מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צהבת תינוקותרנא בשארה06/11/2011
שלום , התינוקת שלי בת 9 ימים שוחררה מבית חולים עם צהבת 10 מ"ג היום לאחר בדיקה עלתה ל 12.3 , הילדה שלי יונקת בלבד , מעת הלידה עלתה כ 300 ג"ר , האם המצב הזה יכול להחמיר יותר והאם יש צורך כבר לפנות לבית חולים כי הרופא אמר שאין צורך בנתיים לפנות לבית חולים ונתן לי לבצע בדיקה חוזרת בעוד שלושה ימים , חשוב לציין שהתברר שיש לה שני חורים קטנים בלב האם זה בוער על המצב של הצהבת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת תינוקות - תגובה
ד``ר אריה לידור07/11/2011שלום לך
כדאי שתתיעצי עם רופא ילדים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהליאת06/11/2011
אני בשבוע 14 ואני סובלת מסחרחורות בימים האחרונים האם זה נורמלי,מה לעושות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
יש צורך לבדוק בין היתר לחץ דם ספירת דם בדיקת סוכר בדם . במלים אחרות יש לבצע ברור על ידי רופא משפחה/ נשים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן בשבוע 5קירה06/11/2011
היום אני מתחילה שבוע 5 לאחר השאיבה. נוטלת כדורי אנדומטרין פעמיים ביום מאז.
בטא לפני כשבועיים הראתה הכפלה תקינה כול כמה ימים.
כבר שבועיים שיש לי עצירות ובנוסף יש לי כאבי בטן וכאבי גב תחתון.
עד היום קישרתי את הכאבים לעצירות אך היום בוקר הופיעו לי מעט הפרשות ורודות בהירות בהירות.
האם עלי לחשוש ולפנות לרופא? יש משהו שניתן לעשות בשלב כה מוקדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן בשבוע 5 - תגובה
ראשית יש לבדוק את תקינות ההריון על ידי אולטרהסאונד. כמו כן יש לטפל בעצירות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בויטמינים בשבוע 18מאיה06/11/2011
בוקר טוב..
כ 3 פעמים בשבוע אני נוטלת טבליה אחת ליום של "פרנטל" +טבליה של אלספה של "אלטמן".מולטי ויטמין שהמליצו לי בבית טבע להריון.
קראתי באיזשהו מאמר רפואי/מחקרי שזה עלול לגרום למומים בעוברים בגלל הוטימין A שקיים בו.
אכן ראיתי שכתוב על האריזה שיש בטבליה כ1500 יחב"ל (58%) מהקצובה היומית המומלצת לנשים.
האם עלייי להפסיק?
האם סיכנתי את עובר?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בויטמינים בשבוע 18 - תגובה
יכולה להמשיך ללא חשש
מינון זה נמוך בהרבה מהמסוכן לעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפיר בתאומיםנ.05/11/2011
שלום,
אני בשבוע 16 עם תאומים לא זהים (2 שקים ו-2 שליות). החל מתחילת ההריון תכננתי לעשות מי שפיר בגלל היסטורייה משפחתית בעייתית שלנו. (אני בת 31 בסה"כ ובדיקות השקיפות והסקירה המוקדמת יצאו תקינות, כך שאין הצדקה רפואית מלבד ההיסטוריה שלנו).
בשבוע שעבר אמר לי הרופא שאצלו תכננתי לעשות את הבדיקה שהסיכון להפלה בתאומים עולה פי 4!!!!
היה לי ברור מלכתחילה שבתאומים הסיכון גבוה יותר (חשבתי שכפול בגלל שיש 2 דיקורים) אך מדוע פי 4?
אשמח להבהרות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מי שפיר בתאומים - תגובה
על פי נתונים סטטיסטיים דיקור מי שפיר בתאומים מסוכן פי 4 עד 6 מאשר דיקור לעובר בודד וזאת משום הצורך בדיקור כפול לרחם ההריוני והסיכון לזהום אפשרי שהוא גדול יותר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות העוברמאיה05/11/2011
שלום רב!
אני כרגע בשבוע 20+3 להריון. ברצוני לשאול האם זה תקין שאני מרגישה את תנועות העובר רק מספר פעמים ביום. האם יש משמעות לזה שהשליה היא קדמית? האם ככה מרגישים פחות תנועות בשלב זה של ההריון? האם יש משמעות למין העובר? ( בנים זזים יותר ובנות פחות?)
שאלה נוספת: לפני שבוע עשיתי בדיקת מי שפיר( אני בת 38). אחרי הבדיקה הרגשתי בסדר. האם אליי לגשת לרופא המטפל כדי שיבדוק אם כמות המיים תקינה ושהכל בסדר עם העובר?
בתודה רבה
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות העובר - תגובה
תחושת התנועות שאת מציינת תקינה . אין כל משמעות למיקום השליה או למין העובר. בד:כ מקובל לבצע בקורת תקינות ההריון והעובר כ 48 שעות לאחר הדיקור
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל לשבוע 19שקד זהב05/11/2011
היי,
התחלתי את ההריון במשקל של 53 ק"ג
וכיום אני שוקלת 58.800 ק"ג ,בשבוע 19 ו 4 ימים
שאלתי היא ,האם המשקל שלי תקין לשבוע זה?
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל לשבוע 19 - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור06/11/2011ערב טוב
עלייה במשקל של 6 קג בשלב היא מעט גבוהה
כדאי להקטין את כמות האוכל, ללכת לדיאטיקנית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןמממ05/11/2011
שלום רב!
האם זרע שנמצא מחוץ לגוף של האישה יכול הפרות אם הוא נכנס לנרתיק ? (למשל מגמירה
על איבר המין הנשי ) או שהוא כבר "מת" ? באיזה מצב זרע יכול להפרות למעט כשממש
יש גמירה בפנים ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח אם תתייחסו לשאלתי
מממ07/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית בהריוןרונית05/11/2011
שלום
רציתי לשאול מה מותר ומה אסור לעשות בהריון מבחינת פעילות גופנית
(למשל חדר כושר, קפיצות, כפיפות בטן וכו')
במיוחד בשליש הראשון
תודה,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית בהריון - ד"ר תדמור
אם ההריון תקין כל פעילות גופנית מותרת פרט לאיגרוף תילאנדי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוי קרקפת בהריוןמאיה04/11/2011
שלום רב, אני בשבוע 10 להריון ועשיתי היום עיסוי קרקפת ופנים, במהלכו העסה לחץ על הגוגלגלת בנקודות מסויימות. אחר כך התחילו לי כאבים עדינים בצידי הבטן, והתחלתי להילחץ שאולי עיסוי מסוג זה הוא אסור? אשמח לתשובה, די לחוצה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוי קרקפת בהריון - תגובה
אין כל חשש מעיסוי זה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןרויטל גדקר04/11/2011
שלום רב אני רויטל רוצה לשאול שאלה ב27-9 קיבלתי מחזור ואחרי זה הרורדתי את ההתקן אחרי 4 שנים יש לי איחור של 9 ימים עשיתי בדיקת דם אחרי 5 ימים של איחור להריון והראה שלילי האם אני צריכה לעשות שוב פעם בדיקת הריון בכדי לדעת ? או שזה סתם איחור ?
אודה לכם מאוד לקבלת התשובה רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - ד"ר תדמור ירושלים
כדאי לעשות בדיקת דם באיחור של 10 ימים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצג עכוז בשבוע 34 - מודאגתויקה03/11/2011
שלום,
היום עשיתי אולטרסאונד והעובר שלי במצג עכוז. לפני כשבועיים היה מצג ראש . במהלך החודש האחרון שינה הרבה פעמים את התנוחות.
מה הסיכויים שמשבוע 34 כרגע ואילך העובר יוכל להתהפך? הוא כרגע שוקל 2340 האם העובר לא גדול לשבוע 34?
מה אני יכולה לעשות כיום בכדי לעזור לעובר להתהפך בעצמו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצג עכוז בשבוע 34 - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור07/11/2011ערב טוב
מצג עכוז בשבוע 34 יכול להתהפך
כדאי לעשות ע קול עוד שבועיים
הסיכוי להיפוך תלוי במספר ההריון : ראשון , שני, שלישי,
ככל שיש יותר הריונות הסיכון להיפוך יותר גדול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןאסתר03/11/2011
שלום. אני בת 28. אם לשלושה.
לפני כחודשיים עברתי גריה בשבוע 16 לאחר שהדופק הפסיק
לפני כן הפלה ספונטנית בשבוע 9
כארבעה שבועות בדיוק לאחר הגרידה החלו דימומים קטנים וכעבור יומיים דימום בכמות של מחזור
החודש: כעבור 4 שבועות החלו דימומים קטנים (ממש ) והיום-ךאחר חמישה ימים הם מתחזקים
יש לציין שלפני הגרידה המחזור היה מסודר והתחיל ישר (בלי דימומים קטנים לפני)
מאחר ואנו רוצים לנסות להיכנס להריון: שאלתי: כיצד לחשב את מועד הביוץ-מתחילת הדימומים הקטנים או מזמן שכמות הדימום תואמת מחזור?
ממש תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - ד"ר תדמור ירושלים
כדאי לחשב את המחזור מיום הופעת הדימום הבינוני ולא הדימומים הקטנים.
כדאי לבקש מהרופא המטפל הפנייה למעקב ביוץ.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת נימול בידייםאיריס03/11/2011
שלום.
אני בשבוע 30 להריון, וכבר מספר שבועות אני מרגישה תחושת נימול באצבעות הידיים בלילות, זה מגיע למצב של כאבים מאוד חזקים בכל כף היד. בימים האחרונים אני מתחילה להרגיש את תחושת הנימול גם ביום (אבל לא בצורה כל כך חזקה כמו בלילות)
האם יש דרך להקל על זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ליאת06/11/2011זה טבעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
למרבה הצער זוהי תופעה שכיחה להריון . ההקלה תופיע לאחר הלידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה בשבוע השמיניזהבית03/11/2011
אתמול בצהרים זה קרה דימום פיתאומי ניבדקתי על ידי רופא שהודיע לי שההריון לא התפתח כמו שצריך וזאת הפלה טבעית .
שאלתי היא מתי אני יכולה לנסות להיכנס שוב פעם להריון? יש לציין שאני בת 40.
והאם הסיכויים שלי להפלה נוספת גדולים מאחר שעברתי הפלה טבעית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה בשבוע השמיני - תגובה
ד``ר איילון לחמן03/11/2011שלום.
בדרך כלל מומלץ להמתין עד אחרי המחזור הבא.שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)