מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם מומלץ לבצע בדיקת מי שפירמירי13/11/2011
שלום רב
אני בת 37, בשבוע 13 להריון
ביצעתי בדיקת שקיפות עורפית + בדיקת סקר טרימסטר ראשון (מעבדה)
להלן התוצאות:
תסמונת דאון: הסיכון הסטטיסטי לפי גיל +שקיפות עורפית (NT) והבדיקות הביוכימיות הוא 1:9800
טריזומיה 18: הסיכון הסטטיסטי לפי גיל +שקיפות עורפית (NT) והבדיקות הביוכימיות הוא 1:10,000
האם מומלץ לבצע דיקור מי שפיר למרות התשובות הטובות בגלל הגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצערנו כן - רק בגלל הגיל
רות13/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אך אשמח לתשובת הרופאים בפורום
מירי14/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מומלץ לבצע בדיקת מי שפיר - תגובה
ד``ר אריה לידור14/11/2011שלום לך
כן מכיוון שסטטיסטיקה זו אינה שוללת לחלוטין מומים כרומוסומלייים ששכיחותם תלויה ישירות בגיל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכי להריוןגלית13/11/2011
שלום,
הפסקתי גלולות לפני כחודש ומאז נזהרנו באמצעות משגל נסוג.
בשבועיים האחרונים סבלתי מבחילות, רעב, תכיפות במתן שתן, פטריה בנרתיק והפרשות שקופות שמעולם לא היו.
עשיתי בדיקת הריון ביתית לפני שבוע וגם היום שזה היום בו אני אמורה לקבל מחזור (גם לפני גלולות היה לי מחזור סדיר של 28-30 יום) . התוצאה בשתי הבדיקות יצאה שלילית.
האם יש סיכוי להריון או שמדובר בתופעות לוואי של הפסקת שימוש בגלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכי להריון - תגובה
אם תוצאת בדיקת ההריון שלילית אינך בהריון. ליתר בטחון בצעי בדיקת דם להריון
אין לייחס את תלונותייך לעצם הפסקת הגלולות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברישלי13/11/2011
שלום,
בצעתי בדיקת חלבון עוברי בשבוע 16+1, תוצאות הבדיקה הראו על ערך AFP 3.88 MoM גבוה מהנורמה שהיא עד 2.0.
יש לציין שהריון זה התחיל כהריון תאומים לא זהים, שאחד הפסיק להתפתח בשבוע 12.
כמו כן שאר הבדיקות של החלבון העוברי יצאו תקינות.
מה המשמעות ומה יכולות להיות הסיבות כשערך זה גבוה?האם יש צורך בבדיקות נוספות?
תודה,
שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי - תגובה
קרוב לוודאי וערך זה גבוה משום ההריון הכפול שהמשיך כבודד. יחד עם זאת כדאי לפנות ליעוץ גנטי ובוודאי להשלים בסקירת מערכות מכוונת לעמוד השדרה
לא ציינת פרט חשוב - גילך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכותליאת13/11/2011
שלום,
רציתי לברר כמה עולה לעשות אצל רופא פרטי סריקת מערכות?(בערך)
שאלה נוספת וחשובה,האם יש הבדל בדיוק בין רופא פרטי לרופא דרך הקופה?
הבנתי שדרך רופא פרטי זה שעה לוקח ודרך הקופה זה די מהר אבל האם הדיוק הוא באותה מידה אני די לחוצה בבקשה.אם אפשר להמליץ לי על רופא אודה לכם מאוד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרופאים בפורום לא ימליצו על רופא
רות13/11/2011זה או אחר, זו לא מטרת הפורום. ומה גם שחלק מהרופאים שעונים פה תשובות בעצמם מבצעים זאת. אז המלצות לרופא פרטי - דרך חברות ובהתאם למקום מגורייך.
או שתבחרי לך רופא נחמד מהפורום - כי מקצועיים הם כולם
לגבי עלות הבדיקה הפרטית, סביב 2000 ש"ח ויותר.
מידת הדיוק היא אותה מידת דיוק בין בדיקת רופא פרטי ובדיקת דרך קופ"ח. אך ההבדל הוא שבבדיקת קופ"ח ישנם פרמטרים שאינם מופיעים בבדיקת רופא פרטי, כלומר בבדיקה פרטית יש יותר דברים שהרופא בודק. לכן זה יכול להסביר את משך הבדיקה.
אל תשכחי שיש לנו 2 בדיקות לערוך, מוקדמת ומאוחרת.
יש רופאים שממליצים אם כבר אז להשקיע את הבדיקה הפרטית בבדיקה המאוחרת. והראשונה דרך קופ"ח.
מקווה שעזרתי
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לאכול איקרא בהריון?יעלי13/11/2011
תעשייתית (כלומר מקופסא סגורה), לא במשקל ולא ביתי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לאכול איקרא בהריון? - תגובה
אם טרייה ולא פג תוקפה - אין בכך כל בעיה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי פוריותהילה13/11/2011
שלום רב
שלום רב, ב
רצוני לדעת ממתי מחשבים במדיוק את תאריך הביוץ, האם זה מיום התחלת הההפרשות הכהות המעידות על קבלת המחזור, או מיום שמתחיל המחזור בצורה מסיבית יותר?
ומתי הכי נכון לפיכך להיקלט להריון?
האם אלה נחשבים ימי הפוריות?
תודה והמשך יום נעים הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי פוריות - תגובה
במידה ווסתותיך סדירים מדי 28 יום הביוץ הצפוי הינו בין יום 12 ל 14 החל מההכתמות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד אדמת לפני הריוןענבל13/11/2011
בוקר טוב,
בהריון הקודם קיבלתי חיסון נגד אדמת, רמת הנוגדנים עלתה בהתאם ולאחר זמן מה במהלך ההריון שוב ירדה לרמה נמוכה-לא מחוסנת. כלומר, כרגע אני שוב לא מחוסנת.
האם לקראת הריון נוסף יש טעם לעשות שוב חיסון לאור העובדה שהנוגדנים לא נספגים אצלי בגוף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון נגד אדמת לפני הריון - תגובה
רצוי לבצע חיסון זה טרם ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת תריסליאת13/11/2011
רציתי לדעת איך אני אדע שבלוטת התריס תקינה,יש מספר או מצוין שלילי?
אם זה במספרים מה המספר שאמור להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת תריס - תגובה
בבדיקת דם ל TSH
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצות, דיקור מי שפיר תחת קלקסן?חנני בנני12/11/2011
שבוע טוב,
בת 35 שבוע 19 (לאחר IVF) לפני דיקור מי שפיר.
בעקבות PFO (שנסגר ע"י צנטור, "מטריה") אני מקבלת במהלך ההריון באופן קבוע קלסן במינון 60 מ"ג.
האם מותר לי לעבור דיקור מי שפיר במצב זה ?
איזה הנחיות כדאי לקחת בחשבון לאחר הדיקור ?
תודה,
ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות, דיקור מי שפיר תחת קלקסן? - תגובה
ד``ר אריה לידור14/11/2011שלום לך,
בטרם הדיקור יש לבדוק את רמת הטסיות. יש שימליצו על הפסקת הקלקסן כ24 שעות טרם הדיקור על מנת לחדשו בשנית יממה לאחר מכן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילייה נמוכהע12/11/2011
שלום רב לרופאי הפורום
אני בת 29, בהריון שני, שבוע 15+4. בבדיקת הסקירה המוקדמת נאמר לי שיש לי שילייה נמוכה שמגיעה עד צוואר הרחם ומכסה אותו בחלקו. הרופא המליץ לי לא להתאמץ בתקופה הקרובה כדי להימנע מדימום כאשר יש ציפייה שהשילייה תעלה בחודש הקרוב.
שאלתי היא- האם ניתן לקיים יחסי מין כרגיל במצב זה או שמא זה עלול לגרום לדימום או סיבוך כלשהו?
תודה רבה, אשמח לתשובתכם במהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילייה נמוכה - תגובה
אם השליה מכסה את צוואר הרחם רצוי להמנע מפעילות גופנית וכן מיחסי מין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת תינוקש.12/11/2011
שלום,
אני מעדיף לא לנקוב בשמי.
הכנסתי את אשתי להריון, אך לפני שגילינו שהיא בהריון, קיימנו יחסי מין.
כשדחפתי את אצבעותי לנרתיק שלה, הרגשתי משהו שהרגיש כמו ראש של תינוק.
לאחר חודש התברר שהיא בהריון, בשבוע ה-10. האם המגע ב"ראש התינוק" יכל לגרום לבעיה כלשהי אצלו או אצל אשתי? האם זה בכלל הגיוני שנגעתי בראש של תינוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לש. המודאג
מאיה12/11/2011לא נגעת בשום ראש כי בשלב זה לא מתפתח ראש. למעשה מדובר בכמה תאים.. באולטרה סאונד אפשר לראות את זה כשק נוזלים, זה הכל. מאוד יכול להיות שנגעת במשהו אחר, כמו המעי שנמצא קרוב או איבר פנימי אחר.
בכל אופן- עד שתוכלו לראות (באולטרה סאונד) ממש צורה של תינוק זה לקראת שבוע מתקדם יותר. עד לשבוע 14-15 מתפתחים האיברים החשובים (סקירה מוקדמת מבצעים בשבוע זה ורואים את הכל), ועד שתוכל להרגיש ראש (ולא דרך הנרתיק אלא על הבטן במישוש) הוא יצטרך להיות כבר גדול, משהו כמו חודש שישי-שביעי.. וגם זה תלוי בהרבה גורמים אחרים...
בשום שלב שהוא אתה לא תוכל להרגיש דרך הנרתיק את התינוק (בלידה כן אבל בטח תוותר על התענוג), בין הנרתיק לתינוק יש צוואר רחם- כמה ס"מ טובים של שמירה על הילד שלך, הוא עצמו עטוף בנוזלים של מי שפיר ושיליה.. לא מרגיש כ"כ מהר כפי שנראה לנו מהצד, הוא מאוד מוגן אי שם. אז בלי דאגות מיותרות, הכל ממש בסדר. הכי חשוב- בשעה טובה ושימרו טוב על ההיריון הזה. זה הכי חשוב כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושת תינוק - תגובה
לא נגעת כלל בעובר היות והוא מוגן היטב ברחם שלתוכו אינך יכול להגיע
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר גלולות מינסמאיה11/11/2011
שלום, רציתי לדעת מתי התקופה הטובה ביותר להיכנס להריון אם הפסקתי לקחת גלולות מינס לפני 3 ימים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר גלולות מינס - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור14/11/2011ערב טוב
אחרי הפסקת גלולות הביוץ מופיע בערך אחרי חודש, 3 שבועות.
הגלולות לא פוגעות בהריון עתידי, רק הביוץ מופיע מאוחר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בנרתיק ובדיקת סיסי שליהגילה11/11/2011
אני בשבוע 11.5 היה צריך להיות לנו בדיקת סיסי שליה בשבוע שעבר ונדחתה עקב דלקת גרון
כעת יש לי גרד בנרתיק ויש לי בדיקת סיסי שליה עוד שלוש ימים אני מפחדת ששוב לא יבוצע וזה כבר המועד האחרון.
מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בנרתיק סיסי שליה - ד"ר תדמור
אין כל סיבה לדחות בדיקת סיסיי שילייה עקב גרד בנרתיק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה ושלשולים בתחילת הריוןגליה11/11/2011
בוקר טוב,
אני נמצאת בשבוע ה-8 להריוני.
החל מאתמול בערב אני חלשה מאוד ובמהלך הלילה והבוקר שלשלתי מס' רב של פעמים (כ-10 פעמים). החל מהבוקר אני גם מאוד מסוחררת כאשר אני מנסה לקום מהמיטה.
לאור העובדה שאני בתחילת הריון, האם ישנן הנחיות מיוחדות לטיפול מלבד מנוחה ושתייה מרובה?
תודה ושבת שלום,
גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה ושלשולים - ד"ר תדמור
מומלץ על שתייה מרובה
כלכלה עוצרת
במקרה החרפה תרבית צואה, סדיסטל לעצור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסרילירן11/11/2011
שבוע 37, הריון ברחם דידלפי, עובר בצד ימין במנח עכוז. מיועדת לקיסרי ב39.
אני לחוצה ממצב של דימום לאחר הניתוח, מה הסיכון שבדימום לאחר קיסרי (לא מהנרתיק) ומה הרופאים עושים כדי למנוע? איך בודקים את זה?
וגם, האם במצב של רחם דידלפי יש יותר סיכונים בקיסרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיסרי - ד"ר תדמור
אין סיבה לבצע ניתוח בשבוע 39 כדאי לבצע בשבוע 38
למה לדאוג מדימום
אין סיבה שיהיה דימום - הרופאים עוצרים את כל הדימומים בזמן הניתוח.
הניתוח במידה ומבוצע לפני שיש לידה פעילה - ניתוח יזום - פשוט וללא בעיות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)