מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבוע 34הריונית05/05/2011
אני נמצאת בשבוע 34 להריון. מתחילת ההריון הבחנתי כי החניכיים מדממות בעת צחצוח השיניים, רופא השיניים אמר לי כי זה נורמלי בתקופת ההריון.. כל ערב אני מצחצחת ובבוקר כשאני קמה בשני השיננים הקדמיות ( כתרים שעשיתי בעבר) יש דם קרוש יבש וגם על השפתיים. בעת הצחצוח יורד דם בעיקר מהחניכיים שמעל הכתרים...
הרופא אמר לי לעשות שטיפות של מים ומלח להפחתת דימום ( בהריון אני מעדיפה דברים טבעיים ולא מי פה רגיל)..
1. האם מותר לעשות שטיפות אילו???
2. הרופא המליץ לי טיפול שיננית לניקוי אבנית, אמר שזה מותר בזמן הריון. אך אני מעדיפה לאחר ההריון.. עדיף לי לעשות עכשיו ואולי זה יסייע בהפחתת הדלקת חניכיים.??
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 34 - תגובה
ד``ר איילון לחמן05/05/2011שלום.
שטיפות עם מים ומלח לא נראות לי בעיתיות.גם בדיקת שיננית המודעת למצבך לא מדאיגה במיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בתחילת הריוןעינת05/05/2011
אני בשבוע 4 ו-6 ימים(הריון שני)
האם הגיוני שיומיים לפני האיחור במחזור ובערך כשבוע אחר כך היו כאבים/דקירות קטנות ברחם?
זכור לי שאלו יכולים להיות כאבים של הגדלת הרחם או זרימת דם.האם באמת זה יכול להיות זה? ואם כן האם גם בהריון שני?
ההריון שלי עוד צעיר ובדיקת האולטרסאונד הראשונה רק ב-17 לחודש. כך שגם אם אלך לרופאת הנשים לפי הבנתי לא יהיה לה מה לבדוק כי מוקדם מדי.
האם אני טועה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בתחילת הריון - תגובה
הפשוט לבצע בדיקת דם להריונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קלמיטל05/05/2011
אני בשבוע 18+5
היום היה לי דימום קל,
טיפה ממש קטנה של דם, וזה היה רק פעם אחת ולא חזר על עצמו מאז.
האם התופעה הגיונית או שיש צורך ללכת לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מיטל05/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום קל - תגובה
דימום בכמות שכזאת היא לא מדאיגה.אבל בהחלט שוה להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסיוהחסויה05/05/2011
אני אחרי הפרייה שנעשה בתאריך 5.4.11 ואני בהריון בשבועות הראשונות . רציתי לדעת האם מותר לי להיות בים המלח. ובזקוזי בתחילת החודש הראשון להריון..??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסיוה - תגובה
ד``ר אריה לידור05/05/2011שלום לך
מאד רצוי לא להכנס לים המלח או לגקוזי במהלך ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסויהחסויה05/05/2011
בדיקת בטא 1000 זה שבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסויה - תגובה
התוצאה חיובית להריון. כדי להעריך פחות או יותר רצוי לבצע בדיקה כמותית ומעל לערך 1500 גם אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא בשד והריוןדנה05/05/2011
שלום רב,
לפני כמה ימים עשיתי אולטראסאונד בשד וגילו כי ישנה קשרית היפואקוגנית שפירה בגודל 0.3X0.5 ס"מ מוגדרת.
הומלץ לי להיות במעקב ולחזור עוד 3 חודשים לאולטראסאונד נוסף.
אני מאד מעוניינת להיכנס להריון, האם לאור הממצא הריון בשלב זה אינו מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא בשד והריון - תגובה
מציע שתפני לבדיקת כירורג שד . אם מבחינתו תקין אין מניעה להתחיל בנסיונתיך להרות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיותאיילה05/05/2011
אני בת 37 ובתחילת החודש השלישי להריוני.
נכנסתי להריון חודשים אחדים אחרי החתונה ולא עשיתי בדיקות גנטיות כהכנה לכניסה להריון ורציתי לדעת קצת יותר על בדיקות אלו והאם הן חיוניות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות - תגובה
ד``ר אריה לידור05/05/2011שלום רב
ממליץ מאד לבצע בדיקות אלו
פני ליועץ גנטי כדי שיחליט מה הבדיקות הרלונטיות שתבצעי ובהסתמך עך העדה והמוצא שלך ושל בעלך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמצות בשירותים והפלהענבל05/05/2011
אני בשבוע 9
סובלת מעצירות,האם האמצות חזקה בשירותים בזמן עצירות יכולה לגרום להפלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמצות בשירותים והפלה - תגובה
בד"כ לא.
קימות שיטות שונות לטיפול בעצירות . התיעצי עם הרופא שלך לטיפול בבעיה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדרך כלל לא זאת אומרת שלפעמים כן??
ענבל05/05/2011איך אדע אם עשיתי נזק??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם סבלתי מבעיה זו
יולי08/05/2011שלום לך, אני גם סבלתי מבעיה זו, לפני הריון כל הזמן הייתי על טיפות יובסולקס לא יכלתי אחרת, גם בתחילת הריון השתמשתי מכיוון שלא ידעתי שאני בהריון. אין הרבה דברים (משלשלים) שניתן לקחת בהריון,התקשרתי למרכז טריטורילי שזה מן מרכז רעלים שניתן להתייעץ מה מותר ומה אסור מבחינת תרופות. שם המליצו לי על פגלקס, משלשל טבעי - פרופילן גליקול סיבים תזונתיים מרוכזים, כשהלכתי לקנות בסופר פארם נאמר לי שאת הפגלקס הפסיקו לייצר אבל יש לו תאום בשם לקסיפג שאותו גם אפשר בהריון וזה אותו דבר כמו פגלקס. עולה בסביבות 60 ש"ח, יש בטעמים, אבל הכי טוב טבעי, אני שותה עם כוס מיץ, ממש עוזר לי, תראי בלינק. הקפידי לשתות המון מים גם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדרך כלל לא זאת אומרת שלפעמים כן?? - תגובה
ד``ר אריה לידור08/05/2011שלום לך
עצירות אינה גורמת לנזק להריון או לעובר במידה וההריון תקין. מכל מקום כדי לא לסבול מכך רצוי בהחלט לטפל בזה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSHרונית05/05/2011
קיבלתי את תוצאות הבדיקה שלי וה-TSH עומד על 9.61 הבנתי שזה מאוד גבוה. אני בשבוע שישי. איך מטפלים? האם זה מסוכן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH - תגובה
עלייך לפנות לאנדוקרינולוג לשם תחילת טיפול בתת פעילות המגן. חשוב מאד להיות מאוזנת לאורך כל ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מורכבת, אנא עזרו בבקשה...יולי05/05/2011
בבקשה לא לשפוט אותי...
אני בת 28, הייתי נשואה לגבר מבוגר ממני ב13 שנה. התחתנתי מאהבה גדולה. תמיד ידעתי שהוא לא רוצה ילדים איתי (או בכלל) מכיוון שיש לו 3 ילדים מנישואיו הקודמים.
לא התייחסתי לזה ברצינות, חשבתי יעבור לו. לא עבר, לכן התגרשנו, עם הרבה כאב וצער. יש לי חבר בגילי, איתו אני שנה וחצי, לפני כ 10 חודשים הפסקתי לקחת את הגלולות,והתחלנו לשכב ללא אמצעי מניעה (אמנם לא ספרנו ימים לביוץ וכאלה, אמרנו אם יקרה אז יקרה). ב29 למרץ נפגשתי עם הגרוש שלי לחתום על מסמכים אחרונים, תשוקה עזה השתלתה עלינו,עשיתי דבר נורא, שכבתי איתו,לא יודעת מה חשבתי לעצמי... הכל קרה מאוד מהר, הוא שם קונדום סובב אותי לקיר וחדר אלי, בגלל כל הסיטואציה הוא לא הצליח לגמור בפנים (בתוכי, לתוך הקונדום), הוריד את הקונדום וגמר ביד. אני בהריון, ויש לי חששות שזה ממנו. אני מבינה שאם הקונדום לא החליק ולא נקרע אז לא סביר, אבל אין לי דרך לדעת אם נקרע או לא. מזועזעת מכל הסיטואציה אפילו לא חשבתי לבדוק. באותם ימים גם שכבתי עם חבר שלי ללא אמצעי מניעה (אנחנו שוכבים כמעט כל יום), הבעיה היא שזה יותר מדי צירוף מקרים (עם חבר שלי שכבנו כ8חודשים ללא אמצעי מניעה ודווקא כששכבתי עם גרוש שלי אז הריתי), במיוחד שאני יודעת שסביר שב 29 למרץ הייתי בביוץ מכיוון שמחזור היה ב14.
ב 29 למרץ הייתי גם אחרי מחלת השפעת או צינון לאחר טיפול תרופתי בקולדקס ודקסמול, האם זה יכול איכשהו להשפיע?
בנוסף חבר שלי היה בבדיקת זרע לפני כ 5 חודשים התוצאות יצאו קצת חלשות, הוא עשה פעם נוספת כעבור חודשיים ויצא תקין, היה אצל אורולוג ונאמר לו שהכל תקין ושלא נכנסים להריון תוך שניה לוקח עד שנה, אם לא אז מתחילים בבדיקות וכו.
מה אתם חושבים, האם יכול להיות שהעובר של הגרוש שלי אף שהיה עם קונדום ולא גמר בתוכי? אני ממש בסטרס...
עוד שאלה, ב 9/4 היה לי כביכול מחזור, דימום למשך כמה ימים, ממש כמו מחזור. באחד הימים בערך ב 11/4 קיימתי יחסי מין ופתאום היה הרבה הרבה דם, מה זה יכול להיות?
כשהייתי אצל גנקולוג ב2/5 התגלה שאני בהריון בשבוע 6.4 שזה אומר שנכנסתי להריון במרץ ולא באפריל ושזה מתאים לתאריך התקרית עם הגרוש.
בבקשה עזרו לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה מורכבת, אנא עזרו בבקשה... - תגובה
על פי תאורך לא סביר שההריון מגרושך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת תריסגילי04/05/2011
שלום,
יש לי תת פעילות בלוטת התריס ואני מטופלת באלטרוקסין. אני בסוף שבוע 18, לאחר בדיקת חלבון עוברי ושקיפות עורפית שיצאו תקינים.
האם כאשר יש תת פעילות בלוטת התריס יש המלצה לעשות בדיקת מי שפיר?
האם הסיכויים לתסמונות גבוהים יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת תריס - תגובה
ד''ר גדעון נגר04/05/2011אין כל צורך בדקור מי שפיר.
הסכונים לתסמונות אינם גבוהים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר, חלבון עוברי ומום בלבסעידה04/05/2011
שלום רב,
לפני 5 שבועות ביצעתי בדיקת מי שפיר בעקבות מום שהתגלה בלב העובר,
בדיקת המי שפיר יצאה דמית מאוד כי בבדיקה עצמה דקרו לי את השליה, בגלל שהיא יצאה דמית לא יכלו לבצע לי גם בדיקת פיש.
קיבלתי את תוצאות המי שפיר אבל אמרו לי שהבדיקה תקינה אבל בגלל שהבדיקה הייתה דמית מאוד אז החלבון עוברי יצא גבוה יחסית.
בבדיקת מי שפיר קיבלתי חלבון עוברי mom-3
בבדיקת הדם שביצעתי לחלבון עוברי בשבוע 17- mom 0.61
האם זה תקין?
ועוד שאלה בבקשה,
העובר שלי מאובחן עם מום בלב tga, בוודאי אתם מכירים את המום ויודעים שבשבועיים הראשונים לחייו יצטרך לעבור ניתוח לב פתוח על מנת לתקן את המום.
האם אני נקראת הריון בסיכון גבוה ועליי להיות במעקב של הריון בסיכון גבוה?
תודה מראש על התשובות ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר, חלבון עוברי ומום בלב - תגובה
ד''ר גדעון נגר04/05/2011אכן את צריכה להיות במרפאת הריון בר סכון גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה,אבל המי שפיר תקינים?
סעידה05/05/2011לפני 5 שבועות ביצעתי בדיקת מי שפיר בעקבות מום שהתגלה בלב העובר,
בדיקת המי שפיר יצאה דמית מאוד כי בבדיקה עצמה דקרו לי את השליה, בגלל שהיא יצאה דמית לא יכלו לבצע לי גם בדיקת פיש.
קיבלתי את תוצאות המי שפיר אבל אמרו לי שהבדיקה תקינה אבל בגלל שהבדיקה הייתה דמית מאוד אז החלבון עוברי יצא גבוה יחסית.
בבדיקת מי שפיר קיבלתי חלבון עוברי mom-3
בבדיקת הדם שביצעתי לחלבון עוברי בשבוע 17- mom 0.61
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מעבדה בהריון שבוע 8אחת04/05/2011
שלום,
רופא מטפל שלי שלח אותי לבדיקות דם ושתן וקבלתי תשובות, הכל יצא תקין, חוץ מבדיקה הזאת, שאינה בטווח הנורמה
MCHC 31.7
וטווח הנורמה הוא בין 33-37
מה הבדיקה אומרת? שיש לי חוסר ברזל? חוסר דם?
יש לציין כי אני עדיין לא מקבלת כדורי ברזל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אחת05/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת מעבדה בהריון שבוע 8 - תגובה
חשוב גם לראות את יתר התוצאות . אך על פי תוצאה זו קיים חוסר ברזל קל.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון? טרם קיבלתי מענהמיכל04/05/2011
שלום רב,
שכבתי עם חברי לפני כשבועיים לפי דעתי זה היה ימי הביוץ ולא השתמשנו באמצעי מניעה אך גמר בחוץ.
מאז יש לי הרבה גזים וגרפסים רבים.
האם גרפסים וגזים רבים הינם תסמינים של הריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון? ד"ר תדמור ירושלים
ד''ר עפר תדמור04/05/2011ערב טוב
הריון חושדים כאשר יש איחור במחזור
מחכים לאיחור ועושים בדיקת דם או שתן להריון
הריון צעיר לא גורם לגזים וגרפסים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה לפורום? יומיים אין תגובות??מעוברת04/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מה קורה לפורום? יומיים אין תגובות?? - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ04/05/2011עדי תשאלי שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)