מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חומצה פולית?דחוףשירה 2812/05/2011
האם בפריפול יש חומצה פולית? אני בתחילת ההריון ולא לקחתי חומצה פולית. רק היום נודע לי שאני בהריון עם HCG 500. מה לעשות כעת?
האם זה מסוכן לחולת לופוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית?דחוף - תגובה
ד``ר אריה לידור13/05/2011שלום רב
פריםול מכיל חומצה פולית במינון הדרוש . במידה אות זקוקה לתכשירי ברזל הרי זה התכשיר . במידה ולא התחילי בחומצה פולית 400 מק"ג ליום
. אין סכנה מכך לחולת לופוס
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל היריוןאתי12/05/2011
שלום,
אני כבר מבולבלת וברצוני לדעת איך מתבצע החישוב של גיל היריון.
המחזור שלי לא סדיר עקב שחלות פוליציסטיות.
הזרעה מתרומת זרע התבצעה ב-3/4/11.
הווסת האחרונה : 16/3/11
ההיגיון אומר שבמקרה כזה של הזרעה שזה בעצם מועד הביוץ החישוב הוא שבועיים לפני ההזרעה(ולא עפ"י הווסת האחרונה כי אז יצא שאני בהיריון כביכול עוד לפני ההזרעה והרי זה לא הגיוני) משמע שגיל ההיריון נקבע אצלי החל מ-20/3/11, ז"א שהיום(12.5)על פי חישוב זה אני נחשבת בשבוע 7 ו-4 ימים.
האם החישוב שלי נכון?
ברצוני לציין שאתמול ב-US הגיל הראה שבוע 7 ו-5 ימים וב-US אחר אתמול הראה שבוע 7 ויום אחד. איך יתכן הבדלים כאלה ולאיזה גיל יש להתייחס ע"מ לקבוע המשך בדיקות כמו שקיפות וסקירה במועדים המתאימים ?הרי בשתי בדיקות ה-US שביצעתי אמתול הגיל לא הגיוני אם לוקחים שבועיים לאחור מההזרעה, אז מה כן נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל היריון
אסתריקה13/05/2011ממתינה לתגובה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתגובה
אסתריקה13/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל היריון - תגובה
ד``ר אריה לידור13/05/2011שלום לך
גיל ההריון נקבע במדויק על פי מועד ההזרעה כלומר נכון להיום את בשבוע 7+5( שבוע 7 ועוד 5 ימים)
בהצלחה
דר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת בטאשירי12/05/2011
היום קיבלתי תוצאות של בדיקת בטא:
2294 IU/L . היום עברו 4 שבועות ו-4 ימים מאז הצחזור האחרון.
האם זה עשוי להעיד על הריון מרובה עוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת בטא - תגובה
הערך חיובי ותקין. מציע שתבצעי בדיקת אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה על רמות בטא
שירי17/05/2011האולטראסאונד נקבע לי ל-7/6 , האם זה בסדר לחכות עד אז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה על רמות בטא - תגובה
ד``ר אריה לידור17/05/2011שלום לך
המתיני בסבלנות לתורך שנקבע ונקווה לתוצאות טובות
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשותאלמונית12/05/2011
שלום רב,
האם יש מצב שבהריון שבוע 4 ישנן הפרשות חומות בהירות???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות - תגובה
אכן כן - דמם ההשרשה
. מציע שתבצעי בדיקת ביטא כמותי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא תקין?שירה 2812/05/2011
עשיתי היום בדיקת בטא שיצאה 490. מה זה אומר? איזה שבוע? הגיוני שבוע 3?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא תקין? - תגובה
בדיקה זו חיובית ומצביעה על תחילת הריון. המשיכי במעקב ביטא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסאיריס12/05/2011
שלום, אני מנסה להיכנס להיריון כשלושה חודשים וכבר כחצי שנה אני לא לוקחת שום כדורים ולא מורחת משחות (לא משנה אם כואבת לי הבטן, הגב, התקררתי או סתם גדל לי פצע) אני נמנעת מלהכניס תרופות לגוף כדי שחלילה לא יפגעו בעובר שאני יהיה בהיריון (בע"ה). יצא לי היום פצע הרפס נורא ליד השפתיים, רציתי לדעת אם מותר לי למרוח את המישחה זובירקס לטיפול בהרפס כדי שלא ימשיך לגדול לי לשלפוחיות נוראות.
אודה על תשובה
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס - תגובה
בהחלט יכולה וללא חשש. בעתיד אם תזדקקי לטיפול תרופתי כל שהוא רצוי לקחתו לאחר התיעצות עם הרופא שלך או בפורום כאן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סביר דימוםיולי12/05/2011
שלום רב,
לא חשבתי שאני בהריון,אבל הסתבר בהפתעה שאכן.לפי האולטרסאונד ב 2.5.11 הייתי בשבוע 6.4 לפי כך הרופא אמר שהמחזור האחרון היה ב 14.3.11 (אני רושמת), אבל ב 9.4.11 היה לי דימום ממש בסדר גודל של מחזור, אפילו באחד הימים זה היה ממש חזק, מה זה יכול להיות, יתכן שהרופא טעה בספירת שבועות הריון? ונקלטתי באפריל ולא במרץ? האם יתכן כזה דימום חזק בעודי בהריון ולא נגרם נזק?
תודה מראש על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם סביר דימום - תגובה
דמם בתחילת ההריון אכן אפשרי ואין כמובן להחשיבו כוסת. חשוב המשך מעקב תקינות וצמיחת ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון חדש- תשובה דחופהשירה 2812/05/2011
ממוצ"ש האחרון כאבי מחזור. הפלא ופלא עשיתי בטא היום ויצא 480. מה עכשיו? למי הולכים? לאן? איך אני יודעת שהכל תקין?....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון חדש- תשובה דחופה - תגובה
בדיקה זו מרמזת על הריון התחלתי. פני לרופא שלך והתחילי במעקב ביטא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!!!!keren12/05/2011
ביום ראשון הבטא שלי הייתה 724
היום היא 1024
האם העלייה תקניה?????
או שמה ההריון לא תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!!!!! - תגובה
העליה איטית במקצת. עלייך להמשיך במעקב צמיחת ביטא. מעבר ל1500 יכולה כבר לבצע אולטרהסאונד.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי חומצה פוליתנורית קאפ12/05/2011
1. עד איזה חודש צריך ליטול חומצה פולית?
2. כדורים כמו ברזל וחומצה פולית צריך לבלוע לפני או בזמן האוכל. רציתי לשאול מדוע,
מה ההיגיון מאחורי זה והאם זה נורא לקחת מיד אחרי האוכל, שזה הזמן בו אני נזכרת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי חומצה פולית - תגובה
רצוי להמשיך בחומצה פולית עד שבוע 12 ועד בכלל. תכשירי ברזל רצוי ליטול רחוק מהארוחות על מנת לשפר את ספיגתם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני קצת מבולבלת. ד"ר לידור אומר
נורית קאפ16/05/2011שצריך לקחת את הברזל והחומצה הפולית רחוק מהארוחות כדי לשפר את הספיגה,
אבל בדף מידע שמצורף ל-tardyferon 80 מ"ג, כתוב שצריך לפני הארוחה או במהלכה.
אם כן, לפי מה ללכת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
נורית קאפ17/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח תגובה. תודה.
נורית קאפ18/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני קצת מבולבלת. ד"ר לידור אומר - תגובה
ד``ר אריה לידור19/05/2011שלום שוב
על מנת לשפר את ספיגת הברזל רצוי לקחתו רחוק מהארוחות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התוצאה של BETA HCH חיובי שלישי?עדי12/05/2011
בתוצאות בדיקת הדם קיבלתי-
BETA-HCG <5 IU/L
זה אומר חיובי או שלילי להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם התוצאה של BETA HCH חיובי שלישי? - תגובה
תלוי במעבדה. יש כאלה שערך פחות מ10 נחשב שלילי . רצוי לחזור על בדיקה זו בעוד מספר ימים.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב ביוץדנה12/05/2011
שלום רב, ברצוני להיכנס להריון ומעוניינת לחשב את הביוץ שלי.
כל חודש המחזור שלי מגיע כל 28 יום מחזור סדיר.
החודש המחזור שלי הקדים והגיע אחרי 24 יום.
איך אני מחשבת את הביוץ שלי? אם זה חד פעמי הגיע אחרי 24 יום.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב ביוץ - תגובה
הביוץ מופיע כ 14 ימים לפני הוסת המשוער. במקרה שלך לכן צפוי הביוץ להקדים ל בסביבות יום 10-11 מהוסת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבוד?קסיה12/05/2011
4.5 בטא 95.8 יום 28 של המחזור
8.5 בטא 278.5
12.5 614.8
האם אבוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבוד? - תגובה
קיימת צמיחה אך איטית מהצפוי. למרות זאת המשיכי במעקב ביטא . בערכים של מעל 1500 ניתן לבצע אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רושם לסימני בצקת סביב עורף העוברגלית12/05/2011
שלום לכם,
לאחר טיפולים רבים והפלות חוזרות נכנסתי להריון.
אתמול עשיתי בדיקת אוטרסאונד ואלו הממצאים:
גיל הריון: 9+6 לפי וסת
מס' שקי הריון:1
מספר עוברים בשק: 1
אורך העובר (CRL):
25 מ"מ מתאים ל 9 + 1 שב'
שק חלמון: הודגם
ממצאים אנטומיים ופיזיי:
דופק הודגם
סיכום: רושם לסימני בצקת סביב עורף העובר
הרפוא המטפל אמנם טען כי זה מוקדם מכדי לקבוע שיש או אין בעיה וכי העובר לא היה במצג המתאים לבדיקת בצקת. מכאן שכל שעלי לעשות הוא לשכוח את ההערה.
אני לאור ההיסטוריה...מודאגת... האם יש לי סיבה לדאגה?
אודה על תשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רושם לסימני בצקת סביב עורף העובר - תגובה
בשלב זה אין סיבה לדאגה. בעוד שבוע בצעי בדיקת אולטרהסאונד לשקיפות וביוכימיית טרימסטר ראשון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן תחתונהשרית12/05/2011
שלום,
אני בהריון, שבוע 12, עד כה כל הבדיקות היו תקינות (כולל שקיפות עורפית). מתחילת ההריון אני סובלת מכאבים בבטן תחתונה, בעיקר בצד ימין. הכאבים מתחזקים בזמן מאמץ כגון הליכה (לא הליכה ספורטיבית) או בלילה בזמן שינוי תנוחה. בבדיקות רפואיות לא נמצאה כל סיבה לכאבים, אך הדבר משפיע על תיפקודי בחיי היום יום.
שאלותי הן- מה יכולות להיות הסיבות לכאבים? והאם ישנה סכנה לעובר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן תחתונה - תגובה
לאחר בדיקה שלא העלתה סיבה לכאביך הסיבה הסבירה לכאבים אלו הם צמיחת הרחם המהירה ( תקינה לשלב הריון זה) או בעיה בעמוד השדרה המקרינה לבטן. פני גם לבדיקת אורטופד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)