מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גירוד בהריוןחסויה27/12/2011
שלום. אני בשבוע 10 ואתמול בלילה נתקפתי בגירוד שגרם לי לא לישון לילה שלם. הגירוד היה בעיקר בפנים, בחזה אבל לא רק והתפשט לכל הגוף. לא יודעת אם יש קשר אבל אנחנו גרים בבניין קומות בשכירות אשר סובל מבעיית היונים, יש לי מרפסת ליד המטבח שיש בה יונים אבל פעם בשבוע אנו מנקים אותה והדלת נשארת תמיד סגורה.יש קשר לכיני יונים?כיוון שאני לא רואה עקיצות אלא נהיו לי פצעונים קטנים בפנים ומעל החזה. אני מודאגת!!
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד בהריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר28/12/2011יש לפנות לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתאסנת27/12/2011
שלום, אני לוקחת חומצה פולית במינון 400 מק"ג במשך 60 יום.
נכנסתי להריון לאחר תקופה זו, האם אני צריכה להמשיך לקחת חומצה פולית, ובאותו מינון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית- מחכה לתשובה
אסנת03/01/2012מחכה לתשובה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית - תגובה
ד''ר גדעון נגר03/01/2012עליך להמשיך עם החומצה הפולית בשלוב ברזל במשך כל ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקות מעבדהדנה27/12/2011
היי אני חדשה כאן ויש לי שאלה .
אני בשבוע 27 ועשיתי השבוע ספירת דם והיו כמה תוצאות מחוץ למסגרת ורצתי לדעת מה זה אומר
NEUT- 74.4
LYM - 18
RBC - 3.88
HCT- 35.9
אשמח עם הקבל תשובה במהרה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות של בדיקות מעבדה - תגובה
ד''ר גדעון נגר28/12/2011הבדיקות תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקר גנטיליאת27/12/2011
אני בשבוע 21 ,
הרופא שלי לא הציע לי לעשות בדיקות גנטיות ולא ידעתי שצריך,האם זה עדיין תקף בשלב זה של הריון?
לפני ההריון עשיתי כמה בדיקות:אוסטופורוזיס,איקס שביר ועוד אחד,
שמעתי שבדיקת טי זקס מומלצת
אני אשכנזיה ובעלי ספרדי.
האם זה כבר מאוחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקר גנטי - תגובה
ד``ר איילון לחמן27/12/2011שלום.
אכן היה מומלץ לבצען בתחילת ההריון.אבל לא מאוחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית לפני הריוןמיכל26/12/2011
שלום,
2 שאלות, אודה על תשובה שתעזור בהתלבטויות :
א. אם אין לי גורמי סיכון האם קריטי שלא אקח חומצה פולית 3 חודשים מראש, אם אקח רק חודשיים, ואמשיך תוך כדי הריון (בהנחה שאכנס להריון מיד) זה בסדר?
ב. אם נניח שבחודשיים שלפני הריון אקח מינון גבוה יותר של 500 מ"ג, האם הסיכון למומים יקטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תראי, ההורייה הרפואית היא לקחת
רות27/12/2011חמצה פולית 3 חודשים בטרם הכניסה להריון. וזה לכל הנשים, אין מישהי עם פחות גורמי סיכון. (כולנו בריאות..)
ברור שיש נשים שבכלל לא לקחו חומצה פולית וטפו טפו טפו, הילד יצא בריא.
ככה, שאי אפשר לדעת עד כמה זה משמעותי אצל אחת ואצל השנייה לא.
הרופאים בכל מקרה ממליצים על 3 חודשים. אם עדיין את לא בהריון אז אל תקחי סיכונים. ודרך אגב עודף של חומצה פולית אינו משפיע על הגוף, הוא פשוט יוצא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפותמיכל26/12/2011
ערב טוב,
אני בשבוע 9.
הרופא שלי אמר לי שאם אני מתכוונת לבצע בדיקת מי שפיר, הרי שאין צורך לעשות שקיפות. אפשר להסתפק בסקירה+מי שפיר. האמנם?
אשמח לשמוע חוות דעתכם.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור26/12/2011ערב טוב
גם מי שמבצע מי שפיר , כדאי לו לבצע שקיפות
זאת מכיוון שאם השקיפות לא תקינה אפשר לבצע בדיקת סייסי שיליייה שזה חודש וחצי לפני המי שפיר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדדים - סכרתמיטל26/12/2011
שלום רב,
יש לי סכרת הריון ואני מאוזנת ע"י דיאטה. המדדים שלי בבוקר נעים בין 100-110
האם ישנו צורך להתחיל בהזרקת אינסולין?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדדים - סכרת - תגובה
ד``ר איילון לחמן27/12/2011שלום.
ההחלטה היא לא רק בנושא התשובות של הבוקר ,אלא המדד היומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדדים- סכרת
מיטל27/12/2011המדדים שלי במשך כל היום תקינים, רק בבוקר הם גבוהים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת - לגבי סושי בייתיקרן26/12/2011
שלום,
האם מותר לאכול סושי צימחוני שאני מכינה בבית? כלומר האם יש בעייתיות באצות עצמן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת - לגבי סושי בייתי - תגובה
ד``ר אריה לידור26/12/2011שלום לך
אין כל חשש מכך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בתרופות בהריוןקרן26/12/2011
שלום,
האם מותר להשתמש במישחת למיסיל דרמג'ל במהלך השליש השני להריון (שבוע 17) לטיפול בפיטריה ברגל. אם לא באילו תרופות (רצוי ללא מרשם) ניתן להישתמש?
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בתרופות בהריון - תגובה
אפשר להשתמש בתכשיר זה ללא חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןלילי26/12/2011
שלום, עשיתי ביקת הריון לאחר איחור של יום- יומיים במחזור.
הבדיקה היא בדיקה של בית חולים (אני עובדת שם)
יצא לי פס אחד מאוד ברור ואחד חלש, אך קיים.
מישהו יודע לומר לי אם 2 פסים נחשבים שלילי או חיובי?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - תגובה
נשמע כחיובי . בצעי בדיקת דם להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סושי בהריון-אנא תשובתכםאני26/12/2011
שלום רב,
בתחילת ההריון (עד לפני כשלושה שבועות) אכלתי כ-4 פעמים סושי (תמיד צימחוני פרט לפעם אחת וכמויות קטנות ביותר). רק בדיעבד נודה לי שזה אסור. האם מספיק שלא אעשה זאת שוב וחשיפה כ"כ קטנה היא בלתי מזיקה או שמא העובר בסיכון? אני בשבוע 10 והכל נראה בסדר כמו גם בדיקות הדם שעושים לשליש הראשון.
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סושי בהריון-אנא תשובתכם - תגובה
ד``ר איילון לחמן26/12/2011שלום.
הסיכון בסושי הלא ממבושל הוא בזיהומים נרכשים על ידי האוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסושי בהריון-תודה אולם לא הבנתי
אני26/12/2011מה התשובה האופרטיבית? האם זה מסוכן בחשיפה כה קטנה? כמובן שלא אעשה זאת שוב. האם אפשר להיות רגועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- B12 + ברזלשלומית26/12/2011
שלום,
אני נוטלת B12 באופן קבוע ועוד מלפני ההריון, ה B12 הוא ביחד עם חומצה פולית.
קיבלתי מרשם לברזל (אקטיפרין F) שגם הוא כולל חומצה פולית.
האם אני צריכה לבקש מרשם לברזל בלי חומצה פולית, למרות שבהריון הקודם היה לי איתו מצויין (ולא לקחתי אז B12) או לעבור ל B12 ללא חומצה פולית.
או שאין שום מניעה לקחת חומצה פולית במינון כפול?
תודה ויום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת תוספים יחד
צוות סולגאר26/12/2011מיה שלום,
אין מניעה לקחת B12 וברזל יחד
הם אינם מפריעים לספיגה אחד של השני
ובהחלט ניתן לקחת אותם לפני השינה.
ציינת שהינך סובלת מאוסטופרוזיס
ואכן מומלץ לקחת סידן וויטמין D .
מגנזיום הוא מינרל וקשור גם בספיגת הסידן
ולכן תומך בטיפול באוסטופרוזיס.
חסר של מגנזיום אכן גורם להתכווצויות שרירים
ולכן מומלץ לקחת בקביעות על מנת להשלים את החסר.
גיל יצחק - צוות סולגאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על העמסת סוכרליאת26/12/2011
שלום,אני בשבוע 21,
האם אני יכולה לעשות בשבוע או השבועיים הקרובים העמסת סוכר?
או שאני צריכה לחכות עד לשבוע 24.
שאלה נוספת,אני מרגישה תחושות בבטן,כמו בעיטות קטנות,באיזה שלב אני ארגיש את הבעיטות ממש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על העמסת סוכר - תגובה
יכולה לבצע את הבדיקה כבר בששבוע הבא. ככל שמתקדם גיל ההריון כך תחושי יותר בתנועות העוצמתיות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב הריון -טרימסטר ראשוןדניאל26/12/2011
שלום,
אני בהריון בשבוע 6. מכיוון שאני גרה באירופה, לפי הפרוטוקול המקומי בדיקות דם ושתן של תחילת הריון נקבעו לסוף ינואר, כלומר שבוע 10 בערך. בנוסף, בדיקת אולטראסאונד ראשונה נקבעה לשבוע 12 (הבדיקה כוללת בדיקת שקיפות עורפית).
לפני ההריון (לפני חודשיים בערך) בוצעה בדיקת דם כללית וכל הממצאים יצאו בסדר.
שאלתי היא, האם יש צורך להתעקש על כך ולבקש בדיקות דם ושתן כבר בשבוע הקרוב כמו שנהוג בישראל? האם יש סכנה כלשהיא בביצוע הבדיקות בשבוע 10 כפי שמקובל פה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב הריון -טרימסטר ראשון - תגובה
אין כל חשש מבצוע הבדיקות במועד שקבעו לך. הייתי מציע לבצע אולטרהסאונד ראשון עם תחילת ההריון ולא לחכות לשבו ה 12
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב הריון- טרימסטר ראשון- המשך....
דניאל29/12/2011שלום,
תודה רבה על התשובה!
לאחר בירור נוסף, נאמר לי שכל עוד אין כאבים חזקים ו/או דימומים, האולטראסאונד הראשון יתבצע רק בשבוע 12 כמתוכנן וכנהוג לפרוטוקול המקומי. (כזכור, אני בשבוע 6 וגרה באירופה)
האם אולטראסאונד באופן פרטי בשבוע-שבועיים הקרובים מוצדק, או כל עוד אני מרגישה בסדר ללא סימפטומים מיוחדים לחכות עד שבוע 12?
תודה רבה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפיר- שבוע 34מיטל26/12/2011
שלום רב,
היום ביצעתי סקירה שלישית מורחבת כאשר הממצא היה AFI 22
בנוסף יש לי סכרת הריון ואני מאזנת אותה ע"י דיאטה. כל שאר הבדיקות יצאו בסדר גמור (חלבון עוברי, אקו לב, סקירות שבוצעו בעבר, בתוצאות הבדיקות הגנטיות בדקנו את כל מה שהיה צריך ונמצא שאינני נשאית של אף מוטציה.).העובר שוקל כיום 2300.
על סמך הסקירה המורחבת הפנו אותי לייעוץ גנטי.
רציתי לדעת על מה הממצא AFI 22 הזה מעיד? האם מומלץ לבצע בשבוע כזה דיקור מי שפיר? מהם הסיכויים שזו בעיה כרומוזונית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי מי שפיר- שבוע 34 - תגובה
ערך 22 הוא ריבוי מי שפיר קל ביותר. אין צורך בברור נוסף לעיניין . מומלץ להמשיך ולעקוב אחר כמות מי השפיר ולוודא שאת אכן מאוזנת היטב מבחינת הסכרת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריבוי מי שפיר- שבוע 34 - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור26/12/2011העובר בתוך הרחם מוקף בנוזל מי השפיר מי השפיר נוצרים על ידי העובר והקרומים.
מי השפיר מספקים חומרים נחוצים להתפתחות תקינה
של העובר ומגנים על העובר מפני טלטלות ומכות.
ריבוי מי שפיר הינו מצב של עודף נוזל ברחם.
תיאור:
מי השפיר הינם הנוזל (האיזור השחור בתמונת העל –קול), המקיף את העובר. ניתן לאמוד את כמות מי השפיר בבדיקת העל-קול.האומדן יכול להיות סובייקטיבי או אובייקטיבי. סובייקטיבי- לפי עיניי הסוקר: ריבוי מוחלט, ריבוי יחסי, ריבוי קל . לבדיקה אובייקטיבית משתמשים במדד הנקרא "מדד מי השפיר" - (AFI) Amniotic fluid index ונמדד בס"מ.
כמות מי השפיר הינה וריבלית ומשתנה בין אישה לאישה, אולם נוהגים להגדיר מצב של ריבוי מי שפיר מוחלט ככמות מעבר לאחוזון ה-95 או כאשר AFI גדול מ24 ס"מ. (התוצאה יותר מ2000 מ"ל של מי שפיר). ניתן להגדיר גם מצבים קלים יותר של ריבוי מי שפיר קל או ריבוי מי שפיר יחסי.
שכיחות:
ריבוי מי שפיר מוחלט מופיע ב-1% מההריונות.
משמעות להיריון:
ריבוי מי שפיר יכול להיגרם מסיבות מרובות. אחת הסיבות הנפוצות הינה ריבוי מי שפיר על רקע לא ידוע.
ריבוי מי שפיר יכול להיות סימפטום של בעיה אימהית או עוברית. אחד הגורמים הנפוצים לריבוי מי שפיר על רקע אימהי – סכרת הריון אצל האם.
בעיות בעובר הקשורות לריבוי מי שפיר: שפה שסועה, חיך שסוע, מומי לב, בקע סרעפתי, תאומים מונוכריונים ( זהים בעלי שליה אחת), חסימה במערכת העיכול , חסימה בין הוושת לקיבה, בעל קול מודגמת קיבה קטנה או לא מודגמת קיבה כלל, הפרעה נוירולוגית שמונעת מהעובר לבלוע את מי השפיר ותסמונות כרומוזומליות – טריזומיה 21 (תסמונת דאון),טריזומיה 18 או 13.
....
בחלק גדול מהמקרים הסיבה לריבוי איננה מתגלית.
במקרים קשים עודף מי שפיר עלול להגדיל את הרחם בצורה ניכרת, ולהביא ללידה מוקדמת. בריבוי מי שפיר העובר מוקף בהרבה מים, מתקשה להתייצב באגן לקראת הלידה. במקרים מסוימים המצב עלול אפילו לגרום למצב שלמנח רוחבי של העובר או לצניחת חבל הטבור.
טיפול מומלץ:
על מנת לנסות לקבוע את הגורם לריבוי מי השפיר יש :
לבצע העמסת סוכר
לבצע סריקת מערכות קפדנית
אקו לב עובר
לפנות לייעוץ גנטי על מנת שיוכלו לשקלל את מלוא הממצאים השונים.
מבחינת טיפול - במקרים קלים-בינוניים אין צורך לטפל. במקרים קשים הטיפול הוא על-ידי ניקוז מישפיר (לעיתים יש לבצע זאת מספר פעמים בהריון).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)