מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרתי ממיון - צירים לא סדיריםחסוי25/10/2011
אתמול בלילה הייתי במיון ויצאתי מבולבלת.
הלכתי בשל הפניה של רופא , חשד לירידת מים ונפסלה האפשרות לאחר בדיקה.
בדקו אותי במוניטור ונאמר לי שיש לי צירים לא סדירים , ללא פתיחה ושעליי לנוח בינתיים
3 ימים בבית. לא הבנתי מה הכוונה צירים לא סדירים זה אומר שאני לקראת לידה?
אמרו לי שכל דבר חריג לחזור מיד למיון . מבקשת הסבר רחב יותר על מנת שאדע מה בדיוק
יש לעשות ומהי הכוונה צירים שאינם סדירים . אני מרגישה לחץ באזור הרחם
(במפשעות גם) כל הזמן גם אתמול הלכתי זה היה . אודה על תשובה מהירה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בשבוע 36 רק רציתי להוסיף
חסוי25/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה אומר ש..
שרית25/10/2011יש לך צירים אבל כרגע הם עוד לא מבשילים ללידה, אבל יכול להיות שיתפתחו ויהפכו לסדירים שכן יובילו ללידה.
הכוונה היתה לנוח כי יכול להיות שהצירים יחלפו במנוחה ושתיה מרובה.
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרתי ממיון - צירים לא סדירים - תגובה
ד``ר אריה לידור27/10/2011שלום לך
לא ברור באיזה שבוע את בכל מקרה צירים לא סדירים אינם צירים המקדמים לקראת לידה או לידה. מכל מקום אלו עלולים או עשויים להתפתח לצירי לידה . לכן יש צורך במעקב בדיקות ומוניטורבהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביוץ לגילוי הריוןשירה25/10/2011
שלום,
אני מנסה להיכנס להריון ומזה 3 חודשים אני משתמשת בערכות ביוץ.
בחודש הזה ערכת הביוץ הראתה ביוץ ביום ה 12, המשכתי להשתמש בערכה וראיתי שביום ה 15 קו הבדיקה נהיה חלש יותר מפס הביקורת.
היום אני ביום ה 25 של המחזור, בבוקר עשיתי בדיקת ביוץ והיא נראתה חיובית בבירור- הקו השני מאוד כהה.
האם זה יכול להעיד על הריון ? כי אני יודעת שהרמון הביוץ והרמון ההריון הם מאוד דומים.
שכחתי לציין שהמחזור שלי די סדיר 28/30 יום
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שירה26/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ביוץ לגילוי הריון - תגובה
רצוי שתבצעי בדיקת דם להריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין סיסי שליה למי שפיראליהו24/10/2011
רצינו לברר איזו בדיקה מקיפה יותר ואיזו בדחקה עדיפה יותר
האם סיסי שליה או דיקור מי שפיר
מדובר בבת 32 לאחר לידה קודמת תסמונת דאון
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההבדל בין סיסי שליה למי שפיר - תגובה
עדיף לבצע את סיסי השליה היות ו ומבוצעת מוקדם יותר ולכן תוצאתה תתקבל מוקדם יותר בהשוואה לדיקור מי השפיר שאף ניא כמבן בדיקה מהימנה וניתן לקבל תותאה מהירה לאחר בצועה _( בשבוע 16) על ידי בדיקת FISH.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות הורמוניםאילנה24/10/2011
בעקבות ההפלה שעברתי(העובר לא התפתח מעבר לשבוע 8) עשיתי בדיקות דם-
הורמון הפרולקטין תוצאות הבדיקה הם: 203mlu-l
אסטרדיול -159pmoi-
TSH-1.3
עברתי את הבדיקה ביום ה 6 של הוסת (הדימום נמשך רק יומיים, 3 שבועות לאחר ההפלה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות הורמונים - תגובה
תוצאות תקינות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרות להריון - מקפיצה את השאלהעדי24/10/2011
שלום רב,
האם ניתן להיכנס להריון באמצעות חיכוך אברי המין?
במידה וכן מה הסיכוי לכך
תודה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרות להריון - מקפיצה את השאלה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ24/10/2011סיכוי קטן אך קיים.
לפני השפיכה מופרש מהפין נוזל שיכול להכיל זרעונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת עישון בהריוןשז24/10/2011
היי,
גיליתי שאני בהריון והחלטתי להפסיק לעשן בעת הגילוי. אני מעשנת כ-15 שנה כחצי קופסא ליום. ההפסקה לא עושה לי טוב ואני כל היום תחת הרגשת קריז של מכורה המנסה להיגמל?
האם מומלץ להפסיק בבת אחת? האם סוג השוק הזה לגוף מומלץ בתקופה כזו? האם יש לכם רעיון אחר? נוסף?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת עישון בהריון - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור24/10/2011ערב טוב
הפסקת עישון תמיד רצוייה
הפסקת העישון לא גורמת נזק להריון
הפסקת העישון לא שוק לגוף
הפסקת עישון פיתאומית לא נזק להריון
מומלץ להמשיך לא לעשן
אין טעם רפואי בהפסקה הדרגתית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלהריונית24/10/2011
שלום,
אני לוקחת כל יום שני כדורי ברזל מסוג פריפול. האם זה בסדר לקחת את שני הכדורים יחד , או שעלי לקחת אותם בהפרש של כמה שעות אחד מהשני ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל - ד"ר תדמור
אין כל בעייה לקחת את כדורי הברזל ביחד
רק לא ביחד עם מוצרי חלב
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוןיוכי24/10/2011
שלום רב,
ברצוני לנסות החודש להיכנס להריון, ומכיוון ששבוע הבא אמורים לחסן אותנוט בעבודה בחיסון נגד שפעת, רציתי לשאול האם לדעתכם כדאי להתחסן? האם זה יכול באיזה שהיא צורה להפריע להפרייה או לימים הראשונים של יצירת העובר? התאריך בו אמורים לחסן אותנו יוצא כ3 ימים עד שבוע לאחר מועד הביוץ שלי?
האם מומלץ לא להתחסן כעת ולחכות? או להתחסן כבר מחר, כמה ימים לפני מועד הביוץ?
תודה רבה,
יוכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון שפעת - ד"ר תדמור
חיסון נגד שפעת לא מזיק להריון
חיסון שפעת חיוני להריון
מומלץ לקחת חיסון נגד שפעת לפני / בזמן ההריון
אין לחיסון כל השפעה רעה על ההריון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסstf24/10/2011
שלום רב,
אני ב"ה בשבוע 7 בערך להריון.
בבדיקת דם שביצעתי יצא לי ערך גבוה TSH-7.51. כאשר רשום שהערך המקסימלי הוא 5.5.
ה- Free Thyroxine (FT4) יצא 14.2.
אני מודאגת מאוד.
האם בשלב זה של ההריון כבר יכולה להיות ח"ו פגיעה בעובר?
יש לי עוד כמה ימים תור לרופאה אך אשמח אם בינתיים אוכל לקבל מידע לגבי ההשלכות של מצב זה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס - ד"ר תדמור
בשלב זה עדיין לא יכול להיגרם נזק
כדאי אבל לאזן הבלוטה
לקבוע תור לרופא אנדוקרינולוג
לקחת כדור של ל טירוקסין 50 מיקרוגרם כל יום עד להשגת רמה תקינה של TSH
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת24/10/2011
רציתי לדעת האם בחודש רביעי מפסיקה נשירת השיער?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ24/10/2011הנשירה עלולה להמשל כל ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא אפידורלרויטל24/10/2011
שלום רב,
אני היום בשבוע ה32.. לפני שנתיים עברתי תאונה, ובעיקבותיה יש לי בעיות בגב. כרגע אני בשמירת היריון בגלל הבעיות בגב מכיוון שאני לא יכולה לפעמים להזיז את הרגליים ואיני יכולה ללכת ואני זקוקה לתמיכתו של בעלי אפילו כדי להגיע לשירותים וגם כדי להתקלח. השאלה הנשאלת היא: האם בזמן הלידה יתירו לי לקבל אפידורל אם יש לי בעיות כגון אלו בגב? לא ציינתי בדיוק איפה, אז זה בחוליות L3 L4 L5. האורטופד והגיניקולג שלי אמרו לי שבצדק אני לא יכולה לעמוד או להתנהל לבדי מכיוון שזה באיזור בעייתי מאוד.
אודה לתשובתכם בהקדם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא אפידורל - ד"ר תדמור
רק רופא מרדים לאחר שיראה צילומים ביעוץ עם אורטופד יוכל להחליט על אפידורל
מומלץ מאוד ללכת למרפאת טרום הרדמה ולקבל יעוץ עכשיו
אם תופיעי באמצע הלילה ללא יעוץ מוקדם בטוח המרדים לא יתן אפידורל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 35ענבל24/10/2011
שלום,
אני נמצאת בשבוע 35 הריון שני, בשבוע וחצי האחרון אני מרגישה אי נחת (בלשון המעטה) בבטן העליונה דבר המקשה עליי לנשום. התופעה הזאת בעיקר קורת בשעות הבוקר ונמשכת עד הצהריים .אני יודעת שהרחם גדול עכשיו אבל האי נוחות נמשכת שעות האם זה נורמלי?
דבר נוסף, אני מתעוררת כל בוקר עם כאבי רגליים בתקו' האחרונה, אני לא מדברת על התכווצויות, אלא ממש על כאבים בכל הרגל. ממה זה יכול לנבוע?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 35 - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ24/10/2011הכאבים נובעים מלחץ הרחם על עצבים וכלי דם.
ממליץ להבדק עי רופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספיגת מוקדמת של גופיף צהוב בהריוןש.24/10/2011
שלום,
אני כיום בשבוע 7+6.
עשיתי אולטרסאונד 1 בשבוע 6+1 ונצפה שק הריון ודופק.
מחוסר שקט לא מוסבר הלכתי למעקב אצל מומחה אולטרסאונד{ד"ר שנהב סימון} שבוע וחצי לאחר מכן.
הוא אמר שהעובר תקין-אך אותה ציסטה/גופיף צהוב שאמור להזין את העובר עד שבוע 10-12 בתהליך ספיגה-ושזה מוקדם מיי.
הוא נתן לי לחודש תמיכת כדורי פרוגסטרון בוקר וערב.
מאז אני ממש לא שקטה!
אני בחששות שמה הכדורים לא מספיקים בשביל להזין את העובר ושאולי אני לא מחדירה מספיק עמוק וזה לא מגיע וכל מיני סרטים אחרים,,,
אני רוצה ללכת אליו כשבועיים אחרי האולטרסאונד שלו שוב,רק כדי לוודא שיש דופק-אני בחרדות.
אני ממש מנסה לחשוב מחשבות חיוביות אך אני ממש חששת שיקרה משהו לעובר,, :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספיגת מוקדמת של גופיף צהוב בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור24/10/2011שלום לך
הגופיף הצהוב התקין הביא את עןברך עד הלום. העלמותו אינה מעידה על פגיעה באיכות העובר. מציע שתמשיכי בתמיכה ההורמונלית ומעקב אולטרהסאונד לתקינות ההריון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אטרוגיסטאן לפני בדיקת סיסי שלחופית24/10/2011
שלום רב,
עליי לבצע בדיקת סיסי שליה בשבוע 11 להריוני
הרופאה המליצה לי ליטול 3-2 ימים לפני הבידקה ואחריה נרות אטרוגיסטן
במטרה לחזק את הרחם
אני מעוניינת לדעת מהן ההשלכות בנטילת תרופה זו
האם יש סיכונים והאם מומלץ ליטול אותה
יש לציין כי בהריון הקודם עשיתי בדיקת מי שפיר בשבוע 30 ללא שימוש בתרופות כלשהן
(ההריון והלידה תקינים)
בתודה רבה
חופית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת אטרוגיסטאן לפני בדיקת סיסי של - תגובה
יכולה ליטול אוטרוגסטן ללא כל חשש
בברכה
ד"ר אריה לידור
03-6499851
WWW.LIDORMD.CO.IL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלהליאת24/10/2011
שלום,
עד איזה שבוע יש סכנה להפלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה - תגובה
עד כ-20%-15% בשלישי הראשון עד כ 5% בטרימסטר השני
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)