מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון עם התקןטל03/11/2011
שלום, יש לי התקן מסוג NOVA T . שני ילדים בריאים בבית.
קבעתי תור לרופא נשים כדי להסיר ההתקן כי מתכננת הריון. לא כ"כ זוכרת מתי היתה הוסת האחרונה....
ב - 30.10 , יום לפני הבדיקה המתוכננת, יצאה להפתעתי בדיקת הריון ביתית חיובית. למחרת בערב בדיקה אצל הרופא שנקבעה מראש, לא ראה שק הריון ולא הצליח להוציא ההתקן, פחד לפגוע בהריון אם התפתח. בטא למחרת (1.11) - 241. האם יש התאמה עם העובדה שלא ראו שק הריון לבין הבטא? לאיזה שבוע הריון זה מתאים? אני מפחדת שמדובר בהריון מחוץ לרחם.... מה צריך לעשות? יש לציין שאתמול בערב בניגוב היה כתם חום על הנייר ולא חזר מאז, מעבר לזה, יש לי כאבים נסבלים בבטן התחתונה. תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון עם התקן - תגובה
ד``ר איילון לחמן03/11/2011שלום.
החשוב לדעת שכדי לראות שק הריון ברור רמת בדיקת הדם צריכה להיות בסביבות ה-1000.כמובן שאת צודקת גם בחששך מהריון חוץ רחמי,עקב נוכחות ההתקן ברחם. חשוב מאד לכן להיות במעקב רפואי מאד צמוד.שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת חלבון עוברינטלי03/11/2011
שלם רב,
אלה הם תוצאות הבדיקות דם שערכתי,
רציתי לדעת האם תקין, האם צריך לעשות מי שפיר?
בנוסף, באולטרסאונד התגלתה הרחבה קלה באגני הכליות.
מה ההמלצה שלך להמשך מעקב?
:נתוני הריון: שבוע הריון: 17.3 משקל: 60 מס.עוברים: 1 גיל 29.1
ערכי ייחוס: חציון תוצאה בדיקה
----- ----- ----- ------------
AFP 20.80 NG/ML 0.46 MOM ( < 2.00 MOM ) )
HCG 17.30 IU/ML 0.81 MOM ( 0.20 - 3.00 MOM )
UE3 0.96 NG/ML 0.99 MOM ( 0.15 -99.99 MOM )
סיכונים:
הסיכון המשולב לתסמונת דאון לפי הגיל והבדיקות: 1:1359
הסיכון לתסמונת דאון לפי גילך בלבד: 1: 1009
תודה,
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת חלבון עוברי - תגובה
תוצאת הבדיקה מראה שהסיכון לתסמונת דאון בשילוב הגיל והבדיקות,הינו נמוך יותר מהסיכון לגבי גילך.כך שאין הוראה רפואית חד משמעית לביצוע הבדיקה ,הכרוכה גם בעצמה ,בסיכון. ממליץ שתתיעצי גם עם רופאך המטפל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בפטמותאיילה03/11/2011
שלום,
אני בשבוע ה20 להריון, מאז תחילת ההיריון יש לי רגישות וכאבים בחזה שאלו תופעות רגילות, אבל לפני יומיים שלושה התחילו לי כאבים בפטמות, רגישות יתר ומעיין דקירות מחט מבפנים... האם גם אלו תופעות רגילות להריון או שזה משהו שמצריך פניה דחופה לרופא?
והאם זה מעיד על בעיה כלשהי שתהיה בהנקה?
תודה,
איילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בפטמות - תגובה
כן כדאי להיבדק,אולי מדובר בלקת מקומית,פטריתית או אחרת.אין השלכות להנקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת03/11/2011
אני בשבוע 14 -אני סובלת מבחילות מועטות אבל עד עכשיו עובר לי די חלק,רציתי לדעת אם זה יכול להראות על מין העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
הקשר בין הקאות ומין העובר לא הוכח עדין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין ההפניות?אני03/11/2011
לילה טוב.
קיבלתי הפניה שבכותרת כתוב סקר ביוכימי טרימסטר ראשון ובשניה כתוב בדיקת מעבדה- first trimester ds sceen- 04163. האם מדובר בשתי בדיקות דם שונות או שמא באותה הבדיקה וסתם קיבלתי שתי דפים?
במקרה ומדובר בשתי בדיקות שונות, מי מהם זו הבדיקה שעושים אחרי השקיפות? ומתי עושים את הבדיקה השנייה?
שאלה נוספת- בטבלת מעקב שקיבלתי כתוב בשבוע התשיעי- בדיקת דם לחלבון pp13 לזיהוי מוקדם רעל היריון אבל קיבלתי רק הפנייה לחלבון עוברי בשבוע ה- 17. אני משערת שאין קשר בין השניים חוץ מהמילה חלבון. אם לא קיבלתי הפנייה ל- PP13 זה אומר שזו בדיקה שלא חייבים לבצע והיא סתם מופיעה בטבלה (כמו שמופיעה בטבלה בדיקת מי שפיר, אבל טרם ידוע אם אזדקק לזה בכלל) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההבדל בין ההפניות? - תגובה
ד``ר אריה לידור03/11/2011שלום לך
המדובר באותה בדיקה הנקראת סקר ביוכימי טרימסטר ראשון ויש לבצעה בסמוך לשקיפות הורפית ( עד 72 שעות פער ביניהן)
בדיקת חלבון PP13 היא בדיקה אחרת אינה בדיקת חובה ותפקדה לגלות את הסיכון לפתח רעלת הריון בהמשך ההריון
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקת דםגילי02/11/2011
עשיתי בדיקת דם והתוצאה ב HCG-B Quantitative (B) ללא מספר רק IU/L
מה זה אומר?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקת דם - תגובה
יש לחזור על הבדיקה. אם מבוקשת בדיקה כמותית צריך להופיע מספר . אם מבוקשת בדיקה איכותית יש לציין בתוצאה חיובי או שלילי
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםמבולבלת02/11/2011
שלום רב,
עשיתי בדיקת דם ביום הרביעי לאיחור הוסת. התוצאות הינן שיש חלבון בשתן, אך הבטא קטן מ-2.
האם היה מוקדם לבצע את הבדיקה או שהתוצאה הינה חד משמעית?
האם שלילי או חיובי?
אודה להתייחסותכם בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
תוצאת הביטא שלילית. אין הריון. יש צורך לבדוק את כמות החלבון בשתן ובהתאם ללתוצאות לברר את סיבתו
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצות לגבי בדיקת חלבון עוברי, מכבחנני בנני02/11/2011
ערב טוב
התיעצות לגבי בדיקת חלבון עוברי, מכבי:
גיל האישה: 35
גיל הריון לפי חישוב החזרת עוברים: 17.3
A.F.P 1.26
A.F.P 45.4
HCG 3.04
HCG 65.2
Estriol (Ue3,pregancy) 1.04
Estriol (Ue3,pregancy) 1.5
Maternal age-related risk 1/360
Down's syndrome Risk 1/250
Trisomy 18 risk 1/10000
אשמח לקבל הסבר על תוצאות אלו (אנו בלחץ)
לילה טוב
ותודה מראש
חנני בנני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות חלבון עוברי ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור02/11/2011ערב טוב
ראי תגובה מפורטת שורה למטה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצות לגבי בדיקת חלבון עובריחנני בנני02/11/2011
ערב טוב
התיעצות לגבי בדיקת חלבון עוברי, מכבי:
גיל האישה: 35
גיל הריון לפי חישוב החזרת עוברים: 17.3
A.F.P 1.26
A.F.P 45.4
HCG 3.04
HCG 65.2
Estriol (Ue3,pregancy) 1.04
Estriol (Ue3,pregancy) 1.5
Maternal age-related risk 1/360
Down's syndrome Risk 1/250
Trisomy 18 risk 1/10000
אשמח לקבל הסבר על תוצאות אלו (אנו בלחץ)
לילה טוב
ותודה מראש
חנני בנני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות חלבון עוברי - ד"ר תדמור
הסיכון שלך הוא אחד למאתיים חמישים
כלומר אם תלדי 250 ילדים אחד יהיה מונגולואיד
זה נחשב לסיכון בינוני
לכן מומלץ לבצע בדיקת מי השפיר
יש לפנות ליעוץ גנטי ולתאם בדיקת מי השפיר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתיתדניאל02/11/2011
שלום, אני מעוניינת לעשות בדיקת הריון ביתית אבל כרגע אני מטופלת באנטיביוטיקה וסדורל בגלל דלקת בדרכי השתן, הכדורים משפיעים על השתן ומשנים לו את הצבע.
שאלתי היא האם אני יכולה לבצע בדיקת הריון או שאני צריכה לחכות ולעשות את הבדיקה לאחר שאני יסיים עם הכדורים ? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון ביתית - תגובה
ד``ר אריה לידור03/11/2011שלום רב
יכולה לבצע הבדיקה היות ואינה מושפעת מהנ"ל
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגיוני דבר כזה....?TAPUZINA02/11/2011
הוסת האחרונה שלי התחילה ב12/10 ונמשכה בערך עד ה-29/10 (כן כן.. ארוכה, אני חודשיים אחרי הפלה...)
הדימום נמשך הרבה זמן אבל היה חלש. ב30/10, יום אחרי שהדימום נגמר התחילו הפרשות שקופות צמיגיות, קצת גודש בחזה ודקירות בצידי הגוף (תחושות של ביוץ.. בקיצור)..
העניין הוא שאני בודקת עם הבדיקת ביוץ (מדיטסט) ולפי הבדיקה אין ביוץ ואין נעליים. מה אומרות? הגיוני שיהיה ביוץ והסטיק לא יזהה? יכול להיות שהבדיקות לא משהו?
אשמח לשמוע אחת ולמדים מרופא עד כמה הבדיקות הללו אמינות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיוני דבר כזה....? - תגובה
כדי לודא ביוץ בצורה אמינה יותר רצוי לבצע בדיקת דם לפרוגסטרון
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון או לא?שאנל02/11/2011
לפני כ-4 ימים עשיתי בדיקת דם ויצא: HCG-B QUALITATIVE (B) 59
והיום חזרתי על הבדיקה ויצא 16 מה זה אומר ? האם יש הריון או שאולי הפלה טבעית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אני לא טועה
TAPUZINA02/11/2011אז כניראה שזה הריון כימי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון כימי?
שאנל02/11/2011הריון כימי, מה זה אומר ? היה לי דימום לפני שעשיתי את בדיקת הדם הראשונה, זה היה בעצם הפלה ? צריכים לעשות לי גרידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון או לא? - תגובה
התוצאה חיובית להריון אך מכייוון שנצפית ירידת ערכיו כפי הנראה הריון זה הפסיק התפתחותו ומוגדר כהריון ביוכימי
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וחיסון נגד שפעתדנה02/11/2011
אני מתכננת להיכנס להריון. האם כדאי לי לעשות חיסון נגד שפעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וחיסון נגד שפעת - ד"ר תדמור
מומלץ מאוד לבצע חיסון נגד שפעת לפני או בזמן ההריון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן או בת?מאיה02/11/2011
אני בשבוע 14 פלוס 4 ימים והיתי בשקיפות עורפית וגם אצל רופא הנשים שלי והם לא ראו בבירור את מין העובר,טוענים שיש שני פסים נפוחים,אך לא רואים שק אשכים אבל לא יודעים להגדיר בבירור אם זה בן או בת..האם נתקלתם במקרה כזה?ואם כן מה יש ברחמי?עובר ממין זכר או נקבה?אודה לתשובתכם המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן או בת? - תגובה
תדאי את מין העובר בודאות בסקירת המערכות המוקדמת אותה את צריכה לעבור בימים הקרובים אני מניח
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה..יעל02/11/2011
שלום,
בשבת האחרונה קיבלתי מחזור שהפסיק לאחר כמה שעות.מאז יש כתמים קלים בעיקר בניגוב.היום בצהריים עשיתי בדיקת הריון שהייתה חיובית.הפס היה די חלש.
האם זה בסדר שיש קצת דימום?האם דחוף שאלך להיבדק?התור לרופאה הוא רק בעוד שבועיים...
המון תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעזרה.. - תגובה
מציע שתבצעי בדיקת דם לביטא כמותי
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)