מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילום ריאות בהריון- לחוצה מאוד!מירה01/01/2012
שלום רב,
אני בשבוע ה -22 להריון. ביום שישי פוניתי לבית חולים בשל קוצר נשימה חריף. עם הגעתי לבית חולים דבר ראשון עשו לי צילום ריאות.
הצילום יצא תקין ואמרו שכנראה מדובר בהתקף אסתמה ונתנו לי מנה של תמיפלו ואנילציות של ונטולין.
אני מאוד לחוצה מהצילום והקרינה. לגבי התרופות אמרו לי שאין בעיה לגביהם במהלך ההריון. לגבי הצילום גם אמרו לי שבשבוע כזה אין מה לדאוג .
בבקשה תגידו לי האם יש סכנה לפגיעה בעובר??? הצילום לא נעשה מצד הבטן, אלא מצד הגב , ושמו מחיצה של סינר עופרת , לא ישירות על הגוף שלי , אלא במעמד מיוחד שיצר חציצה.
בבקשה נא התייחסותכם, אני כל כך לחוצה מזה ולא מפסיקה לחשוב על זה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום ריאות בהריון- ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור01/01/2012ערב טוב
צילום בודד בהריון לא יכול להזיק
דלקת ראות ללא טיפול יכולה להזיק יותר
ונטולין מזיק פחות מאסטמה ללא טיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום ריאות בהריון- לחוצה מאוד! - תגובה
ד``ר אריה לידור01/01/2012שלום לך
יכולה להרגע לחלוטין היות וקרינה זו היא אפסית אינה גורמת כל נזק ובמיוחד לאור העובדה שהשתמשו בחוצץ עופרת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות לאחר פאפתמר01/01/2012
שלום,
אני נמצאת בשלב מוקדם להיריון (שבוע 5). ביצעתי היום בדיקת פאפ ולאחר מספר שעות הופיעו הפרשות חומות. יש לציין שאני חמישה חודשים לאחר קוניזציה. האם יש ממה לחשוש? האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות לאחר פאפ - תגובה
לעתים בדיקת הפאפ יכולה לגרום להפרשה זו ובמיוחד בהריון
נקווה לתוצאה תקינה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן תחתונה ומפשעהאני01/01/2012
היי אני בשבוע 11 פלוס 2 וכבר כמה שבועות יש לי לסרוגין כאב שהוא יותר לחץ בבטן תחתונה (מעל המפשעה) לפעמים בצד ולרוב באמצע. האולטרסאונד היה תקין לפני שבועיים. האם זה תקין? האם כאבים של התרחבות הרחם? זה כאב נסבל (יותר לחץ כמו על שלפוחית השתן קצת) ובא והולך יום ככה ויום ככה....
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן תחתונה ומפשעה - תגובה
מיחושים בבטן ובמפשעות אופיניים להריון הן משום צמיחת הרחם והן משום התרחבות כלי דם מקומיים. יחד עם זאת כדאי גם להבדק על ידי כירורג לשלילת בקע מפשעתי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ל דיאנטלמאיה01/01/2012
האם הג'ל החדש דיאנטל מומלץ? יש לו תופעות לוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ל דיאנטל - תגובה
אין לא תופעות לוואי . הפירסומים המסחריים טוענים כי הוא מסייע
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GBS- עיסוי פרינאוםמאיה01/01/2012
אני בשבוע 35 וגיליתי שאני נשאית לGBS חיובי. רציתי לשאול: האם ניתן לעשות עיסוי פרינאום? (החיידק לא יכול להתפשט?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBS- עיסוי פרינאום - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור01/01/2012ערב טוב
מותר לעשות עיסוי פרינאום
בכל מקרה יש לקבל אנטיביוטיקה בלידה.
יש הנותנים אנטיביוטיקה גם במהלך ההרון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוך חיצוני לעובר מצג עכוזליאת01/01/2012
בוקר טוב ושנה אזרחית טובה,
אני שבוע 36+3 עם עובר במצג עכוז, לידה ראשונה,שיליה קדמית.
מאוד מתלבטת האם כדאי לנסות היפוך או ללכת ישר לקיסרי.
שמעתיי וקראתי באינטרנט רבות על היפוך וזה מלחיץ אותי שזה כואב ולא בהכרח עובד ,במיוחד אם שיליה קדמית.
מה המלצתך?
תודה רבה,
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוך חיצוני לעובר מצג עכוז - תגובה
אם העובר תקין כמות מי השפיר תקינה ומשקלו תקין יש מקום לנסות היפוך זה המצליח בכ60% מהמקרים ובכך לחסוך ניתוח קיסרי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםליאת01/01/2012
אני סובלת מטחורים,היציאות שלי לא טובות או רכות מדיי או חזקות מדיי.
מה ניתן לעשות?
האם עלי ידי משחות הטחורים יוכלו להיכנס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים - תגובה
זוהי תופעה מוכרת בהריון ובמיוחד בהריון חוזר. המשחה וגם הנרות ( פרוקטגליבנול) מפחיתים את הרגישות אך לא מעלימים את הטחורים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי לבושליאת01/01/2012
בוקר טוב,
אני לובשת מכנס שהוא קצת צמוד זה יכול להזיק לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי לבוש - תגובה
לא מכיוון שהעובר מוגן היטב בשק מי השפיר וברחם שסביבו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר בהריון עם תאומיםרינת31/12/2011
שלום רב, רציתי לברר האם בהריון עם תאומים ביצוע בדיקת המי שפיר הוא כמו בהריון עם עובר אחד, כלומר האם ישנן שתי דקירות? מהו החיטוי הנדרש? האם יש חיטוי מיוחד מעבר לרגיל? שמעתי שישנם מקרים שרק רופא לבד מבצע את הבדיקה - האם נכון? האם זה אפשרי גם במקרה שיש תאומים או שחייבת להיות גם אחות? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר בהריון עם תאומים - תגובה
אכן מדובר ב 2 דקירות שונות לשקים השונים. בצוע הבדיקה יכול להעשות עם עזרת אחות /טכנאית אולטרהסאונד ובלעדיה. החיטוי מתבצע לפני כל דיקור של שקי התאומים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שפיר בהריון עם תאומים - תגובה
אכן מדובר ב 2 דקירות שונות לשקים השונים. בצוע הבדיקה יכול להעשות עם עזרת אחות /טכנאית אולטרהסאונד ובלעדיה. החיטוי מתבצע לפני כל דיקור של שקי התאומים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ראשון בגיל 41רננה31/12/2011
שלום רב,
אני ממש בתחילת הריון.(הריון ראשון).(:
אני בת 41 ו-3 חודשים.
האם עקב גילי, עלי לחפש רופא למעקב הריון בסיכון גבוה או רופא למעקב הריון רגיל? (מציינת שבריאותי תקינה).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ראשון בגיל 41 - תגובה
אין צורך במעקב הריון בסיכון אלא אם ייתפתחו תנאים המחייבים זאת כמו בכל הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני...
מיכל02/01/2012מזל טוב, גם אני בהריון ראשון בגיל 41 :) והולכת לרופא מעקב דרך הקופה (לא הריון בסיכון).
אני כבר בחודש 8 וההריון עובר בסדר גמור - מאחלת גם לך הריון קל ואל תתני לגיל להפריע :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לטלסמיה מינורירון30/12/2011
שלום רב,
לפני כחצי שנה בבדיקת דם שגרתית לבני בן השנתיים עלה חשד לטלסמיה מינור ונתבקשנו לעשות בדיקה נוספת כדי לוודא האם החשד מתממש. נכון לעכשיו לא עשינו את הבדיקה הנוספת.
אני ואשתי לא עשינו בעבר בדיקה גנטית של טלסמיה.
כעת אישתי בתחילת הריון ואנחנו חוששים שאם אכן מדובר בילד הראשון בטלסמיה מינור אז יש סיכוי מסוים שבילד הבא יכולה להיות טלסמיה מיגו'ר? האם נכון?
מה עלינו לעשות? מלבד לבדוק האם לילד הראשון יש אכן טלסמיה מיינור , האם לעשות בדיקה גנטית לי ו\או לאישתי ? בדיקה אחרת שעלינו לעשות?
תודה
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לטלסמיה מינור - תגובה
ד``ר אריה לידור01/01/2012שלום רב
ראשית אכן יש לאמת את אבחנת הילד. במידה ואכן טלסמי על כל אחד מההורים להבדק בבדיקת דם פשוטה . כדי שתופיע טלסמיה מגורית יש צורך ב2 גנים פגומים ( אחד מכל הורה ) ולכן יש לבדוק את ההורים לטלסמיה
מציע שתפנו להמטולוג לברור המלא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרידה ושרירןמירל30/12/2011
אני בת 35 אושפזתי בבית חולים ב26 לדצמבר קיבלתי מחזור עם דימום מוגבר ושם גילו לי שרירן לא גדול אבל עברתי גרידה לניקוי הרחם היום אין בכלל דימום השאלה שלי האם הביוץ יהיה רגיל והאם הריון יכול להיות בגלל השרירן והאם אחרי גרידה יש יותר סיכוי להריון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרידה ושרירן - תגובה
מה גודלו של השרירן? היכן הוא ממוקם? אין בד"כ הפרעה לביוץ ולכן לא להתעברות עקב השרירן . רצוי לדעת הפרטים הנ"ל בטרם הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף EBV בהריוןבר30/12/2011
שלום,
לאחר שהייתי חולה מספר פעמים נשלחתי לעשות בדיקת EBV ו- CMV
CMV יצא שלילי- אין לי נוגדנים ומעולם לא חליתי במחלה.
EBV יצא חיובי:
EBV VCA IgM < 10 Negative
EBV VCA_IgG Positive 56
מהבדיקות הבנתי כי כרגע אינני חולה וכי הייתי חולה בעבר.
אני בהריון בשבוע ה- 35 האם יכול להיות שהמחלה (EBV) התרחשה בזמן ההריון?
האם ניתן לדעת זאת לפי רמת הנוגדנים?
מה הנזק שעלול להיגרם לעובר אם אכן חליתי במחלת ההריון וכיצד ניתן לדעת זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף EBV בהריון - תגובה
קשה לדעת מתי נחשפת. מכל מקום גם אם זה היה בתחילת ההריון אין חשיפה לוירוס גורמת לנזק עוברי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות hcgתמר30/12/2011
היי
אתמול גיליתי שאני בהריון בבדיקה ביתית. היום ביצעתי בדיקת דם לאישור. אני בשבוע 4 + 5 ימים. תוצאות hcg עומדות על 32. האם מדובר בערך תקין?אשמח לתשובה קבעתי תור לרופא נשים רק בשבוע הבא ואני די בסטרס...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות hcg - ד"ר תדמור ירושלים
ד''ר עפר תדמור30/12/2011ערב טוב
ערך של 32 תקין
הייתי מבצע בדיקה חוזרת עוד 3 ימים מוודא שהערך עלה ל 60
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תמר30/12/2011תודה רבה על המענה המהיר. אני בהחלט רגועה יותר!
סופ"ש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים הורמונליים ??ויקטוריה29/12/2011
שלום רב !
אני בת 36 וחצי. לפני כשנתיים פניתי למחלקת IVF באחד הבתי חולים במרכז הארץ לאחר כישלון של 2 טיפולי IUI בקופת חולים . אובחנה בעיית פוריות - רזרבה שחלתית ירודה עם AMH 0.57 . ניסיונות נוספים של IUI כולל גירוי הורמונלי נכשלו ונכון להיום אני כבר אחרי 5 טיפולי IVF שגם הם לא הצליחו למרות שהיה שיפור מבחינת איכות אוברים . עד תחילת דצמבר טופלתי ע"י DHEA בהתייעצות עם אחד הרופאים (במשך כ 9 חודשים) . ב 5 לדצמבר פניתי לבית חולים אחר בתקווה שתוך כדי שינוי מקום משנים גם מזל . קיבלתי פרוטוקול לטיפול חדש ואף קניתי תרופות ... ב17 לדצמבר קיבלתי מחזור שנראה לי מאוד מוזר : הפרשה חומה חזקה , יום לאחר מכן יותר בהירה , אח"כ עוד כמה ימים ריר שקוף עם פסים לבנים ובזה נגמר( סליחה על פרטים) . יש לציין כי מחזור הקודם היה ב23 לנובמבר . הפעם היו לי כאבי גב תחתון ובטן חזקים , עד היום נשאר רק כאב גב שקצת מתגבר לקראת לילה . אני מאוד מודאגת . האים יש לי הפרעה הורמונלית ? סטרס ?זה נגרם כתוצאה מהפסקת DHEA ? אולי אני כבר נכנסת לגיל מעבר ?? קבעתי תור לרופאת נשימם בקופה . אשמח מאוד לקבל תגובה מהרופאים בפורום .
בתודה מראש
ויקטוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים הורמונליים ?? - תגובה
ד``ר איילון לחמן30/12/2011שלום.
אכן עברת הרבה.לגבי הבעיה הנוכחית לא ניתן לאבחן ללא בדיקה. בכל מקרה נאחל לך שנה אזרחית חדשה טובה ופוריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)