מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון וחיסון צהבת Aנטע12/05/2011
שלום, הבת שלי בת שנה ושמונה ואמורה לעבור חיסון לצהבת A
אני נמצאת בתחילת ההריון. האם יש סכנה לעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וחיסון צהבת A - תגובה
ד``ר אריה לידור13/05/2011שלום רב
אין כל סכנה להריון או לעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתענת11/05/2011
שלום,
גיליתי אתמול שאני בהריון בבדיקה ביתית. היום עשיתי US שהראה שק הריון ושק חלמון. אציין שהמחזורים לא סדירים (ווסת אחרונה 11.3).
בדיקת בטא יצאה 47102 IU/L, האם מתאים? או שבטא גבוהה?
בנוסף, לפני שידעתי הייתי בחדר ניתוח שהתבצע בו שיקוף, הייתי עם מגן עופרת. האם יש סיבה לדאגה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
ענת14/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי דרסטי בהורמון FSHש.נ11/05/2011
בת 43.5 במרץ 2011 עשיתי בדיקת פוריות בה ההורמון עמד על ערך 13.5 במאי 2011 בדיקה נוספת בה הראה ההורמון שהוא עומד על ערך 8.2 שזה שינוי דראסטי. הבדיקה השניה יש לציין נעשתה בצום של 12 שעות כי רצו גם לבדוק סוכרים אין לי מושג אם יש לזה השפעה. הבנתי שעד 10 זה נחשב לפוריה ללא צורך בעזרה הורמונלית. לאור התוצאות השונות כ"כ מה מומלץ לעשות הלאה??והאם יכולים להיות פערים גדולים כאלו בחודשיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף... אודה על תשובה מהירה
ש.נ11/05/2011במאי אמרו לי לקום שעתיים לפני הזמן. ובמרץ לא חושבת שקמתי שעתיים לפני האם יש לזה גם השפעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף... אודה על תשובה מהירה - תגובה
ד``ר אריה לידור13/05/2011שלום רב
הורמון זה צריך להבדק בזמן וסת וללא קשר לצום או יקיצה
שינויים ברמה ייתכנו מדי חודש. זהו רק אחד המדדים לפעילות השחלתית
אייני יודע את שאר המשתנים כדי להמליץ על טיפול כזה או אחר .
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ככה...
ש.נ13/05/2011הבדיקה נעשתה ביום השלישי של המחזור כמובן בשתי הפעמים....לפני חודשיים במרץ ערך ה- FSH עמד על 13.5 ועכשיו אחרי חודשיים בחודש מאי הוא ירד ל 8.2עד 10 זה מראה על פוריות נכון? . הבנתי שזה משתנה בגילאים שלי ....בת 43.5 אני במעקב הורמונים וזקיקים בקופ"ח , ( הפרולקטין גם בסדר גמור)
השאלה שלי האם מומלץ אפילו שאני פוריה עכשו לפי ההורמון FSH .... לקבל זריקת הורמונאלית כדי לקדם את ההיקלטות??
אני רשומה בבנק הזרע, הזרעה ראשונה בקרוב, אחרי כמה הזרעות כדאי לפנות לועדה בקופ"ח להפריה חוץ גופית?
הרופא שלי טוען ש- 2 הזרעות ואני חושבת ש- 4 הזרעות כדאיות. כי לפי הסטטיסטיקה על כל 5 טיפולים נקלטים, מה גם שכרגע אני בתקופה של פוריות.
אשמח לשמוע דעה נוספת
תודה
אני מקווה שהתמונה יותר ברורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר הפלהמודאגת11/05/2011
שלום,
לפני כשנתיים ילדתי את ילדתי, הריון שהושג מטיפולים. עקב פוליציסטיות. 5 חודשים לאחר הלידה נקלטתי להריון שנגמר בהפלה יזומה בגרידה, שגרמה להידבקויות קלות שהופרדו בהיסטרו' אבחנתית ולהידקקות של רירית הרחם. 9חודשים לאחר מכן נקלטית שוב להריון שנגמר בהפלה טבעית בשבוע 8 לאחר שנראה דופק שפסק. ( רירית הרחם בשבוע החמישי היתה 7 מ"מ). מאז מחזורים עם דימום מועט, כשלמעשה אין דימום אדום אלא רק קרישי דם שחורים חומים שנמשכים יום-יומיים ולא ממלאים אפילו פד אלא רק תחתונית. לפני כחודשיים הייתה לי ציסטה מאוד גדולה בשחלה השמאלית ( 5-6 מ"מ) שהתמוססה לבד. החודש נקלטתי בשעה טובה שוב להריון ( מחזור אחרון ב- 8.4.11, ולפי החישוב שלי זה שבוע 4+5). טרם עשיתי בדיקת ביטא.
יש לי כמה שאלות:
1) ב- US לפני שבוע (עוד לא ידעתי על ההריון וגם לא ראו אותו) הייתה לי רירית 7 מ"מ, האם יש מצב שעכשיו היא גדולה יותר? כלומר האם הרירית מתעבה עם התקדמות ההריון בשלביו הראשונים?
2) האם עלי להיזהר יותר עם ההריון הזה בשל ההפלה הקודמת? יש לי ילדה בת כשנתיים בבית במשקל של כ- 12 ק"ג , האם עלי להימנע מלהרים אותה? האם עלי להימנע מדברים כלשהם נוספים?
אני ממש בלחץ ומפחדת מגרוע
אודה למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות - הציסטה הייתה 55-60 מ"מ
מודאגת11/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא מהיום 414 שבוע 4+6, האם תקין?
מודאגת12/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון לאחר הפלה - תגובה
ד``ר אריה לידור13/05/2011שלום לך
ראשית מזל טוב
בהריון רירית הרחם אכן מתעבה. התחילי מעקב ביטא ובהמשך אולטרהסאונד ובנוסף הייתי ממליץ על תחילת תמיכה הורמונלית בהריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה...אבל לגבי...
מודאגת13/05/2011האם עלי להיזהר זהירות יתר בפעילויות היומיומיות ? כגון הרמתה שלי ילדתי (כ-12 ק"ג) על הידיים וכו'. והאם הביטא לשבוע הספציפי 4+6 תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סקר שליש ראשון - מודאגתדנית11/05/2011
שלום
בת 32 וחודשיים
להלן תוצאות הבדיקה:
שקיפות עורפית 11w5d:
CRL 50.2
NT 0.91- 0.86 MOM
סיכון ע"פ גיל 1:611
משוקלל 1:4076
26.04 13w:
PAPP-A 11.07 2.84MOM
FREE B hCG 39.49 2.10 MOM
סיכון ע"פ גיל 1:680
גיל+בדיקה 1:8600
אני מבינה שהבדיקה שיפרה את הסטטיסטיקה אך האם יש צורך בהמשך בירור לגבי ערך ה Free B hCG?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סקר שליש ראשון - מודאגת - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/05/2011זה לא הצורך אלא הרצון.
אם המספרים מספקים אותך טוב.
אם לא ניתן לבצע בדיקות נוספות אך כולן בגדר סטטיסטיקה.
רק דיקור מי שפיר יאבחן ב 100% בעיות כרומוסומליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת!!שירה11/05/2011
שלום רב אתן רקע בת 27 הריון ראשון שבוע 8+4 ימים נצפה דופק בשבוע 6 עם דימום בשחלה ימנית וכאבים כמו דקירות באזור, לפניי מס' ימים פניתי לרופא עקב תכיפות רצינית למתן שתן , ביצע לי אולטרסאונד ראה שוב דופק ושכח לטענתו לבדוק את השחלות בינתיים הכאב בצד ימין עדיין בא מעין דקירות בשחלה הימנית , הרופא אמר לי בזמנו שאם יש התגברות של כאבים לפנות למיון אך יש לציין כי אין התגברות אך בהחלט יש דקירות חדות כל מס' שעות(נסבל) השאלה היא האם זה עלול להזיק להריון??? האם ייתכן כי הדחף המוזר שיש לי לשתן קשור לדימום בשחלה .. שנצפה לפניי חודש...?? הבטן נפוחה האם גם קשור??
תודה מראש :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת!! - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/05/2011במידה ויש כאבים חד צדדיים בהריון וסיפור של דימום הייתי פונה שוב לבדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות שבוע 9+4שני11/05/2011
היי,
אני בשבוע 9 וקצת והתחילו לי הפרשות חומות (אין דם) בשבוע 7+2 נצפה דופק הריון תקין. האם אני צריכה לדאוג?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה כי אין תשובה
שני11/05/2011.?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה אין תשובה
שני13/05/2011שוב אין כאבים חריגים או דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירמעיין11/05/2011
ברצוני לציין שזה הריון תאומים אחרי טיפול IVF
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
מעיין12/05/2011מקפיצה כי אין תשובה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שפיר - תגובה
מה השאלה
?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירמעיין11/05/2011
אני בשבוע 25 גילי בזמן הלידה יהיה 35 הילטתי לא לעשות דיקור מי שפיר
אך בחלוף הזמן אני חוששת ומודאגת , למרות בסיקרת מערכות הכול תקין,
אך מפעת גילי אני חוששת. שאלתי מה עלי לעשות??? האם יש בסיס לחששות שלי
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע אין תשוב??
מעיין12/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שפיר - תגובה
אין הכרח בבצוע דיקור מי שפיר במידה וסקירות המערכות השקיפות העורפית וביוכימיית טרימסטר ראשון ושני מצביעיים על סיכון נמוך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 34חסויה11/05/2011
אני נמצאת בשבוע 34 להריון. יש לי שאלה:
במסגרת כמות שתיית הנוזלים לאישה בהריון שהבנתי שהיא 3 ליטר מים. האם מים בטעמים נכלל בכמות השתייה המומלצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 34 - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/05/2011כן בודאי מדובר בכל שתיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתחילת הריוןilana11/05/2011
אחרי מספר הפלות, שוב אני בתחילתו של הריון. לפני שבוע בקרתי אצל רופא פרטי שבדק גודל ההריון וקבע שבוע 7+0 גודל העובר 0.92. היום, תשעה ימים לאחר מכן, הרופאה של הקופה קבעה שגודל ההריון הוא 7+0 (שוב!!!) הדופק תקין והגודל כ 0.95. היא הסתכלה על האולטראסאונד של הרופא הראשון ונראה לה שבמדידה שלו הוא התרחק מעט מהעובר ולכן כל מלימטר חשוב וזה ההפרש.
יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתחילת הריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/05/2011כל עוד יש דופק אין סיבה לדאגה.
האם את מקבל תמיכה פרוגסטטיבית להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, יש תמיכה
ilana11/05/2011תודה על תגובתך המהירה.
כאמור, יש תמיכה של אדומטרין פעמיים ביום. (גם קלקסן 40מקג - לא יודעת אם קשור)
האם זה משנה את תשובתך?
האם אין זה עלול להצביע על בעיה כלשהי הפערים הללו בין המדידות של הרופאים? (על אף ההבדלים במכשור ובאופן המדידה)
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
ilana11/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שוב כי לא נענתי
ilana11/05/2011דוקטור, תודה על תגובתך הקודמת ממתינה לתגובתך שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף! אולטראסאונד בלוטות בצוואריעל11/05/2011
בוקר טוב,
אני בשבוע 7+2, אני אמורה לעשות בדיקת אולטרסאונד לבלוטות בצוואר, אליה נשלחתי לפני שגיליתי שאני בהריון.
אני אעשה את הבדיקה במכון מור בבני ברק, שם יש גם מכון CT.
האם זה מסוכן להריון?
האם יש כללים מסויימים שעליי לפעול לפיהם כשאני מגיעה לבדיקה כדי למנוע פגיעה בעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף! אולטראסאונד בלוטות בצוואר - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/05/2011תקפידי להיות באיזורים ללא קרינה.
באיזורים חשופים יהיה שילוט "לא לנשים בהריון"
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעש חזק - בבקשה תענותודה רבה11/05/2011
שלום רב,
אני בשבוע 26 ויש לי כרטיסים בעוד כיומיים להופעת מוזיקה של 2 זמרים באמפי פתוח.
רציתי לשאול האם זה בסדר או שמא הרעש החזק יכול להפריע, לעצבן או חלילה להזיק לעובר???
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעש חזק - בבקשה תענו - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/05/2011רעש חזק יכול לפגוע בעיקר באוזניך.
הוא פחות יזיק לעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות רבות של העובררונית10/05/2011
ד"ר שלום רב,הנני שבוע 25 הריון ראשון, אני מרגישה את העובר החל מהשבוע 20 בערך מרגישה אותו כמה פעמים ביום,אך לפני שלושה ימים הרגשתי את העובר ממש הרבה והיא בעטה ממש הרבה פעמים ובעטה חזק. עד כדי כך שהרגשתי בחילה .
יום לאחר מכן העובר נרגע ושוב המשכתי להרגיש אותו מספר פעמים ביום כפי שהרגשתי לפני כן.
השאלה שלי היא האם תופעה זו של בעיטות מרובות בצורה פתאומים לאורך יום שלם היא תופעה שכיחה?
האם הבעיטות הרבות והתזוזתיות של העובר ביום מסויום לא מראות על מצוקה כל שהיא שחש העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות רבות של העובר - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/05/2011אם העובר ממשיך בפעילות כנראה שאין מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנוחות שינה שבוע 24מיטל10/05/2011
שלום,
האם מותר לישון על הגב בשלב זה של ההריון ? ובכלל להמשכו
מהן התנוחות המותרות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנוחות שינה שבוע 24 - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/05/2011עדיף לשכב על צד שמאל ולא על הגב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)