מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעקב זקיקים - דחוףףףףףףמעקב זקיקים18/05/2011
שלום רב
בדיקת מעקב זקיקים , יש לי שחלות פוליציסטיות ואתמול עשיתי בדיקת ביוץ בתית ויצא לי שאני בביוץ יש מחזורים סדירים. היום נכנסתי לרופא על מנת לבדוק את הזקיקים הרופא לא אמר לי כלום חוץ משלום ולהתראות אני רוצה בבקשה לדעת מה אומרת הבדיקה.
רחם: עובי רירית הרחם 13 מ"מ, רירית סדירה, הד קו אמצע: לא, נוזל דוגלס: ללא נוזל
שחלה ימינית: הערה לזקיקים: זקיקים קטנים מרובים, שחלה שמאלית: הערות הזקיקים: זקיקים קטנים מרובים וזקיק בתמט 11 ממ יתכן גוף צהוב.
אני מקיימת יחסים 5 ימים אחורה כל יום. מה אומרת הבדיקה והאם יש לי סיכוי להכנס להריון כמו כל אחת?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים
שאלה חשובה18/05/2011בנוסף יש לי שאלה נוספת האם הזקיק שתארתי יכול להתרחש ביוץ, ויכול לקלוט לתוכו זרע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב זקיקים - דחוףףףףףף - תגובה
ד``ר אריה לידור19/05/2011שלום לך
על פי האןלטרהסאונד כפי הנראה ביצת . רצוי להוכיח זאת גם על סמך בדיקת דם לפרוגסטרון.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמרות לילהקרן שמש18/05/2011
שלום רב! אני עובדת במשמרות, חלקן בשעות 19:00-02:00 לפנות בוקר ואף בשעות 02:00-09:00 בבוקר ו-03:00-10:00 בבוקר.האם זה בעייתי לעבוד במהלך הלילה בזמן ההריון, האם ישנם סיכונים ובאיזה חודש רצוי לא לעבוד משמרות אלה יותר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
יולי18/05/2011אני לא יודעת האם יש סיכון בעבודות לילה בהריון, אבל בעקרון החוק אוסר על המעסיק לשריין אותך למשמרות לילה מחודש חמישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשמרות לילה - תגובה
במידה וההריון תקין אין כל חשש מעבודה זו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא שנייהדנה18/05/2011
שלום ד"ר
בתאריך ה-12.5(יום ה' שעבר) ביצעתי בדיקת בטא(יום לפני מועד קבלת מחזור) והערך שהפיע היה 295. היום, 18.5, ביצעתי שוב בדיקה והערך הינו: 5629. זה לא גבוה מידיי? ברור שזה לא מדע מדוייק אך בהנחה שהיא אמורה להכפיל את עצמה כל יומיים, זה היה אמור להיות סביב ה-2500? לא?
יש לי תור לרופא ל-3.6.
וסת אחרונה ב-15.4
מועד הביוץ זוהה והגיע 14 יום אחרי הוסת.
אשמח לתגובתך.
בתודה מראש,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?
דנה19/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי?
דנה19/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת בטא שנייה - תגובה
כפי שאמרת נכון תוצאות מעבדה אינן מדע מדויק ולא תמיד כפופות לכללים. בערך כזה יכולה כבר לבצע אןלטרהסאונד ולראות עובר וייתכן אפילו דופק. מציע שתקדימי את מועד האולטרהסאונד שנקבע לך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3אתי18/05/2011
אני לוקחת כבר שנים 2 כמוסות אומגה 3 רגילות. כרגע אני בשבוע 5 להריון ראשון ורציתי לדעת האם ניתן להמשיך לקחת את הכמוסות הרגילות או שיש כמוסות של אומגה להריון. אם כן מה ההבדל ביניהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 - תגובה
יכולה להמשיך כרגיל באותן כמוסות בהן את משתמשת. אין אומגה 3 " מיוחד" להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות העובר בבטן למטהmiki3718/05/2011
שלום, אני בשבוע 34, וכבר שבועיים לפחות אני ממש חשה את תנועות העובר משני צידי הבבטן למטה, ממש קרוב לאיבר המין, ודקירות באיבר המין עצמו, האם זה אומר שהוא מתכונן כבר לצאת?האם כבר הוא מתבסס בתעלה לקראת לידה? ואם כן - האם זה לא מוקדם מידי בשבוע זה של ההיריון?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות העובר בבטן למטה - תגובה
בהיות העובר גדול ומתאים לגילו את יכולה לחוש את התנועות בכל חלקי הבטן . אין זה מלמד על מועד לידה קרוב
ההתבססות באגן בהריון ראשון קורית בשבוע 37 והילך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומתי תהיה ההתבססות בהיריון שלישי?
miki3719/05/2011תודה מראש miki
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומתי תהיה ההתבססות בהיריון שלישי? - תגובה
ד``ר אריה לידור20/05/2011שלום שוב
עם תחילת תהליך הלידה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריון- שאלותמורן18/05/2011
שלום רב,
אני בהריון השני שלי בשבוע 7 כרגע, ההריון הקודם היה כל כך מזמן ששכחתי הכל ויש לי מס' שאלות...
1. מתי אני צריכה להתחיל לקחת חומצה פולית ומתי כדורי ברזל? (רמת ההמוגלובין שלי היא 10.9)
2. קבעתי תור לרופא שלי לעוד חודש (אני אהיה בבדיקה הראשונה רק בשבוע 11) האם זה תקין?זה התור הכי קרוב שנתנו לי...
3. מתי עושים את השקיפות עורפית ואת הסקירה הראשונה?
תודה רבה מראש,
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - מיד!
אסתר18/05/2011מזל טוב!
בעקרון מתחילים לקחת חומצה פולית 3 חודשים לפני שרוצים להכנס להריון
את תוספת הברזל בשלב מאוחר יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית
נגי18/05/2011הרבה נשים נוטות להתחיל לקחת חומצה פולית למילויי המאגרים כמספר חודשים מראש. אך אם לא נטלת - אין לך מה לדאוג: חומצה פולית מומלצת לנטילה מוגברת החל מהשבוע השישי ועד השבוע ה- 12. החומצה הפולית עוזרת להימנעות מומים בעובר, ורק בשבוע השישי באמת יש צורך גופני בחומצה פולית עודפת. הלחץ סביב ליטול חומצה פולית 3 חודשים לפני הינו דחף מיותר אצל רוב הנשים (בעיקר נשים בעלות תזונה לקויה ולא מאוזנת להגביר את כמויות החומצה הפולית טרם ההריון).
ברזל נוטלים משום שרמה גבוה שלו מאפשרת מעבר תקין של חמצן לעובר, בבדיקת דם ניתן לראות את רמותיו השונות ולקבוע האם יש צורך בנטילתו (כדורי ברזל גומרים לאי נוחות בטנית ולעצירות, לעיתים קל יותר להשיג ברזל ממקורות מזון שונים: כמובן שחשוב לדעת כיצד לצורך את הברזל: לדוגמא טחינה לשלב עם עגבניות - פרטים נוספים ניתן להיועץ בדיאטנית או תזונאית), ניתן להתחיל ליטול ברזל טרם ההריון, אך במידה והמצב תקין, רופא ימליץ להתחיל ליטול החל מהשבוע השישי.
שקיפות עורפית נערכת בשבוע 11-14, ניתן לקבוע אותה על-פי תאריך: את מתקשרת ומבקשת שקיפות עורפית ונקבע לך מועד ע"פ גיל ההריון (שואלית לתאריך הוסת האחרונה).
שימי לב: שקיפות עורפית הינה רק חצי מבדיקה: החצי השני כולל סקר ביוכימי טרימסטר ראשון, אותו ניתן לעשות מהשבוע ה- 10 ועד שבוע 13 ו-6 ימים - ניתן לקבל הפניה עבורו דרך רופא/ת משפחה. בדיקות אלא אינן נכללות בסל הבריאות, אך לרוב מסובסדות בהתאם לתנאי חברות קופת החולים שלך ונאים בין 50 ל- 150 ש"ח.
לגבי התור לגניקולוג שמתעקב: נהוג לבצע אולטרסאונד לפני השקיפות העורפית והסקר הביוכימי - וזאת על-מנת לאמת דופק. ניתן לעשות זאת החל מהשבוע השישי: אני ממליצה לך לעזכן את המזכירה של הרופא לגבי הדחיפות: שקיפות עורפית וסקר ביוכימי לא ניתן לבצע לאחר המועדים המצויינים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחילת הריון- שאלות - תגובה
ד``ר אריה לידור19/05/2011שלום רב
רצוי מאד שתקדימי את בקורך הראשון בהריון זה אצל רופא נשים.צריך להתחיל במעקב הריון כולל בדיקות הכנה להריון בדיקו נשאות גנטית הכוונה לשקיפות עורפית ועוד. רצוי כבר להתחיל בחומצה פולית וכן בברזל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסי מין
אנה19/05/2011תודה על התשובה!ז"א חוץ ממעקב אין איך למנוע לידה מוקדמת?
ועוד שאילה בנוגע ליחסי מין האם זה נכון שאסור לקיים יחסי מין כל ה9 ח' בגלל שהיה לי מקרה של לידה מוקדמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכרמירה18/05/2011
הי
אני בשבוע 31 עושה בדיקת סוכר 50 -באיחור- היום.
מהו הערך בתקין???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בין 65 ל-140 זה תקין
מימי18/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת סוכר - תגובה
ערך תקין הוא עד 140
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברופא שלי לא עונה
מירה19/05/2011קיבלתי תואה של 143
האם יש לי סכרת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברופא שלי לא עונה - תגובה
ד``ר אריה לידור20/05/2011שלום שוב
עלייך לבצע העמסת סוכר מלאה
ד"ר לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GBS- חשובמור18/05/2011
בוקר טוב לכל הרופאים,
יש לי שאלה- תודה מראש על התשובה.
אני בת 27 שבוע 36+1 הריון ראשון וברצוני לעשות את בדיקת GBS.
הרופא נשים שלי אומר שאם אין לי הפרשות או דלקות במהלך ההריון אין צורך לעשות.
אני בכל מקרה רוצה לעשות (מה שלא מועיל לא מזיק ), והוא באופן נחרץ לא מספק לי את זה , ואומר שזה הנחיה ממשרד הבריאות .
אני הבנתי שכל אישה בהריון שמעוניית לעשות גם אם אין לה בעיות קודמות יכולה לעשות אותה.
וכך גם חברותיי להריון שביקשו מהרופא שלהן ובלי שום בעיה נתן להן הפניה.
מה אני עושה ?
האם הרופא שלי צודק?
איך אני עושה את הבדיקה בכל מקרה ?
* ביקשתי מהרופא שלי לחתום לי על מסמך שהוא אינו רוצה לספק לי את הבדיקה והוא סרב .
בבקשה אני צריכה את עזרתכן, כי הבנתי שהבדיקה עד שבוע 37.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי....בבקשה מחכה לתשובה
מור19/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGBS- חשוב - תגובה
אכן אין חובה כתובה לבצע בדיקה זו . יחד עם זאת אין כל מניעה שתבצעי אותה. במידה והרופא שלך מתעקש משום מה לא לבצעה אנא פני לרופא אחר שללא ספק יעשה אותה בחפץ לב
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגביי מסאז' בהריוןמיטל18/05/2011
שלום רב.
אני בשבוע 27, האם מותר לעשות מסאז'/עיסוי המיוחד לנשים בהריון,במכון ספא, גם אם יש סכרת הריון?
תודה רבה ויום נעים, ממיטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגביי מסאז' בהריון - תגובה
אם מעקב ההריון תקין אין כל מניעה בכך
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לאכול דגים בהריון???מעיין17/05/2011
יש הסוברים שאסור לאכול דגים בזמן הריון, האם יש דזה מהאמת???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לאכול דגים בהריון??? - תגובה
ד``ר איילון לחמן18/05/2011שלום.
במידה והדגים מבושליםהיטב,לא צריכה להיות בעיה.תוכלי גם להתקשר למרכז למניעת מומים במשרד הבריאות,בטל-02-6243669.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות להסדרת מחזורדוריה17/05/2011
שלום
מבקשת לשאול לגבי ביתי בת 20
תדירות המחזור עדין לא קבוע
קיבלה בגיל 16 17 בערך
הציעו לה לקחת גלולות כדי שיהיה סדיר אך היא עדין לא מקימת יחסי מין מבחינה דתית
ולא רוצה להכניס לגוף חומרים הורמנליים.
שאלתי האם צריכה לקחת גלולות כדי שבעתיד לא תהיה בעיה להכנס להריון כלומר להכין את הגוף או שזה לא מפריע
מה לעשות תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות להסדרת מחזור - תגובה
ד``ר אריה לידור17/05/2011שלום רב
יכולה להתחיל בגלולות ( לאחר התיעצות עם הרופא שלה) להסדרת הוסת. אין הגלולות מגבירות את סיכויי ההריון העתידי כפי שאינן מורידות אותו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירין וקרינון לאחר הפלה וערך בטאטל2117/05/2011
שלום!
לפני כחודשיים עברתי גרידה לא נעימה במיוחד לאחר שהעובר הפסיק להתפתח בשבוע 7.
היום נקלטתי שוב ונשלחתי לעשות ביום חמישי האחרון ביטא, שיצאה 390.
פניתי לרופא שעשה US ועדיין לא ראה כלום, והוא אמר לי לקחת אספירין וקרינון אחד ליום כדי למנוע מצבים כמו שהיו לי.היום עשיתי שוב ביטא והערך הינו 5122. (לאחר 5 ימים מהקודם). שאלותי הן:
1) מה זה אומר ההכפלה הגבוהה הזו בערכי הביטא?
2)האם זה תקין לקחת את האספירין ואת הקרינון למניעת הפלות? לא היה לי עוד רופא להתייעץ איתו על העניין וחשוב לי לשמוע דעה נוספת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין וקרינון לאחר הפלה וערך בטא - תגובה
ראשית מזל טוב. עליית הביטא אמנם מואצת במקצת אך ערך זה מאפשר לך כבר לבצע אולטרהסאונד ולצפות בעובר ובדופק . אין כל מניה משלוב קרינון ואספירין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום+מיקום שיליהאיילה17/05/2011
שלום רב!
כרגע שבוע 23 . הריון ראשון טבעי חד עוברי. לפני כשבועיים הופיע לי כתם חום חד פעמי (הפרשה +ניגוב) ומאז פעם בשבוע יוצא לי כתם דמי באותה כמות קטנה . לאחר ביקור במיון ובדיקה אצל רופא מטפל נאמר כי הדימום אינו מצואר רחם אלא יתכן בגלל והשליה שלי נמוכה (לאחר בדיקת us אצל רופא מטפל). היום ביצעתי סקירת מערכות מורחבת-מאוחרת ונאמר לי כי השליה אינה נמוכה אלא קרקעית-אחורית דרגה 0 ואינה יכולה להיות סיבה לדימום. הפרש בימים של US שביצעתי אצל רופא מטפל וסקירת מערכות הוא יומיים!!!!
1.האם הדבר יתכן שכל אחד מהרופאים רואה מיקום שונה ואיזה בדיקה נחשבת ליותר אמינה?
2. מה יכולות להיות סיבות לדימום ומה בדיקות נוספות שאפשר לבצע כדי לדעת מהיכן הדימום ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום+מיקום שיליה - תגובה
ד``ר אריה לידור17/05/2011שלום לך
אכן קיימת סתירה בין 2 הבדיקות. מציע שתבצעי בדיקה נוספת לקביעה מדויקת של מיקום השליה. במידה ואינה נמוכה והאולטרהסאונד שולל הפרדות שליה יש לחפש סיבות אחרות לדמם כמו למשל על ידי בדיקה גינקולוגית ונטילת משטח פאפ
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי גרידהמיכל17/05/2011
עשיתי גרידה בשבוע 9
האם אני יכולה לקיים יחסי מין אחרי שבועיים ולהכנס להריון (בתקווה)?
או שאני חייבת להשתמש באמצעי מניעה ולקבל פעם אחת ווסת ורק אז לנסות?
הדעות כ"כ חלוקות ואני לא יודעת על מה ועל מי להסתמך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון אחרי גרידה - תגובה
ד``ר אריה לידור17/05/2011שלום לך
במידה והבקורת שלאחר הגרידה תקינה יכולה להתחיל לקיים יחסי מין. יחד עם זאת רצוי להרות כ 6 חודשים לאחר הגרידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר התכוונת 6 שבועות או 6 חודשים??
מיכל18/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר התכוונת 6 שבועות או 6 חודשים?? - תגובה
ד``ר אריה לידור19/05/20116 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טונוס עובר לא תקיןדנה17/05/2011
בסקירת מערכות מחוונת למח שנמסר על ידי הרופא שתוצאותיה תקינות מצויין בטופס הבדיקה "טונוס עובר לא תקין". מה המשמעות של הנ"ל? האם יש קשר בין טונוס העובר למח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טונוס עובר לא תקין - תגובה
לא ברור לי מהי סיבת הסקירה המכוונת למח. מכל מקום תאורטית יכול להיות קשר בין ממצא מוחי לא תקין לטונוס העובר.
יש כמובן להמשיך ולעקוב לאור ממצא י סקירת המח ( תקין? לא תקין?) על טונוס העובר ופרמטרים אחרים של העובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)