מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקת סוכרמעיין10/11/2011
תוצאות בדיקת העמסת סוכר 100 גרם
0 = 87
60 = 190
120= 187
180= 92
נשלחתי לעשות את הבדיקה כי העובר שוקל 3 ק"ג בשבוע 35
אם מאובחנת סכרת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו יכול לעזור לי עם התוצאות?
מעיין13/11/2011התור שלי לרופא בעוד שבוע ואני ממש לחוצה......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת סוכר - תגובה
ד``ר אריה לידור14/11/2011שלום לך
התוצאות מרמזות על סכרת הריונית. התחילי במעקב מרפאת סכרת להשגת איזון , מעקב אולטרה סאונד לצמיחת העובר וכמות מי השפיר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי ניתן לראות דופק עוברייפית10/11/2011
שלום
מחזור אחרון ב 5 לאוקטובר היום 9.11 ביצעתי בדיקת דם לבטא והיא 43334 פרוגסטרון 40.2 ו E2 3042
בדיקת אולטרסאונד נראה הריון ועובר מתאים בגדולו לשבוע 6 אבל עדיין ללא דופק
עד מתי מחכים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי דופק עוברי - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור14/11/2011ערב טוב
דופק רואים בשבוע 5
אם העובר מתאים לשבוע 6 אז יש לעשות על קול וגינאלי במכון על קול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת GBSליאת10/11/2011
בוקר טוב,
רציתי לדעת על סמך מה נקבע האם יש צורך לעשות את הבדיקה הזו לפני הלידה ומה הם התסמינים שבגללם כדאי לבקש לעשות אותה?
אני סובלת מפטריה נרתיקים שלא עוברת מתחילת ההריון- האם זה יכול להיות סימן?
שווה לבקש לעשות את הבדיקה בכל מקרה?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת GBS - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור14/11/2011ערב טוב
כל מטופלת בכל הריון צריכה לעשות בדיקת GBS
אם בדיקה בוצעה בתחילת הריון והיא שלילית יש לבצע גם לקראת סוף ההריון
בברה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עובררעות10/11/2011
שלום
אני בתחילת השבוע ה-22. בתקופה האחרונה התחלתי לחוש תנועות של העובר - מעין רפרוף עדין בבטן התחתונה. ביומיים האחרונים פסקו התנועות האלה, ניסיתי להרגיש ומדי פעם הייתה תחושה שאולי יש משהו אבל אני לא בטוחה משום שזה לא מרגיש אותו הדבר. הבוקר לא הרגשתי כלום.
האם זה צריך להדאיג או שמדובר במצב הגיוני בשלב זה של ההריון?
תודה
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר - ד"ר תדמור ירושלים
ד''ר עפר תדמור17/11/2011ערב טוב
בשבוע 22 להריון לא צריך להרגיש תנועות עובר
בשבוע זה גם אין משמעות לתנועות ---- לא ניתן לעשות קיסרי להוציא עובר סובל
לכן אין טעם לדאוג
ניתן כמובן לא בלחץ לעשות על קול ולראות העובר זז
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשני10/11/2011
שלום
יש לי בעיה אני לוקחת כדורים נגד סכיזופרניה (אינווגה 6 מ"ג ודקינט 2 מ"ג)
ואני רוצה להכנס להיריון רציתי לשאול האם תרופות אלה מזיקות לעובר? והאם מותר לי לקחת אותם בזמן ההיריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ10/11/2011ממליץ להתקשר למכון הטרטולוגי לבירור השפעת התרופות על ההריון וההנקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגב תחתון ובטןשרון10/11/2011
שלום,
אני בשבוע 38 ויש לי כאבים בצד שמאל (במיוחד) בגב התחתון- זה מקרין גם על הבטן ומידי פעם על הרגל
האם עליי להיות מודאגת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגב תחתון ובטן - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ10/11/2011חבל לדאוג
תפני לבדיקה של רופא הנשים שלך
יתכן ויפנה אותך לאורטופד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרות גליצרין בהריוןדנה - שבוע 3110/11/2011
שלום רב
האם מותר (חד פעמי) להשתמש בשבוע 31 בנרות גליצרין בשל עצירות קשה שאינה נפתרת בשום אמצעי טבעי אחר, כבר מס' ימים?
בתודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרות גליצרין בהריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ10/11/2011אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים מוקדמיםלירן10/11/2011
ד"ר שלום
בת 42.
אני בשבוע 29 כעת והחל משבוע 25 התחיל לי סשן של צירים מוקדמים. אחת לשבוע בממוצע במיון עקב כאבי בטן חזקים. בפעם הראשונה והשנייה מתן עירוי הקל. בפעמים הבאות העירוי כבר לא עזר. הוחלט ע"י רפא מטפל במתן פרסולט.למרות הפרסולט הצירים לא הופסקו והוחלט בבית חולים לתת לי זריקת צלסטון להבשלת הריאות+נר+עירוי מגנזיום לוריד ואושפזתי לצורך מתן העירוי למס' ימים. בהנחיות השחרור נתבקשתי לנוח ולהמשיך עם כדורי הפרסולט. המנוחה עוזרת לי. כשאני לא במנוחה מרגישה התכווצויות שבסופו של דבר מובילות לצירים. בבדיקה למס' ימים לאחר האשפוז נמצא כי צוואר הרחם ארוך וסגור אולם נצפו מס' צירים בודדים לא סדירים למרות הגברת מינון הפרסולט.
בינתיים אני ממשיכה לנוח בבית ומשתדלת לא להתאמץ. אני מרגישה מידי פעם צירים אך רמת הכאב לא דומה למה שחשתי לפני הטיפול והמנוחה. הרופאה להריון בסיכון גבוה שאצלה אני מטופלת, טוענת שיש מקום לשקול המשך מנוחה בבית בשמירת הריון אולם גם אומרת שמאחר ואין דינמיקה של צוואר הרחם ביטוח לאומי יכול שלא לאשר את השמירה. מה דעתך? אני ממש מרגישה שמנוחה עוזרת לי. כל מאמץ הכי קטן גורם לי להתכווצויות, כאבי בטן וצירים- כמו הליכה אפילו של 10 דק'. בנוסף, האם אורך צוואר הרחם לא יכול להשתנות במקרה של צירים?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים מוקדמים - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ10/11/2011לפי המכתב המפורט את מטופלת כהלכה.
לפעמים כדי להקפיד יותר על מעקב הצירים
ולהמנע מכל מאמץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אתה חושב בדומה לרופאה שיש מקום
לירן10/11/2011לשמירת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש להריון מחוץ לרחםמודאגת10/11/2011
שלום,
החל מאתמול אני מרגישה תחושה מציקה באיזור הבטן התחתונה מצד שמאל (כאב קל). בנוסף לכך היה לי דימום קל מאוד (כתמים חומים). אני מטופלת באיקקלומין, וסת אחרונה ב 08.10.11 ותוצאת בטא מאתמול 81.
1. האם על סמך הממצאים קיים חשש סביר להריון מחוץ לרחם?
2. באיזה שלב כדאי לפנות לרופא?
3. מאיזה שבוע בהריון ניתן לאבחן הריון מסוג זה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש להריון מחוץ לרחם - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ10/11/2011רק בדיקה גיניקולוגית ואולטרסאונד יכולה לענות לשאלותייך.
כדי לפנות לרופא בהקדם.
יש לזכור,
רוב ההריונות הם תוך רחמיים לשמחתינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכר שבוע 35 שאלה לרופאיםויקה10/11/2011
שלום,
יש לי מכשיר לבדיקת סוכר (של אנשים סוכרתיים).
מדדתי אחרי שעה בערך של אוכל שכלל פחממות ושני קרואסונים עם ממרח שוקולד.
הערך היה 127.
אני יודעת שצריך למדוד שעתיים אחרי אוכל, אבל מאחר ומאוחר מידיי, מדדתי אחרי כשעה (פחות או יותר) ויצא ערך 127
האם זה מרמז על סכרת הריונית?
או הערך הנ"ל אחרי שעה של אוכל עתיד סוכר אפשר לומר תקין?
אודה למענה.
יש לציין כי בהעמסת סוכר 50 יצא לי 139.
ובהעמסת סוכר 100 יצאו ערכים תקינים, רק הערך אחרי שעה היה בדיוק בגבול ונאמר לי כי התוצאה נחשבת לתקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סוכר שבוע 35 שאלה לרופאים - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ10/11/2011אם בדיקות הסוכר תקינות הסיכוי לסוכרת הריונית נמוך מאד.
תקפידי יותר על זמני הבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת היריון ביתיתגלעד10/11/2011
שלום רב,
עשיתי בדיקת היריון ביתית לאחר יום אחד של איחור במחזור.
התוצאה הייתה שני קווים- קו הבקרה כהה מאד והקו השני חלש ובהיר.
האם הסיכוי להיריון גבוה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת היריון ביתית - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ10/11/2011מזל טוב,
את בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אני10/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה בהריוןלבנת09/11/2011
שלום
אני בשבוע 22 ועליתי במשקל 3 ק"ג מאז ההריון.
השדיים למעשה נשארו בדיוק אותו דבר, הפטמות קצת יותר בולטות אבל הגודל ממש אותו דבר.
1. האם זה נורמלי?
2. האם יש סיכוי שהם יישארו כך גם לקראת הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה בהריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר09/11/2011זה נורמלי .בסבירות גבוהה השדיים יגדלו במהלך ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חזקשירה09/11/2011
שלום
לפני שנתיים ילדתי. בעלי ואני מתכננים להיכנס להריון שוב, והפסקנו להשתמש באמצעי מניעה, אם כי בחודשים האחרונים עוד לא ממש התכווננו לתאריך של הביוץ, כך שהסיכוי להריון היה נמוך. לפני חודשיים קיבלתי מחזור מאוד מאוד חלש, שכלל מעט מאוד דימום ובעיקר הפרשות. לא ייחסתי לכך חשיבות מיוחדת, אבל בחודש לאחר מכן קרה אותו דבר. אלא שאחרי שבוע פתאום קיבלתי מחזור רגיל. הבעיה היא שהפעם הדימום לא מפסיק כבר שבועיים, ויש ימים שהוא ממש חזק. האם יכול להיות שמדובר בהפלה טבעית? אני לא סובלת מכאבים, למעט מיחושים פה ושם, כמו בכל מחזור רגיל. אבל הדימום החזק והמתמשך מדאיג אותי. אשמח לשמוע את דעתכם. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום חזק - תגובה
ד''ר גדעון נגר09/11/2011רצוי להבדק על מנת לשלול הריון רחמי או חוץ רחמי אוכל סיבה אחרת לדמום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עובריענבר09/11/2011
שלום.
רציתי לשאול אם יש קשר בין סקר ביוכימי בשליש הראשון לבין בדיקת חלבון עוברי בשליש השני.
תוצאות בדיקת הסקר הביוכימי (שנעשה בשבוע 11+3 בערך) הראו סיכוי משוקלל של 1:10000 סיכוי לתסמונת דאון ואילו היום קבלתי את תוצאות החלבון העוברי (נעשה בשבוע 16+6) שהתוצאה המשוקללת היא 1:3800.
א. רציתי לשאול אם התוצאה תקינה
ב. מדוע יש הפרש כה משמעותי בין התוצאות של הבדיקה הראשונה לשניה? האם זו סיבה לדאגה או שהממצא לא מצביע על משהו מיוחד?
אשמח לתשובה.
מאוד מודאגת :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי - תגובה
ד''ר גדעון נגר09/11/2011התוצאות תקינות ההבדלים נובעים עקב בדיקת פרמטרים שונים בכל מקרה הבדיקות תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיפת חומר ניקוי מסיר שומנים בטעות.טל09/11/2011
שלום, שאפתי כמות ממש ממש קטנה בטעות של מסיר שומנים בעת הניקיון... האם זה מסוכן לעובר? אני שבוע 29,תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיפת חומר ניקוי מסיר שומנים בטעות. - תגובה
ד''ר גדעון נגר09/11/2011סבירלהניח שהעובר לא נפגע כל עוד אין לך הפרעות נשימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)