מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- lgg3אור09/01/2012
לבת שלי בת 20 יצאה תוצאה של בדיקת lgg3 14.3 .היא סובלת מריבוי דלקות בשתן פרט לכך כל יתר בדיקות הlgg למיניהן תקינות מה המשמעות ש תוצאה זו? בתודה מראש אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר lgg3 - תגובה
ד``ר אריה לידור09/01/2012שלום רב
לצערי אינני יודע מהי IGG3. נוגדנים מסווגים לIGG ולIGM. למה בדיוק נבדקו נוגדנים ? מהי רמת IGM?
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית בהריוןחסויה09/01/2012
אני בהריון שבוע 11 . גיליתי את היותי בהיריון בשבוע חמישי כלומר עד אז לא לקחתי חומצה פולית וגם משבוע חמישי לצערי לא הקפדתי. אני יודעת שהכי חשוב זה עד שבוע 10 (כך אמר לי הרופא שלי) ואחר כך אפשר להמשיך לקחת גם. האם העובדה שלא הקפדתי יכולה להוות פגיעה חס וחלילה???אני מודאגת!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור09/01/2012שלום רב
רצוי להתחיל בחומצה פולית החל מלפחות 3 חודשים לפני ההריון ועד לשבוע ה12. תפקידו מניעתי. אין בהכרח שאי נטילתו גרמה לנזק. הקפידי עכשיו על נטילתו הסדירה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספיריןשוש09/01/2012
עד איזה שבוע נהוג לקחת אספירין?
אני לוקחת כחלק מהפרוטוקול הריון לאחר טיפולים מבלי שנראתה בעיה כלשהי בבדיקות הקרישיות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין - תגובה
ד``ר אריה לידור09/01/2012שלום לך
לא ברורה לי סיבת נטילת האספירין. מכל מקום רצוי להפסיקו לקראת המועד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה לפני לידהגלי09/01/2012
שלום,
אני בשבוע 36+5, עקב הפרשות ותחושת גרד אובחנה אצלי פטריה, קיבלתי טיפול של אגיסטן קרם ואגינאלי 2% עם 3 מתקני החדרה. בצעתי את הטיפול אולם תחושת הגרד וההפרשות לא פסקו. (אציין שבשבוע 35 נמצר שצוואר הרחם מחוק 70% ועובר בספינה -2)
האם יש צורך להמשיך לטפל? ואם כן באותו טיפול או טיפול אחר?
האם מעבר של ילוד בתעלת לידה המזוהמת בטריה בעיתית ללידה ולילוד?
תודה,
בברכה,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה פטריה בזמן לידה
גלי09/01/2012האם מותר לבצע עיסוי פרינאום עם שמן שקדיםבמצב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטריה לפני לידה - תגובה
רצוי לטפל בסמוך ללידה על מנת למנוע חשיפת לוע העובר לפטריה בזמן מעבר בתעלת הלידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרדרות ראייה בהריוןמיקי09/01/2012
שבוע 27
מרכיבה משקפיים לראיה מרחוק, מספר לא גבוה
מרגישה שבשבועות האחרונים יש הדרדרות בראייה, מלהרכיב את המשקפיים רק בנהיגה ומול הטלוויזיה, מרכיבה כמעט רצוף כל היום.
האם הידרדרות הראייה במהלך ההריון הינה דבר ידוע? האם הראייה חוזרת לעצמה לאחר הלידה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרדרות ראייה בהריון - תגובה
מציע שתבדקי על ידי רופא עיניים היות ווהריון אינו גורם לשינוי בחדות הראיה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרתמאיה08/01/2012
שלום רב,
אני בשבוע 35 ויש לי סכרת הריון, אני מאוזנת ע"י דיאטה. המדדים שלי בבוקר נעים בין
100-110 האם ישנו צורך להתחיל בהזרקת אינסולין ? (המדדים במשך היום תקינים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת - תגובה
אם כוונתך לבבוקר היא ערכי צום הרי שערכים אלו גבוהים ויש להתחיל באינסולין לילי למניעת ערך צום הבקר הגבוה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלה אחתויקי08/01/2012
שלום!
לי האמת זה נשמע לא הגיוני, אבל אני לא מבינה שום דבר ברפואה:
האם לנשים בעלי שחלה אחת יכולים להיות עוברים ממין זכר בלבד?
פשוט שמעתי את זה בכל מיני מקומות ואני רוצה להבין האם יש קשר.
אני בעלת שחלה אחת ובהריון צעיר עם תאומים בעלי שק הריון משותף ושני שקי חלמון.
תודה וסליחה אם השאלה היא טיפשית!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלה אחת - תגובה
ד``ר אריה לידור08/01/2012שלום לך
אין קשר בין מין העובר לעצם קיומה של שחלה בודדת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוי פרינאוםמיכל08/01/2012
לרופאים שלום,
בשבוע 32 להריון (ראשון) ויש לי דליה ושפתיים וכאבים במפשעות עקב התרחבות כלי
דם. שאלתי האם אני יכולה לעשות עיסוי פרינאום בשבועות הקרובים או שלא מומלץ במצבי?
תודה מראש,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוי פרינאום - תגובה
יכולה לבצע עיסוי זה אך עלייך להשתדל לא על פני הדליה/דליות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד הריון צעירויקי08/01/2012
שלום!
אולטרסאונד להריון צעיר נעשה ב 9 שבועות בדיוק להריון עם תאומים.
נצפו 2 שקי חלמון ושק אחד הריון, אבל מחיצה לא הייתה.
האם זה עדיין מוקדם ויש סיכוי שיש אותה?
למקרה שאין מחיצה איזה סכנה קיימת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד הריון צעיר - תגובה
הריון תאומים מונואמניוטיים ( שק בודד) הוא הריון בסיכון מוגבר ( מעבר לסכנה הטמונה בהריון תאומים בלתי זהים)
במקרה ותוכח אבחנה זו בבדיקות האולטרהסאונד הבאות גם כן יש צורך בהמשך מעקב משלב מוקדם במרפאת הריון בסיכון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרסאונד הריון צעיר - תגובה
כפי שאמרתי בתגובתי הקודמת אם אכן יוכח בהמשך כי המדובר בהריון תאומים ללא מחיצה (תאומים זהים מונואמניוטיים) הרי המדובר בהריון בר סיכון. משלב מוקדם של הריון זה יש לעקוב במרפאת הריון בסיכון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרסאונד הריון צעיר - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור08/01/2012ערב טוב
השאלה מי ביצע ??? ואיך בוצע ?? וגינאלי ???
אם יש שני עוברים באותו שק הריון ללא מחיצה המצב מאוד מיוחד ומחייב יעוץ רציני !!!
יתכן ויש צורך בבדיקה חוזרת אצל רופא מומחה !!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
viki08/01/2012האמת בשבוע 7.4 ביצעתי אולטראסאונד אצל גניקולוג שלי (רופא מעולה) והוא במפורש ראה וכתב: 2 שקי הריון + 2 שקי חלמון.
היום אני בדיוק הגעתי ל 9 שבועות וביצעתי אולטרסאונד "הריון צעיר" במכון חיצוני ושם נאמר לי שיש שק הריון אחד ושני שקי חלמון.
האם יתכן שהמצב השתנה באמת?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 האולטראסאונדים היו וגנאליים
viki08/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל בטן שבוע 26naama08/01/2012
שלום,
אני שבוע 26+0.
ואין לי ככ בטן, האם זה תקין?
יש לציין שאני מלאה ויש לי אגן רחב. האם זה קשור?
עשיתי סקירה מורחבת ב-12/12/11 ויצא תקין.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל בטן שבוע 26 - תגובה
אם גודל העובר מתאים לגילו - למימדים החיצוניים של הבטן אין כל חשיבות היות ותלויה במבנה האשה גובהה ומשקלה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה מאוד!ליאת08/01/2012
מה עושים שיש בטן קטנה בהריון,אני בחודש שישי ושוקלת 43 קילו,העובר תקין ובגודל המתאים אבל אני בקושי עולה,עליתי רק בשני קילו מתחילת ההריון,קשה לי לאכול פי שתיים
תחזרו אליי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה מאוד! - תגובה
כפי שעניתי לשאלתך בפורום זה עלייך לפנות לדיאטנית על מנת למצוא דיאטה מתאימה אותה תוכלי לצרוך. במקביל יש לבדוק סוכר בצום ולאחר העמסה וכן את הורמון בלוטת המגן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלה או תחילת הריוןמיטל08/01/2012
שלום,
נבדקתי בדיקה גניקולוגית והרופאה מצאה באולטרסאונד ממצא ציסטי בקוטר 32 מ"מ צלול.
היא די הופתעה מכך שהיה ביוץ שכן אני נוטלת גלולות אך הסברתי לה שאני "מזייפת" לפעמים עם הגלולות.
השאלה שלי היא אם ייתכן שבעצם לא מדובר בציסטה אלא בתחילת הריון?
קראתי איפשהוא שכל הריון מתחיל בציסטה, ורציתי לדעת אם ממש בתחילת הריון (מס' ימים מההתעברות) בדיקת אולטרסאונד יכולה לזהות הריון? אם כן, איך נראה הריון ממש מס' ימים לאחר ההתעברות?
כלומר, יכול להיות שבעצם אני בהריון אך באולטרסאונד מס' ימים לאחר ההתעברות זה נראה כמו ציסטה? ואם כן, יכול להיות שרופאת נשים תחשוב שזו ציסטה כשזה בעצם תחילת הריון? האם לא ניתן להבחין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשחלה או תחילת הריון - תגובה
ציסטה ושק הריון הם שני דברים שונים. הציסטה בשחלה ושק ההריון ברחם. נכון שעם תחילת ההריון ועוד בטרם זה ניצפה באולטרהסאונד קיימת "ציסטה" בשחלה שהינה למעשה הגופיף הצהוב. הוכחת הריון באולטרהסאונד נעשית בשבוע 5 ( איחור של שבוע בוסת) בהדגמת שק הריון תוך רחמי .
במידה וקיים חשש להריון עקב נטילה בלתי סדירה של הגלולות בצעי בדיקת הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורתאח08/01/2012
שלום רב, אני בהריון תאומים שבוע 17. סה"כ מרגישה ממש בסדר + בדיקות דם שנעשו בשבוע שעבר הראו שתודה לאל הכל תקין כולל רמת המוגלובין העומדת על 12. ביום שבת בבוקר התעוררתי מתוך שינה עם סחרחורת נוראית ממש כל החדר הסתובב, שעברה אחרי מספר שניות והמשיכה לסרוגים כל עוד שכבתי והחלפתי תנוחות. מהרגע שקמתי מהמיטה הסחרחורת חלפה וחזרה רק בשעות הערב כאשר חזרתי למיטה אולם לא באותה עוצמה כמו בבוקר. היום בבוקר גם התעוררתי עם סחרחורת אולם חלשה יותר מזו שהיתה ביום שבת בבוקר ושוב כאשר קמתי מהמיטה הסחרחורת חלפה. האם הסיבה קשורה להריון או בכלל לאף אוזן גרון? חשוב לי להגיד שבזמן הסחרחורת עצמה אין לי תחושה של לחץ, דפיקות דם , דפיקות לב או חולשה. רק תחושת הסחרחורת. אודה להתייחסותכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת - תגובה
סחרחורת זו נובעת בד"כ מנפילת ערכי לחץ דם . רצוי לבדוק לחץ דם וכן רמות סוכר בצום . כמו כן בגלל הריון התאומים יש לחץ מוגבר על ורידי האגן ולכן השתדלי לא לשכב על הגב אלא על צידך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריסולטשוש08/01/2012
עקב צירים מוקדמים נוטלת פריסולט משבוע 25.
כיום שבוע ב"ה שבוע 35 עדיין נוטלת פריסולט 4 כדורים 20 מ"ג, הרופא אמר להמשיך עד 36. בשבוע שעבר היה ציר במוניטור וכאבי בטן הצוואר סגור.
האם ניתן להפסיק את הפריסולט כבר עכשיו ב35 או שלפחות להוריד מינון?
אני עם סכרת הריון לכן חושבת שאולי כדאי להפסיק מה אתם חושבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריסולט - תגובה
המשיכי עד לשבוע 36 והפסיקי נטילתו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות אףסהר08/01/2012
אני ממש בתחילת ההריון [שבוע 5 מI.V.F ].
אני יודעת שטיפות אף לא מומלצות בהריון,
אבל אני נורא מצוננת וקשה לי לישון ככה בלילה.
האם טיפה בכל צד לפני השינה היא ממש מסוכנת?...
אם כן,מה הפתרון?...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות אף - תגובה
יכולה להשתמש ללא חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)