מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחילת הריון...ורד16/01/2012
היום ביצעתי בדיקות ביתיות ,אני בהריון .
אתמול עשיתי גוונים עם חמצן 9 אחוז ,האם אני צריכה לדאוג ??
האם ניתן לעשות לייזר ברגל התחתונה ??(יש לי תור עוד יומיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת הריון... - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ17/01/2012חשוב להרגיש טוב בהריון,
התוכניות שלך לא יכולות להזיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידות עוברתהילה16/01/2012
ערב טוב,
לפי ת. וסת אחרון אני אמורה לסיים שבוע 32, אולם לפי תוצאות האולטרסאונד שביצעתי במהלך ההריון העובר גדול בשבוע מגילו.
היום ביצעתי אולטר' וה-BPD הינו 89.2 מ"מ מתאים לשבוע 36+4.
שאר הממדים שהעלתה הבדיקה מראים על גיל הריון של כ-32-34 שבועות.
אני פוחדת מראש גדול מידי, האם לדעתך הראש ימשיך לגדול בקצב כזה עד הלידה??
האם ייתכן שכל מדידה מראה על גיל הריון שונה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידות עובר - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור17/01/2012בוקר טוב
המדידות בסדר גמור
ה BPD לא מראה על גודל ראש העובר
רק HC גדול יכול להוכיח ראש גדול
מדידות גדולות בשבוע חסר משמעות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין בהיריון ו CMVשירי16/01/2012
שלום לרופאי הפורום,
לא נדבקתי לפני ההיריון ב CMV ולכן, הרופא שלי מבקש שאחזור על בדיקת הדם מידי 3 שבועות.
כעת שבוע 19 .
לפי מה שהרופא הסביר לי אופן ההידבקות הנפוץ ביותר הוא ביחסי מין,
אני לא יודעת עם בעלי נדבק בעבר אם לאו.
השאלה היא, אם אכן סיכויי ההידבקות ביחסי מין הם גבוהים?
האם כדאי/עדיף לקיים יחסי מין עם קונדום?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין בהיריון ו CMV - תגובה
ד``ר אריה לידור16/01/2012שלום לך
הוירוס מועבר בכל נוזלי והפרשות הגוף ( רוק שתן צואה דם זעה נשיקה ויחסי מין)אין הצדקה להמנע מיחסי מין אלא אם ה CMV בבן זוגך פעיל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה שלישיתצילי16/01/2012
שלום,רציתי לשאול באלו מקרים כדאי לבצע סקירת מערכות שלישית[שבוע30-32]?מלבד בצקת עוברית קלה שהיתה בתחילת ההריון אך נספגה לאחר שבועיים[הכל נעלם בשבוע 11] הכל המשיך תקין.-שקיפות עורפית,חלבון עוברי,סקר ביוכימי ראשון ושני,סקירת מערכות מוקדמת ומאוחרת,בדיקות גנטיות ואקו לב-הכל תקין-אך האם בכל זאת יש הכרח לבצע את הסקירה השלישית[לא בצעתי מי שפיר].???????????????רופא האולטרסאונד אומר שכדאי עקב הבצקת שהיתה בהתחלה ו והרופא האישי שלי אומר שהכל נראה תקין ואין צורך.מה נכון הכי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה שלישית - תגובה
מכיוון שהסקירה המאוחרת תקינה אין צורך בסקירות המשך מכוונות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוהל בהריוןנולי16/01/2012
ממש לאחרונה גיליתי כי אני בהריון ולפני כשבוע השתמשתי במשך מספר ימים בתמיסת פרופוליס מהולה בכוהל - כמספר טיפות ביום. האם גרמתי נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוהל בהריון - תגובה
לא גרמת לשום נזק
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרלאה16/01/2012
שלום
האם תוצאה של 121 בהעמסת סוכר 50 מצריכה בדיקת העמסה של 100 או שהתוצאה תקינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר - תגובה
התוצאה תקינה ואין צורך בהעמסת 100 ג"ר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת16/01/2012
אני בחודש שישי,בזמן האחרון אני עייפה מאוד וקשה לי להירדם,
בנוסף יש לי רגישות קלה מאוד בבטן,האם זה נורמלי,מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
לגבי הרגישות בבטן פני לבדיקה. לגבי העייפות זוהי אחת מתופעות הריון התקין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנודות עוברליאת16/01/2012
שבוע שעבר במשך כמה ימים רצופים הרגשתי הרבה את תנודות העובר.
אתמול בקושי הרגשתי כמה בעיטות,דרך אגב אלו בעיטות עדינות.
אני בחודש שישי,האם זה נורמלי לא להרגיש את העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנודות עובר - תגובה
עלייך לנסות ולהרגיש תנועות בתדירות של 3 ב חצי שעה או 6 בשעה. לאיכות התנועות פחות חשיבות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןאולגה16/01/2012
עשיתי בדיקת הריון ביתית והיא הראתה שני פסים ברורים.אני מרגישה חולשה.לקחתי כדורים של חומצה פולית וברזל ,אבל לא באופן רצוף.האם אני בהריון?האם ההפסקה בנטילת הכדורים תשפיע בהמשך לרעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ראשית המשיכי בחומצה הפולית. שנית בצעי בדיקת דם להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, ספורט לאחר לידהשרית16/01/2012
שלום! לפני הלידה וגם במהלכה הייתי מאוד פעילה ספורטיבית, אני שנים מתאמנת לפני ההריון בספינינג ובמהלך ההריון הייתי עושה הליכות והייתי גם בחוג לנשים בהריון. עכשיו אני קצת אחרי לידה (ותפרים) ברור שאני לא יכולה לעשות ספורט, רציתי לדעת אם יכול להיות קשר ברמת העייפות שלי ולעובדה שאני אינני פעילה כלל? ברור לי שהגוף זקוק למנוחה בלי קשר. מה ניתן לעשות? גם אחרי לילה של שינה (כשאמא שלי פה) אני מרגישה כאילו לא ישנתי בכלל...
מתי בכלל מומלץ לחזור להתאמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, ספורט לאחר לידה - תגובה
כ 6 שבועות לאחר הלידה פני לבדיקת רופא. במידה ובדיקה זו תקינה יכולה לחזור בהדרגה לפעילות הגופנית לה היית מורגלת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספורט לאחר לידה-תגובה
עדי18/01/2012אני גם הייתי מכורה בלא מובן המילה לספורט לפני הלידות אבל בתור אמא קצת יותר קשה לי להתמיד, אני עדיין עושה אבל פחות. אני בכל אופן חזרתי אחרי שלושה חודשים לכושר, אולי אפשר פחות, הכי טוב להתייעץ עם הרופא.
אני בדעה שלך, אין ספק שספורט באופן כללי גורם לתחושת יעילות ואנרגטיות
מה שכן בתקופה של משכב לידה לקחתי מוצר טבעי מכל מיני צמחים סיניים שנקרא לאחר לידה, אפשר לקנות אותו ניראה לי בכל בית טבע (הוא של זן צמחים) והוא מאוד תמך אותי בהתאוששות הקשה שאחרי הלידה
והכי חשוב לנוח כמה שאפשר ולהבין שהגוף עבר חוויה והוא צריך להתאושש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת עוברים- ד ח ו ף!ורד16/01/2012
שלום רב,
אני בת 32 ובשבוע 7 לאחר 5 טיפולי PGD עקב נשאות גנטית (קונקסין). הוחזרו 3 עוברים. לפני שבוע ביצעתי אולטרה סאונד והיה שק הריון אחד עם עובר ודופק. היום באתי לאולטרהסאונד נוסף ופתאום צצו להם עוד שני עוברים!!! וכולם עם דופק. אני ממש בהלם ולא מבינה איך זה קרה ומה לעשות עכשיו. ביחידה ממליצים לי על הפחתה מוקדמת בשבוע 8. האם הפחתה בשלב זה עדיפה על הפחתה אחרי שקיפות עורפית? מה הסיכוי לאבד את שאר העוברים? אני ממש בהיסטריה ולא יודעת מה לעשות :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת עוברים- ד ח ו ף! - תגובה
מציע הפחתה מוקדמת . כמו הכל הפחתה קיים סיכון לפגיעה ביתר העוברים אך בשקלול כללי עדיפה סכנת ההפחתה מסכנת השלשיה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שאלה נוספת
ורד17/01/2012תודה רבה על המענה המהיר.
כמה שעות לאחר שאמרו לי ביחידה שעדיף הפחתה מוקדמת חזרו אלי עם המלצה אחרת. לבצע את ההפחתה רק לאחר השקיפות העורפית, כך שבמידה ואחד העוברים לא תקין ניתן יהיה להפחית אותו.
אני ממש מתלבטת ורוצה לדעת האם הפחתה לאחר השקיפות היא יותר מסוכנת מאשר הפחתה מוקדמת.
מה הסיכוי שאחד העוברים ייספג לבד עוד לפני השקיפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שאלה נוספת - תגובה
ד``ר אריה לידור17/01/2012שךום לך
מכיוון שהערך הכרומוסומלי תקין ל 2 העוברים (PGD) אין צורך בשקיפות כדי להחליט על ההפחתה
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ורד17/01/2012נאמר לי שלא עשו ספירת כרומוזומים כך שלא ניתן לדעת אם הם תקינים ולכן מומלץ לחכות עד לאחר השקיפות. אצלנו הבעיה היא נשאות של קונקסין, ובדקו את העוברים בשיטת PCR כך שרק בדקו את העוברים מבחינה גנטית (קונקסין 26).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולדקס לצינון בהריוןגילה16/01/2012
האם מותר לקחת קולדקס לצינון?
חודש חמישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולדקס לצינון בהריון - תגובה
אפשר ללא חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל בהריוןאני16/01/2012
שלום רב, אני בשבוע 13 פלוס ועד עכשיו לוקחת ברזל עדין בלבד (כל פעם חברה אחרת). גם לפני ההריון נטלתי ברזל זה כיוון שהברזל שלי נמוך באופן רגיל.
לפני חודש בבדיקות הדם האמוגלובין היה 11.8 והאמוטוקריט 34.2
האם נדרש לי ברזל חזק יותר ממה שאני נוטלת? האם צריך מרשם? יש לי טור לסקירה רק בסופ"ש הבא, האם להמתין עד אז או לפנות לרופא משפחה לקבלת מרשם, ואם כן איזה ברזל מומלץ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל בהריון - תגובה
ספירת הדם שלך תקינה . יכולה להמשיך בתכשיר הברזל הנוכחי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוןשוש16/01/2012
שתיתי מבקבוק שנשטף ע"י סבון אך נשאר סבון בתוך המים, ברגע שהרגשתי מר הפסקתי אך היתה לי קצת בחילה אחרכך, זאת היתה כמות קטנה אך אני דואגת האם זה יכול להגיע לעובר? שבוע 36
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבון - תגובה
העובר מוגן היטב ולכן אין חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CT סינוסיםאורית16/01/2012
שלום רב,
בשבוע הבא אני אמורה לעבור בדיקת עברתי בדיקת CT סינונים בפנים.
אנו מנסים להרות ומועד הבדיקה הינו בימים בהן צפוי להיות הביוץ.
האם יש סכנה להיכנס להיריון עוד החודש (החודש בו בוצעה הבדיקה) להריון מפאת השפעת הקרינה?
האם מומלץ להמתין זמן מה לאחר הבדיקה ועד הכניסה להריון? או שאין השפעה וניתן כבר החודש לנסות להרות?
אציין כי לא נתבקשתי להיות בצום כלשהו, ולא נמסר לי אם יוזרק חומר במהלך הבדיקה.
אודה לתשובה מפורטת כדי להוריד לחץ ומתח מיותר...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת CT סינוסים - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ16/01/2012תשתמשי באמצעי מניעה החודש
לא כדי להיות בהריון בזמן CT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת CT מערות הפנים- סינוסים
אורית17/01/2012ברצוני להבהיר- אינני בהיריון עדיין. סביב מועד בדיקת הסיטי צפוי להיות הביוץ.עדיין כדאי להימנע מהיריון?
ואם הביוץ אחרי בדיקת הסיטי (אבדוק זאת)...עדיין עדיף שלא לקחת סיכון ולהימנע מלהיכנס להיריון?
הסיטי ללא החדרת חומר ניגוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת סיטי- דחוף!
אורית18/01/2012הצלחתי להקדים את בדיקת הסיטי למערות הפנים ב-3 ימים (כלומר כיומיים שלושה לפני הביוץ)- האם עדיין מומלץ להימנע מהיריון במחזור/חודש זה?
האם לקרינה השפעה ארוכה כ"כ??
אודה לתשובה דחופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)