מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים במפשעותתהילה09/11/2011
שלום,
אני בשבוע 24 והתחלתי להרגיש כאבים במפשעות שמקשים עלי ללכת, לעלות מדרגות וכו', רק בישיבה הכאב כמעט נעלם.
ממה נובע הכאב? מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפשעות - תגובה
ד''ר גדעון נגר09/11/2011מקורם בעצמות האגן .תופעה שכיחה אין סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 29-תנועות עוברליאת09/11/2011
שלום רב,
אני בשבוע 29+0. אני מרגישה באופן די סדיר תנועות עובר בעיקר פעמיים ביום-בשעות הערב ובשעות הבוקר וקצת גם במהלך היום עצמו אבל התנועות שאני מרגישה הן חלשות ולא "בעיטות" כמו שנשים אחרות מגדירות את התנועות שהן מרגישות.
היו כמה פעמים בעבר שכן הרגשתי תנועות קצת יותר חזקות אבל לא הרבה פעמים ולא למשך זמן רב.
יש לציין שיש לי שיליה קדמית וכל הבדיקות שעשיתי (כולל מי שפיר) הן תקינות. זהו הריון ראשון,עובר יחיד,זכר, אני בת 31.
האם יש טעם לבדוק את זה? ואם כן אז מה בדיוק לבדוק?
תודה רבה,
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 29-תנועות עובר - תגובה
ד''ר גדעון נגר09/11/2011כל עוד את חשה בתנועות אין סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן עובר קטנהאביגיל09/11/2011
החל משבוע 29 להריון , מדידות האולטרסאונד הראו כי בטן העובר קטנה בשבועיים מהגודל הרצוי (229). מאז ביצעתי בדיקות בכל 3 שבועות והיחס נשמר. קרי, הבטן גדלה וכמו כן שאר האברים.
בשבוע 37 ביצעתי שוב מדידות באולטרסאונד, הרופא אמר שהכל תקין והעובר גודל ואין צורך יותר במעקב עד הלידה. (הערכת מישקל הינה 2520 גרם)
אך אח"כ כשבדקתי בעצמי את התוצאות התברר לי כי מדידת הבטן היתה זהה לחלוטין למדידה שהתבצעה שבועיים קודם לכן. ( 296 מתאים לשבוע 33 + 4 ימים)
האם אני צריכה לדאוג ? יש מה לעשות ? צריך לזרז לידה או לחכות ללידה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן עובר קטנה - תגובה
ד''ר גדעון נגר09/11/2011נא להוועץ ברופא הנשים שלך היות וברשותו נתונים נוספים שלא ציינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזוזותליאת09/11/2011
אני בסוף שבוע 14 ואני מרגישה מחושים במותניים,מה זה?
האם אני מרגישה את העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזוזות - תגובה
ד''ר גדעון נגר09/11/2011לא חשים בתנועות עובר בשבוע 14.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן בזמן הליכההילה09/11/2011
היי,
אני בשבוע 21 הריון רביעי ( מזריקה קלקסן40 מ"ג ביום
+אספירין) בזמן הליכה יש לי כאבים חזקים בבטן התחתונה בצד ימין. יש לציין כי הכאבים מופיעים אך ורק בזמן ההליכה וכשאני מפסיקה ללכת הכאבים מפסיקים מיידית,
הדבר מקשה עלי מאוד להתנייד ממקום למקום,
האם התופעה מוכרת?
מה ניתן לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן בזמן הליכה - תגובה
ד''ר גדעון נגר09/11/2011כנראה מקור הכאבים באגן .ממליץ להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה מאודליאת09/11/2011
רציתי לדעת אם בספירת דם אפשר לראות את מחסני הברזל ואת בלוטת התריס ו-b6
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה מאוד - תגובה
ד''ר גדעון נגר09/11/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 14 כאבים בישבןרבקה09/11/2011
שלום רב
אני נמצאת בשבוע 14 ויש לי כאבים חזקים בישבן, שבאים והולכים.
ממה זה נובע? האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 14 כאבים בישבן - תגובה
ד''ר גדעון נגר09/11/2011יש להבדק מאחר וקיימים מספר גורמים לכאבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 100 - תוצאות מוזרותאורטל08/11/2011
בשל ריבוי קל של מי שפיר והתאם להמלצה ביצעתי העמסת סוכר של 100 גרם. התוצאות נראות לי נמוכות באופן חריג, מה זה אומר?
בצום- 66.8
אחר שעה - 106
אחרי שעתיים - 68.7
אחרי שלוש - 47.6
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר 100 - תוצאות מוזרות - תגובה
ד''ר גדעון נגר09/11/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתשירן08/11/2011
ביום ראשון ביצעתי שקיפות שתוצאותיה לא היו מלהיבות בלשון המעטה.
נוזל העורף היה 4 מ"מ + ציסטה.
למחרת ביצעתי ע"י פרופסור הוד סיסי שיליה על מנת לברר בעיה כרומוזונאלית.
אני יודעת שישנו סיכוי של 50% לתשובה תקינה בנושא הכרומוזונאלי.
מנסיונכם הרב כמה אופטימית אני צריכה להיות אם בכלל? ולא מבחינה סטטיסטית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור09/11/2011ערב טוב
אם סיסי השילייה יהיו תקיניים את צריכה לבצע אקו לב עובר וסקירה.
אם האקו והסקירה תקיניים רוב רוב הסיכויים שהעובר תקין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...יעל08/11/2011
שלום,
אני בתחילת הריון שבוע 5.היה לי דימום של כמה שעות יומיים אחרי שהייתי אמורה לקבל מחזור והדימום פסק לאחר כמה שעות ומאז יש כתמים חומים רק בניגוב.היום הייתי אצל הרופאה והיא ראתה על צואר הרחם כלי דם מדממים,היא עשתה בדיקת פאפ ושלחה אותי לקולופוסקופיה.בהפניה כתוב: מראה צווארי עם כלי דם מדממים קלות באקסוצרויקס.
מה זה אומר?האם הבדיקה הזו לא יכולה להזיק להריון?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה... - תגובה
ד''ר גדעון נגר09/11/2011עהבדיקה אינה מזיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיבה להיות מוטרדת?מור08/11/2011
שלום,
אני בת 28.10, הריון ראשון שבוע 20.
עופי שקיפות עורפית 1.8 סיכון משוקלל 1:1755
תוצאות בדיקת דם סקר שליש ראשון 1:360
סקירה ראשונה תקינה ע"פ ד"ר ברונשטיין.
תוצאת תבחין משולש מדאיגה ביותר 1:324.
האם לאור שתי בדיקות הדם שיצאו נמוכות יש סיבה מיוחדת לדאגה?
קבעתי בדיקת מי שפיר לעוד יומיים ואני בלחץ נוראי.
תודה מראש,
מור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סיבה להיות מוטרדת? - תגובה
ד''ר גדעון נגר09/11/2011ממליץ על דקור מי. שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםענת08/11/2011
לחץ הדם שלי בשבוע 14 130/75 ושבוע 17 130/58. האם זה תקין?
על אילו ערכים מסתכלים כשמדברים על לחץ דם גבוה בהריון סיסטולי או דיאסטולי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד''ר גדעון נגר09/11/2011לחצי הדם תקינים . ערכים גבוהים כאשר הסיסטולי מעל140והדיאסטולה מעל90.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן כליהנועה07/11/2011
שלום, אני בת 35 הריון תאומים, שבוע 23 +3. בסקירה מורחבת התגלה באחד התאומים (זכר) אגן כליה שמאל מורחב 9.6 מ"מ וגביעים מורחבים, פרנכימה שמורה . כליה ימין וכיס שתן תקינים. לא עשיתי מי שפיר, תוצאות שקיפות לעובר זה היו 1:1300, לא עשיתי חלבון עוברי בגלל שזה תאומים. לא נמצא כל ממצא אחר בעייתי או שמצביע על מום כרומוזומלי.
המלצה על המשך מעקב. מה דעתך? האם יש צורך במי שפיר? ההריון הוא אחרי טיפולים ואני מפחדת לעשות סתם מי שפיר.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגן כליה - ד"ר תדמור ירושלים
ד''ר עפר תדמור09/11/2011ערב טוב
כאשר אגן כילליה מגיע ל 10 ממ הוא הופך מסימן רך לתסמונת דאון למימצא סימן יותר חזק.
לכן צריך ללכת ליעוץ גנטי.
יש יועצים שימליצו ב 10 ממ על ביצוע בדיקת מי השפיר.
צריך לזכור שתאומים בעצמם ללא כל סימן מכפיל הסיכון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלשיר07/11/2011
אני כ 4 שבועות אחרי לידה.
לא לקחתי ברזל בגלל פחד מעצירות (ושילוב תפרים)
לוקחת יומיום מולטי ויטמין לנשים מניקות הכולל 60 מג ברזל
יש לציין שבהריון לקחתי 260 מג ברזל
עד כמה זה נורא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל - תגובה
ד``ר אריה לידור07/11/2011שלום לך
אין בכך כל נורא. רצוי שתבמעי בדיקת ספירת דם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום טל,
Gramse09/11/2011קיים פיתרון נוסף שהוא אינו כדורי ברזל אלא דווקא תוסף ברזל נוזלי בנוזל - שנקרא פלורדיקס של חברת גרמזה.
מכיוון שהינו טבעי לחלוטין, הוא נספג בצורה אופטימלית ואינו יוצר קשיים או תופעות לוואי במערכת העיכול (עצירות וכד').
כמו כן, לאחר חודש שימוש קבוע, הוא מעלה את רמות הפריטין (מאגרי הברזל בגוף) ורמות ההמוגלובין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר גבוה בשתןדקלה07/11/2011
צהריים טובים
אני בת 30 שבוע 19 , בבדיקת השתן נמצא סוכר גבוה 150 (בצום)
רציתי לשאול מה משמעות התוצאה ומה עליי לעשות
שבוע לפני כן בשבוע 18 ביצעתי בדיקות דם והסוכר בדם יצא נורמלי
אשמח לתשובתכם בהקדם
תודה אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר גבוה בשתן - תגובה
ד``ר אריה לידור07/11/2011שלום לך
יש לחזור על 2 הבדיקות בצום
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)