מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גב וראשנעמה10/05/2011
היי...
אני נמצאת בשבוע ה-18 להריון
וסובלת מכאבי ראש וגב עזים לאחר יום עבודה
כאבי הראש חולפים רק לאחר נטילת כדור אקמול
יש לציין שאני עובדת במשרה מלאה תחת לחץ
שאלתי היא האם עלי להיות מוטרדת או לפנות למרפאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב וראש - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/05/2011דווחי לרופא הנשים שלך הוא ישקול הפניה לנוירולוג או רופא תעסוקתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפואה משלימה בהריון
עינת ברקן11/05/2011יקירה
אני מפצירה בך כאישה שעברה שני הריונות וכמטפלת - פני לסניף הרפואה המשלימה בקופת החולים שלך. טיפולי שיאצו עושים פלאים בהריון!
רק לפני חודשיים הגיעה אלי בחורה בהריון שגררה רגל, בגלל הקרנה של כאב גב.
אחרי 2 טיפולים מצבה הוטב לאין ערוך והיא נפטרה כמעט לחלוטים מכאב הגב.
היא ממשיכה להגיע כדי "לתחזק" את גופה, ועד כה הכאבים לא חזרו!
כל ההפניות בקופת החולים המשלימה הן בפיקוח רפואי ואת תופני אך ורק למטפלים המומחים בהריון.
בהצלחה!
עינת ברקן, מומחית ברפואה משלימה להריון ואורתופדיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדת בקשר למשקל העוברליאת10/05/2011
שלום
רציתי לשאול שאלה שמטרידה אותי שכן הרופא שלי לא נתן לי הסבר מתאים והשאיר אותי עם חששות...
לאחר שבסקירה 2 אמרו לי שהתינוקת (זאת בת) נראית קטנה יחסית ויש להמשיך לעקוב אחרי זה, עשיתי הערכת משקל אצל הרופא שלי בשבוע 27+3 ויצא שהיא שוקלת 897 גר'. כעת ביצעתי בדיקה נוספת בשבוע 31+2 וייצא שהיא שוקלת 1356 גר'.
ממחשבון שנמצא ברשת הכנסתי את הנתונים וייצא:ן
שבוע 27, משקל 897 גרם
התינוק באחוזון 36% לשבוע ההריון ה-27.
משקל זה מתאים לאחוזון ה-50 של שבוע 26.
שבוע 31, משקל 1356 גרם
התינוק באחוזון 23% לשבוע ההריון ה-31.
משקל זה מתאים לאחוזון ה-50 של שבוע 30.
1. מה זה אומר?
2. זה תקין שהיא ירדה באחוזון מ36 ל23?
3. יש לציין שגם בעלי וגם אני אנשים גבוהים וגדולים ולכן זה יותר מטריד אותי- האם באמת זה משנה מבחינת גודל?
4. האם צריך לעשות הערכת משקל נוספת בקרוב או מספיק בעוד חודש כפי שהרופא אמר?
5. האם יש קשר בין המשקל הנמוך לבין זה שהיא עוד לא התהפכה ונמצאת במצג עכוז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטרדת בקשר למשקל העובר - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/05/2011כל עוד העובר גדל ולא שובר עקומות נמשיך במעקב עד בשלות ראתית.
במידה ויש חוסר צמיחה ואי ספיקה שליתית כולל בדיקות דופלר נשקול ילוד מוקדם.
אם סקירה ממוקדת מכוונת וכן בדיקת TORCH תקינים, נראה לי סביר לבדוק את צמיחת העובר כל שבועיים.
עכוז בשלב זה -תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשה. דימום שבוע 22איילה10/05/2011
שלום רב
לפני שבוע יצאה לי הפרשה חומה וחד פעמית (צבע יוד)בביקור אצל רופא נאמר שצואר רחם סגור , יש דופק לעובר ואין מה לדאוג. כמו כן, רופא נמנה מלפרט מה זה ההפרשה ומה זה היה בדיוק.
אמש שבוע 21.6 יצאה לי דימום קטן (הפרשה+ניגוב) בצבע דם טרי.
בביקור במיון נשים נבדק צואר רחם ועובר ונימצא הכל תקין , .מיקום השליה קדמית ולא היה ברור לו האם היא למטה או לא בגלל מכשור ישן. וגם הפעם רופא לא הסביר מה זה היה בדיוק וסיכם במלים "קורה".
פניתי לספרות רפואית באינטרנט ומצאתי שזה יכול להיות יציאת פקק אשר מרמז על לידה מוקדמת בעוד כמה שבועות . אני מאוד מודאגת , ומחר אלי לטוס לחו"ל לכמה ימים . האם יש לי סיבה רצינית לדאגה? מה יכולה להיות סיבה לדימום קטן שכזה והאם זה באמת מרמז על לידה מוקדמת -הפלה מאוחרת?
האם אני צריכה להימנע מלטוס לחו"ל?
אודה לתשובה המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף בבקשה. דימום שבוע 22 - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/05/2011לא כדאי לטוס לחול אם יש דימום או כאבים בהריון.
מנוחה במיטה ראויה יותר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופותשירן10/05/2011
לקחתי יומיים בערך לפני איחור המחזור פלוקונזול, גינו דקטרון ופוליקוטן ...
האם זה יכול להזיק לפני הריון או בתחילת הריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/05/2011חכי למחזור אם לא יגיע וההריון מתחיל
תשאלי את המכון הטרטולוגי אם יש חדש לגבי התרופות הנ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית רחם עבהkeren09/05/2011
שלום, ווסת אחרונה ב 2.4 בדיקת הריון ביתית חיובי בדיקת דם בטא 724 (הרופאה אמרה חיובי)
היום היה דימום חלש בניגוב והפסיק לאחר כמה שניות
אולטרסאונד הראה רירית רחם עבה 16 מ"מ בלי שק..
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית רחם עבה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/05/2011צריך לחזור השבוע על שתי הבדיקות BHCG כמותי ובדיקת סונר.
רק אם יופיע קוטב עובר עם דופק נוכל לדעת שההריון תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דופקחני09/05/2011
היום גיליתי שאני בהריון ע"י בדיקה ביתית .יום חמישי אלך לעשות בדיקת בטה לראות שהיא מכפילה את עצמה. שאלתי היא מה אח"כ? באיזה שלב עושים בדיקת דופק?רופא נשים מבצע את בדיקת הדופק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דופק - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/05/2011בדיקת סונר מדגימה שק ברחם ב 5-6 שב
וקוטב עובר עם דופק מ 6-7 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון ומתן שתן תכוףמירית09/05/2011
שלום
אני בהיריון בשבוע 25 ויש לי מספר תופעות מוזרות שחשוב לי לבדוק האם הן נורמליות והאם יש קשר ביניהן.
קודם כל, אני רצה לשירותים לפיפי בערך כל רבע שעה (לא כביטוי, אלא על השעון !!!!)
כמו כן, אני ממש מרגישה שיש לי לחץ באזור הבטן התחתונה - ממש לוחץ, לא כואב, אלא לחץ נוראי !
ודבר אחרון - הבטן שלי מתנפחת נורא ונהיית קשה כמו אבן.
היום הייתי בא"ס שגרתי והבנתי מהטכנאית שהתינוק נמצא ממש נמוך
האם זה קשור לעובדה שאני רצה לשירותים כל כמה דקות?
האם זה נורמלי?
והאם יש קשר להתנפחות והתקשות הבטן? (קורה לי מספר פעמים ביום)
ראוי לציין שעשיתי לפני כחודש תרבית שתן והתוצאה יצאה שלילית כך שלא נראה לי שמדובר בדלקת בדרכי השתן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון ומתן שתן תכוף - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/05/2011יש לחזור על בדיקה גניקולוגית , סונר ובדיקת שתן כללית ותרבית.
לאחר שלילת בעיות מילדותיות וגינקולוגיות,
כנראה מדובר ברחם נמוך באגן היכול לגרום לתלונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון צעירגלית09/05/2011
שלום,
תאריך וסת אחרון: 21/03/11 שבוע 7 בפועל היום ביצעתי בדיקת הריון צעיר: קיים שק חלמון, שק הריון תוך רחמי אבל לא נצפה דופק עובר, crl 5 מ"מ מתאים לשבוע 5+ 6 ימים . ממתי ניתן לראות דופק עובר?
בתודה מראש
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון צעיר - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/05/2011שבוע לאחר הופעת שק החלמון יש לראות את העובר עם דופק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהתמר09/05/2011
??שבוע 25 גיליתי שההמגלבין ירד מ12.7 ל-9.6 כמה זמן יקח לי להעלות אותו אם אקח שני כדורי ברזל ביום? עד עכשיו לקחתי פוריק הריון אחד ביום. וגם -איך יודעים בעצם אם זה חוסר בברזל או בי ?12 ואולי סיבה אחרת? אני מצרפת את התוצאות
ענת
8.6 K/ul??
??WBC??
??3.01 M/ul??
??RBC??
??9.6 g/dl??
??HB??
?% 0.03?
??HCT??
??31.9 pg??
??MCH??
??32.0 g/dl??
??MCHC??
?% 5.41?
??RDW??
??99.7 fL??
??MCV??
?% 8.08?
?%?NEUT??
?% 3.21?
?%?LYM??
?% 6.5?
?%?MONO??
?% 2.1?
?% ?EOS??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/05/2011המוגלובין יורד בהריון בד"כ מחוסר ברזל.
נטילת שני כדורים ליום תמלא את המאגרים, ורק אח"כ יתחיל ההמוגלובין לעלות.
עליה ל 11 ג% תספק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה ברחםמישהי09/05/2011
שלום,
גיל ההריון: 40+2
מהלך הריון תקין.
במהלך ההריון הבטן שלי הייתה קשה בכל חלקיה, ופתאום בימים האחרונים
צצה לי מעין רצועה בולטת שומנית, בערך 7 ס"מ מתחת לטבור.
פרט לה- יש לי סימני מתיחה רבים בבטן.
זה מעין גוש שומן המופיע כ"רצועה" היוצר מעין "פינה" בצורה העגולה של הרחם הגדול.
האם עליי לבדוק זאת?
בנוסף לכך, אני חשה לחץ משמעותי על המפשעה (ולחצים/ התכווצויות בעמידה/ הליכה), למרות שאני מניחה שזו תופעה רגילה בשלב הזה.
העלייה שלי במשקל במהלך ההריון היא מתונה (בתחילת ההריון שקלתי בערך 57 קילו,
ולא נשקלתי לאחרונה, למרות שבערך בשבוע 35 שקלתי 70 קילו.)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה ברחם - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/05/2011ממליץ לפנות לרופא נשים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשתן?שיר09/05/2011
שבוע 17+1
צפיה לבצע מי שפיר.
אתמול בלילה הבחנתי במשהו שנראה כמו דם באסלה, חשבתי מהשתן.
עשיתי בדיקת שתן כללית בבוקר ויצא תקין - שאין דם. הייתי גם אצל רופא נשים ואין דימום.
אין לי צריבה בשתן.
האם אני יכולה לסמוך על שתן לכללית או חייב לעשות תרבית לוודא? כי הבנתי שלא כדאי לעשות מי שפיר עם זיהום בשתן.
עד שתהיה תשובה של תרבית אני מתעכבת בינתיים עם המי שפיר - מה עושים?
האם זה יכל להיגרם מסלק שאכלתי בערב? זה צובע גם שתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשתן? - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/05/2011שבוע 17 ניתן להמתין עוד שבוע לפני הדיקור ולודא שאין דימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאסיוון09/05/2011
שלום רב,
מחזור אחרון היה ב 31.3.2011
מצורפות תוצאות בדיקות דם מהיום
estradiol =1,748
progesteron=99
beta=24,672
מדובר בהריון שחיכינו לו זמן רב , אני מאוד במתח ואודה להסבר אם תקין או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה, לא נענתי
מיי אגם11/05/2011מקפיצה, לא נענתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/05/2011על פניו נראה תקין.
יש לבצע בדיקת אולטרסאונד שתאשר את תקינות ההריון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל שבוע 25מירית09/05/2011
שלום,
שבוע 25 - הערכת משקל (לי יש סכרת נעורים )
BPD - 66 מ"מ - מתאים לשבוע 26.4
OFD - 79 מ"מ -שבוע 24.5
HC - 228.7 - שבוע 24.6
AC - 213 - שבוע 25.5
HC/AC - 1.07
FL - 47 - שבוע 25.5
הערכת משקל עובר AC/FL - 869 גר'
הערכת משקל עובר AC, BPD - 899
שאלותיי הן אלו:
* למה יש שני הערכות משקל סופיות ומה מהן הנכון? 869/899 ?
* האם BPD גדול מדי?
* סה"כ מבחינת המדדים והמשקל - תקין?
תודה, רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל שבוע 25 - תגובה
ד``ר איילון לחמן09/05/2011שלום.
סה"כ הבדיקה תקינה.הערכות המשקל השונות הן על רקע של גדלים שונים באברים,אבל במסגרת הנורמה. רצוי המשך מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוחגל09/05/2011
אני בהריון בשבוע 9
בילדותי חליתי באבעבועות רוח
תוצאות בדיקת דם-
VARIC.ZOST.IGG 677.70 MIU/ML ( 0.00- 135.00)
IGM לא נבדק
האם הערך בבדיקה גבוה מדי או רק מעיד שאני מחוסנת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
גל10/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבעבועות רוח - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/05/2011IGG מצביע על חשיפה מוקדמת ובעצם חיסון לוירוס.
עליה של IGG יכולה להצביעה על חשיפה מחודשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר בעצם?
גל11/05/2011אם עליה של IGG מראה על חשיפה מחודשת?
זה אומר שאני חולה באבעבועות?
האם זה מסוכן לעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשה! מי שפיר על סמך בדיקותאיילה09/05/2011
שלום רב.
אני בת 31.8 בהריון טבעי שבוע 21.6 נכון לרגע זה .האם אני צריכה לפנות דחוף לביצוע מי שפיר והאם הבדיקה מוצדקת על סמך תוצאות שקיפות עורפית ותבחין משולש. להלן התוצאות : תבחין משולש : AFP 0.71 MOM
HCG-1.33 MOM , UE3 0.80 MOM
הסיכון ללידת תינוק עם תסמונת דאון בשילוה גיל והבדיקות 1:488
לפי גיל בלבד 1:660
שקיפות עורפית : 1 מ"מ
סיכון לפי הגיל 1:655
לפי גיל והבדיקות 1:4366
לא נעשה שקלול 2 הבדיקות .
אבקש את עזרתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף בבקשה! מי שפיר על סמך בדיקות - תגובה
ד``ר איילון לחמן09/05/2011שלום.
אני בעד לשקול ברצינות ביצוע בדיקת מי השפיר. הסיבה שהשקלול בין הגיל לבדיקות הראה תוצאה סיכון הגבוהה יותר מאשר הגיל בלבד.אם כי את מעל לגבול שהומלץ עי משרד הבריאות.שקלי הנתונים עם רופאך.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)