מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כושר לאחר לידה כאשר אני מניקהחסויה07/11/2011
ילדתי לפני 5 חודשים ואני מניקה הנקה מלאה. רציתי לשאול האם אני יכולה לעשות הליכה בהליכון , שיעורי עיצוב ואירובי בסטודיו סי?? והאם זה יכול לפגוע בייצור החלב?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר לאחר לידה כאשר אני מניקה - תגובה
ד``ר אריה לידור07/11/2011שלום לך
אין כל סכנה בכך . יכולה לחזור לפעילות גופנית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיתוסים לגבי הריוןקרן07/11/2011
שלום,
אני בסוף השבוע העשירי להריוני ורציתי לשאול מספר שאלות:
1. האם מותר לשבת בסיכול רגליים?
2. האם מותר לישון בתנוחות אחרות מלבד שכיבה על צד שמאל?
3. האם מותר לאכול אוכל מתובל בקינמון?
4. כאשר אני מתכופפת מעט אני מרגישה לחץ חלש בבטן התחתונה, כאילו על שלפוחית השתן. האם זה נורמאלי?
תודה רבה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיתוסים לגבי הריון - תגובה
התשובה לכל השאלות היא כן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך בטאשירה07/11/2011
שלום,
עשיתי בדיקת בטא בשבוע 4 פלוס 1 ויצא לי ערך 789
האם הערך רגיל או גבוה מדי ליום של הבדיקה?
יכול להיות שיש לי תאומים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך בטא - תגובה
התוצאה תקינה . יש להמשיך ולעקוב אחר צמיחת הערכים. מעבר ל ערך 1500 ניתן לצפות באולטרהסאונד האם מדובר בשק בודד או שקים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תחילת הריון?רחל07/11/2011
שלום
מחזור אחרון ב - 14/10/11
לפני 12 יום קיבלתי זריקת אוביטרל.
עברנו 2 הזרעות- לפני 11 יום וכן לפני 10 ימים. (ב 27/10 וב 28/10)
היום )07/11/11) תוצאות בדיקות:
Estradiol (E2)- 493 (בדיקות קודמות ב 31/10 היה= 257)
Progesterone- 36.7 (בבדיקות הקודמות ב 31/10 היה = 24.9)
HCG-B Quantitative - 9
האם יש סיכוי שאני בתחילתו של הריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תחילת הריון? - תגובה
מאד ייתתכן אך גם אפשרי כתוצאה מהוביטרל. ולכן יש לחזור על בדיקת ביטא כמותית בעוד מספר ימים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אילו בדיקות הריון ייחודיות קיימותשחר07/11/2011
בת הזוג שלי מעוניינת בכל בדיקות ההריון הסטנדרטיות כמובן אבל רוצה מאד לעבור גם את בדיקות ההריון הפרטיות (שעולות כסף) כדי לוודא שהעובר לא יסבול ממחלות וליקויים. לכן אשמח לדעת מה הן הבדיקות העומדות לרשותנו .
מלבד בדיקות מוכרות כמו בדיקת שקיפות עורפית, חלבון עוברי וסקירת המערכות המוקדמת
סיסי שליה, אולטרסאונד ומי שפיר.- שמעתי גם על בדיקות מיוחדות יותר למשל לאיתור סיסטיק פיברוזיס, או ALS
אילו בדיקות נוספות ישנן בנמצא ?
זה חשוב לנו מאד, ורוצים לדעת מה קיים (גם אם לא נעשה את הכל).... וכן- ברור שהן לא הכרחיות אבל נשמח לשמוע על כולן....
תודה רבה מראש
דקל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילו בדיקות הריון ייחודיות קיימות - תגובה
המקובל הוא לפנות ליועץ גנטי שעל פי העדה והמוצא שלכם יקבע אילו בדיקות רלוונטיות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
שחר07/11/2011תודה רבה
אך שאלתי התייחסה לרשימת הבדיקות הזמינות במהלך ההריון ולא לבדיקות הגנטיות שלפני ההריון. אשמח לתשובה אילו בדיקות גנטיות קיימות במהלך ההריון (פרטיות) לאיתור מומים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה שנייהירדן07/11/2011
שלום,
בת 35.5 הריון שלישי ללא הפלות בעבר. סקירה ראשונה תקינה מלבד מוקד אקוגני כפול חדר שמאל בלב. שקיפות עורפית, חלבון עוברי ומי שפיר תקינים. סקירה שנייה נצפה CPC בחדר שמאל 5 ממ ומוקד אקוגני כפול חדר שמאל בלב מלבד זאת סקירה תקינה. האם ממצאים אילו מדאיגים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה שנייה - תגובה
יש להשלים באקו ללב העובר בסביבות שבוע 24
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומה שבוע 9ברבש07/11/2011
שלום רב,
החל משבוע 5+ נמצאה לי המטומה סמוך לשק ההריון.
בשבוע 7 נכתב כי נצפה אזור היפואקוגני היכול להתאים לאזור דימום במימדים:38*12.
היום עשיתי אולטרסאונד שוב ונכתב כי נצפה איזור היפרדות קרומים בגודל 55*12 מ"מ.
כלומר ההמטומה גדלה.
זה מאוד מדאיג אותי. אין דימומים חיצוניים.
עוד שבועיים בע"ה יש לי תור לשקיפות עורפית. האם עלי לבצע אולטרסאונד עוד קודם לכך על מנת לעקוב? האם מצב זה שכיח? האם יש תרופה מסויימת שאפשר לקחת (יש לציין שאני נוטלת אלטרוקסין)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה שבוע 9 - תגובה
ד``ר אריה לידור07/11/2011שלום חך
כל עוד ההתפתחות העוברית ומעקב הצמיחה תקינים ללא דמם פעיל המצב שפיר. יש צורך להמנע מיחסי מין מפעילות גופנית ולהתמיד במעקב אולטרהסאונד הן למעקב ההמטומה והן לתקינות העובר והתפתחותו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון והפלהמורן07/11/2011
שלום רב,
לפני 7 חודשים נכנסתי להריון ראשון ועברתי הפלה טבעית בשבוע 10.
מאז אני לא מצליחה להיכנס להריון פעם נוספת. בבדיקה שערכתי נאמר לי שהכל תקין.
האם יש משהו נוסף שניתן לעשות?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון והפלה - תגובה
מציע שתבצעי אולטרהסאונד לסקירת רירית הרחם כון צילום רחם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיוותים קשים בבטןשרונה07/11/2011
אני בשבוע 7+5 סובלת מעיוותים קשים בבטן האם קל בטן אפשרי ובטוח לשימוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיוותים קשים בבטן - תגובה
יכולה להשתמש ללא כל חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מאוחרת מודאגת מאודדנית07/11/2011
שלום רב לכם
אני בשבוע 23 ו 3 ימים.
אחרי שקיפות עורפית תקינה, חלבון עוברי תקין (כולל סקר שליש ראשון ושני)
בדיקת מי שפיר בשבוע 19 תקינה כולל חלבון במי השפיר תקין.
סקירה ראשונה תקינה לגמרי. סקירה שנייה תקינה מלבד מיבנים ציסטיים קטנים
משני צידי ה CC
CONATAL CYSTS
יש לציין שאין לי חיסון ל CMV אך בדיקה אחרונה ב 30.10 הראתה תוצאה תקינה.(שלילי)
האם זה יכול להיות קשור לתיסמונת בעובר או מום?
מודאגת מאוד
דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות מאוחרת מודאגת מאוד - תגובה
בד"כ אין סכנה ממצאים אלו. יחד עם זאת כדאי מלבד להמשיך ולעקוב גם לפנות ליעוץ גנטי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד שפעת ושאלת כדורים נגד כאבהגר06/11/2011
ערב טוב שתי שאלות לי:
האם חיסון נגד שפעת מומלץ לנשים בהריון? לפי האחות בקופ"ח מומלץ ואינו מזיק בכלל לעובר להיפך נשים בהריון נמצאות בקבוצת הסיכון לחלות בשפעת...
ושלה נוספת: אני יודעת שמותר בהריון אקמול בלבד, האם ניתן לקחת פרמול ? נחשב אותו דבר או שלא כדאי?
תודה מראש ושבוע טוב
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון נגד שפעת ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור06/11/2011ערב טוב
חיסון נגד שפעת מומלץ מאוד בהריון ואינו מזיק.
אקמול מותר בהריון
כל הקבוצה של נורופאו, אדוייל, אינדומד אסורים בהריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
הגר07/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ והפרשותa06/11/2011
שלום רב,
מזה כשבועיים יש לי הפרשות לבנות וגרד בנרתיק ללא כאב (ככל הנראה פטריה אבל התור לרופא בעוד שבוע), מאחר ועוד 3 ימים אני בביוץ, רציתי לשאול האם כדאי לדחות את ניסיונות הכניסה להריון עד שאטפל בפטריה בנרתיק? במידה ואקלט להיריון ללא טיפול בפטריה האם היא עלולה לפגוע בזרע או בעובר העתידי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ והפרשות - תגובה
יכולה לטפל ללא כל חשש לפריון או ההריון העתידי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 כלי דם בחבל הטבורענת06/11/2011
שלום. אני בהריון בשבוע 15+. בהריון הקודם היתה לי לידה מוקדמת בשבוע 34 והתינוק נולד במשקל 2400. לפני כמה ימים עשיתי סקירה מוקדמת והכל היה בסדר עד שהרופא אמר שהוא רואה רק 2 כלי דם בחבל הטבור. אני ממש נלחצתי והוא אמר שהכל בסדר ושכל האיברים בריאים (לב מוח וכו) והמליץ על אקו בל ומעקב.מאז אני ממש מודאגת.האם מצב כזה הוא נדיר?האם כדאי לי לבקש סקירה חוזרת ואגינלית ולא דרך הבטן ע"מ שיראה טוב יותר?האם מצב כזה מעלה את הסיכוי ללידות מוקדמת?תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 כלי דם בחבל הטבור - ד"ר תדמור
2 כלי דם בחבל הטבור הוא מימצא שכיח.
מימצא זה מחייב אקו לב עובר, יעוץ גנטי.
בעיקרון זה שונות ולא מום.
מחייב מעקב קפדני כל ההריון לגדילת העובר.
מצב לא מעלה הסיכון ללידה מוקדמת.
מצב כן מעלה הסיכון לבעיות לקראת סוף ההרון - מומלץ מעקב קפדני בסוף ההריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל שבוע 35מעיין06/11/2011
אני בתחילת שבוע 35
העובר שוקל 3 ק"ג
הרופא שלח אותי לבדיקת העמסת סוכר 100
כי בבדיקה הקודמת הייתי גבולית התוצאה היתה 138
האם זה אומר שיש לי סכרת הריון?
יש לציין כי לחץ הדם שלי תקין...
אשמח לשמוע תגובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל שבוע 35 - תגובה
בדיקת ה50 ג"ר תקינה . במידה וגם העמסת 100 הג:ר תקינה נשללת האפשרות לסכרת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מוקדמתנופר06/11/2011
ביצעתי סקירת מערכות מוקדמת אני בשבוע 16+2.
בבדיקה נצפה cpc דו צדדי
בצד שמאל בגודל 9 מ"מ על 4 מ"מ
בצד ימין 4 מ"מ על 4 מ"מ .
הוא המליץ לי על ביצוע תבחין משולש .חוץ מזה כל שאר הבדיקה יצאה תקינה וגם השקיפות עורפית יצאה תקינה מאוד.
האם אני צריכה לחשוש או שזה דבר די שכיח??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות מוקדמת - ד"ר תדמור
CPC הוא סימן חלש סטטיסטי לטריסומייה 18 ו 21 .
לכן חשוב גילך, תוצאות שקיפות עורפית וחלבון עוברי.
כאשר יש CPC מומלץ לגשת עם כל התוצאות ליעוץ גנטי.
רוב הסיכויים שאת לא בשום סכנה.
אבל צריך לראות את גילך, תוצאות שקיפות וחלבון עוברי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)