מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאוד מתלבטתענבל14/04/2011
ביום ראשון האחרון 10/4 בטא ראשונה של 2442
הרפאה זימנה אותי לבדיקת אולטראסונד ראשונה כ11 ימים מתוצאת הבטא
אני אמורה אז להיות בשבוע 6+3 לפי המחזור האחרון.
האין זה מוקדם מדי לבדיקת דופק?כדאי לי אולי לחכות עוד שבוע על מנת להיות בטוחה שרואים משהו או שלפי תוצאת הבטא כבר סביר להניח שיראו?
אני חוששת להגיע ושלא יראו כלום ואז אני אלחץ לשווא...
מבולבלת ואשמח לחוות דעת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוד מתלבטת - תגובה
ד''ר גדעון נגר14/04/2011בשבוע שציינת יש לזהות דופק עוברי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלהאתי14/04/2011
שבוע 8+ היום התגלה עובר ללא דופק לפני שבוע בדיוק היה דופק...דוחה את ההפלה ליום ראשון...ההפלה תתבצע ע"י כדורים...האם יש זמן אח"כ שאסור יהיה לי לנסות להרות שוב?! האם יהיו לי קשיים להיכנס שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה - תגובה
ד''ר גדעון נגר14/04/2011כחודש לאחר ההפלה מגיעהווסת
לטחר מכן ניתן להרות.
איני רואה סיבה לקושי להרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדת...איילת14/04/2011
שלום,
אני בת 30 בשבוע 24.
עשיתי בדיקת שקיפוץ עורפית שתוצאותיה יצאו- 1:1,850.
בדיקת הדם שעשיתי בצמוד לשקיפות נתנה תוצאה של 1:380 (קיבלתי את התוצאות רק עכשיו). לא עשיתי סקירה מוקדמת וחלבון עוברי, אך עשיתי סקירה מורחבת והיא יצאה בסדר.
האם יש סיבה לחשוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטרדת... - תגובה
ד''ר גדעון נגר14/04/2011על פי תוצאת השקיפות עם בדיקת הדם הסיכוי לתסמונת דאון היא פחות משליש האחוז.
סכון גבולי שבדרך כלל ממליצים על דקור מי שפיר.קשה להשיב לשאלה זו מאחר ומדובר בנתון סטטיסטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוטרדת... - תגובה
ד''ר גדעון נגר14/04/2011על פי תוצאת השקיפות עם בדיקת הדם הסיכוי לתסמונת דאון היא פחות משליש האחוז.
סכון גבולי שבדרך כלל ממליצים על דקור מי שפיר.קשה להשיב לשאלה זו מאחר ומדובר בנתון סטטיסטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מוקדמתמירב14/04/2011
אני בשבוע 16 ולא מצאתי תורים בשום מקום התור היחיד שמצאתי הוא ב-24 לאפריל שזה כבר מאוחר אמרו לי ... אם אני לא עושה את הבדיקה הזו מה עושים ? האם זה כול כך נורא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות מוקדמת - תגובה
ד''ר גדעון נגר14/04/2011רצוי לבצע את הבדיקה ואין לי ספק שתמצאי רופא שיוכל לבצע זאת מוקדם יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב עליה של בטאאלה14/04/2011
שלום,
וסת אחרונה ב-05/03. ב12/04 ביצעתי בדיקת בטא והערך היה 228, בבדיקה חוזרת ב13/04 הערך היה 804. האם קצב העליה תקין? האם תואם שבוע הריון? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעיתי: בדיקה הראשונה בוצעה ב 06.04
אלה14/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצב עליה של בטא - תגובה
ד''ר גדעון נגר14/04/2011קצב עליה תקין אך אינו תואם את גיל ההריון על פי ווסת אחרונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצב עליה של בטא - תגובה
ד''ר גדעון נגר14/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצב עליה של בטא-שאלה נוספת בבקשה
אלה15/04/2011תודה על התשובה. אך רציתי לשאול למה הכוונה שקצב עליה של בטא תקין, אך גיל ההריון אינו תואם? על מה זה יכול להעיד? הרבה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם ושתןשירי14/04/2011
שלום רב,
הודה בפענוח הבדיקות
האם הן אינן תקינות ויש מקום לדאגה?
אני בשוע 36
תודה מראש
שירי
SG 1.02 SG
LEUCOCYTES UR. 500.00 LEUK./UL
NITRITE NEGATIVE
PH (URINE) 6.00
PROTEINE UR 20.00 MG/DL
GLUCOSE URINE NORMAL
KETONES NEGATIVE
UROBILINOGEN NORMAL
BILIRUBIN UR NEGATIVE
ERYTHROCYTES NEGATIVE
SEDIMENT RBC 4.00 HPF
SEDIMENT WBC 55.00 HPF
SEDIMENT SQEP +3
SED.BACTERIA +1
SEDIMENT MUCOUS +3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם ושתן - תגובה
ד``ר אריה לידור14/04/2011שלום לך
על פי התוצאות יש לך מעט חלבון בשתן. חזרי על הבדיקה לאחר שתיה מרובה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH + T4 דחוףיעל14/04/2011
שלום,
אני בתחילתו של הריון (בין שבוע 6 ל- 7).
מבדיקות דם עדכניות עולה :
TSH 4.48 mlU/L -כאשר הטווח הוא בין 0.35 ל- 4.20.
T4 FREE12.4 pmol/L - כאשר הטווח הוא בין 10 ל- 20.
האם יש סיכון להריון והאם חייבים להתחיל במיידי בטיפול תרופתי או שניתן להמתין כשבוע (עד לתור הבא שלי אצל רופא).
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH + T4 דחוף - תגובה
ד``ר אריה לידור14/04/2011שלום רב
רצוי לא להמתין עם תחילת הטיפול התרופתי. גשי לרופא משפחה לתחילת טיפול
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שבוע חמישירינת14/04/2011
שלום,
אני בשבוע חמישי + 0
עשיתי הבוקר בדיקת בטא - 1,765 (יש לציין, כי ביום א' לפני 4 ימים הבטא היתה 496).
האם הערכים טובים?
האם יש סיכוי שזה מעיד על תאומים?
מחר יש לי בדיקת אולטרסאונד - האם ניתן יהיה לצפות בשק הריון?
אודה על תשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא שבוע חמישי - תגובה
עקרך הביטא מצוין. יכולה כבר לבצע אולטרהסאונד שיגלה שק או שקי הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - גרדסיגסיג14/04/2011
שלום,
אני בהריון ראשון (לאחר IVF) שבוע 5, יש לי מעין פיצעונים אדומים מגרדים באזור בית החזה (לא הרבה, אבל מציק) וכן מעט ברגליים עקב גרד חזק, האם ניתן למרוח משחה כלשהי?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - גרד - תגובה
בעקרון רצוי שתפני לרופא עור שיאבחן את הנגעים וימליץ על טיפול מתאים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תענווו בבקשההלין14/04/2011
שלום לרופאים המקצועיים,
אני בהיריון שבוע 20, אני מצליחה לראות את התזוזה של העוברית שלי אך עדיין לא מרגישה אותן, האם זה בסדר? בהתחלה ראיתי יותר תנועות עכשיו פחות, אבל עדיין יש תנועות, האם זה היגיוני?
- שאלה נוספת בקשר לגמירה: בקיום יחסי מין עם בעלי, אני אוהבת לגמור, ולפעמים כמה שלוקח לבעלי זמן להביא אותי לגמירה אני לא מצליחה לגמור. האם זה קשור בהיריון? - זה גורם לי להרגיש לא בסדר ואני נורא מתעצבנת, כי אני ממש אוהבת לגמור.
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענווו בבקשהה - תגובה
תנועות בד"כ מרגישים לא רואים. את בשבוע הריון שבו את אמורה להתחיל גם להרגיש את התנועות וזה אמור לקרות בשבוע הקרוב לכל המאוחר.
לגבי שאלתך השניה : לא תמיד מגיעים לאורגזמה וזאת ללא כל קשר להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות עובר מוקדמתמירב14/04/2011
ב-6 לאפריל הרופא שלח אותי לבדיקת סקירת מערכות עובר מוקדמת (משך הריון כ-15 שבועות) הרופא אמר לי לעשות תוך שבוע שבועיים את הבדיקה בשום מקום אין תורים ומצאתי אחד ב-24 לאפריל האם זה בסדר ?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות עובר מוקדמת - תגובה
סקירה מוקדמת רצוי לעשות החל משבוע 14 ועד 16 . ב24 אפריל את כבר בשבוע 18 - מאוחר לסקירה המוקדמת
המשיכי לנסות למצוא מקום בהתאם לנ"ל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהטלי14/04/2011
שלום רב,
לאחר לידת פג, אחרי הריון רבוי דימומים, אלא תוצאות הבדיקה הפתלוגית לשיליה, אודה על עזרה בפענוח.
התקבלה שיליה בלתי סדירה, במשקל 450 גרם ובמימדים 15*15*20, עם חבל טבור באינסרציה וילמנטוזית, באורך 5.5 ס"מ ובקוטר 0.8 ס"מ עם 3 כלי דם.
הקרומים מבריקים.
פני שטח עוברי ללא שינויים.
פני שטח אימהי עם מראה קוטילדוני תקין.
weight comatible for gestational age.
hyaline deposition focal.
abnormal shape of placental plate.
velamentous insertion of u. cord
מה כל זה אומר????
המון תודה,
טלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו על השאלה שלי?
טלי14/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה - תגובה
למזלך ילדת ללא סיבוכים גם אם זו היתה לידת פג. המצב המתואר הוא של כלי דם טבוריים שאינם חודרים לשליה כמקשה אחת מוגנים בחבל הטבור אלא מתפרשים להם על הקרומים וחודרים כך לשליה. זה מצב היכול לסכן את העובר היות ופגיעה בכלי דם כזה יכולה לגרום לדמם מסיבי.
דמומים היו לך אמנם אך גם לידה תקינה -אני מקווה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ברשותך
טלי14/04/2011ראשית- תודה לך על תשובתך המפורטת
שנית- האם יש לכך השפעה כלשהי על התינוק היום או בעתיד? אמנם נולד פג בשבוע 33 אך ברוך השם הכל תקין וכך גם התפתחותו עד כה. האם צפויות בעיות בעתיד?
ושלישית ואחרונה- האם מצב כזה בהריון ראשון מעיד בהכרח על מצב דומה בהריון שני? האם עלי להמנע מהריון נוסף בעקבות כך? האם ניתן היה גלות זאת במהלך ההריון?
חשבנו לנסות שוב בשנה הקרובה, אך כעת אני מודאגת מהאפשרות שמצב זה יקרה שוב.
אשמח לשמוע מה דעתך.
תודה על תשומת הלב,
חג שמח!
טלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה - תגובה
ד''ר גדעון נגר14/04/2011התאור מתייחס לחבור חבל הטבור לשליה ולשליה עצמה
מהתאור עולה שצורת השליה ומוצא חבל הטבור לא היו תקינים למרות שהם נצפים לעיתים קרובות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת הבטןמרינה14/04/2011
שלום.
אני בתחילת שבוע 38 ועדיין העובר לא ירד לתעלה.למרות שהוא כבר עם הראש למטה.
זו לידה ראשונה שלי.
האם זה אומר שהלידה עדיין רחוקה או שמשהו לא בסדר?
תודה מרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידת הבטן - תגובה
בגיל הריון של 37 שבועות קיימת התבססות הראש באגן . לצורך קביעה זו יש צורך בבדיקת רופא.
מציע שתבדקי כדי לאמת זאת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן והקאותמור14/04/2011
בוקר טוב לכל הרופאים,
שמי מור אני בת 26 בשבוע 31+2 להריוני הראשון.
זה כבר הפעם החמישית , בזמן האחרון שאני אוכלת ואחרי שעה שעתיים ואפילו שלוש שעות יש לי כאבים חזקים בבטן העליונה ותוך כדי מצטבר לי רוק בפה (כתוצאה מהצורך להקיא)..הכאבים הם חדים ואני רצה לשירותים ותוך כדי גם מקיאה .
הבטן ממשיכה לכאוב לי , והצורך להקיא נשאר.
קשה לי לישון אחרי זה (זה קורה רק בלילות) .
למחרת בבוקר אני קמה מעט חלשה אבל בלי תחושות הכאב ובלי הצורך להקיא.
האם תוכלו לעזור לי , מה אני אמורה לעשות , האם אתם מכירים את התופעה ?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן והקאות - תגובה
מצליע שתבדקי על ידי רופא גסטרואנטרולוג
בהצלה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תקין?שני14/04/2011
היי,
גיל 31 - הריון 1 - ללא הפלות
ווסת אחרון: 01.03
הזרעה: 11.03
דימום במשך 8 ימים החל מ: 24.03
07.04 - בטא 442
10.04 - בטא 688
13.04 - בטא 1073
בבדיקת האולטראסאונד נצפה בחלל הרחם דמוי שק - לא היה ניתן לראות אותו בברור
כיוון שהוא היה קטן מדי. בכל אופן שללו את האפשרות להריון מחוץ לרחם.
הרופאה שלי טוענת שכנראה ההריון לא תקין.. וביקשה ממני להגיע לבדיקת אבל רק
בשבוע הבא.
מה הסיכויים שההריון תקין?
יכול להיות מצב שההשתרשות קרתה יותר מאוחר ולכן הכל מתקדם יותר לאט?
האם העלייה של הבטא תקינה?
אם ההריון לא תקין מדוע הבטא ממשיכה לעלות?
מאיזה בטא ניתן לראות שק הריון +עובר?
אודה לתשובתכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תקין? - תגובה
עליית ערכי הביטא איטית מעט. יחד עם זאת ניצפית עליה. המשיכי במעקב ביטא. מעבר ל1500 ניתן לראות שק ברור. מעל 6000 ניתן לראות דופק עוברי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)