מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דופק עוברישירי24/01/2012
שלום
מאיזה שבוע אמור להיות דופק בעובר ומהו התקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק עוברי - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור24/01/2012ערב טוב
דופק עוברי בעל קול וגינלי החל משבוע 5
בגיל זה דופק איטי 90-70
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד שבוע 6דנה24/01/2012
עשיתי אולטראסאונד בשבוע 6 ונצפו שני שקי הריון בגודל 6 מ"מ, אך טרם נצפה בבירור עובר. האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד שבוע 6 - תגובה
ד``ר איילון לחמן24/01/2012שלום.
יכול להיות בהחלט שהעוברים טרם נצפו. יש להמשיך ולעקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש בהריון-שבוע 14 המשך חשוב!אני24/01/2012
רופא המשפחה וגם נוירולוגית לא מצאו סיבה לכאבי הראש אולם הם מציקים מאוד כיוון שהם שם כל הזמן וזה מאוד מעייף. אני מצליחה להירדם עימם אולם הם שם כשאני הולכת לישון וכשאני קמה ובגלל ההריון אני מודאגת. ייתכן שהתקררתי מעט שכן אני עובדת בירושלים וגם כי הכאב גובר בזמן התעטשות או שיעול ומלווה ברגישות בצוואר (את זה הנורולגית מצאה וגם הצוואר שלי מעט תפוס). אני בלחץ בגלל ההריון, האם זה סביר וייתכן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש בהריון-שבוע 14 המשך חשוב! - תגובה
אם ממשיכים הכאבים יתכן והמלצה היא להתאשפז בבה"ח לבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה על הגבהדס24/01/2012
שלום רב!
אני בשבוע 9, מוצאת עצמי לרב ישנה על הגב.
הבנתי כי השינה על הגב אינה מומלצת בהריון. האם הדבר תקף גם לתחילת ההריון ויכול לפגוע בהתפתחות העובר?
תודה,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה על הגב - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור24/01/2012בוקר טוב
אין כל בעייה בשינה על הגב
בהריון מתקדם עם תאומיים יכול לגרום לפעמיים לירית לחץ דם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ב.ד שקיפות עורפיתשרה24/01/2012
שלום
ביום חמישי 19.01.12 בייצעתי בדיקת אולטרסאונד לשקיפות עורפית. (תוצאה 1.5 מ"מ)
ביום שישי 20.01.12 (יום למחרת) ביצעתי את בדיקת הדם הנחוצה להשלמת התמונה. (מעבדה פרטית)
בגלל ענינים בירוקרטיים של קופת החולים בדיקת הדם נבחנה רק ביום שני 23.01.12
האם יש סכנה כי התוצאות שיתקבלו בבדיקת הדם אינן אמינות?
האם החשיבות היא על יום לקיחת הדם? או על יום ביצוע האנליזה?
אני מאד מודאגת מהעיכוב בבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - ד"ר תדמור
יש חשיבות ליום בדיקת דם
גם זה יכול להיות בהפרש של כמה ימים
בקיצור הכל מצויין
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמצעי מניעה אחרי לידהשרית23/01/2012
שלום!
מתי אפשר להכניס התקן תוך רחמי(מירנה) אחרי לידה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה...
שרית26/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמצעי מניעה אחרי לידה - תגובה
ד''ר גדעון נגר28/01/2012כחודש לאחר הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהdana23/01/2012
אני ממש לא בטוחה שזה המקום לשאול אבל:
אני בשבוע 5
אך יש לי שאלה במידה ויש לכם הבנה בכך אודה
:
האם כוס עם משקה שהובא מיפו עכשיו,
אם אני נוגעת בו ((לא שותה))
מזיזה אותו ממקום למקום
יכול להקרין עלי קרינה רדיואקטיבית- נוכח העובדה שהובא מאיזור של הכור שהתפוצץ ביפן? (טוקיו)
((אישה בהריון חודש 5))
כי הבנתי במסעדות שם עושים מדידות לאוכל
האם אוכל ללא אכילתו יכול להקרין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור23/01/2012ערב טוב
אוכל או כלי יכול להעביר קרינה
אוכל ללא אכילה יכול להעביר מעט קרינה
מניח שמי שהביא כוס לא הביא כוס נושאת קרינה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכוס פלסטיק רגילה
dana23/01/2012תודה רבה!
הוא שם את הויסקי בכוס פלסטיק רגילה
האם יש סיכון בכך שלקחתי את הכוס ושמתי אותה בחדר אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכוס פלסטיק רגילה - ד"ר תדמור
לא מבין
האם יכולה לפרט, לא ברורה מה קרה ???
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכוס קרטון
dana24/01/2012זה בהמשך למה ששאלתי אותך
האם כוס קרטון מישראל המכיל משקה שהובא מיפן טוקיו יכול להיות קרינה רדיואטקיבית
שתסכן עובר?
אישה בהריון תחילת הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכוס קרטון - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור24/01/2012ערב טוב
איזה משקה
למה המשקה חשוד בקרינה ????
שתית מהמשקה ???
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאותלילך23/01/2012
שלום,
תחילת שבוע שבע,לפני כמה ימים התחילו לי בחילות והקאות אבל לא באופן יומיומי כלומר
יום אחד אני מרגישה בחילות לאורך כל היום ומקיאה גם 6 פעמים ולמחרת בקושי בחילה,
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
לילך ל.24/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקאות - תגובה
לא הבנתי מה הבעיה. האם זה שאת מקיאה,או זה שאת לא מקיאה....ברצינות לרגע,התגובה היא אישית ולא מראה על בעיה מיוחדת. אם יחמירו ההקאות,התיעצי נא עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם זה תקין שזה לא עיקבי..
לילך24/01/2012שזה יכול להיות יום אחד מספר פעמים ויום אחר למחרת פעם אחת או רק בחילה קלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגידי תודה שזה לא יומיום ...
בר25/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כבר אין רקמה הריונית?מודאגת23/01/2012
שלום,
בעקבות הריון חוץ רחמי קיבלתי 2 זריקות מטוטרקסט.
תוצאות בטא מהיום: "קטן מ-2".
1. האם עדיין יש רקמה הריונית ועלי להמשיך מעקב בטא?
2. מתי צפוי להגיע מחזור? זריקת מטוטרקסט אחרונה ב 28.11.11, הדימום נפסק כמעט באופן מלא.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כבר אין רקמה הריונית? - תגובה
ד``ר אריה לידור23/01/2012שלום לך
לאור תוצאת הביטא השלילית אין עוד רקמה הריונית. הוסת צפוי להגיע בעוד 4-6 שבועות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 34 יציאות מרובותהילה23/01/2012
הי
רציתי לשאול על תופעה קצת מציקה ומוזרה. כבר יומיים שאני כל היום עם כאבי בטן וגזים. לאורך כל היום, במיוחד בישיבה. אם אני אוכלת אני ישר הולכת לשירותים. יכול להיות שזה כי הקטנה לוחצת כבר על הקיבה?או המעייים? זה קצת מטריד להיות בשירותים 6 פעמים ביום. האם זה מבשר לידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 34 יציאות מרובות - תגובה
אין זה מסימני הלידה. ייתכן וקיים זהום במערכת העיכול שלך
פני לרופא משפחה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה של בדיקותאביבה23/01/2012
שלום רב ,
הרופאה שלה אותי לבדיקות עקב מימצא מעי אקוגני שהיתה בסקירה השניה .
כיום אני בשבוע 22+4 . להלן התוצאות :
CMV IgG | | NEGATIVE
|
CMV IgM | | שלילי
|
Herpes IgG Type 1 | | NEGATIVE
|
Herpes IgG Type 2 | | NEGATIVE
|
Toxoplasmosis IgG | | NEGATIVE
|
Toxoplasmosis IgM | | NEGATIVE
מה אומר התשובה ? תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה של בדיקות - תגובה
כל התוצאות מראות שאינך מחוסנת וגם לא נחשפת לא לCMV ולא לטוקסופלזמה
חייבת בהמשך ברור מעי אקוגני
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש שבוע 14 פלוסאני23/01/2012
היי,
אני בשבוע 14 פלוס 2. ביומיים האחרונים יש לי כאב ראש שהלכתי לישון עימו וקמתי עימו. הוא מאוד חלש בקושי מורגש אולם שם ובשיעול, התעטשות וכו' מרגישה אותו. אתמול היה גם הצוואר תפוס אך זה עבר. הייתי היום אצל רופא משפחה והלחץ דם תקין. אציין כי אני עובדת בירושלים ומאוד מאוד קר לי בעבודה ועוד אציין כי אני שותה די הרבה מים.
האם נורמאלי להריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש שבוע 14 פלוס - תגובה
יתכן ומדובר בסוג של שפעת. במידה וכאבי הראש מתמידים יש לבצע בדיקת עיניים ובדיקה נאורולוגית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון צעירחסויה23/01/2012
שלום רב-
תאריך וסת אחרונה 16.12.2011 - מחזור של 35 ימים
היום, יום רביעי לאיחור ביצעתי בדיקת בטא והתוצאה:
IU/L 865
בדיקה נוספת שביצעתי היא של בלוטת התריס מכיוון שהיא "שיחקה" לי קצת (הייתה בגבול הנורמה העליון פעם אחת ואח"כ התייצבה):
mIU/L 3.35 TSH
טווחי הנורמה במעבדה:0.4-4.2
שאלותיי:
1) האם רמת הבטא מתאימה לשבוע ההריון, ובאיזה שבוע מדוייק אני? (לא כ"כ מבינה את המחשבונים)
2) האם יש צורך לטפל או להמשיך בירור בעניין בלוטת התריס? הבנתי שבהריון עדיף שרמתה תהיה עד 2!!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון צעיר - תגובה
בלוטת התריס שלך מאוזנת היטב. יש להמשיך ולעקוב אחר ערכי ה TSH. מציע שתבצעי בדיקת ביטא חוזרת להדגמת צמיחת הערכים. מעבר לערך 1500 יכולה לבצע אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת ברזל,וימטיניםליאת23/01/2012
שלום,אני בשבוע 25 והרופא שלי לא נותן לי לא ברזל ולא ויטמינים,אני קוראת בפורום וגם מספרים שצריך לקחת,אבל הרופא שלי עד עכשיו לא נתן,זה נורמלי לא לקחת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת ברזל,וימטינים - תגובה
רצוי להתחיל בברזל על פי רמות ההמוגלובין שלך
ויטמינים אינם חובה בהריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון חוץ רחמי ?תמר23/01/2012
שלום רב, לפני שלושה חודשים עברתי גרידה לאחר שבשבוע 10 לא נצפה דופק. ב6/1 הזרקתי אוביטרל (ללא טיפול, אלא מעקב זקיקים בלבד שהראה זקיק מוביל אחד עם תזמון הזריקה ונרות לתמיכת פרוגסטרון).11 ימים לאחר מכן (17/1)הבטא עמדה על 12, פרוגסטרון 74.7 ו-e2 946 יומיים אחרי זה (19/1) הבטא עמדה על 69, פרוגסטרון 90.9 וe2 889. היום (23/1) ארבעה ימים בלבד אחרי בדיקת הבטא האחרונה, הבטא עומדת על 553, פרוגסטרון 82.8 וe2 1353. אני מודאגת מפני שהבטא עלתה מהר מיידי, והייתה צריכה להיות בערך 275.האם מעיד על היריון חוץ רחמי ? האם ניתן לבדוק בשלב כל כך מוקדם (אני שבועה 4+1) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון חוץ רחמי ? - תגובה
עצם עליית ערכי ביטא מצביעה על התפתחות ההריון. המשיכי במעקב אחר ערכי הביטא. בערך מעל 1500 יכולה לבצע אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)