מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבוע 35חסויה15/05/2011
אני בשבוע 35 להריון..
1. במהלך היום קורה שאני צריכה להתכופף על מנת להרים דברים שנופלים.. האם בהריון עדיף לא להתכופף בכלל??
2. האם במהלך המקלחת אני יכולה לשטוף את איבר המין במים וסבון? אם כן, האם אני יכולה עם הטוש לשטוף ישירות את האיזור או שמסוכן שמא יחדרו מים ?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 35 - תגובה
ד''ר גדעון נגר16/05/2011אין כל בעיה להתכופף
ניתן להתרחץעם מים וסבון ולהעזר בטוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסויהחסויה15/05/2011
שלום. אני בשבוע 7 ויש לי הפרשות צהובות .כמו שהיה לי לפני המחזור. וגרד קצת .רציתי לדעת האם ההפרשות תקינות בזמן ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
יולי16/05/2011היי, ההפרשות קיימות בהריון, לפעמים גם בצורה מוגברת, אם יש גרד כדאי להיבדק לפטריה אצל גנקולוג. גם לי היתה פטריה בשבוע 6-7 בגלל זה ניגשתי לגנקולוג והסתבר שאני בהריון...תעשי גם בדיקות שתן, יכול להיות שזה דלקת בדרכי השתן, גם היה לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה שבוע אני?דנה15/05/2011
שלום
תאריך תחילת וסת אחרון שלי הינו ב-15.4.11. באיזה שבוע אני עכשיו? ומתי מומלץ לבצע בדיקת דופק עובר?
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
כרמל2915/05/2011אני לא רופאה אבל מהחפירות שלי, את בשבוע 4+ 2. אם הבטא שלך מעל 1200 את יכולה לדעתי לעשות אולטראסאונד כדי לראות שק הממוקם בתוך הרחם. מעל 12,000 בטא דופק עוברי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לגלות הריון יום אחרי האקט?שירי15/05/2011
בהתחשב בעובדה שהוא נעשה (במקרה ובטעות) ככל הנראה בדיוק בתקופת הביוץ ויום לאחר מכן אני מרגישה סחרחורות, חולשה ורעב מתמיד, כפי שזכור לי שהרגשתי בפעם הראשונה שגיליתי שאני בהריון?
האם אפשר לבדוק באמצעות מקלון יום לאחר האקט המיני או שצריך לחכות שיעבור זמן מסוים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לחכות
יולי15/05/2011יש לחקות לפחות שבועיים, או עד האיחור במחזור מכיוון שלהורמון ההריום HCG לוקח בערך שבועיים להופיע בשתן. זה בשביל מקלון. בדיקת דם יכולה להגיד לך כבר כעבור כמה ימים,אחרי שנקלטת.
אל תקחי סיכון, אם לא עברו עדיין 72 שעות, קחי פוסטינור. ככל שתקדימי לקחת ככה יעילותו טובה יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות ברגל ימיןמיטל15/05/2011
שלום,
אני בשבוע 20,
לפני שבוע הבחנתי כי יש לי נפיחות בקרסול רגל ימין (ברגל שמאל אין נפיחות).
המתנתי שבוע כדי לראות אם הנפיחות יורדת אך היא נשארה.
מההתחלה האחות אמרה לי לשים לב לנפיחות ברגליים ושזה יכול להיות סימן לא טוב בהריון.
האם זו תופעה שקשורה בהריון? האם הגיונית או שיש לבדוק זאת?
האם העובדה שמדובר רק ברגל אחת אומרת שזה לא קשור להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה כי טרם קיבלתי תשובה...
מיטל18/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות ברגל ימין - תגובה
ד``ר אריה לידור19/05/2011שלום לך
עלייך לפנות לבדיקת רופא במיוחד לאור העובדה שהנפיחות עליה את מדווחת מופיעה ברגל אחת בלבד
בברכה
ד"ר אריה לידור
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מרובות שבוע 9אחת15/05/2011
שלום,
אני בשבוע 9 + 3 ימים. כבר כמה ימים יש לי הפרשות מרובות. לפעמים אני מרגישה שההפרשה יורדת כמו טיפות - והיא בצבע שקוף חלבית, ללא ריח מיוחד.
האם זה נורמלי? אני מסתובבת בגלל זה עם מגן תחתון כל הזמן.
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה - לא נענתי
אחת18/05/2011ובנוסף רוצה לומר כי ההפרשות היום יותר סמיכות, בצבע אופ וייט
ועל מגן תחתון ניראה כצבע צהוב כהה.
האם עליי לדאוג? אני מאוד חרדתית בהריון - זהו הריון ראשון שלי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות מרובות שבוע 9 - תגובה
הפרשות הן דבר שבשגרה בהריון. במידה ואינן מציקות אין חובה לטפל.
יחד עם זאת רצוי להבדק כדי לאפיין את ההפרשה ובמידת הצורך לטפל בהתאם
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פולקס 400קרן15/05/2011
שלום רב
אני בשבוע ה-14 להריון, ובגלל שהברל שלי קצת נמוך הרופא אמר לי להעלות את המינון של הפולקס 400 (במקום פעם ביום לקחת פעמיים ביום), אך שקראתי את המינון ספח שמצורף לכדורים כתוב לקחת פעם ביום ואין להעבור את המינון המומלץ.
מה דעתך? האם להתחיל לקחת פעמיים ביום?
אודה לתשובתך המהירה.
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
קרן18/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפולקס 400 - תגובה
אם הברזל נמוך יש לקחת תכשירי ברזל ולא חומצה פולית שמינון המניעתי המומלץ שלו הוא 400 . אין כל נזק ((אם כי מיותר) ב800 מק"ג
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ושבוע הריוןאיילה14/05/2011
שלום, אני בת 32, אמא לילדה בת שנתיים וחצי, הריון קודם הסתיים בגרידה בשבוע 7 כי לא התפתח עובר בשק ההריון.
כרגע בהריון שבוע 6+1 לפי חישוב של וסת אחרונה ב 1.4 אבל אני יודעת לפי בדיקות ביוץ שהביוץ היה מעט מאוחר כנראה ב 17.4
ביום ראשון האחרון ה 8.5 ראו שק הריון ברחם.
ב 3 ימים האחרונים יש לי דימום (התחיל כהפרשה חומה והפך לדימום לא מסיבי אבל כמו מחוז, דם טרי ובהיר ללא גושים משמעותיים) יש לי החל מהיום כאבי מחזור ברחם ובגב תחתון לא כאבים עזים אבל כמו במחזור...
היום הייתי במיון בשל הדימום. הרופאה עשתה לי אולטרסאונד וראתה עדיין שק הריון יותר גדול וממוקם יותר טוב ברחם לדבריה אבל עדיין לא לגמרי במקום שצריך לפי חישוב של שבוע 6 ועדיין לא רואים קוטב עוברי. לדבריה אין צורך להיבהל מהדימום, כנראה השרשה וייתכן שההריון צעיר יותר ממה שנדמה לי הפעם האחרונה ששכבנו באפריל הייתה ב 15.4 כך שהכי מאוחר ההריון נקלט ב 17.4 להבנתי...
בכל מקרה, לאחר תיאור מפורט ( : להלן שאלותיי (אני בלחץ מה...)
1. האם ייתכן שההריון יותר צעיר ואני בעצם בשבוע 5 ולכן לא רואים עדיין קוטב עוברי והשק עוד לא לגמרי במקום של שבוע 6 ?
2. האם הדימום הוא אכן השרשה ואם כן, מתי ייפסק?
3. מה הסיכוי שהכל בסדר למרות דימום בהריון?
4. הכי חשוב... מה לגבי גיל ההריון? האם ייתכן שהכל בסדר ונראה קוטב עוברי בשבוע הבא?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תדאגי
שיר14/05/2011היי,
לפי דעתי אין לך מה לדאוג, העיקר שלא תכניביאת עצמיך ללחץ ולפחדים ופרנויות כי מצב נפשי גם משפיע. אולי זה לא פקטור,אבל לי היה דימום ממש חזק בדיוק בימים של מחזור ובסוף בכלל הסתבר שאני בהריון ולפי אולטרסאונד כבר הייתי בזמן זה בהריון, הכל תקין, הריון מתפתח נורמלי ומהתייעצות עם הרבה רופאים הדבר סביר.
בהצלחה בהמשך ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
איילה15/05/2011כמה זמן היה לך דימום חזק כמו מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
יולי15/05/2011בסביבות ה6 ימים. בכל אופן תתקשרי לרופא שלך ותגידי שזה דחוף ושיש לך דימום, תוכלי לבוא בלי תור לאולטרסאונד. היה לי עוד דימום קל בערך בשבוע 9 ונלחצתי והלכתי לרופא, הכל היה תקין. בשביל השקט הנפשי שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
איילה15/05/2011עשו לי אתמול... ראו שיש שק הריון אבל מתאים לשבוע 5 ולא לשישי... מקווה שאכן זה רק הריון צעיר ושהדימום יחלוף והכל יהיה בסדר... אמן!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרסאונד
יולי15/05/2011בעקרון קראתי שההבדל בין גיל מחושב לפי US עד שבוע 12 זה הכי מדויק, בעל סטייה של כ 5+- ימים כך שזה נראה סביר אצליך, בנוסף התייעצתי עם כמה רופאים וזה גם מה שנאמר לי. הרי גם אני לא ידעתי מתי הריתי, הרי היה לי דימום כמו ווסת ואם לספור ממנו אז זה היה הריון של 3 שבועות (כשנבדקתי אצל רופא בכלל בגלל פטריה), אבל הרופא באולטרסאונד קבע שהריון 6.4 שבועות וזה אומר שצריך לספור ממחזור שהיה לפני הדימום שחשבתי שזה מחזור... לא משנה..., פשוט חשוב לדעת בוודאות את גיל ההריון בשביל הבדיקות וכו'. העיקר שתהיי רגועה, תצאי לטייל ליד הים, תכניסי הרבה אוויר לריאות דרך האף, באמת זה עוזר, היו לי סימפטומים של חרדה והייתי בלחץ וזה מאוד עוזר לנשום נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת מקסימה, תודה!
איילה15/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה דומה
אורית17/05/2011הי איילה , אני עם בעיה דומה.. לפי השבוע באולטראסאונד אני 4+4 ולפי הווסת 5+5
רואים רק שק ואני מדממת כמו מחזור מאתמול בערב.
הרופא אמר לחכות אבל אני ממש בלחץ.
האם הכל הסתדר אצלך? אשמח לשמוע מילה מעודדת..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד לא יודעת...
איילה18/05/2011עדיין מדממת והבדיקה ביום שני הקרוב... מחכה ומקווה לטוב. איך את?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפליז איילה תעני לי
כרמל2922/05/2011היי, אני בשבוע 6, הריון ראשון בלחץ נוראי כי גם לי דימום ורואים שק הריון שגדל אבל בלי קוטב. מה קורה איתך היום? וממה זה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שירה
איילה22/05/2011הלוואי והייתי יודעת לתת לך תשובה... רק מחר אדע מה מצבי ואני ממש מקווה לטוב. אחרי 6 ימים של דימום, הדימום פסק. אני רק מקווה שחוצמזה הכל בסדר והתינוקי גדל ובריא.
לגבי מצבך אני יכולה רק לתת לך תשובה מניסיון ולא מידע רפואי אבל בהריון הקודם שלי לצערי נאלצתי לעבור גרידה כי לא גדל שום דבר בשק ההריון המושלם שהיה לי... היה קשה מאוד ולא נעים אבל עברתי את זה ואני יכולה להגיד לך שמה שהבנתי זה שאם זה קורה זה כנראה אמור (רפואית) לקרות כי כנראה הייתה בעיה.
אבל בואי נהיה חיוביות רגע בסדר? מה שעוד יכול להיות זה שהיה ביוץ מאוחר ולכן התינוקי יאחר להופיע אבל יופיע! ויהיה בריא! ואני מציעה לך להישאר חיובית לגמרי (אני גם עובדת על זה...) מתי הבדיקה הבאה שלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי...
איילה24/05/2011הסתיים בהפלה טבעית... עצוב.
מה שלומך? מקווה שאצלך בשורות טובות יותר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום ושבוע הריון - תגובה
ד``ר אריה לידור26/05/2011שלום לך
כרגע חשוב לבדוק את תקינות ההריון ולא את גילו. לכן רצוי שתבצעי בדיקת ביטא כמותית ואולטרהסאונד
בהצלחה\
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסין וברזל בהריוןשקד14/05/2011
שלום,
אני בשבוע 18.5 נוטלת אלטרוקסין 600 מק"ג בשבוע.
לפני חודשיים ביצעתי ספירת דם hgb-14.7 ו- mcv-90.2.
רופא הנשים לא שלח אותי לבדיקות דם נוספות מאז ואמר לי להתחיל
ליטול כדורי ברזל ferrogradumet. האם אני צריכה לקחת למרות
שהערכים תקינים לפני כחודשיים? או שכדאי לבצע שוב בדיקות ולא לקחת סתם.
במידה ואכן כדאי להתחיל מתי כדאי ליטול את כדור הברזל? אלטרוקסין
אני נוטלת כל בוקר כחצי שעה לפני ארוחת בוקר. הבנתי גם שצריך להקפיד
לא לקחת אותו לפני ואחרי כל מיני מאכלים כמו חלב, יש עוד מוצרים?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרוקסין וברזל בהריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן14/05/2011שלום.
השאלות שאת שואלת,אכן מוצדקות. אבל אנא פני שוב לרופאך איתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתדיאנא14/05/2011
ב11\4\10 היה לי מחזור אחרון עשיתי רק בדיקה ביתית היה לי שני קווים הלכתי ב11\5\10 לרופא לא ראה כלום באולטראסונד אבל אמר שלפי בדיקת השתן שאני בהריון ולא צריכה בדיקת דם הבעיה שעד עכשיו לא מרגישה בחילות ולא סחרחורות למרות שבהרין שעבר זה התחיל מוקדם מתיהאם יש הריון בלי בחילות וסחרחורות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
בהריון מאד צעיר אכן לא תמיד רואים בבדיקת האולטרהסאונד.שווה להיבדק שוב בעוד שבוע. אגב לא מומלץ להתלונן על הרגשה כללית טובה.אם את אכן בהריון -הכל יגיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית?אורי14/05/2011
שלום, אני בתחילתו של הריון שלישי, בשניים הקודמים לקחתי חומצה פולית לפני שנכנסתי להריון והרופא אמר להפסיק כשנכנסתי להריון, הפעם גם לקחתי חומצה פולית לפני והפסקי כשגילית שאני בהריון, אראה רופא רק ב/שבוע הבא, האם עלי להמשיך ליטול את החומצה במהלך ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית? - תגובה
ההמלצה היא להמשיך לקחת חומצה פולית לאורך כל השליש הראשון להריון.יש אגב כדורים לנשים בהריון כמו למשל הפרהנאטאל המכילים בתוכם מספר רב של ויטמינים המיועדים לנשים בהריון כולל החומצה הפולית.אם לוקחים כדורים כאלה אין צורך בנוסף גם חומצה פולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורי14/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US ראשוניאורי14/05/2011
שלום רב, ו.א 6.4.11 קבעתי תור לרופא ב-18.5.11, אז אהיה שבוע 6+0 האם זה מוקדם מידי בכדי לראות דופק? האם כדאי לדחות את התור בשבוע? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US ראשוני - תגובה
דופק יתכן ועדין לא יראה,אבל חשוב לודא מיקום שק ההריון -ברחם או חלילה מחוץ לרחם וכן את מספר שקי ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורי14/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בדיקת PAPPדנית14/05/2011
בת 32 וחודשיים
להלן תוצאות הבדיקה:
שקיפות עורפית 11w5d:
CRL 50.2
NT 0.91- 0.86 MOM
סיכון ע"פ גיל 1:611
משוקלל 1:4076
26.04 13w:
PAPP-A 11.07 2.84MOM
FREE B hCG 39.49 2.10 MOM
סיכון ע"פ גיל 1:680
גיל+בדיקה 1:8600
אני מבינה שהבדיקה שיפרה את הסטטיסטיקה אך ערכים של הPAPP-A ו HCG חורגים מהממוצע (+MOM 2) האם זה מרמז על סיכון של מחלות אחרות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בדיקת PAPP - תגובה
כדאי להתיעץ עם רופאך .בעיקרון אין מקום לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 12ענבל13/05/2011
שלום,
אני נמצאת בשבוע ה-12 סובלת מבחילות וצרבות.
כל שעה בערך( ולפעמים פחות) אני חייבת להכניס משהו לפה( לא ארוחה שלמה אלא קרקר או פרי ), אחרת ממש כואבת לי הבטן , ממש כמו בחילת רעב אם אפשר לומר כך.
האם זה נורמלי? אני לא רוצה להשמין יתר על המידה אבל אם אני לא אוכלת משהו קטן הבטן ממש כואבת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 12 - תגובה
בעיקרון ההרגשות חולפות לאחר השבוע ה-14.את לא רחוקה משם.ניתן גם בינתיים לאכול דברים שאינם מאוד משמינים כמו ירקות ופירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת מעי הגסגלינה13/05/2011
שלום! כרגע אני בשבוע 39, משבוע 30 עוברת מעקב עקב הרחבת מעי. בהערכת משקל בשבוע 30 נצפתה הרחבה עד 10 מ"מ. בשבוע 31 בסקירה מכוונת רוחב מעי הדק עד 4 מ"מ, רוחב מעי הגס עד 7 מ"מ. בשבוע 32 מצפתה לולאת מעי הגס בקוטר 8 מ"מ. בשבוע 35 הודגמה לולאת מעי הגס רוחבית מורחבת ל 15 מ"מ. בהערכת משקל בשבוע 38-רוחב מעי 14 מ"מ. חשוב לציין שאני נשאית ל CF, לבעלי בדיקות שליליות, אבל הוא ממוצא קווקזי, ולא תמיד מייתרים אצלם את המוטציות ל CF. ביעוץ גנטי הלחיצו אותי מאוד בקשר לחשד ל CF, אבל אחרי 2 סקירות מכוונות ראשונות הלחץ ירד, ואחרי סקירות אחרונות שוב התחילו הפחדים לגבי CF. לא עשיתי מי שפיר. עד כמה ממצאים האילו יכולים להצדיק חשד ל CF, והאם ביצוע מי שפיר בשבוע 39+ (על פי המלצה של גנטיקאים) יכול כבר לעזור. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת מעי הגס - תגובה
הבדיקות אכן חריגות.הבעיה כעת שעד קבלת תשובת בדיקת מי השפיר בודאי כבר תלדי.לא נותר אלא לבדוק התינוק לאחר הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)