מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משהו שלא ברור לילילי02/11/2011
שלום,
רציתי לדעת, מתי הזרע פוגש בביצית מרגע הגמירה (בהנחה שזה יום ביוץ)?
ומתי עלי לחשב את יום המחזור אם ביומיים הראשונים היה לי הפרשות עם דם בהיר
ורק ביום השלישי היה לי זרם חזק של דימום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו שלא ברור לי - תגובה
ד``ר אריה לידור03/11/2011שלום לך
הוסת נספר החל מתחילת הפרשות הדמיות. הזרע פוגש את הביצית בחצוצרה עד כ 5 דקות לאחר הגעתו לצוואר הרחם -
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרהa02/11/2011
האם כניסה להריון בנוכחות פטרת נרתיקית עלולה להזיק לעובר? הבנתי שאפשר להיקלט כך להריון אך לא ברור האם עלול להזיק לעובר... מודאגת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לעזרה - תגובה
אין כל סכנה לעובר העתידי
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפה ללא קפאיןנורית02/11/2011
האם מותר לשתות קפה ללא קפאין בזמן ההריון? או שעדיף אם כבר שותים קפה לשתות קפה רגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפה ללא קפאין - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור02/11/2011ערב טוב
מותר קפה בהריון ומותר קפה ללא קופאין
העיקר לא להזים במספר הכוסות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה בהריוןור02/11/2011
מאתמול בלילה סובלת מחום (עד 39)
אני בשבוע 9 ו3 ימים
ביקרתי אצל רופא וחשד לדלקת גרון (אחרי משטח גרון אבל לא ידוע עדיין התוצאה). הומלץ והתחלתי אתמול טיפול אנטיביוטי (מוקסיפן 3 כדורים ל10 ימים) או לפחות עד התוצאה.
מרגישה כאבים בכל הגוף, חולשה, כאבים בגרון ואוזניים, ועם חום שעולה ויורד (מורידה את החום בעזרת אקמול...)
אני ממש בפאניקה ולחץ שמה אני עלולה לגרום נזק להריון.
1. אשמח לחוות דעתך.
מרגישה ממש לחץ בגלל שבוע יחסית מוקדם.
2. ו... האם יש צורך/מקום לבדיקת US בעקבות המחלה??
הבדיקה הבאה בעוד 3 שבועות ויומיים ולכן יש זמן המתנה גדול יחסית, ניתן להמתין או שאולי מומלץ לעבור US בזמן/אחרי המחלה
?
תודה רבה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה בהריון - ד"ר תדמור
צריך להפריד בין כמה דברים.
מוקסיפן מותר לקחת בהריון.
לא כול אנטיביוטיקה מותר בהריון.
דלקת בגרון לא מזיקה לעובר, חום כאבי גרון לא מזיקים לעובר.
אם את סובלת לחזור לרופא משפחה, מיון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ל דיאנטל למניעת תפריםמעיין01/11/2011
מה דעתכם על הג'ל דיאנטל - Dianatal?
זה ג'ל שאמור לזרז את תהליך הלידה ולמנוע תפרים
התענוג עולה 539 שקלים
האם זה אמין?
מומלץ?
אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית
או כל תגובה ממישהי שניסתה...
תודהההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדריכת קורס הכנה ללידה אמרה שזה לא
ויקה02/11/2011מוכח עדיין, אבל יש בתי חולים שעושים "ניסוי" כגון בקפלן.
למשל באסף הרופא לא מכירים בשיטה זו, בטענה שהיעילות של הג'ל עדיין לא מוכח ונאמר לנו כי גם אם נביא את הג'ל , המיילדת לא תשתמש בו.
אז תבררי קום כל מול בית חולים שאת רוצה ללדת שם אם מרשים שם את השימוש בג'ל. שלא תרכשי לחינם.
בכל מקרה לפי מה שהוסבר לנו ע"י מיילדת של אסף הרופא בזמן הסיור בחדרי לידה, עדיין אין מחקרים רפואיים בנושא הג'ל, ועוד לא הכוח יעילותו. וכמובן שלא ידוע אם זה עלול אף להזיק (מה שרוב הסיכויים שלא)
אני רציתי גם להקל על עצמי עם הג'ל הנ"ל אבל כניראה שבינתיים אני שמה את העיניין על הולד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליית פתחמעיין01/11/2011
שלום, אני בת 33 בהריון ראשון בשבוע 20+4 ועשיתי סקירת טרימסטר שני שבה התברר שעדיין יש לי שליית פתח שלמה complete placenta previa. אשמח אם תוכל לענות לי על מספר שאלות:
1. האם יש עדיין סיכוי שהשלייה תעלה ואם כן מהו?
2. מה הסיכוי ללידה תקינה (קיסרית או רגילה)?
3. האם יש הוראות מיוחדות למצב הזה כמו יחסי מין, רמת פעילות גופנית ועוד.
המון המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליית פתח - ד"ר תדמור
הסיכוי קטן מאוד שהשלייה תעלה
הסיכוי גבוהה לקיסרי
צריך להקטין פעילות גופנית, יחסי מין,
כל תשובה מבוסססת על הבדיקה שנעשתה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך ושאלה נוספת אם אפשר
מעיין02/11/2011עד כמה מסובכת לידה קייסרית עם שליית פתח? קראתי שיש סיכוי גדול יותר לדימומים וקשה יותר להוציא את כל השילייה, האם אלו קשיים טכניים שמתגברים עליהם בקלות? האם ההריון הזה יפחית את הסיכוי להריון תקין נוסף?
שוב, תודה רבה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך ד"ר תדמור
קיסרי מעט יותר מסובך
סכנה גדולה יש רק אם השילייה על צלקת קיסרי קודם
קושי טכני רק בשילייה נעוצה על צלקת קיסרי קודם ואז היא פתח וגם על צלקת קודמת
מעלה סיכון רק אם היה קיסרי ואז סכנות קיסרי קודם בהריון הבא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ולילה טוב.
מעיין02/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהבנת ערכי הבטאהאם בהריון?01/11/2011
שלום,
אשמח לקבלת עזרה בהבנת הערך 6816 IU/L שיצא בבדיקת דם (18 יום לאחר ביוץ).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בהבנת ערכי הבטא - תגובה
ערך חיובי . אין ערכים קודמים להשוואה. מכל מקום בערכים אלו אפשר כבר לבצע אולטרהסאונד
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת חלבון עובריאנונימית2401/11/2011
הבדיקה בוצעה בשבוע 16+4 האם התוצאות תקינות?
ערכי ייחוס: MOM: ריכוז:
0.20 - 1.99 1.48 58.0 ng/mL AFP
0.16 - 2.99 1.18 31.8 U/mL HCG
0.16 - 4.00 1.28 1.7 ng/mL Estriol
הסיכון לתסמונת דאון-
הסיכון לפי גיל- 1:1400
הסיכון לפי גיל בשליוב תוצאות הבדיקות- 1:7200
הסיכון לטריזומיה 18- לפי גיל ותוצאות בדיקות- 1:10000* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת חלבון עוברי - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור01/11/2011ערב טוב
תוצאות מצויינות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה-ד"ר עפר תדמור
אנונימית01/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהאני01/11/2011
שלום אני בשבוע 27+1 במדידת לחץ דם התקבל 138/80
בד"כ לחץ הדם שלי תקין לגמרי וגם אין נוכחות של חלבון בשתן.
מה משמעות הדבר, האם אני בסיכון ?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה - ד"ר תדמור
בערך כזה יש לבצע בדיקות חוזרות כל 3 ימים
יש לבדוק חלבון בשתן כל שבוע
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצג עכוזענבל01/11/2011
שלום,
אני נמצאת בשבוע 36+5, אתמול בצהריים הרופא בדק וראה שהעובר במצג ראש. בערב בעקבות כאבים בבטן הייתי במיון ושם ערכו לי בדיקת אולטרסאונד וראו שהעובר במצג עכוז.
מה הסיכויים שהוא יתהפך בחזרה?
ומה הסיכונים בלידת עכוז?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצג עכוז - ד"ר תדמור
כדי להעריך סיכויים צריך לדעת איזה הריון ???
האם עברת קיסרי ???
איך היו לידות קודמות ???
עקרונית לידת עכוז מסוכנת
עושים היפוך או ניתוח קיסרי שבוע 38
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת אנטיביוטיקהיעל01/11/2011
שלום,
לאחרונה ביצעתי בדיקת סיסי שליה, הרופאה המליצה על נטילת אנטיביוטיקה אוגמנטין למשך 5 ימים (2 כדורים ביום) על מנת למנוע הפלה. כעת מתברר שעליי להפסיק את ההריון, האם ניתן להפסיק את הטיפול באנטיביוטיקה? (לקחתי כדורים במשך יומיים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת אנטיביוטיקה - ד"ר תדמור
מצתער לשמוע
לא להפסיק אנטיביוטיקה.
הפסקה תיגרום להרג חלק מהחיידקים ולהשארה של חידקים עמידיים לאנטיביוטיקה באופן חלקי.
לגמור את כל הטיפול המומלץ.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששות לגבי הריון עודףמאיה01/11/2011
שלום, הריון שני, כרגע שבוע 40+6, במהלך החודש האחרון היו לי צירונים רבים ובמשך השבוע האחרון היו יומיים שבהם היו צירים יותר רציניים ואף די סדירים שפשוט נעלמו להם לאחר שנת לידה. הערכת משקל 3700 משבוע 39, הדופק של העובר יחסית איטי, בייסליין סביב 120.
יש לי כמה שאלות - בהריון קודם הגעתי לשבוע 41 אבל אז הלידה פשוט התפתחה תוך 24 שעות והיתה טבעית, אם כי ארוכה. האם זה קורה יותר בלידה שניה שיש "התמרחות" של תהליך הפתיחה והשלב הראשון על איזה זמן ארוך יותר?
יש לי חשש שאולי העובר "חלש" מדי מכדי להיוולד באופן טבעי, האם יש דבר כזה? האם יש תינוקות שלא מצליחים "להתניע" מעצמם תהליך לידה?
מתי כדאי להתקדם לזירוז או שבעצם במצב של עובר כזה ובשבוע כזה כדאי לברר כבר על קיסרי (יתכן שהוא גדול מדי או לא מצליח להתקדם)?
אודה מאוד להתייחסותכם, אני מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות לגבי הריון עודף - תגובה
עלייך לפנות ליחידה לניטור טרום לידתי בבית החולים בו את רוצה ללדת
המשך המעקב עדד ללידה ייתבצע שם. לא נראה לי לאור הנתונים שמסרת יש צורך בניתוח
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטננותליאת01/11/2011
מה אפשר לקחת בזמן הריון להצטננות האף שלי ממש סתום ואני מתעטשת המון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצטננות - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור01/11/2011בוקר טוב
לנזלת באף לקחת מי מלח
כדאי ללכת לבדיקה לרופא אף אוזן גרון או משפחה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר במכשיר הבידוק בקניון דחוף!!!לי31/10/2011
שלום,
מחר אני הולכת ללדת וכולי בעננים והראש לא במקום.
מקודם כשנכנסתי לקניון עברתי במכשיר הבידוק דבר שעד היום הקפדתי שלא לעשות אלא להיכנס מסביב.
רציתי לדעת האם יש בזה קרינה והאם יש איזשהו סיכון לעובר מהמעבר בזה?
אודה לכם לתשובה דחופה כי אני כולי בלחץ מזה.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר במכשיר הבידוק ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור31/10/2011ערב טוב
מכשיר הבידוק בודק שינוי בשדה מגנטי
מכשיר הבידוק ללא כל סכנה להריון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 50 גר'-לקיחת דם באיחורמיכל31/10/2011
אתמול עשיתי העמסת סוכר 50 גר'. כעבור שעה ניסו לקחת לי דם, אבל כיוון שלא הצליחו למצוא בקלות וריד "מניב", הדם עצמו נלקח כ-10 דק' מאוחר יותר (כלומר 70 דק' משתיית הסוכר).
התוצאה הגיעה היום והיא תקינה - 116.
האם יתכן שהתוצאה התקינה שקיבלתי בעצם משובשבת ונובעת מהאיחור של 10 הדק' בלקיחת הדם? אני צריכה לעשות את הבדיקה שוב?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר 50 גר-לקיחת דם באיחור - תגובה
ד``ר אריה לידור31/10/2011שלום לך
התוצאה תקינה ואין צורך לחזור על הבדיקה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מיכל31/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)