מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלת הנשיקה בהיריוןמירה21/10/2011
שלום רב,לפני כחודש חשתי עייפות רבה וחוסר תיאבון והלכתי לרופא משפחה לעשות בדיקות דם,כולל בדיקת היריון. הבדיקת היריון יצאה שלילית אך מסתבר שיש לי מחלת הנשיקה.(CMV). היום עשיתי בדיקת היריון ביתית (המחזור מאחר) ויצאה חיובית. השאלה שלי היא האם בדיקת היריון בדם יכולה לצאת שלילית ומה ההשלכות אם אני אכן בהיריון וחולה במחלת הנשיקה?? (הרופא אמר שאני כבר בשלהי המחלה)
בתודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה בהיריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר22/10/2011זהום ראשוני בcmv בהריון עלול לגרום לנזק בעובר,אני ממליץ להתייעץ עם הרופא שלך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 39+2יעל21/10/2011
שלום רב
אני בשבוע 39+2 וכבר כמה ימים יש לי כאבים בבטן עליונה כמו שריר תפוס ופחות כמו ציר ( לפי צירי הברקסטון אני משערת שזה שונה) זה מופיע רק בצד ימין וממשיך למשך שעות יש תנועות עובר כרגיל ואפילו יותר מהרגיל בחלק מהיום האם צריך ללכת להיבדק או שזה נורמלי בשלב זה.
עוד שאלה אתמול בלילה נחרתי בפעם הראשונה האם זה מעיד על משהו?
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 39+2 - תגובה
ד''ר גדעון נגר22/10/2011יש להבדק מאחר וכאב בבטן ימנית עליונה יכולה להגרם במצב של רעלת הריון ,במידה ולחץ דמך תקין ואין חלבון בשתן ובצקות אזי איני רואה סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עוברגלי21/10/2011
שלום,אני בשבוע 25+2 להריוני , הריון ראשון,
אני קצת מבולבלת בכל הקשור לתנועות עובר, ישנם ימים שאני חשה שהוא זז בתירות גבוהה לעומת ימים בהם חלה ירידה בתנועתיות שאני חשה (איני מצליחה למצוא מכנה משותף בין ימים אלה) האם זה תקין?
כמו כן אם חשתי אותו זז מספר פעמים רב במהלך היום ובלילה נומר לאחר השעה 22:00 איני חשה אותו כלל גם בשכיבה על צד שמאל, האם זהו מצב תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר - תגובה
ד''ר גדעון נגר22/10/2011בשבוע 25 לעיתים קרובות לא חשים בתנועות עובר כל היום יתכנו הפסקות של מספר שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אפשריסנדי21/10/2011
אני נוטלת גלולות באופן רציף כבר שנה וחצי. בחודש האחרון פיספסתי גלולה אחת בלבד.
הייתי צריכה לקבל מחזור לפני שבוע ולהתחיל חפיסה נוספת של גלולות. אבל לא קיבלתי מחזור.
יש סיכוי להריון?אולי בגלל לחץ לא קיבלתי?
יש לציין כי אני מקבלת מחזור באופן תקין כיומיים שלושה מסיום החפיסה.
אודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון אפשרי - תגובה
ד''ר גדעון נגר22/10/2011הסכוי להריון נמוך מאד אך למרות זאת יתכן הריון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות דםקרן20/10/2011
שלום,
עשיתי בדיקות דם ביום השני למחזור ורציתי לוודא שהן אכן תקינות במטרה להכנס להריון להלן התוצאות:
LH 5.9
FSH 10.2
E2 210
פרוגסטרון 3
בטא שלילי
טסטוסטרון קטן מ 1.5
האם תקין ואם לא מה מומלץ לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקות דם - תגובה
ד''ר גדעון נגר22/10/2011הבדיקות תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים?יעל20/10/2011
שלום.
שבוע 38+3 , שאלה קצת מביכה לצערי..:(.מאתמול שמתי לב שפי הטבעת ממש נפוח כמו שלפוחיות .. זה מהלחץ? טחורים? יש סיבה לדאגה או שזו תופעה נורמאלית להריון ובמיוחד לסופו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים? - תגובה
ד''ר גדעון נגר22/10/2011טחורים בהריון הם ממצא שכיח ואין סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקשות של הבטןאני20/10/2011
שלום רב;
שבוע 24+6. היום אחרי יום עמוס שכלל טיול הרגשתי שהבטן שלי קשה מתמיד.
מרגישה את התינוקת זזה (רק באיזור הבטן התחתונה, אבל כך היה מתמיד)
ללא תופעות נוספות הקשורות להריון
האם מצריך בדיקה?
מה זה יכול להיות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקשות של הבטן - תגובה
ד''ר גדעון נגר22/10/2011לחצים יתכנו בשבוע זה איני רואה סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות סוכר בשתןliron20/10/2011
שלום , אני בשבוע 14 הריון שני קיבלתי תוצאות glucose בשתן 300 mg/dl
בתוצאות השתן הראשונות היה normal
הבנתי כי התוצאה הזו גבוהה מהרגיל. האם יש סיבה לדאגה .?
כמו כן ישנו עדיין מידי פעם דימום קל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות סוכר בשתן - תגובה
ד''ר גדעון נגר22/10/2011בהריון יתכן מעט סוכר בשתן אך ממליץ לחזור על הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר מי שפירענת20/10/2011
ערב טוב. האם יש צורך לבצע אולטראסאונד כשבוע אחרי ביצוע מי שפיר, על מנת לראות שהכל בסדר..או שבהנחה שאני מרגישה טוב אני יכולה ללכת בעוד חודש כפי שקבעתי?
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר מי שפיר - תגובה
ד''ר גדעון נגר22/10/2011איני רואה הכרח לבצע בדיקת אולטראסאונד כשבוע לאחר הדקור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצהטלי20/10/2011
אני בשבוע 31+4 ביומיים האחרונים אני מרגישה פחות את הועבר. כלומר הוא זז אבל לא באותה תדירות כמו קודם.
האם זה נורמלי?
האם הוא אמור לזוז כל הזמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה - תגובה
ד''ר גדעון נגר22/10/2011במידה ואת חשה בתנועות אין סיבה לדאגה יתכנו הפסקות בתנועות עובר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילול עובריםטל20/10/2011
שלום, בת 36, נשואה +1(בת 2.5), לאחר נסיונות של למעלה משנה לכניסה להריון (כולל הפלה) ולבסוף טיפול באיקאקלומין הצלחתי להיכנס להריון. אני בשבוע 8 והתברר כי יש שני עוברים.
מסיבות אישיות אני מעוניינת בדילול של עבר אחד. האם מקובל? אני מבינה כי יש צורך בוועדה, האם מתחשבים בנסיבות אישיות? האם יש סיכון בתהליך (לאם/לעובר השני)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילול עוברים - תגובה
ד''ר גדעון נגר22/10/2011לא מקובל לבצע דלול בתאומים אך לעיתים הוועדה מאשרת במקרים חריגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה בבית השחיאורטל20/10/2011
ערב טוב,
אני שבועיים וחצי אחרי לידה ומחודש שמיני בערך התחיל להיות לי יובש וגירודים בבית השחי. עכשיון כשאני כבר אחרי הלידה עדיין היובש והגירודים ממשיכים ולפני כשבוע הרגשתי גולה קטנה בבית השחי שמאל שקצת כאבה כשנגעתי בה , לאחר יומיים זה עבר והיום אני שוב מרגישה גולה שקצת כואבת אבל בבית שחי ימין .
אני אציין שאני לא מניקה הרבה ובאופן קבוע מפני שהיה לי נורא קשה בהתחלה ולא היה הרבה חלב ולרוב אני משלימה אוכל עם בקבוק .
האם יש צורך בבדיקת רופא או שזה משהו שכיח?
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה בבית השחי - תגובה
ד''ר גדעון נגר22/10/2011סביר להניח שזה דלקת של זקיק השערה אך בכל מקרה ממליץלהבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר הפלהאילנה20/10/2011
ב 25.9 היתה לי הפלה(גרידה , לאחר הפלה טבעית ב 30.7 -נצפה שק הריון ריק) לאחר הריון שהסתיים בעקבות מות עובר בשבוע 8.
ב 18.10 התחיל לי דימום ליומיים ,האם זה מחזור?
מתי אוכל לנסות שוב להכנס להריון? האם הביוץ החודש הקרוב?
כמה צריך להמתין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר הפלה - תגובה
ד''ר גדעון נגר22/10/2011איני חושב שמדיבר במחזור יתכן מאד שהדמום מצביע על ביוץ. לאחר קבלת מחזור רגיל את יכולה לנסות להרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במשחת פולידין בהריוןגלי20/10/2011
שלום, אני בהריון בשבוע 25, נחתחתי קלות בברכי,
האם שימוש חיצוני במשחת פולידין povidone-lodine 10% בטוח בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש במשחת פולידין בהריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר22/10/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר לידהריטה20/10/2011
שלום, ילדתי לפני 5.5 חודשים את בני השני.
מניקה, עדיין לא קיבלתי מחזור.
אחרי לידה ראשונה קיבלתי מחזור לאחר 4 חודשים.
האם זה יכול להיות קשור לזה שלפני 3 חודשים עברתי ניתוח לכריתת כיס המרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לאחר לידה - תגובה
ד''ר גדעון נגר22/10/2011כל עוד את מניקה יתכן לא לקבל במשך חודשים רבים ףכמובן יש לשלול הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)