מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרשה חומהשני08/05/2011
שלום רב,
מדוע מופיעה הפרשה חומה ורק לאחר מכן דם.
בעבר לא היה לי כך, זה קשור לגלולות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה חומה - תגובה
ד``ר אריה לידור08/05/2011שלום לך
תחת גלולות כל סוגי הדימום אפשריים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים בלתי פוסקים חודש תשיעיבלה08/05/2011
שלום, אני בשבוע 37 מזה שבוע יש לי גירודים כמעט בכל הגוף, במיקוד על העורף, צוואר, אוזניים,חזה, בטן, חלק מהגירודים התפתחו לפצעים(ממש כמו פצעי בגרות בעורף) עשיתי בדיקה לשלול מלחי מרה, תפקודי כבד יצאו תקינים.
האם יכולה להיות סיבה נוספת לכך?כיצד נפתרים מהגרד?אני ממש לא מתפקדת...
תודות
לא יודעת אם קשור- התרומבוציטים ירדו לי בבדיקת דם אחרונה לערך של 149...האם יש סכנה לפני הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירודים בלתי פוסקים חודש תשיעי - תגובה
ד``ר אריה לידור08/05/2011שלום לך
עלייך לפנות לבדיקתו של רופא עור שיאבחן ויטפל בהתאם. אם תפקודי הכבד תקינים אין סכנה להריון. רצוי לטפל כדי להפחית את סבלך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת לידהשירן07/05/2011
שלום,
אני שבוע 37 היריון ראשון, רציתי לדעת ברגע שקיימים הסימנים הברורים ללידה -ירידת מים, והפרשות דם צמיגיות, ברגע שיחלו הסימנים הברורים-ההפרשות הדמיות- כמה זמן בערך יש עד הלידה? זה צמוד ללידה. או הלידה יכולה להיות גם אחרי 3 שבועות?
שאלה נוספת האם חוץ מהסימנים הברורים האלה יש סימנים נוספים שמרמזים על לידה קרובה? עוד לא היו לי צירים מדומים או אף אחד מסימנים אחרים ללידה.
כמה זמן מתחילת הצירים המדומים יכולה להתקיים הלידה?
יכול להיות מצב שאף אחד מהסימנים האלו לא מתקיים והלידה יכולה להיות קרובה?
אני פשוט לומדת, ורוצה סוג של לתכנן את עצמי לפי הסימנים האלו למתי הלידה תתקיים. למרות קיומו של התאריך המשוער.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת לידה - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/05/2011לגבי ירידת מים הלידה מתרחשת בדרך כלל תוך 24 שעות
לגבי הפרשות דמיות לא נתן לקבוע את המועד ללידה.
צירי לידה מדומים אינם מורים על זמן הלידה.
צירי לידה הם צירים סדירים כ3 צירים ב10 דקות במשך שעה לפחות כשאלו מופיעים הלידה תתרחש תוך 12 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבלירוןלי07/05/2011
לפני כ- 10 חודשים ילדתי. לידה טבעית. כחודש וחצי אחרי הלידה התחלתי להשתמש באוורה המדבקה כאמצע מניעה. ב- 26.3 שמתי את המדבקה האחרונה וזאת ע"מ להתחיל בניסיון להכנס להריון שוב.
ב- 5.4 כמו שאמור להיות קיבלתי מחזור. ומאז לא חזרתי למדבקה. הייתי אמורה לקבל מחזור נוסף השבוע הזה ועדיין לא קיבלתי. המחזור שלי לפני ההריון היה סדיר וגם במהלך השימוש באוורה. ערכתי בדיקת הריון ביתית והתוצאה שלילית.
מדוע אני לא מקבלת מחזור ? אמורה לדאוג ? או לתת עוד כמה ימים ? זה קשור להפסקת השימוש במדבקה ? לפנות לר.נשים? אודה לייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/05/2011לאחר שמוש בגלולות או מדבקות המחזור לעיתים קרובות מגיע באחור עד מספר שבועות לאחר סיום השמוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מדומה עקב לקיחת גלולות בהריוןנועה07/05/2011
אודה מאוד על תשובה כללית לשאלתי:
האם יתכן מצב בו כשנכנסים להריון למרות שימוש בגלולות (למשל בגלל שכחת גלולה או תרופה נוספת שמורידה מיעילות הגלולה) ובשל המשך השימוש בגלולות עדיין מופיע המחזור המלאכותי (הדימום בשבוע של הפסקת הגלולות שאינו באמת ווסת)??
תודה!
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור מדומה עקב לקיחת גלולות בהריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/05/2011יתכן דמום גם כשנמצאים בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד השאלה
נועה07/05/2011האם אישה שנכנסת להריון וממשיכה לקחת גלולות בהכרח תקבל את ה'מחזור' בשבוע של הפסקת הגלולות?
שאלתי מתייחסת לדימום הקבוע שאינו ווסת בשבוע של הפסקת הגלולות, ולא לדימומים מסיבות אחרות.
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחכה לתשובה מה- 27.04הריונית07/05/2011
שלום,
מפורטות מטה תוצאות בדיקת הדם לאחר השקיפות העורפית, חשוב לי לדעת האם הן תקינות:
גיל ההריון לפי ו.א: 12.5 weeks
תאריך ו.א: 18.01.11
תאריך שקיפות עורפית: 14.04.11
CRL 46.9 mm
גיל ההריון לחישוב הסיכון לפי בדיקת האולטרה סאונד: 11.6 weeks
========================
משקל בעת הבדיקה: 49 kg
לא מטופלת באינסולין
מס' עוברים : 1
==========================
NT-Nuchal Translucency 1.18 MoM
NT-Nuchal Translucency 1.20 mm
=========================
PAPP-A 1.31 MoM
PAPP-A 2693 mIU/L
Free beta HCG 0.36 MoM
Free beta HCG 17.0 ng/ml
==========================
Maternal age-related risk 1/1100
Down's Syndrome Risk 1/10000
Trisomy 18 Risk 1/10000
אודה לתשובתכם בהקדם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה מה- 27.04 - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/05/2011התשובה תקינה לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומיםמיכל07/05/2011
ערב טוב,
לקחתי גלולות כ 10 שנים וחודש שעבר קיבלתי מחזור ויש הופיע דימום בצבע אדום.
החודש קיבלתי מחזור אך יומיים לפני הופיע דימום קל בצבע חום וקשה.
ורק לאחר יומיים הופיע המחזור.
האם זה תקין?
ומאיזה יום נחשב תחילת המחזור מיום הדימום בצבע חום או האדום?
שבוע טוב,
שקד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים חומים - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/05/2011אכן זה תקין
מועד הווסת מתחיל עם הופעת דם אדום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליה נמוכהלירון07/05/2011
היי..
אני בשבוע 17 ,שבוע שעבר עשיתי סקירת מערכות והרופא גילה שיש לי שלייה אחורית נמוכה סמוך לצוואר הרחם ,רציתי לברר מה זה בדיוק אומר ,הבנתי ממנו שאין לי כרגע מה לדאוג כיוון שהרחם אמור לגדול והשלייה אמורה לעלות כלפי מעלה .
זה ההריון השלישי שלי וכל הלידות עברתי לידה רגילה ,אני קראתי מאמרים לגבי שלייה נמוכה והבנתי שטירמסטר 2 וטרימסטר 3 אם השליה נמוכה אז הי תשאר נמוכה ,מה זה אומר מבחינתי שזה מצריך ניתוח קיסרי?האם אני לא צריכה להתאמץ יותר מיד פעילות גופנית על מנת שהשלייה לא תרד למטה ותחסום את צוואר הרחם ותגרום לדימומים ?
אודה לכם על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליה נמוכה - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/05/2011שליה נמוכה אינה מצריכה בל דאגה
רק כאשר השליה מכסה את צוואר הרחם מבצעים נתוח קסרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בבית החזהתמר07/05/2011
שלום ד"ר
אני בשבוע 25 כבר שלושה שבועות שישי לי לחץ מתגבר באיזור שבין הסרעפת לקיבה, הוא מופיע הרבה בישיבה אבל לא בהכרח. בד"כ אין לזה קשר לאוכל, אין לי הרגשת צרבת בגרון. א אני מתעוררת מזה בלילות ולא יכולה לישון וגם מרגישה את זה ברב שעות היום, הרגשת כאב, לחץ והרגשת תולעים. מה זה יכול להיות? (אין לי עלייה בלחץ דם) ויש לי כתמים לבנים על הלשון, לא בטוחה שזה קשור..
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בבית החזה - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/05/2011בהריון קימות תחושות רבות שלא תמיד ניתן להסבירן
לגבי הכתמים על הלשון יתכן וזהום פיטריאתי
יש להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 19נני07/05/2011
שלום!
אני בת 32 הריון שלישי בשבוע 19
ביצעתי שקיפות עורפית ונאמר לי כי היא תקינה.
בסקירה הראשונה נאמר לי כי נראה מוקד אקוגני בלב בחדר שמאל, ובנוסף יש הרחבת אגן כליה קל 3 .
ביצעתי בנוסף את התבחין המרובע , והתשובה היא 1:12000 ,
ולפי הגיל 1:695 .
האם כדאי בכל זאת לבצע מי שפיר עקב שני סממנים קלים אלו ,למרות החלבון התקין?
אודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שבוע 19 - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/05/2011אגן כליה בגודל כ3 ממ נחשב תקין ואינו סמן קל
איני רואה סיבה לדאגה רק על סמך המוקד האקוגני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להיכנס להריוןלילך07/05/2011
שלום,
אני ובעלי החלטנו להביא ילד. עד היום לקחתי נוברינג במשך 3 שנים בערך... הפסקתי בחודש שעבר.
אני בת 27..
בערך שבועיים לאחר הטבעת האחרונה התחילו לי הפרשות לכמה ימים, לבסוף ההפרשות נפסקו וכמה ימים לאחר מכן הגיע המחזור...
מחזור ממש שונה מהמחזורים הרגילים שלי, שכן בלילה לא היה לי דימום (היה לי רק ביום וגם הוא לא היה חזק בכלל יחסית למחזור הרגיל).
הבעיה היא שהמחזור לא נגמר לי!!
יש לי מחזור כבר 11 ימים....כל יום זו אותה כמות (לא מאוד גדולה)...והוא לא עושה רושם שהוא הולך להפסיק!
חשוב לציין שאני אנמית ולוקחת כדר איזי איירון כל יום.
האם זה נורמלי??
אם אני רוצה ילד, מה עליי לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להיכנס להריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/05/2011יש לבצע בדיקת דם להריון
יתכן ומקור הדמום הוא בצוואר הרחם
יש להבדק עי רופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שלישי לאחר ניתוח קיסרישושי06/05/2011
אני לאחר לידה שניה בניתוח קיסרי (גם הלידה הראשונה היתה בקיסרי) ונכנסתי להריון לא מתוכנן לאחר 4 חודשים מהלידה
האם יש בכך סיכון?
האם ניתן לנסות ללדת בלידה טבעית או שאני חייבת בניתוח קיסרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שלישי לאחר ניתוח קיסרי - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/05/2011אכן קיים סכון בהריון
לאחר 2 נתוחים קסריים מקובל לבצע נתוח קסרי ולא להסתכן בקרע של הרחם.
עליך להיות במעקב במרפאת הריון בר סכון גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול והריוןנטלי06/05/2011
שלום
האם ישנה בעיה לשתות אלכוהול (לא הרבה) בערב בו מתכוונים לנסות להכנס להריון?
האם זה יכול לגרום בעיות כמו שנגרמות משתייה במהלך הריון?
האם יכול להפחית סיכוי להכנס להריון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול והריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/05/2011שתית אלכוהול אינה מזיקה בערב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה שבוע 28ש......06/05/2011
שלום ד"ר אני בהריון שבוע 28 ביומיים האחרונים אני מרגישה חולשה נוראית וחוסר יכולת לעמוד על הרגליים
בנוסף התיאבון שהיה לי ירד בפתאומיות וחזרו לי ההקאות והבחילות
האם זה נורמלי בשלב כזה? והאם חס וחלילה יכול לגרום נזק לעובר? ההקאות וכו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה שבוע 28 - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/05/2011בחילות והקאות בשבוע זה אינם אופייניים להריון
ממליץ לפנות לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה אף אחד לא עונה לי כבר שבועיים+?אתי06/05/2011
עברתי הפלה בשבוע 8+ (טבעית) רובה והשאר עם ציטוטק....
את ההפלה עברתי בתאריך 15/4 בלילה וב 16/6 קיבלתי ציטוטק....
רציתי לדעת אם יש זמן מסויים שעליי להמתין עד לקיום יחסי מין?
מתי כן מותר לי לקיים יחסים?
יש לציין כי מאז ההפלה אני נוטה להזיע הרבה כמו בזמן ההריון,סובלת מגזים ולעיתים גרעפסים(סליחה) וגם הפרשות שהן לפעמים שקופות ולפעמים קצת צהובות...
האם זה אופייני למצבי?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצהה
שירן07/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אף אחד לא עונה לי כבר שבועיים+? - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/05/2011עקרונית ניתן לקיים יחסים כשבועיים לאחר ההפלה
כל יתר תלונותיך אינם קשורים בהפלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)