מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוות דעת נוספתמיכל02/05/2011
שלום רב,
אני בתחילתו של החודש הרביעי (שבוע 16)
בשלושת החודשים הראשונים לא סבלתי מתופעות לוואי קשות חוץ מעייפות יתרה.
בשבועיים האחרונים אני סובלת מכאבי ראש באמצע המצח וברכות.
לפעמים מלווה בבחילות- לפעמים בחילות בלתי נסבלות.
אני שותה המון, אוכלת מסודר: בוקר,צהרים וערב. (באמצע מכניסה פירות וירקות)
המוגלובין שלי בתחילת ההיריון היה 13 ואני אוכלת בשר, ירקות גבינות וכדומה.
בכול בדיקה של לחץ דם הבדיקה יוצאת תקינה לחלוטין.
שאלתי היא כזאת ממה יכול לנבוע כאבי הראש? האם התופעה הזאת היא אופיינית לתקופת ההיריון?
הדברים היחידים שעזרו לי ברגע האמת פעם אחת לקחתי אקמולי (השפעה יותר מהירה)
והפעם השנייה הייתה ללכת לישון..
דעתכם המקצועית בנושא...?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה
נופר03/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת נוספת - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ04/05/2011
אקמולי ושינה מצויינים אך אם הבעיה ממשיכה, ממליץ לפנות לרופא נשים שלך או נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעיתי בבדיקה הביתיתתמר01/05/2011
ביצעתי בדיקת הריון ביתית אך לא שמתי לב שצריך לכסות את המקל אחרי שטבלתי אותו בשתן.
התוצאה הייתה חיובית- האם זה אמין למרות הטעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעיתי בבדיקה הביתית - תגובה
ד``ר אריה לידור02/05/2011שלום לך
די אמין אך הייתי מציע שבצעי בדיקת דם לביטא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון חומצה פולית בשליש הראשוןתוהה01/05/2011
שלום,
אני בהריון שבוע 7 ו 3 ימים. מיום שגיליתי כי אני בהריון התחלתי ליטול חומצה פולית 400 מ"ג כל יום. (ידעתי בערך לפני 3 שבועות).
לא נטלתי חומצה פולית 3 חודשים לפני ההריון.
הרופא היום המליץ להגדיל את המינון ל 800 מ"ג ליום. מה תעדכם? האם המינון לא גבוה מידיי? האם זה שעכשיו אני אטול מנה כפולה, יהיה יעיל יותר? מאחר ולא נטלתי
לפני כן?
אודה ליעוץ.
נ.ב.
לא יודעת אם זה נחשבו, אבל כחצי שנה לפני שנכנסתי להריון הייתי לוקחת חומצה פולית בערך כ - 9 חודשים. האם המאגר נשאר בגוף או שזה לא משנה ולא נחשב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון חומצה פולית בשליש הראשון - תגובה
ד``ר אריה לידור02/05/2011שלום רב
המינון המומלץ 400 מק"ג ליום
אפקט מקסימלי במידה ונלקח החל מ כ 3 חודשים טרם ההריון. מכל מקום גם להתחלתו עם תחילת ההריון אפקט משמעותי . המשיכי עדד לשבוע ה12
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור + סימנים + בדיקות ביתיותאדריאנה01/05/2011
שלום לכולם בפורום.
אני באיחור של 5 ימים - והמחזור שלי מדייק...יש לי סימנים כמו: בחילות, רגישות ונפיחות בשדיים, דימום בחניכיים (לא יודעת איך זה סימן אבל אני מניחה שמי שמבין יענה לי על זה),
בנוסף לאלו היו לי בימים הראשונים של האיחור כאבי בטן כמו כאבי מחזור - הרגשתי ממש התכווצויות בבטן התחתונה - האם זה נורמלי? אציין רק כי הכאב לא חזק ממש אלא רגוע יותר ממחזור (וכל הזמן חשבתי שאני כבר מקבלת מחזור).
בנוסף - ביצעתי 2 בדיקות היריון ביתיות כשהאחת יצאה חיובית, והשנייה יצאה שלילית (היה נדמה לי שראיתי איזה פס חלש שם..ואולי גם לא עשיתי פיפי על המקל מספיק זמן - רק כמה שניות)..
בכל מקרה אני מבקשת תמיכה ומענה על:
1. האם זה היריון לדעתכן - אני חושבת לחכות עוד יומיים עם עוד בדיקה ביתית - מה דעתכן?
2. גם לרופאים בפורום - האם כאבי בטן והתכווצויות הן דבר נורמלי בתחילת היריון (אם אכן זה היריון?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור + סימנים + בדיקות ביתיות - תגובה
ממליץ לך לבצע בדיקת דם לביטא . באם חיובי הריון ובאם שלילי הסימנים יכולים לאפיין את התקופה אחר ביוצית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה תקופה אחר ביוצית?
אדריאנה02/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון בזמן לקיחת אנטיביוטיקהבר01/05/2011
שלום רב,
בעלי ואני מנסים להיכנס להריון.
לפני מספר ימים עקרתי שן בינה כלואה והרופא נתן לי אנטיביוטיקה לשבועיים.
השאלה שלי היא האם יש סיכון שננסה להיכנס להריון בזמן שאני לוקחת אנטיביוטיקה?
שאלה נוספת, הבנתי שנפוץ שתצא פטריה בנרתיק עקב שימוש באנטיביוטיקה האם יש טיפול מונע? אני רוצה להקדים תרופה למכה...
ובמידה ותצא פטריה האם יש סיכון שננסה להיכנס להריון שיש פטריה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון בזמן לקיחת אנטיביוטיקה - תגובה
אין כל סיבה לחשוש מלהרות תוך כדי נטילת אנטיביוטיקה וכן לא מנוכחות הפטריה שבמידת הצורך יש לטפל בה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון ריק שבוא 5 או 6??????לינור01/05/2011
לפני שבוע ביצעתי בדיקת אולטרסאונד שנייה והרופא הבחין בשק הריון בתוך הרחם אך לא ראה כלום בתוך השק (שק הריון ריק), הרופא לא יכל לדעת את גיל ההריון מכיוון שלפני הכניסה להריון הוא נתן לי כדור בשם "קילומיפן" אשר יוצר ביוץ- הסיבה היא שהמחזור שלי לא סדיר ומופיע אחת לחודשיים, שלושה....תלוי ולכן הוא אמר שיש סיכוי שהביוץ שלי לא מתרחש כל מחזור והכדור הזה עוזר לגרום לביוץ באופן וודאי.לפי גודל השק נראה בשבוע5 או 6 אך הוא הלחיץ אותי ואמר שהוא לא יכול לדעת את גיל הההריון ואת זמן הביוץ בגלל הכדור (תאריך ווסת 21/02/11) ולכן כדאי לחכות עוד שבוע....יש לציין שלפני שבועיים הייתי אצלו בפעם הראשונה לאחר שעשיתי בדיקת הריון עם מקלון ויצא חיובי ואז הוא ראה שק הריון ממש קטן- בקושי היה אפשר להבחין בו והוא שלח אותי לבדיקות דם שהראו שהכל תקין ובפעם השנייה בבדיקה ראו את השק בלי בעיה והוא גדל מאוד מהפעם הראשונה.
הוא גם הלחיץ אותי עוד יותר כשהוא אמר:"לא כל מה שרוצים קורה".
(זהו הריון ראשון שלי-אני בת 29)
מה זה אומר? האם זה מצביע על בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק הריון ריק שבוא 5 או 6?????? - תגובה
רצוי שתבצעי בדיקת ביטא כמותית. במידה והערך עולה בבדיקות חוזרות זוהי עדות לכך שההריון מתפתח ולכן יש לחזור על בדיקת האולטרהסאונד בעוד מספר ימים עד לגילוי העובר והדופק העוברי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 7 + 3 ימיםתוהה01/05/2011
שלום,
היום עשיתי בדיקת אולטרסאונד. הכל תקין ברוך השם. לפי האולטרסאונד אני שבוע 7 ו 3 ימים. המחזור האחרון 10.3.2011
השאלה שלי, האם אני נחשבת שבוע 8? או שזה עדיין שבוע 7? מתי אני יכולה לומר שאני בשבוע 8?
האם שבוע 7 ו 3 ימים אומר כי אני 3 ימים בתוך שבוע 7? או 3 ימים אחרי שסיימתי שבוע 7?
תודה. זה הריון ראשון ואני לא מבינה כל כך את המונחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 7 + 3 ימים - תגובה
את סופרת את הימים לקראת שבוע 8 שיחול בעוד 4 ימים . גיל ההריון היום הוא 7+3
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני מתערבת
מישהי02/05/2011אבל אני הבנתי ששבוע 7+3 הוא כבר אמצע שבוע 8. משבוע 8+0 מתחיל שבוע 9, וכן הלאה. האם זה לא נכון, ד"ר? היות שאנחנו נשאלות כל הזמן על זה, המינוח המדויק חשוב.
הרי אומרים שהריון מלא הוא 40 שבועות, והכוונה היא עד יום 39+6, לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני מתערבת - תגובה
ד``ר אריה לידור02/05/2011תינוק בן שנה נקרא כך רק כשמלאו לו 12 חודשים ולא 11 חודשים ועוד שבוע. אותו דבר עם שבועות ההריון.. שבוע 40 פרושו שמלאו 40 שבועות . יום לאחר מכן זה שבוע 40 ויום וכך הלאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי אבל
מישהי02/05/2011כשאומרים לעשות בדיקה בשבוע 12, לדוגמה, האם הכוונה לשבוע 11 + X ימים, או לשבוע 12 + X ימים?
בחיי שכבר התבלבלתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם איחור של 9 ימים ופתאום כאבים כמgsbv01/05/2011
שלום רב ד,ר - שמי ע. מהצפון רציתי לברר , אני בת 35 יש לי איחור של המחזור שהוא סדיר תמיד - כבר של 9 ימים, בצעתי אולטראסאונד בשל כאבים שהטרידו אותי בצד ימין, והופיע הגופיף הצהוב, והרופאה אמרה לי לנוח ובמשך שבועיים גם לא לקיים יחסים, ובתוספת היום בבוקר התחילו לי גם קצת כאבים שמדמים כאילו אני אמורה לקבל את הוסת. האם הסימן הוא שאני לא בהריון? או כן בהריון? לא בצעתי שום בדיקת דם? האם את יכולה קצת לסבר לי את האוזן בנושא, כי אני פשוט בורה מאוד בקטע של ההריון, ולמרות זאת גם מאוד נרגשת.
תודה רבה לך ע. מהצפון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם איחור של 9 ימים ופתאום כאבים כמ - תגובה
רצוי שתבצעי בדיקת דם להריון . במידה וחיובי הרי את בהריון. במידה ושלילי יש לברר את פשר העיכוב בוסת ולטפל בהתאם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה להיוםגילי01/05/2011
שלום,
היום יש לי תור לרופא נשים, אינני מצליחה לזהות את יום הביוץ שלי.
האם רופא הנשים יכול לראות מתי אבייץ, או אם אני קרובה למועד זה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה להיום - תגובה
יכול להעריך על פי תאריך הוסת , על פי אולטרהסאונד ועל פי בדיקת ריר צוואר הרחם שלך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות "אל ציר" הומאופתיות - דחוף !דנדון01/05/2011
שלום,
אני בשבוע 28, וביום חמישי האחרון היו לי צירים מוקדמים. קיבלתי עירוי נוזלים - מה שהפחית את הצירים בצורה ניכרת. בבדיקה שנעשתה ע"י הרופא לצוואר הרחם - הכל היה תקין. ביום שישי בערב שוב היה מעט לחץ באזור הבטן התחתונה, ובשבת בצהריים שוב (הרגשתי 3 צירים). שוב בהקפדה על שתייה מרובה ומנוחה - הם נרגעו.
היום אני הולכת שוב לביקורת.
קראתי באינטרנט על טיפות הומאופתיות בשם "אל ציר" שניתן להשיג אצל ד"ר היימליך - הומאופת - בירושלים.
האם מישהי שמעה על הטיפות? הד"ר טוען שהם מפסיקים את הצירים, ואף סוגרים את צוואר הרחם במידה ויש מחיקה. וגם אין תופעות לוואי.
כדאי לקחת את הטיפות? לא נתקלתי בהרבה המלצות. אני מפחדת שלא אעשה נזק לעובר, או משהו...
בבקשה תגובות למי שמכירה/ניתסה/שמעה - בעד ונגד.
תודה ויום נעים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות "אל ציר" הומאופתיות - דחוף ! - תגובה
הרפואה הקונבציונלית מכירה במספר סוגי טיפול כגון הזלפת נוזלים או תכשירים תרופתיים ( פרסולט למשל) . לי אישית אין מידע או ידע לגבי טיפול הומאופטי יעילותו או בטיחותו
מכל מקום רצוי לטפל במניעת צירים אלו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי איקקלומיןחסויה01/05/2011
בוקר טוב,
יש לי שאלה,
אני אמורה להתחיל מחר לקחת כדורי איקקלומין הייתי רוצה לדעת האם יש שעה
שבה הכי כדאי לקחת את הכדור.
והאם נדרש לעשות עוד משהו ע"מ להגביר את הסיכוי להריון?
אודה לתשובה מהירה.
יום נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי איקקלומין - תגובה
יש לקחת את הכדורים במינון שהומלץ לך בשעה קבועה פחות או יותר. רצוי לעקוב אחר התפתחות הזקיקים ורמות ההורמונים ולתזמן בצורה אופטימלית את מועד הביוץ המשוער אם לצורך יחסי מין או לצורך הזרעה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב זקיקים
חסויה02/05/2011שלום רב,
הייתי רוצה לדעת בבקשה אייך עושים מעקב אחרי זקיקים?
הרופא שלי נתן לי לקחת כדורי איקקלומין 1.5 למשך חמישה ימים.
ולא אמר כלום בנושא.
אבקש את עזרתכם המעמיקה בנושא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שבעה שבועות וחצי לאחר לידהשני01/05/2011
שלום,
אני אחרי לידה 3 ומזה 7.5 שבועות מדממת, למעט יומיים לפני כשבועיים בהם הדימום פסק, ביומים האחרונים הדימום התחזק האם תקין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום שבעה שבועות וחצי לאחר לידה - תגובה
בכל דימום חריג יש צורך להבדק. האם את מניקה? האם משתמשת באמצעי מניעה?
פני לרופא שלך לבדיקה ואבחון סיבת הדמם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום לאחר 7.5 שבועות
שני02/05/2011אני מניקה. עדיין לא משתמשת באמצעי מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בזמן הלידהאנה30/04/2011
שלום רב!
אני נמצאת כרגע בשבוע 39 + 6 להריון.
לפני כמספר שבועות נבדקתי ונמצא פטריה בנרתיק.
אני שוקלת אם לטפל בנרות אגיסטן.
מה ניתן לעשות בשבוע כה מתקדם להריון? והאם במהלך הלידה זה יכול להוות בעיה לי או לעובר? מה אם אצטרך תפרים ?
בתודה מראש ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בזמן הלידה - תגובה
במידה ומאובחנת פטריה טרם לידה רצוי לטפל בה ולו רק כדי שהעובר הנולד לא ישאף/יבלע את החומר המזוהם ויפתח דלקת בלוע ודרכי העיכול העליונות שלו .
הצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בסיסית חשובה לגבי תאומיםאודי30/04/2011
ידוע לי שהסיכוי ללידת תאומים הוא קטן בסביבות 2% קראתי שיש 3 תנאים שמעלים את הסיכוי:
*אם מהצד של האמא יש במשפחה תאומים
*אם היולדת מעל גיל 35
*אם היולדת בעלת עודף משקל
כמו"כ התהליך נעשה הפריה במעבדה
שאלתי היא אחרי כל התנאים האלו מהו הסיכוי לתאומים?
האם כשאומרים שהסיכוי עולה בכל עמידה בתנאי ואנחנו עומדים בכל ארבעת התנאים
זה אומר שהסיכוי הוא מעל 50% או שהסיכוי בסך הכל
עלה מ2% ל15% שזה עדיין נמוך מאוד ?
אני לא מתכוון שתגידו לי אחוזים מדוייקים אלא פחות או יותר
חשוב לי לדעת אם אני בכיוון בכלל או שעדיין הסיכוי אחרי הכל נמוך?
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בסיסית חשובה לגבי תאומים - תגובה
הסיבות שמנית כולם מעלים את הסיכוי הסטטיסטי אך במעט לתאומים מעבר למקובל באוכלוסיה הרגילה ( 1.8%) . מבין כולם טיפולים משרי ביוץ הם השכיחים ביותר ומעלים סיכון זה עד לכדי 6%
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שהות במחלקת ילדים ללא החשפות לCMVסטודנטית30/04/2011
שלום רב,
כחלק מבדיקות שלפני הריון (ראשון), בדקתי נוכחות נוגדנים נגד CMV, והתוצאה שליליות. אני סטודנטית לרפואה, ובעוד מספר חודשים אהיה בסבב במחלקת ילדים במשך כחודשיים.
שאלתי היא: האם זו סיבה לדחות את הכניסה להריון עד לאחר סיום המחלקה? האם עלי להמנע משהות במחלקת ילדים בזמן הריון בשל הסכנה בהדבקות בוירוס? עד כמה הסיכון גדול?
(לא ניתן להמנע מביצוע המחלקה בתאריכים אלו)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה שוב
סטודנטית02/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)