מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקה ל jbsאנה26/05/2011
שלום,
בסוף ההריון הראשון עשיתי בדיקה ל JBS והיא יצאה חיובית, לכן במהלך הלידה קיבלתי אנטיביוטיקה.
כעת אני בהריון השני, שבוע 23. האם אני צריכה לבצע שוב את הבדיקה גם בסוף הריון זה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה ל jbs - תגובה
ד``ר איילון לחמן26/05/2011שלום.
הידק הוא GBS.כן,יש לבצע בדיקה נוספת בהריון זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתמאיה26/05/2011
שלום רב,
קבעתי את בדיקת שקיפות העורפית לשבוע 11 +4 ימים. האם התשובות יהיו אמינות או שזה מוקדם מדי?
תודה, מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - תגובה
ד``ר איילון לחמן26/05/2011שלום. התשובה כן הזמן מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ברזל בהריוןשירה26/05/2011
שלום רב
הנני בשבוע 16 להריון והתחלתי ליטול ברזל בשם פריפול בהמלצת הרופא המטפל. היום נתקלתי בתופעה מוזרה של צואה שחורה ממש!! בדקתי בעלון אך לא רשום שזה אחת מתופעות לוואי. האם יש מקום לדאגה? אין שום תופעות אחרות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
לוסי26/05/2011סליחה שאני מתערבת, אבל חשבתי שכדאי להרגיע.
אני נוטלת ברזל פולקס 400 ושם רשום שצבע הצואה עלול להשתנות ולהפוך לשחור, ואכן זה מה שקורה אתי. בכל מקרה, את צריכה כמובן ליטול את הברזל שעתיים לפחות אחרי האוכל ובמיוחד כשמדובר במוצרי חלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילת ברזל בהריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן26/05/2011שלום. זוהי תופעה רגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 36 דחוף!!!חסויה26/05/2011
אני בשבוע 36 להריון.. אתמול הייתי בשתי חתונות והיה כמובן מוזיקה מאוד חזקה . האם זה חס וחלילה מסוכן להריון ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 36 דחוף!!! - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור30/05/2011ערב טוב
מוזיקה חזקה מסוכן לאוזניים של האמא , לא לעובר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלחץ - דחוף!חסויה26/05/2011
בוקר טוב,
מנסה להיכנס להריון שני מס' חודשים, מחזור אחרון היה ב- 28 לאפריל, חייבת לציין שהמחזור שלי מופיע כל 28-29 יום.
היום אני ביום ה- 29 ועדיין אין לי שום סימנים למחזור (ברוך השם!) אתמול עשיתי בדיקת הריון (6 ימים לפני איחור) אחרי הצהריים ויצא לי שלילי כמו כן אני לקחתי כדור וחצי של איקקלומין מהיום החמישי של המחזור במשך חמישה ימים.
אני קצת בלחץ והייתי רוצה לדעת מה לעשות,
האם לבצע שוב בדיקה או פשוט לחכות ולראות.
האם אני צריכה לחשב את המחזור שצפוי לבוא לפני התאריך שבו אני קיבלתי לאחרונה או לפי מס' הימים מהווסת לפני האחרונה - ז"א 28.
אודה לתשובה מעמיקה ומהירה.
יום נפלא, מלא בבשורות טובות - אמן!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלחץ - דחוף! - תגובה
ד``ר אריה לידור26/05/2011שלום רב
לעתים איקקלומין דוחה את הופעת הוסת במידה ואין הריון. מציע שתבצעי בדיקת ביטא להריון בעוד מספר ימים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהליאת26/05/2011
שלום,
היום(26.5.11)
אני אמורה לקבל אני מרגישה גזים,האם יכול להיות שאני בהיריון?
האם זו אחת התופעות
בבקשה תחזרו אליי עם תשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור30/05/2011ערב טוב
גזים לא סימן להריון
מומלץ על בדיקת דם להריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בסוף ההפלהנטע26/05/2011
שלום, אני 10 ימים אחרי הפלה שבוצע בשבוע 10 ע"י שאיבה. עדיין יש לי דימום קל ומדי פעם כאבים כמו דקירות. הדימום הוא של דם ישן ולפעמים עם כול מיני חתיחות . האם זה תהליך טבעי? עד מתי הדימום נחשב תקין? יש לו תור רק לעוד שבוע - זה בסדר לחכות?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בסוף ההפלה - תגובה
ד``ר אריה לידור26/05/2011שלום לך
הדמום הוא חלק מתהליך הפסקת ההריון. חכילתור שלך לבקורת\
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים חמים בשבוע 6אתי25/05/2011
אני בתחילת הריון והבנתי שאסור להתקלח במים חמים מדי.בעבודה כל פעם כשקר לי מהמזגן אני ממלאת כוס מים חמים ומתחממת בידיים מזה. האם זה בסדר או מסוכן לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים חמים בשבוע 6 - תגובה
אין כל סכנה בכך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות לאחר גרידה- פניה לרופאיםענבר2725/05/2011
שלום
עברתי גרידה בתאריך 9.4.11 עקב הריון שלא התפתח,בנוסף היה לי גם חום והייתי מאושפזת עם אנטיביוטיקה 4 ימים. עברו כמעט 7 שבועות ועדיין לא הגיע המחזור. בשבוע האחרון אני מרגישה הרבה סימנים (כאבי גב, בטן) שהמחזור צריך להגיע אבל בינתיים אין שום דבר. לאחר שבועיים מהגרידה הלכתי לבדיקת אולטרסאונד אצל הרופא נשים והוא אמר שהרחם נקי והכל בסדר ואחרי איזה שבוע שהייתי אצל הרופא (3 שבועות מהגרידה) עשיתי בדיקת בטא כדי לוודא שבאמת ניקו טוב ויצא 0.
רציתי לדעת אם העובדה שעדיין לא קיבלתי מחזור זה בסדר או שכדאי ללכת להבדק אצל רופא שוב או לעשות איזה בדיקות מסויימות?
שאלה נוספת- יש אפשרות להכנס להריון לאחר הגרידה אפילו אם לא הגיע עדיין מחזור?
אשמח לתשובה מקצועית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות לאחר גרידה- פניה לרופאים - תגובה
עלייך לפנות לרופא כדי לברר את אי סיבת הופעת הוסת . ייתכן ובעבר היו לך וסתות בלתי סדירים ולכן העיכוב. ואולי הריון חדש?
בהחלט אפשרי להרות לאחר גרידה גם אם הוסת טרם הגיע וזאת משום שאם את בהריון הוסת ממילא לא יגיע
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף עזרה!!!נטלי25/05/2011
שלום אני בת 25 נשואה ללא ילדים, אנחנו מנסים להיכנס להיריון, מחזור די סדיר בחצי שנה אחרונה (בערך כל 29-32 יום) בחודש שעבר היה איחור של 9 ימים בדיקות בטא שלילי פעמיים ואולטראסאונד ששללו היריון. מחזור אחרון 29.4 ולפניו ב22.3. החודש בדקתי ביוץ על פי בדיקות ביוץ התחלתי לבדוק מ12.5 הופיע ביוץ ב17.5 מאז במשך שבוע ניסינו. מתי אוכל לדעת האם נקלטתי, או בכלל ממתי אמור להופיכ מחזור ממתי אדע שיש לי איחור. אודה לעזרה דחופה ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף עזרה!!! - תגובה
בדיקת הריון הופכת חיובית - במידה ונקלטת - כבר שבועיים לאחר הביוץ עוד בטרם איחור בוסת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףאנה25/05/2011
אני בת 28 בשבוע 8 להריון מרגישה היום נורא כאבי בטן הקאות כל היום 5 פעמים לא יכולה לקום מהמיטה שחרחורות זה הריון שני אף פעם לא הרגשתי כהה וגש שבוע 8 הרגשתי טוב רק קצת הקאות בבוקר האם זה מצב לא תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
עלייך לפנות לרופא לוידוי תקינות הריון ולטיפול כדי להקל על הבחילות וההקאות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףעינב25/05/2011
שלום רב,
יש לי שאלה שמאוד מעסיקה אותי ומטרידה את מחשבותיי. אני בהריון בשבוע השביעי, מיד כשנודה לי על הבשורה המשמחת הייתי אצל גניקולוג (שרופא משפחה המליץ לי לגביו) אותו גניקולוג ערך לי בדיקת אולטראסאונד עם המכשיר כדי לבדוק את גיל העובר ולראות כי הכל תקין, הוא לא הלביש על המכשיר (צינור כזה דק שמחדירים לאיבר מין) קונדום אלא רק שם משחה/קרם שקוף כזה. ברצוני לדעת האם יש צורך בהלבשת קונדום למכשיר? האם זה נוהל תקין? אני שואלת כי מאז אותה בדיקה בערך יומיים אח"כ חטפתי דלקת בדרכי השתן ויש לי כאבים ברגליים מעין כבדות כזו ואני חוששת שזה גלל שהגניקולוג לא שמר על נוהל בריא ותקין.אודה להתייחסותכם בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
מאיה25/05/2011זה לא נשמע לי טוב... אבל ניתן למומחים (אני יודעת שכל פעם שאני מגיעה שמים כמו קונדום כזה ועליו את הג'ל!)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוףףף - תגובה
ממקובל להלביש קונדום או כיסוי אחר על המתמר הוגינלי ולהחליפו בין בדיקה לבדיקה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא ופרוורהמאיה25/05/2011
בארבעה ימים האחרונים יש לי הפרשות חומות אתמול אפילו עם חתיכות צמגיות גדולות . בדיקת בטא הראתה 5 . אובחנתי בעבר שבעלת שחלות פוליצסטיות מחזור האחרון היה 22/2 ומאז לא היה מחזור ברור כמו תמיד אלא רק הפרשות חומות ההולכות וחוזרות במשך כל 3 החודשים . קיבלתי כדורי פרווורה .\
לקחתי 2 כדורי פרוורה שכן נאמר שהתוצאה שלילית . לאחר מכן הרופאה אמרה שזה לא ממש שלילי .. \ למרות שנראה לי שאני ממש לא בהריון \
מה ההשלכה של לקיחת 2 כדורי פרוורה במידה ויש הריון
ובמידה ואני צריכה לחזור לקחת כדורי זירור האם לבקש 2 כדורים נוספים או אפשר להסתר עם ה8 הנותרים ( קיבלתי 2 ליום ) האם גם ה 8 יזרזו את המחזור ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בטא ופרוורה - תגובה
אין כל השפעה שלילית של הפרוורה על הריון. מציע שבמידה ומעונינת בהריון להתחיל בטיפול כגון איקקלומין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמעוברת25/05/2011
אני בהריון שבוע 12 מIVF, בצילום רחם לפני כשנה אובחנתי בעלת רחם דידלפי (שני רחמים) כולל מחיצה בנרתיק. בינתיים תודה לאל הכל נראה בסדר, גם הרופא שלי מרוצה. האם יש איזושהם השלכות/סיכונים שיכולים להיות קדימה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אריה לידור26/05/2011שלום רב
במצב כזה שכיחה אי ספיקת צוואר הרחם . מומלץ מעקב ספציפי לשקול קשירת צוואר הרחם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי השמנה בהריון - לחוצהנגי25/05/2011
שבוע 13+3.
התחלתי את ההריון במשקל 54 קילו (שקילת ערב ללא בגדים)
כיום שוקלת 53.9 קילו (שקילת ערב ללא בגדים).
אין בטן, ניתן לראות בבירור את גובה הרחם, אבל אין השמנה ואין עליה במשקל כלל.
אני אוכלת מאוד בריא, בעיקר ירקות, פחמימות בריאות (תפו"א, אפונה, כוסמת, בורגול), דגים מבושלים ועוף. מרבה באכילת טחינה ועגבניות יחד. שותה פעם ביום שייק על בסיס חלב סויה עם תמרים ובננות (רגישה ללקטוז, נהנת מטעם השייק הרענן). בדיקות דם טובות מאוד - בהגדרת הרופא (ברזל והמוגלובין גבוהים). עדיין נוטלת חומצה פולית, לא נוטלת ברזל (הגניקולוג ורופאת המשפחה ציינו בפניי שרמת ההמוגלובין והברזל גבוהים אצלי, ושכרגע אין סיבה ליטול ברזל - סובלת מ- IBS וכדורי הברזל החמירו באופן דרסטי את התופעות, הוחלט על מעקב פעם בחודשיים אחר רמות ההמוגלובין והברזל, בדיקה אחרונה לפני שבועיים יצאה 16 המוגלובין).
מטיבעי בחורה רזה עם אופי רזה: לא אוכלת כלל ג'אנק פוד, צורכת הרבה ירקות, שותה רק מים, מבצעת פעילות ספורטיבית מתונה 3-4 פעמים בשבוע (45 דקות הליכה בשילוב תרגילי חיטוב וחיזוק גב, בטן, ידיים וישבן).
האם זה טבעי שאין בטן ושאני לא עולה במשקל?
חברתי בהריון בשבוע 12 וכבר רואים שהיא בהריון (יש בטן הריונית), בנוסף היא עלתה 3 קילו במשקלה. זה מדאיג אותי שאני לא עולה ושלי אין בטן, מותניי לא התרחבו כלל, עדיין עולים עליי הג'ינס מידה 34 (אפילו לא לוחץ עליי). האם עליי לפנות לטיפול או בדיקה כלשהי? אם כן אצל מי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי השמנה בהריון - לחוצה - תגובה
עליית המשקל נרכשת בהדרגה במהלך ההריון. בכל מקרה מציע שתפני גם ליעוץ דיאטנית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)