מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- GCTשרית10/10/2011
שלום!
אני בשבוע 24.3 אחרי צום יום כיפור וכן היו לי שלשולים וכאבי בטן מאז סוף הצום...
ביום ראשון התזונה העיקרית שלי היתה אורז וקולה כדי להפסיק את השלשולים.
היום(שני) ביצעתי בדיקת GCT,התוצאה היתה 142. ולפי בדיקת השתן שעשיתי הייתי מאוד מיובשת.
השאלה היא האם התוצאה משקפת מצב אמיתי ועלי לעשות GTT או לחזור על GCT בעוד שבוע-שבועיים??
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GCT - תגובה
ד``ר אריה לידור10/10/2011שלום לך
מציע שתבצעי העמסת סוכר של 100 ג"ר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר? שאלה לרופאיםTAPUZINA10/10/2011
ב28/8 - הפלה ע"י ציטוטק ב25/9 - משהו שניתן להגדיר כוסת (דימום ורדרד ואחריו הפרשות חומות בלבד, נמשך כשבוע). עשיתי US חמישה ימים לאחר שהוסת הסתיימה, בתאריך 6.10 (ביקורת אחרי מחזור ראשון שלאחר הפלה, כמו שנתבקשתי), אלו תוצאותיו:
רירית מעובה 16.3, לא נצפה זרימות עבורה. שחלה ימנית29X40מ"מ, מכילה מבנה ציסטי צלול בגודל 30 מ"מ, שחלה שמאלית 10X17 מ"מ, נצפו בתוכה זקיקים קטנים. הרופא אמר שכרגע לא צריך לעשות כלום ולחזור על US לאחר וסת נוספת. שאלותיי:
1. מה זה אומר, כמה זמן פחות או יותר מרגע זה אמור להתרחש הביוץ?
2. האם במצב כזה שרירית הרחם מעובה, יכול להקלט הריון עוד החודש? תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה אומר? שאלה לרופאים - תגובה
נראה תאור הרירית כרירית שלאחר ביוץ ( ביוץ מאוחר) . מציע שתבצעי אולטרהסאונד נוסף לאחר הוסת הבא.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אם כך לא הבנתי - מבקשת הסבר נוסף
TAPUZINA11/10/2011בUS עצמו הטכנאית אמרה לי שזה לא נראה כאילו אני לקראת ביוץ...
מה שכן, באותם ימים של ה"דימום" עצמו, היו לי הפרשות צמיגיות ורגישות בחזה כמו בביוץ. יכול להיות שהיה ביוץ יחד עם הוסת!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקול קיבה בהריוןנטלי10/10/2011
שלום רב,
אני בשבוע 25 , כנראה שאכלתי משהו לא טוב כי כל היום אני מקיאה עם כאבים חזקים בקיבה, אין תור פנוי לרופאת נשים שלי ביומיים הקרובים, מה עליי לעשות? האם זה יכול לפגוע אכשהו בעובר?
תודה רבה,
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקול קיבה בהריון - תגובה
רצוי להפסיק את ההקאות וזה אפשרי גם על ידי רופא משפחה. מומלץ לשתות כדי למנוע התייבשות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולדרסאונדמאיה10/10/2011
כל כמה זמן יש לבצע אולטרסאונד בשלבים המוקדמים של ההריון ( בשליש הראשון ) ביצעתי אחת בשבוע 6
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור10/10/2011ערב טוב
כדאי לבצע שבוע 6 לראות דופק
שבוע 9
שבוע 12 שקיפות
שבוע 15 סקירה מוקדמת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!! חשיפה לקרינה מייננת בהריוןתאיר10/10/2011
אני בת 33 אמא ל3 בהריון מס'5. לאחרונה התחלתי בירור אורטופדי בשל כאבי גב תחתון, במסגרתו עברתי צילום CT לפני כ10 ימים מבלי לדעת כי אני בהריון. רק היום עשיתי בדיקה וגיליתי שני קוים? ידוע לי כי קרינה מייננת עלולה לגרום למומים בעובר. מה עושים????.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!!! חשיפה לקרינה מייננת בהריון - תגובה
חשוב לדעת באיזה שבוע הריון את ומה היה גיל ההריון בעת החשיפה . בטרם הריון אין לחשיפה זו כל משמעות על ההריון העתידי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןענבל10/10/2011
שלום,
ווסת אחרונה 26.8 אחרי גרידה ב 25.7.
בשבוע שעבר ביצעתי שתי בדיקות הריון ביתיות שבהן קו אחד חזק וקו אחד מאוד חלש.אתמול ביצעתי בדיקה שלישית והקו התחזק.
תוצאות אולטראסאונד מהיום:
רחם : ארוך 74 מ"מ
עובי 73 מ"מ
רוחב 67 מ"מ
במנח קדמי
עובי רירית רחם 11.6 מ"מ בתוכה נקודה צלולה
שחלות:
ימנית: 11 מ"מ X 24 מ"מ
שמאלית 26 מ"מ X 32 מ"מ בתוכה מבנה עכור 12 מ"מ.
הרופא שלי טוען שיש 3 אפשרויות:
ההריון צעיר מחישוב גיל ההריון ע"פ הווסת כי הביוץ היה מאוחר
הריון חוץ רחמי
הפלה (למרות שאין כל דימום)
אשמח לדעתכם.
מה אומר המבנה העכור בשחלה השמאלית?
תודה ושליחה על אורך השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
כדי לדעת בוודאות שי צורך לבצע בדיקת ביטא בדם ומעקב ביטא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי אבץליאת10/10/2011
רציתי לדעת,האם זה בסדר לקחת כדורי אבץ מחנות טבע שזה בעצם טבעי לחלוטין ?
אני בהריון חודש שלישי. ושמעתי שזה טוב לשיער אז תכתבו לי בבקשה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי אבץ - תגובה
אין כל מניעה בנטילת כדורי אבץ במהלך ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בקשר לתשובה
ליאת11/10/2011האם צריך להקפיד על שעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסטינוררחל10/10/2011
לקחתי פוסטינור לפני 6 ימים בערך והיום התחיל לי דימום כזה חום . מה זה אומר? ומה יהיה בהמשך? אני מאוד לחוצה. תודה
יש לציין שמחזור אחרון היה ב 25.09 וב09.10 קיבלתי דימום כמו מחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסטינור - תגובה
דמום תגובתי נורמלי לאחר פוסטינור. ייתכן שיבוש בהופעת הוסת הבא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןד10/10/2011
שלום,
אני בשבוע ה9 להריוני,
סובלת מדלקת פרקים על רק פסוריאזיס.
כמו כן, אני סובלת ממיגרנות מאוד חזקות, חולשה וסחרחורות, עד כדי כך שהתעלפתי פעמיים.
סובלת מכאבים חדים ולחצים בבטן, בעיקר בטן תחתונה.
כל הנל, מאוד מקשים עליי לתפקד באופן שוטף, מאוד קשה לי גם לעבוד ואני מחסירה הרבה מעבודתי בעקבות כך.
האם יש בפרטים הנל די כדי לקבל שמירת הריון?
אשמח מאוד לחוות דעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - תגובה
עלייך לפנות לרופא תעסוקתי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר גירדהאנני 210/10/2011
שלום,
ב 6/9/11 עברתי גרידה לאחר שלא היה דופק בשבוע 12.
קיבלתי מחזור ב 7/10/11 שארך בדיוק יום דימום אחד מלא בלבד.
האם זה הגיוני ? איך מחשבים מפה אתץ הביוץ הקרוב?
אשמח לתשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לאחר גירדה - תגובה
לעתים הוסתות הראשונים משובשים ושונים מהרגיל
במידה והיו וסתות סדירים אלו יחזרו להיות כאלה בהמשך. הביוץ כשבועיים לאחר הוסת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתייהליאת10/10/2011
שלום,
רציתי לדעת,
אם אני שותה פחות משני ליטר ביום (אני בחודש שלישי)
נורא קשה לי לשתות,זה מסוכן לעובר?
אני עוברת את ה-1.50 ליטר אבל לא יותר מזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתייה - תגובה
אין כל סכנה לעובר. השתיה מומלצת על מנת למנוע התייבשות ולכן צירים מוקדמים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- gbsנירה10/10/2011
שלום, אני בשבוע 36 והיום הייתי במעקב אצל רופא נשים, ביקשתי ממנו לבצע את הבדיקת GBS והוא אמר שאין צורך , על אף שאמרתי לו שקראתי באינטרנט וכולם מבצעים הוא אמר שזה רק לפגים. מה אני אמורה לעשות עכשיו שהרופא לא רוצה לבצע לי את הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר gbs - תגובה
אין חובה לבצע בדיקה זו אך אם זה רצונך עלייך למצוא רופא שייבצע בדיקה זו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטריפינג?שחר10/10/2011
הגעתי לחדר לידה לאחר שיום קודם השתחרר לי הפקק הרירי, עם צירים סדירים. הרופא בדק אותי ואמר שיש לי פתיחה של 2 אצבעות ושהוא יגרום לפתיחה של 3 אצבעות. אין לי מושג מה הוא עשה בבדיקה הידנית אבל זה כאב. האם זה מה שנקרא סטריפינג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטריפינג? - תגובה
אכן זהו סטריפינג
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שחר11/10/2011שלום ד"ר,
הרופא שביצע לי את הסטרפינג לא היה צריך לבקש את רשותי לפני כן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילייה קדמית נמוכהטלי10/10/2011
מה נחשב שילייה נמוכה? (ס"מ מהפתח?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילייה קדמית נמוכה - תגובה
קרובה יותר מ1 ס"מ זו שליית פתח . מעל ל1 ס"מ זו שליה נמוכה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון ופרסולאט והרגשת חולשה..נע10/10/2011
אני עם צירים מוקדמים משבוע 19 לוקחת זריקות פרוגסטרון . הצירים עדיין נמשכים כיום שבוע28 +2 הרופא שלי הוסיף לי 2 כדורים של 10 של פרסואלט . האמת שהתחלתי לפני כמה ימים כרגע יש לי כאבי ראש חולשה מדדתי לחץ דם והוא היה 80 על 50 והכנתי לי נס קפה עם קפאין קראתי שזה תופעות הלוואי של הכדור אך ההרגשה היא ממש מלחיצה כמו כן הרגשה של פתאום חום - כמו גלי חום כזה. .כמו כן אני ממשיכה בנוסף גם את הזריקות . . אני צריכה לקחת עכשיו על הבוקר כדור ומאוד מתלבטת עקב ההרגשה הנוראית שאני מרגישה אגב למרות הצירים צוואר הרחם ארוך נע בין 35-40 . האם זה מקובל גם להמשיך לקחת את הזריקות וגם להתחל פרסואלט ?האם לקחת את הכדור ברגשה כזאת ?
אגב יש לי גם סכרת הריון אז זה הכול ביחד - אני ישר גם בודקת ניטור הסוכר - אך אני מאוזנת.
אשמח לתגובתכם ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון ופרסולאט והרגשת חולשה.. - תגובה
אם אורך הצוואר כפי שאת מתארת נראה לי שניתן להסתפק בזריקות הפרוגסטרון היות והפרוסולט הוא זה האחראי לתופעות אותן את מתארת. כמובן שמומלץ המשך מעקב אורך צוואר הרחם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)