מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרוביוטיקה בהריוןטלי10/10/2011
שלום,
אני בהריון שבוע 13. סובלת מכאבי בטן בבטן העליונה, כנראה בגלל נטילת אנטיביוטיקה זמן ממושך. האם ניתן לקחת כדור פרוביוטיקה פעם ביום? האם אין השלכות או סכנות לעובר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור10/10/2011שלום לך
אין כל סכנה בנטילת פרוביוטיקה בהריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות לא תקינותהילה09/10/2011
שלום עזרתך בבקשה.
בדיקת בינון ביוכימית:
PAPP-A: 0.24* MOM
FREE BETA HCG: 1.51*MOM
בדיקת שקיפות עורפית:
NT: 1.34 *MOM
סכרת טרום הריונית
קיבלתי שיקלול של 1:100. אני כל היום לא מתפקדת ולא רגועה.
מי שפיר חובה
מה דעתך?
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות לא תקינות - תגובה
אכן סיכון מוגבר על פי השקלול הזה לתסמונת דאון
ניתן להתיעץ עם גנטיקאי אך נראה לי לאור התוצאות שלא יהיה מנוס מדיקור מי השפיר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוברה והריוןדפני09/10/2011
שלום,
אני לקחתי פרוברה למשך 10 ימים והפסקתי לקחת אותם לפני שבועיים.מאז אני מחכה למחזור (עברו כבר 32 יום) לפני כ 10 ימים החלו הפרשות כהות (חומות) ולפני יומיים הפסיקו. רק לציין שעברתי גרידה לפני 4 חודשים ולקחתי פרוברה כי המחזור אינו סדיר (הגיע כל 21 יום במהלך ה 3 חודשים האחרונים). אגב, ביום ה 30 (לפני יומיים) ביצעתי בדיקת הריון ביתית שיצאה שלילית. צריכה עזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוברה והריון - תגובה
ההפרשה היא תגובתית לפרוברה. להסדרת הוסת ישנם תכשירים הורמונליים אחרים ( פרוגילוטון או איקקלומין ) . פני לרופא שלך לתחילת טיפול בהתאם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזור היפואקוגניליי09/10/2011
שלום,
הריון שני,
ראשון אחרי הפלה מאוחרת עקב דימום והתכווצויות משבוע 16 עד שבוע 23 שהסתיים בהפלה מאוחרת.
היום שבוע 9 (+2) לאחר א.ס הריון צעיר
שמראה: נצפה איזור היפואקוגני היכול להתאי לאזור דימו במימדי: 8X 16
בנוסף גיל ההריון לפי הא.ס הינו שבוע 8 (+5)
האם יש לי סיבה לדאגה בגלל ההיסטוריה שלי ובגלל ממצא הדמי?
האם לצפות לדימום בגלל זה?
אני לחוצה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזור היפואקוגני - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור10/10/2011ערב טוב
לא לדאוג
אין קשר בין המימצא לעבר שלך
איזור דימום קטן נפוץ מאוד ולא מדאיג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נידהדינה09/10/2011
שלום,
יש לי שאלה, אני מנסה להיכנס להריון שני.
אני שומרת נידה ובזמן האחרון המחזור שלי אינו סדיר
כשאני בודקת באנטרנט במחשבוני ביוץ התוצאות מראות שלי שאני מבייצת בימים של נידה
האם זה יכול להקשות עלי להיכנס להריון?
מה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נידה
תהילה10/10/2011גם לי היה אותו סיפור,
תלכי לבדיקת אולטרסאונד למעקב ביוץ. זאת בעיה ממש קלה לפתרון ע"י נטילת כדורי אסטרופם שדוחים את מועד הביוץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנידה - תגובה
כדי לדחות את מועד הביוץ אל מעברלתקופת הנידה ניתן להשתמש באמצעים תרופתיים דוגמת איקקלומין. פני לרופא שלך להסבר ומרשם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםליאת09/10/2011
אני בחודש שלישי ויש לי טחורים זה קצת מציק,מה עליי לעשות?
שאלה נוספת,התאבון שלי ירד לחלוטין אני לא מסוגלת לאכול,אני פשוט מכריחה את עצמי,,בחודש השני שקלתי 42 קילו וושבוע שעבר נבדקתי ואני 41 וחצי,מה לעשות,אני ממש מתקשה לאכול,יש י בחילות אבל לא באופן קבוע,ואני לא מקיאה הרבה בערך פעם בשבוע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור09/10/2011ערב טוב
לטחורים יש מישחות , ניירות לטוסיק, קצף מרגיע הכל מותר בהריון
אם כואב מומלץ לקבוע תור לכירורג כללי
אפשר לקחת תרופות מונעות עצירות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה בתחילת הריוןשירי09/10/2011
שלום, רציתי לדעת האם מותר לטוס (טיסה של עד 5 שעות) ממש בתחילת ההריון (שבועיים-שלושה לאחר תחילתו). תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה בתחילת הריון - תדמור
ד''ר עפר תדמור09/10/2011ערב טוב
אין כל בעייה
כדאי לסדר ביטוח בהתאם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי BETA-HCG לאחר הפלה עם ציטוטקנורית09/10/2011
שלום רב,
לפני חודש עברתי הפלה באמצעות כדורי ציטוטק. הרופא שעשה את ההפלה אמר שהדימום יימשך כשבוע, אך לאחר יותר משלושה שבועות שהדימום לא פסק, פניתי שוב אל הרופא והוא אמר שהדימום יימשך עד למחזור הקרוב ואחרי המחזור ייפסק.
עבר מאז שבוע נוסף ואני עדיין מדממת.
היום עשיתי בדיקת BETA-HCG והערכים היו: IU/L 49.
לפי מה שהבנתי, ערכים מעל ל-5 מצביעים על הימצאות היריון.
האם ייתכן שחודש לאחר הפלה עם ציטוטק ודימום בלתי פוסק עדיין קיים היריון?
האם במצב כזה ניתן להפסיק אותו רק על ידי גרידה או שניתן לעשות משהו אחר?
תודה רבה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי BETA-HCG לאחר הפלה עם ציטוטק - תגובה
רצוי לבצע מעקב ביטא עד להעלמותו וכן בדיקת אולטרהסאונד להוכחת רחם ריק מתוכן הריוני
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציטוטק לאחר לידהמישהי09/10/2011
אני ששה שבועות אחרי לידה ובאולטרה סאונד נצפו כמה נקודות ברחם -- לדברי הרופא,ספק קרישי דם, ספק קרומים, ספק שארית שליה. הוא הורה לי לקחת 3 כדורי ציטוטק לכיווץ הרחם, בתקווה שהממצא ייפלט ולא יהיה צורך בהתערבות נוספת.
אני קוראת עכשיו על תופעות לוואי אפשריות די מפחידות של ציטוטק - ובעיקר דימום כבד שיכול להוביל לגרידה דחופה. האם החשש הזה רלבנטי במקרה שלי, או שזה יכול לקרות רק כאשר משתמשים בציטוטק להפלת שק הריוני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציטוטק לאחר לידה - תגובה
תופעות הלוואי שציינת מאפיינות נטילת ציטוטק במצב הריוני
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטי מתח בהריוןתהילה09/10/2011
שלום,
האם צפייה בסרטי מתח יכולה להזיק לעובר?
שבוע 19
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטי מתח בהריון - תגובה
לא . אך רצוי לשמור על שקט נפשי ושלווה עד כמה שניתן במהלך ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאורלי09/10/2011
צהריים טובים. כרגע חזרתי מבדיקת אולטראסאונד. לפי מועד הוסת אני בשבוע 26 פלוס 4. לפי הבדיקה הערב העובר גדול ממני בשלושה שבועות!!!אין לי סכרת, ועליתי בסה"כ 4 קילו. לידות קודמות במשקלים רגילים סביב 3 קילו ושלוש מאות. האם יש סיבה לדאגה?? זה קצת מלחיץ אותי בלשון המעטה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
האם האולטרהסאונדים הקודמים התאימו לגי ל ההריון על פי הוסת ורק זה חורג?
במידה וכן עלייך לבצע העמסת סוכר מלאה וכמובן בדיקת אולטרהסאונד חוזרת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אורלי11/10/2011היי ד"ר לידור, תודה על התייחסותך. באולטרסאונדים הקודמים העובר היה גדול בשבוע מתאריך הוסת, בין שבוע לשבוע וחצי. הקפיצה למעשה הייתה בבדיקה האחרונה. ביצעתי העמסת סוכר רגילה ויצא 125, הרופא אמר שאין סיבה לדאגה. מבחינת משקל שלי, עליתי מתחילת ההיריון 4 קילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית לא באופן קבועדנה09/10/2011
אני נוטלת חומצה פולית לפני כניסה להריון, אולם לא באופן קבוע (לצערי, אני שוכחת)
הבנתי, שאם אני לא נוטלת את הכדור ברמה יומיומית אין לו השפעה כלל.
האמנם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית לא באופן קבוע - תגובה
מאד רצוי לקחת אותו בקביעות מדי יום על מנת שיהיה יעיל באפקט המניעתי שלו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד שפעתהריונית09/10/2011
שלום,
אני בת 30 הריון שני, שבוע 24 , תקין עד כה ב"ה.
יש לי ילד בן 3 , ואני מעוניינת לחסן אותו בחיסון נגד שפעת. רציתי לדעת שני דברים:
1. האם אני יכולה להתחסן גם כן ?
2. האם במקרה בו בני יחלה בשפעת כתוצאה מהחיסון, יש סכנה לי או לעובר במקרה של הדבקות?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון נגד שפעת - תגובה
החיסון בטוח. יכולה לחסן הן את בנך והן את עצמך ללא כל חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע בשיעררונית09/10/2011
שלום , האם מותר לצבוע את השיער בהריון (שבוע 27) או שהחמצן מזיק לעובר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע בשיער - תגובה
יכולה לצבוע ללא כל חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זירוז לידה-עובר גדולמאיה08/10/2011
שלום,
עשיתי הערכת משקל בשבוע 37+5 (לפני יומיים) והערכה יצאה 3900.
(אני נולדתי במשקל 4500 והעמסת סוכר 100 שעשיתי יצאה תקינה)
זאת לידה ראשונה שלי.
האם מומלץ לבצע זירוז ואם כן מתי?
מאד חשוב לי לשמוע חוות דעת למקרה זה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זירוז לידה-עובר גדול - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור11/10/2011בוקר טוב
הנשוא של זירוז לידה בעובר גדול נימצא בויכוח.
זירוז יכול להביא לקיסרי.
עובר גדול יכול להיתקע ולגרום לקיסרי או יותר גרוע להיתקע ממש בזמן סוף הלידה פרע כתפיים.
למזלך איך לך צורך להיות בסימן שאלה לבד.
את צריכה לגשת לחדר לידה בבית חולים בו את יולדת.
חדר הלידה הם שצריכים לטפל בך בלידה
לכל בית חולים מדיניות משלו
חדר לידה צריכים להכיר אותך עכשיו , להעריך משקל , לקבל החלטה לגבי צורת הלידה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)