מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות..מדונה20/10/2011
שלום,
אנחנו מנסים מזה כמה חודשים להיכנס להיריון, בדרך כלל אני מקבלת מחזור סביב 10 לחודש, החודש טרם קיבלתי (אנחנו כבר ב- 20).
בדיקות ביתיות שביצעתי לא העלו דבר, מלבד שתי בדיקות שונות שעשיתי הבוקר שמראות פסים חיוביים מאוד חלשים.
במידה וזה אכן היריון, אני אמורה להיות למיטב הבנתי בשבוע 6, בנוסף הבנתי שבדיקות ההיריון הביתיות מזהות מעל ביטא 50- האם בגלל שהפסים חלשים ניתן להבין שהבטא גבולית ? האם זה לא חריג לשבוע 6 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות.. - תגובה
ד''ר גדעון נגר22/10/2011בדיקת דם כמותית להריון תאשר את שבוע ההריון המשו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה מאוד!!אם אפשר בשעההקרובהליאת19/10/2011
אני בשבוע ה-11 ולא עידכנתי את הרופא
שהיתה לי אחות תאומה משקל 1.470 שנולדה מיקרוצפאליט
והיא נפטרה בגיל שנה וחמישה חודשים,מה יכול להיות עכשיו?
בינתיים העובר מתפתח כראוי יכול להיות השלכות בהמשך?
אם הייתי מספרת בהתחלה היה אפשר לעשות משהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה מאוד!!אם אפשר בשעההקרובה - תגובה
ד``ר אריה לידור19/10/2011שלום לך
עלייך לפנות כבר בשלב זה ליעוץ גנטי ולהתנהל בהתאם להמלצותיו
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בת זוגי בהיריון?איציק19/10/2011
שלום לכל המומחים, בת זוגי ואני ניסינו לפני מספר ימים להיכנס להיריון. ויש כמה שינויים גופניים שצצו, אך לפני כן אביא כמה עובדות הנכונות להיום (19.10).
מחזור אחרון: נמשך כארבעה ימים (31.9-4.10).
ולאחר בדיקה מצאנו כי תקופת הביוץ היא בין התאריכים (16-18.10).
בערב 16.10 קיימנו יחסי מין ללא אמצעי מניעה.
בבוקר שלאחר מכן (17.10) התחיל דימום חלש אצל בת זוגי (טוענת שלא כמו במחזור) עם מעט הפרשות חומות.
אתמול (18.10) הדימום פחת וההפרשות התחזקו, אך צבעם התבהר מעט.
היום בבוקר (19.10) הדימום המשיך ואיתו ההפרשות בכמות גדולה יותר מאשר בהתחלה.
כמו כן חשוב לציין כי לבת זוגי לעולם לא היו (תודה לאל) דלקות מכל סוג שהוא. לבת זוגי לא קרו השינויים האלו אף פעם, לבת זוגי לעולם לא היה דימום שלא בעת המחזור, וכן היא לעולם לא השתמשה בגלולות מכל סוג שהן.
יש לי מספר שאלות
1. האם זה בריא? האם זה נורמלי?
2. האם זה מצביע על היריון/ לא היריון?
3. האם ניתן להשתמש כבר בבדיקת היריון או שמא זה מוקדם?
4. למה אנו צפויים בהמשך במידה וזה כן היריון?
מלבד התשובה הברורה שאקבל כאן (ללכת להיבדק אצל רופא), אשמח לקבל מידע מדוייק ככל האפשר על אותם שינויים בגופה שתיארתי, ואשמח לקבל הארות לגבי הנושא בכלל. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בת זוגי בהיריון? - תגובה
ד``ר אריה לידור19/10/2011שלום רב
מן המתואר עולה כי ככל הנראה המדובר בביוץ -תקופה המתאפיינת במתואר. עדיין מוקדם כדי לדעת אם ביוץ זה יסתיים בהריון. נייתן לבצע בדיקת הריון לפחות 10 ימים מיום הביוץ החל בימים אלו
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מתיימרת לענות במקום רופא אבל
TAPUZINA20/10/2011ההפרשות המרובות הללו, אם הן צמיגיות בין היתר, אז כניראה שאלו הימים הפוריים, משמע - זה הביוץ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויותרעות19/10/2011
היי, אני כרגע בשבוע 27 יש לי כבר כמה ימים כאבים בנרתיק בצד שמאל למעלה כמו דקירות וכאב כמו מכה כחולה....מדי פעם במשך היום יש לי התכווציות ממש כואבות...
בנוסף בשלושה ימים האחרונים אני מרגישה את העוברה הרבה פחות מכל יום בדרך כלל אני מרגישה אותה המון ובמשך כל היום ובשלושה ימים האחרונים התדירות של התנועות ירדה ממש...
האם אין צורך להיבהל ולבדוק או שכדאי להיבדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצויות - תגובה
ד``ר אריה לידור19/10/2011שלום ללך
מציע שתפני לבדיקה ובמיוחד לאור ההפחתה בתנועות העובר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון IUIיעל19/10/2011
חג שמח! בת 28 לאחר 10 חודשי טיפולים בהתחלה איקקלומין ואחכ זריקות במינון נמון יחד עם הזרעות. בסבב טיפול אחרון טופלתי בפיורגון 75 יחידות ואוביטרל בתיזמון עם הזרעה אחת. ההזרעה בוצעה במוצאי ראש השנה ובמעקב זקיקים אחרון (רביעי בוקר) ניצפה זקיק מוביל 16 ממ, זקיק נוסף14 ממ ועוד מספר זקיקים 10-12 ממ, רירת 9.5 ממ. קיבלתי הוראה להזריק אוביטרל 48 שעות (שישי בוקר) מאוחר יותר אך לא בוצע מעקב א.ס נוסף בגלל החג...הזרעה והשבחה במוצש.
1) בדיקת שתן אתמול להריון לאחר 3 ימי איחור יצאה חיובית- פס בדיקה חלש מפס הביקורת. האם אני יכולה להיות בטוחה שזה הריון? בדיקת בטא אעשה רק ביום ראשון עקב החג.
2) איך מחשבים גיל הריון- שבועים אחורה מההזרעה? יש פער של יומיים בין זה לבין תאריך וסת אחרון?
3) מה הסבירות של הריון תאומים ומתי כדאי לבצע א.ס ראשון?
4) האם בהריונות מטיפולים סיכוי גבוה מהרגיל להריון חוץ רחמי?
תודה וחג שמח:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון IUI - תגובה
ראשית יש לאמת את ממצאי השתן בבדיקת ביטא כמותית בדם. לאחר מכן במידה וחיובי יש להמשיך ולעקוב אחר קצב צמיחתו. חישוב גיל ההריון יעשה ממועד ההזרעה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים מוקדמיםאפי18/10/2011
שלום וברכה,
אני בשבוע 28 להריוני ולפני כשבועיים+ לאחר קיום יחסים היו לי צירים מוקדמים שבעקבותם קיבלתי מספר שקיות של עירוי ושוחררתי הביתה. ישנה מחיקה של 50%.
לפי הוראת הרופא, היה להמנע מקיום יחסים במשך שבועיים.
האם לאחר שבועיים יכולים אנו לקיים יחסים ללא חשש?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים מוקדמים - תגובה
רצוי לחזור לפעילות רגילה לאחר בדיקה נוספת לאורך הצוואר הן בבדיקה וגינלית והן באולטרהסאונד ובנוסף ווידוי במוניטור להעדר צירים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית ורקוטאןהילה18/10/2011
היי,
לפני כשבוע הפסקתי לנטול את כדורי הרקוטאן (לאחר 3 וחצי חודשים) .
ביצעתי בדיקות דם והרופא נתן לי מרשם לחומצה פולית וb12.
אני מעוניינת לדעת האם ניתן לקחת את חומצה הפולית וb12 אף שעבר שבוע אחד בלבד , האם זה בסדר או שעליי להמתין חודש/חודשים כדי לקחת.
כמו כן רציתי לדעת כמה זמן עליי לחכות על מנת להכנס להריון (יש לציין כי הייתי אמורה לקחת את הכדור 4-5 חודשים אך הפסקתי הטיפול כיוון שאנו מעוניינים להכנס להריון)
יש רופאים המציינים חודש בלבד, כאלו שאומרים 3 חודשים וכאלו חצי שנה.
אני מעוניינת לחכות 3 מחזורים - האם זה מספיק????
אודה לתשובתכם.
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית ורקוטאן - תגובה
יכולה להתחיל בחומצה הפולית וכן להתחיל בנסיונותייך להרות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטטר בלידה והשלכותשיר18/10/2011
שלום
ילדתי לפני כשבוע עם אפידורל. בוצע פעמיים קטטר בלידה ולאחר הלידה כי לא הצלחתי לתת שתן לבד. לאחר מכן הצלחתי. שמתי לב ביומיים האחרונים להפרשות דמיות מהפות. בתחילה חשבתי שמדובר בדימום וגינלי ואז גיליתי שהדימום לא משם. זה ממש הפרשות דמיות כמו של מחזור רק בכמות יותר קטנה, אך ממש מלכלך את התחתונים בדם. אין כאבים בהטלת שתן או שריפה, יש תחושת לחץ באיזור הפות. האם מדובר בפצע מהקטטר? מה עושים במקרה כזה? (עשיתי תרבית שתן לשלול דלקת, אך טרם הגיעה תשובה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטטר בלידה והשלכות - תגובה
אם תוצאת השתן לתרבית שלילית הפרשה זו בשתן תעלם . ייתכן והיא תגובתית לריפוי לאחר החדרת הקטטר
בברכה
ד"ר אריה לידור
WWW.LIDORMD.CO.IL
03-6499851* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריוןהילה18/10/2011
שלום, לפני שבוע וחצי עשיתי בדיקת בטא והתוצאה הייתה 27, לאחר יומיים עשיתי שוב בדיקה והתוצאה הייתה 64. הרופא אמר לי שאני בהריון והוסיף שאין צורך לעשות עוד בדיקות עד לשבוע 6-7. בכל השבוע האחרון אני מרגישה כאבים עזים לעיתים בבטן התחתונה וגם במפשעות. רציתי לדעת האם זה נורמלי? האם ללכת לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת הריון - תגובה
עלייך להתמיד במעקב ביטא ולעקוב אחר צמיחתו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים לשיעול האם מותר?ויקי18/10/2011
היי הייתי אצל רופאת משפחה היום לאחר שאני כבר 4 ימים סובלת משיעוליבש ללא הפסקה היא הביאה לי לקחת מווקס טבליות ,אני קצת חוששת האם זה בסדר לקחת את זה?קצת חוששת....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים לשיעול האם מותר? - תגובה
יכולה לקחת ללא כל חשש
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומוסיפה..
ויקי23/10/2011עוד שאלה קטנה האם מותר לעשות אנלהציה 3 פעמים ביום עם ונטולין נוזלי בכמות של 0.5 מ"מ האם זה בסדר?ולא פוגע בעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה?
ויקי23/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל שבוע 31 + 5 ימיםויקה18/10/2011
שלום,
היום בצעתי הערכת משקל. אני בשבוע 31 + 5 ימים
להלן התוצאות:
BPD 79 מ"מ - מתאים לשבוע 32.1
HEAD CIR 292 מ"מ - מתאים לשבוע 32.2
AB.CIR 274 מ"מ מתאים לשבוע 31.4
FEMUR LENGTH 57 מ"מ - מתאים לשבוע 30
האם התוצאה תקינה?
האם אורך עצם הירך לא קטן מידיי לשבוע 31+5?
אודה למענה.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל שבוע 31 + 5 ימים - תגובה
התוצאות תקינות. החריגות הן בתחום סטיית התקן המותרת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליפת שתןליאת18/10/2011
אני בחודש 11 ויש לי דליפת שתן על המגן תחתון,מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליפת שתן - תגובה
מציע שתבצעי בדיקת שתן לתרבית וכן כדאי להבדק על ידי רופא נשים לשלילת הפרשות שלעתים נראות כדליפת שתן
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חודש שמיניליאור18/10/2011
שלום,
קודם כל חג שמח .
אני בהריון בשבוע 33 , מתחילת ההריון אני משתמשת בכדורי "נוקטורנו" כייש לי בעיה בשינה ! אני עד עכשיו לוקחת בכל יום שני כדורים ... אני לא מצליחה להפסיק את התרופה למרות שאני יודעת שאני חייבת להפסיק נטילת הכדורים בחודשים האחרונים ... מה אני צריכה לעשות אם אני לא מצליחה להפסיק את התרופה ?? ובמה זה מזיק אם אי ממשיכה עד הלידה ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודש שמיני - תגובה
ד``ר אריה לידור19/10/2011שלוםלך
ראשית בריאותך מעל לכל. יכולה לנסות להפחית במינון עד כמה שניתן,.
ההשלכות על העובר ועל היילוד הן כמובן יישנוניות היכולה להתבטא במוניטור טרום לידתי וכן לאחר הלידה. יהיה צורך לדווח לרופא ילדים בטרם הלידה
התייעצי עם נאורלוג ילדים גם כן על ההשלכות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחודש שמיני
ליאור19/10/2011על היענותך אני מודה ..
מהתשובה שלך אני מבינה שהתרופה מזיקה לעובר וייתכן שיוולד עם משהוא לא בסדר !!!!!!! אני התייעצתי עם כמה רופאים ואמרו שהתרופה לא מזיקה לעובר !!! אני מאוד מאוד מודאגת על היילוד ואני לא מפסיקה לחשוב על המצב שלי ושלו !!! עד כמה מזיקה התרופה לעובר ?? ומה ניתן לעשות עכשוי !!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחודש שמיני - תגובה
אין המדובר בנזק גופני . לתרופה השלכות על ערנותו ובמיוחד לאחר הלידה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי כדוריםליאת18/10/2011
אני בשבוע 11 ונורא קשה לי לקחת כדורים(אבץ,פרנטל)
זה מתבטא לא בבליעה אלא בבחילות שיש לי אחר-כך
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי כדורים - תגובה
כדורים אלו אינם חיוניים כרגע. במידה וקיים קושי המנעי מהם והשתדלי לקחת רק את מה שנחוץ
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפקק הריריליאת18/10/2011
שלום,
אני בהריון שבוע37 ומזה כשבועיים יש לי הפרשות צמיגיות בצבע שבין שקוף לצהבהב, הן מתרחשות מספר פעמים ביום, האם זה נשמע כמו הפקק הרירי? ואם כן עד כמה הלידה קרובה? לפי מה שהבנצי לרוב ישנם עד שבועיים בין השתחררות הפקק ללידה, האם זה כך גם כשהפקק משתחרר בחלקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפקק הרירי - תגובה
ד``ר איילון לחמן18/10/2011שלום.
אנא גשי להיבדק וקבלי תשובות מוסמכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)