מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילום רחם והזרעהליאת27/09/2011
לאחר שלוש הזרעות על בסיס ביוץ טבעי רק עם זריקת אוביטרל אחת שנכשלו הרופא ביקש שאבצע צילום רחם כדי להתחיל לאחר מכן טיפול של זריקות יומיות לפני הזרעה רביעית.
קבעתי תור לצילום רחם ל4.10 ,ימי הפוריות שלי החודש הם בין ה3.10-09.10
שאלותיי הן ואנא האם מחשבתי נכונה בענין :
האם יהיה תקין ואפשרי אם אני רוצה לנסות שוב הזרעה נוספת על בסיס הביוץ הטבעי כפי שהיה עד כה באותו שבוע לעשות זאת לאחר צילום הרחם ב04.10 ? הכוונה אם יסכימו לבצע לי הזרעה ב05.10 או 06.10 האם העובדה שעשיתי צילום רחם ב04.10 יכולה להפריע בשל תופעות לוואי מהצילום,דימומים ,היוד שמוזרק בבדיקה וכיוצ"ב?
פשוט חבל לי לבזבז את ימי הפוריות הללו החודש והייתי מעוניינת לנסות שוב הזרעה ללא הזריקות,אם יצליח יצליח אם לא אז בכל מקרה אני עושה את צילום הרחם ואם לא נקלטתי להריון אתחיל לאחר מכן בזריקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם והזרעה - תגובה
ד``ר איילון לחמן27/09/2011שלום.
הפשוט ביותר הוא להתיעץ עם רופאך המטפל.בעקרון אנו לא ממליצים לבצע צילום רחם קרוב לתקופת הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי מומלץ לבצע צילום רחם?
ליאת27/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה נוספת בבקשה
ליאת27/09/2011יש לי אלרגיה בחודשי האביב שמתבטאת באסתמה עונתית,רק באביב,בשאר השנה אין לי אסתמה כלל ,מה קורה עם צילום רחם למי שיש את זה? כי קראתי שמי שסובל מאסתמה זה בעייתי לעשות צילום רחם..אז מה קורה במקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה טובההריונית27/09/2011
שנה טובה לרופאים הנהדרים בפורום!!!
תודה על העזרה והתמיכה .
שנה טובה לכל הבנות בפורום.
שתהיה שנת שלום ואחווה , שנת בריאות והגשמה .
שנה של בשורות טובות ולידות קלות לכל ההריוניות ,
ולבנות שמנסות, שיהיה בהצלחה, אמן ועד לראש השנה הבא ,
כל אחת תזכה לחבק לחיקה את הדבר הקסום והנפלא מכל- ילד/ה.
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנה טובה - תגובה
תודה ושנה טובה גם לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב שבוע הריוןאלינור27/09/2011
שלום,
אני מבולבלת מחישוב השבועות. רופא הנשים שלי אמר שמתחילים לספור החל משבוע לאחר היום הראשון של המחזור האחרון. לעומתו, במחשבונים באינטרנט מחשבים מהיום הראשון של המחזור האחרון, ולא שבוע לאחריו. מהו החישוב הנכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב שבוע הריון - תגובה
גיל ההריון נספר מהיום הראשון של המחזור האחרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פולניה לחוצהאלינור27/09/2011
אני בשבוע 5, בשבוע החולף חשתי גודש בחזה, מעט כאבים וכן רגישות בפטמות (תופעות נורמליות ואף רצויות, כך אני מבינה)
החל מליל אמש הכאבים והרגישות חלפו וכעת אינני מרגישה דבר. אני עדיין ממתינה לבדיקת דופק. האם יש סיבה לדאגה? כדאי לגשת לרופא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פולניה לחוצה - תגובה
גם לחץ ומתח נפשי מצריכים בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בטןשירלי27/09/2011
שלום רב.
אני בת 37 ללא ילדים.
לפני 21 יום נטלתי גלולה אחרונה, לאחר שנטלתי גלולות במשך 7 שנים ברציפות.
בנוסף - אותה גלולוה אחרונה היתה גם האחרונה ברצף נטילת גלולות במשך תקופהשל חודשיים וחצי, יום יום (כדי למנוע התקפי מיגרנה בתקופת השבוע ללא גלולות).
אחרי 4 ימים קיבלתי מחזור.
שאלתי - היום הנו היום ה-6 (וה- 22 מאז תחילת הוסת האחרונה) שהבטן שלי נפוחה בצורה לא רגילה, ואני קצת מוטרדת. בהתחלה התלוו לכך גם כאבי בטן תחתונה, דומים מאוד לכאבי מחזור. אבל עכשיו יש רגישות קלה אך נפיחות גדולה מאוד. אין שום תופעות של עצירות, הקאות,בחילות או שלשולים. הכל רגיל ב"מחלקת" מערכת העיכול. חוץ מהנפיחות.
האם לדעתך יש קשר כלשהו בין זה לבין ביוץ? מאחר ולמעשה לא בייצתי 7 שנים ...
אשמח לדעתך. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בטן - תגובה
בהחלט יכול להיות שהמדובר בביוץ,אך למה לא לגשת ולהיבדק?.שנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- B12 נמוך מאודישראלה27/09/2011
אני בשבוע 21- 22
היום קיבלתי תוצאות בדיקות דם:
B12 135 (!!! חזרו על כך פעמיים במעבדה)
המוגלובין 10.9
לפני חודשיים ה- B12 שלי עדיין היה בגבולות הנורמל (250 בערך).
היום אני הולכת לרופא לקבל מרשם לזריקות.
אני יודעת שבחודשים הראשונים B12 חיוני מאוד
להתפתחות העובר (כולל להתפתחות העיצבית)
השאלה שלי כמה חמור זה משפיע על התפתחות העובר
בשלבים של חודש רביעי- חמישי והלאה
והאם אני צריכה לעשות משהו נוסף חוץ מהזריקות?
תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר B12 נמוך מאוד - תגובה
אני מבין שאת בהשגחה ותחת טיפול טוב,כך שאין לך הרבה מה לעשות בנוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעווהאביבה27/09/2011
אני בשבוע 6 האם מותר לעשות שעווה בפנים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעווה - תגובה
ד``ר איילון לחמן27/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחושים בבטןליאת27/09/2011
שלום,
יש לי מחושים בבטן,זה נורמלי ?(אני בשבוע שמיני)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחושים בבטן - תגובה
כאבים חריגים בהריון מצריכים בדיקת רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידהלילך26/09/2011
שלום רב,
ביטוח הלאומי אישר לי שמירה 3 חודשים בלבד וביקש המשך בדיקות, הבדיקות יצאו תקינות ועל כן הרופא נשים מבחינת גניקולוגיה טוען כי אין באפשרותו לחתום לי על המשך שמירת הריון בנוסף האורולוג אשר המליץ על שמירה טוען כי נכון לבדיקות החדשות גם לו מבחינה אורולגית אין באפשרותו לחתום על המשך שמירת הריון. אני עדיין סובלת מכאבים עזים מאוד בצדדים אשר חולפים אך ורק בשכיבה ומתגברים בישיבה ובהליכה הרופא נשים מוכן להוציא לי בכל פעם ימי מחלה אך אין לי ימי מחלה וגם אין באפשרותי לחזור למקום העבודה מהסיבות הנ"ל,
מבחינה כלכלית נכון ל 3 חודשים האחרונים שנשארו להריוני אני יכולה להסתדר אך שאלתי היא מה קורה עם דמי הלידה? האם אקבל?
אשמח לתשובה בהקדם
תודה
שנה טובה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ27/09/2011ביטוח לאומי מאשר שמירת הריון רק למצבים המסכנים את האם או העובר.
יועצים חיצוניים כולל אורטופד קרדיולוג אורולוג נוירולוג יכולים ליעץ רק לגינקולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV ותכנון הריוןבקי26/09/2011
CMV IgM(Add.-VIDAS): CMV IgM Bord
CMV IgG: Positive>10
CMV IgM: negative
0.74 CMV AVIDITY: Borderline
האם ניתן להכנס להריון עם תוצאות כאלו, או שמוטב להמתין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV ותכנון הריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ27/09/2011ממליץ יעוץ זיהומולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכותרונית26/09/2011
שלום
אני בשבוע 16 היום ביצעתי סקירה מוקדמת ..
הרופא מצא באחד הכליות מים 7 מ"מ ..
אני מאוד מודאגתת למרות שהרופא אמר שזה לא מסוכן ..
מה התופועות לדבר זהה והאם דבר זה מדאייג ומסוכן לעובר ??ומה עליי לעשוות?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות - תגובה
ד``ר אריה לידור26/09/2011שלום לך
מעט קשה להבין מדבריך את ממצאי הסקירה למעט אגן כליה מורחב ל 7 מ"מ. האם רק כליה אחת מורחבת ?
יש לבצע סקירה מכוונת לכליות . לעבור יעוץ גנטי ולהמשיך ולעקוב אחר מימדי האגנים של הכליות כמויות מי השפיר כיס השתן צנורות השתן וכ"ו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינוןמירי26/09/2011
שלום,
שבוע 35.
מזה מספר ימים חשה בהצטננות. זה החל במספר ימים עם כאב גרון קל וכעת כשעבר סובלת מנזלת והתעטשות. ללא חום.
האם יש מה להבדק? באם יעלה חום עלי לגשת לבדיקה?
ומה הסיכוי להדבקה ב-CMV בשבוע כזה מבחינה עוברית (איני מחוסנת)?
אודה לתשובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינון - תגובה
עלייך לפעול כבכל ארוע של הצטננות. עדיף להמנע מחום גבוה המוביל להתיבשות וצירים מוקדמים. הסיכון לנזק עוברי במידה ומדובר בCMV אפסי בשבוע זה אך יחד עם זאת רצוי לבדוק נוגדנים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 525נופר26/09/2011
שלום רציתי לשאול שאלה לפני כחודש נכנסתי להריון היה לי 15 בטא ואז הייתי אצל הרופא ולאחר כמה שעות נפל לי...ב18.8 הייתה הפלה טבעית עשיתי אתמול בדיקת דם ויצא לי בטא 525 זה הריון?האם צריך לעקוב שוב אחרי הבטא או שאני יכולה להיות רגועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא 525 - תגובה
עלייך לעקוב אחר ערכי הביטא עד להעלמותם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני הריון מאוד מוקדמיםאני26/09/2011
אני חודש אחרי גרידה בשל הריון לא מתפתח (קיבלתי מחזור אחד מאז) ביוץ ככל הנראה בשבוע האחרון (מיום ד' אחרי הטבילה במקווה) מאחר ובדיוק שבועיים לפני המחזור הרגשתי ביוץ חזק מאוד (של אחרי ההפלה, אולם שמרתי כדי לא להיכנס להריון אותו החודש).
בימים האחרונים אני מרגישה תחושות בשחלה שמאלית וכאבי בטן תחתונה וחזה. כמו כן, לפני יומיים היו לי לאחר קיום היחסים (לא נראה שקשור לכך) טיפת דם הדומה לטיפות דם המופיעות בחלבון ביצה לפעמים. האם יש אפשרות להרגיש כאבים בשלב כה מוקדם בהריון (באם נקלט) עוד טרם השתרשות. אציין, כי בהריון קודם (וגם באחד שבו עברתי הפלה בגיל 19) היו לי כאבים דמויי מחזור ממש מההתחלה.
תודה וסליחה על האורך, מאוד רוצה לפצות עצמי על האובדן:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני הריון מאוד מוקדמים - תגובה
קרוב לודאי שאת חשה בתחושות המאפיינות את תקופת הביוץ המתחילה בביוץ ונמשכת עד לוסת או להריון במידה ונקלטת.
כשבועיים לאחר טבילך בצעי בדיקת הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימני הריון מאוד ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור26/09/2011ערב טוב
לפני השרשה לא יכולים להיות סימני הריון
אולם מכל מיני סיבות ( הישארות תאי ההריון מההריון הקודם ) כדאי מאוד לבצע בדיקת דם כמותית מדוייקת לבטה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 17+3 דליפת מי שפיר?נועה26/09/2011
היי
אני בשבוע 17 הריון ראשון בת 32
ביומיים האחרונים חשתי בריח כמו של זרע מהמפשעה
אין הפרשות מיוחדות או רטיבות
האם עלי לחשוש? להבדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 17+3 דליפת מי שפיר? - תגובה
ליתר בטחון ולמען הסר ספק פני לבדיקה גינקולוגית ובדיקת אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)