הבטן ,האם זה תקין?
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
ד''ר עפר תדמור03/02/2012ערב טוב
תוצאה 1000 זה הריון
הריון שבוע 5
כאבי בטן / תחושות אפשרי בתחילת הריון
מעל 1000 כדאי לבצע על קול וגינאלי לראות שק הריון ברחם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון עם פוסטינורשלווה03/02/2012
בוקר טוב. רציתי בבקשה לשאול מהו הסיכון להריון לאחר לקיחת פוסטינור. לקיחת הפוסטינור היתה 17 שעות לאחר המגע המיני ובכל זאת נקלטתי. כמובן שלא ידעתי כי הייתי בטוחה בגלולה של יום האחרי ולכן צרכתי תרופות בזמן מחלה אנטיביוטיקה מסוג זינט וזריקת דורביוטיק והכי חמור צילום ריאות. עכשיו אני בשבוע 5. אשמח להמלצה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון עם פוסטינור - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור07/02/2012בוקר טוב
באיזה שבוע הריון בוצע הצילום ראות ???
באיזה שבוע זריקת הדיורביטיקה ??
ליעוץ מדוייק קיים שירות טרטולוגי של משרד הבריאות רח' יפו 98 ירושלים שהם נותנים יעוץ מפורט מודפס לגבי הסכנות
תקלדי בגוגל יעוץ טרטולוגי יפו 98 ירושלים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שלווה08/02/2012הצילום והזריקה בוצעו 16 ימים לאחר המגע המיני, פוסטינור 17 שע' אחרי מגע מיני. עכשיו אני שבוע 5+4. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא גבוהה בשבוע נמוךאילנית02/02/2012
שלום רב
וסת אחרונה שלי היתה ב-14/12 וב 11/1 ראיתי ביוץ בבדיקה על ידי סטיק .
היום קיבלתי בטא 7320 IU/L
מה זה אומר לגבי השבוע בו אני נמצאת מבחינת ההריון?
לפי טבלאות שראיתי באינטרנט זה אומר שבוע 5 בערך, אך לפי חישובים שלי אני לא יותר משבוע 3?
אשמח לתשובתכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא גבוהה בשבוע נמוך - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור03/02/2012ערב טוב
אין דאגה
פשוט השאלה אם סופרים מהביוץ או וסת אחרון
במקרה שלך 5 שבועות מהוסת האחרון זה גם שבוע 3 מהביוץ
כדאי לבצע עלקול וגינאלי לראות שק הריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורדורית02/02/2012
שלום רב,
ברצוני לשאול שאלה,
הסרתי התקן רחמי ומיד התחלתי בנטילת גלולות למניעת הריון. את הגלולות נטלתי בתקופה של 4 חודשים ברציפות מסוג יאז. בתום החפישה הרביעית המתנתי לקבלת המחזור וטרם הופיע. אני ביצעתי בדיקת הריון אחרי 8 ימים והראתה תוצאה שלילית.
אני מעוניינת לדעת האם יש מצב להיריון?, האם לקבוע תור נוסף לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
ד``ר אריה לידור02/02/2012שלום לך
אין חשש מהריון. המשיכי בגלולותייך כסדרן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים ועוד ציריםליאם02/02/2012
ד"ר שלום רב.
כרגע נמצאת בשבוע 37. כבר 5 שבועות מצויה בשמירת הריון עקב התקצרות צוואר (18) מחיקה (70%) ופתיחה (2.5). נטלתי כדורים לדיכוי הצירים (עזר רק חלקית בלבד). היום ואחרי שהספקתי את הכדורים (כמעט שבועיים) יש לי צירים מידי יום ביומו שגורמים לי לסבול מכאבים ואולם אלו לא הפקטיביים, שכן עובדה שלא ילדתי. במוניטור שאני עושה בקופה רואים צירים סדירים של כ- 60-70 שאני לא מרגישה ככאב חד ואילו בבית ובעיקר בערבים יש לי צירים כואבים הרבה יותר. מה הסיבה לכך שהצירים לא מתייצבים? אם הגוף שלי במצב שמתאים ללידה (פתיחה וכו') איך לא מתפתחת לידה חרף קיומם של צירים במשך פרק זמן כה ארוך? האם אין סיכון לתינוקת בכך? תודה על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים ועוד צירים - תגובה
את נמצאת בשבוע שבו כבר אפשר לללדת. פני לבית חולים לשם הערכת אורך צוואר הרחם והפתיחה. לצירים אין השלכות על העובר
בהצלחה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פראמיןסהר02/02/2012
שלום,
אני בשבוע 8 עם תאומים,בחילות נוראיות.
קיבלתי מהרופא שלי כדורי פראמין עם הוראה שמותר לי עד פעמיים ביום.
השאלה שלי אם אני אקח רק אחד ביום,בבוקר ,שזה השעות הנוראיות שלי,
אבל אעשה זאת לתקופה ממושכת (בחילות אצלי זה עד שבוע 15 מנסיון קודם),
האם זה יכול להזיק?
בסכ"ה אני נגד תרופות בהריון, ובהריון הקודם נמנעתי גם מרפאמין אבל
המצב שלי ממש קשה ואני צריכה להופיע לעבודה מדי פעם...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פראמין - תגובה
אם הפראמין עוזר יכולה ליטול 10 מ"ג עד 4 פעמים ביום ללא כל חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במתח... אשמח להתייחסות. תודה!אביבית01/02/2012
שלום רב
אני בשבוע שישי (פלוס 4) ורק בשבוע הבא תערך בדיקת הדופק.
אני לא סובלת מבחילות או מחשקים או מרעב מוגבר. אני כן מרגישה כובד וכאבים בחזה בעיקר כשאני נוגעת בו ומה שמטריד אותי הוא שיש לי התכווצויות ברחם, כמו כאבי מחזור כאלה וכאבי גב תחתון שבאים והולכים. הכאבים מאוד עדינים אבל מלחיצים אותי... האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במתח... אשמח להתייחסות. תודה! - תגובה
כל הסימנים אופיניים ותקינים בהריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילינג וצבע בהריוןחסויה01/02/2012
שלום. אני בשבוע 15 ויש לי מס' שאלות:
1. האם מותרלצבוע שיער בהריון? ואם כן אז בצבע ללא אמוניה?
2. האם מותר לעשות פילינג ומסיכה שקניתי מהקוסמטיקאית שלי של חברת גי'גי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילינג וצבע בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור02/02/2012שלום לך,
יכולה לעשות את כל הטיפולים שהזכרת ללא חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מאוחרתקרן01/02/2012
שלום,
אני נמצאת בשבוע 22+2 אך בסקירה המאוחרת יצא שהעובר שלע מתאים לשבוע 21+5.
המדדים:
BPD - 51.8
OFD - 69.4
HC - 191.4
AC - 164.0
HC/AC - 1.17
FL - 36.9
OOD - 34.4
CM - 4.77
Cereb - 23.9
נאמר לי שהוא באחוזון 27. זה לא נמוך? אני צריכה לדאוג.
בנוסף אציין שבסקירה המוקדמת שנערכה בשבוע 14+2 הוא יצא מתאים לשבוע 14+2.
אני יודעת שרק מתחת לאחוזון 10 צריך לדאוג אבל כיוון שאני חולת קרוהן, לאחר התפרצות ומטופלת בסטרואידים ורפאסל כבר חודשיים וחצי אני דואגת שאולי זה השפיע על הגדילה של העובר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מאוחרת - תגובה
ד''ר עפר תדמור02/02/2012בוקר טוב
תוצאות מצויינות אין מקום לדאגה.
ההפרשים לא משמעותיים.
בכל מקרה מומלץ ( בכל הריון ) לבצע מעקב גדילת העובר עוד חודש וכל חודש.
מומלץ לבצע הבדיקה במכון עם טכנאית ןתשובה מודפסת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל וחומצה פוליתאח01/02/2012
שלום אני בהריון תאומים שבוע 20 ולוקחת עדיין כל יום חומצה פולית 5 מג. הומלץ לי ע"י הרופא להתחיל לקחת כדורי ברזל אקטיפרין שהבנתי שמכילים חומצה פולית גם כן. האם להפסיק את החומצה הפולית ולקחת רק את האקטיפרין או להמשיך ולקחת את שני הכדורים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל וחומצה פולית - תגובה
המשיכי באקטיפרין בלבד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת01/02/2012
האם מותר לאכול חלבה בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
כן . רק צריך לזכור כי זה משמין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ליאת02/02/2012אני צריכה להשמין,אני ממש שוקלת מעט.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אנטי דיליאת01/02/2012
שלום רב,
סוג הדם שלי הוא O-. זהו לא הריוני הראשון.
קיבלתי זריקת אנטי די בשבוע 17 לאחר דיקור מי שפיר.
כעת, בשבוע 28+5, הזריקה לי הרופאה מנה נוספת של אנטי די, וזאת מבלי ששלחה אותי לבדוק מהי רמת הנוגדנים בדם.
מקריאת שאלות בפורום, אני מבינה שזה לא מקובל.
מה יכולות להיות ההשלכות של מהלך זה וכיצד ניתן להתמודד איתן?
מהן הסכנות?
תודה ענקית מראש,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת אנטי די - תגובה
עדיף לבצע זריקה זו בשבוע 28 מאשר לא. רצוי היה לבדוק את רמת הנוגדנים בטרם הבדיקה. המשיכי במעקב נוגדני אנטי D חד חודשית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)