מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוסטאופרוזיס בהריוןאפרועי22/04/2011
בת 33 , אובחנתי עם אוסטאופרוזיס לפני 3 שנים בעקבות אבחון צליאק מאוחר. עמוד שדרה -2.7
עד כה טופלתי בדיאטה, פעילות גופנית ותוסף סידן 600 מ"ג + ויטמין D 1000 יח"ל.
כעת- הריון ראשון שבוע 7.
רופא הנשים המליץ לי להוסיף 2 כפות של "קלמדין"= 1200 מ"ג סידן + מגנזיום + ויטמין D
אני יודעת שמעל 600 מ"ג סידן בבת אחת אין ספיגה ולכן האם כדאי לקחת 2 כפות בבת אחת. מעבר לכך- האם יש צורך בתיסוף של 1800 מ"ג סידן מעבר לדיאטה עשירת סידן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח מאד לתשובה לשאלתי
אפרועי25/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטאופרוזיס בהריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ25/04/2011ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג או רופא המתמחה בתחום האוסטאופורוזיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון צעיר?רותי21/04/2011
שלום וסת אחרונה-07.03.11
בתאריך 10.04.11 בטא-880 ( בשבוע לפני הייתה הכפלה כל יומיים)
בתאריך 12.04.11 נצפה לראשונה שק הריון
ב-17.04.11 ( אמור להיות שבוע חמישי+6) נצפה קוטב עוברי בגודל 0.64 ס"מ, והטכנאית רשמה:" נצפה שק הריון צעיר ושק חלמון, ללא קוטב עוברי. "לדבריה אין סיכוי להריון אך הרופא ביקש שאעשה אולטרסאונד שוב שבוע לאחר מכן.
האם יש עדיין סיכוי שההריון תקין ופשוט צעיר מאוד. לצין כי אני במחזור ראשון ללא גלולות, בבדיקת בטא ביום מחזור 28 בטא הייתה 60.
תודה רבה על העזרה, שיהיה לך חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
רותי22/04/2011נצפה שק הריון בגודל 0.64, לא קוטב עוברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתשירה21/04/2011
היי
בת 26 וחצי הריון ראשון,
מחזור אחרון 12.3.11 שבוע 5 וכמה ימים.... בבדיקת בטא לפני שבוע וחצי ממש יום יומיים אחריי האיחור 478 , נעשו כל הבדיקות דם+שתן שהרופא נתן לתחילת הריון הכל תקין, העניין הוא שמלפניי שבועיים שהייתי אמורה לקבל מחזור יש לי אותם כאבים התקפים כאלו של כאבי מחזור קצת חזקים בא כל כמה שעות ועובר.... כולל תסמיני עייפות +גודש וכאבים בשדיים ללא שום דימום, יש ךי אולטרסאונד רק עוד שבוע ואני בלחץ מהכאבים בבטן ....האם אלו תסמינים ידועים כמו התרחבות רחם???(אבל זה יכול ממש לכאוב ?? כמו כאבי מחזור??) או חלילה משהו מדאיג???
תודההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך יום אחריי
שירה22/04/2011אז כך.. אני קצת בחרדה מהלילה משום שהכאבי דמויי המחזור פסקו לחלוטין וגם הדחף העז לפיפי זה התחלף בדקירות קטנות בלבד... מוזר ומדאיג מלבד השדיים הכואבות והנפוחות אין לי תחושות הריון שהיו לי.... אין כמובן דימום כלשהו מה דעתך??? רק ביום רביעי יש לי תור לאולרסאונד ראשוני האם כדאי לפנות למיון??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק איטי שבוע 6.1אפרת21/04/2011
אני אחרי טיפול הפריה, הוחזרו 2 עוברים, היום בביקור אצל רופא הנשים בשבוע 6.1 נצפה דופק, הרופא אמר לי שהדופק איטי מהרגיל וכי זה יכול להיות בתחילת הריון, מה משמעות הדבר על המשך ההריון ותקינותו???האם נכון הדבר?? אני מודאגת מאוד שמה לא אמר לי את האמת!!!! ממתינה לתשובתכם הדחופה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק איטי שבוע 6.1 - תגובה
ד``ר איילון לחמן21/04/2011שלום.
אכן דופק איטי הוא תופעה הנצפת לעיתים בתחילת הריון. אבל מצריכה המשך מעקב צמוד כדי לודא שהמצב משתפר.על פי בדיקת העל קול הבא נדע לאן מועדות פני ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון חודשיים אחרי ניתוח קיסרירחל21/04/2011
שלום
ילדתי לפני חודשיים ילד שני בניתוח קיסרי. הראשון היה לפני כשנה וחצי בקיסרי גם.
נראה לי שנקלטתי להריון.יש לי דימום קל מאד כמו השתרשות שנעלם ואני עייפה מאד מאד. במידה ואני בהריון שוב האם מחייב הפלה?
אם עשיתי צילום סטטוס הכולל 20 צילומי שיניים- והרדמה לטיופל שיניים- האם זה מסוכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון חודשיים אחרי ניתוח קיסרי - תגובה
אכן הכניסה להריון אם אכן קרתה היא בהחלט מוקדמת. חבל שלא השתמשת באמצעי מניעה כשאת מודעת לבעיה.לגבי צילומי הסטטוס יש להתקשר למשרד הבריאות בטל -02-6243669.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרמין בהיריון ושאלה בקשר לשקיפות עולריסה21/04/2011
שלום רב! האם מותר ליטול פרמין אני בשבוע 7 להיריוני,סובלת מבחילות נוראיות. בנוסף אם אבצע שקיפות עורפית+תבחין מרובע,האם לא אצטרך לבצע תבחין משולש ? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרמין בהיריון ושאלה בקשר לשקיפות עו - תגובה
ד``ר איילון לחמן21/04/2011שלום
לגבי הפרמין הכתובת היא משרד הבריאות-טל- 02-6243669.התבחין המרובע כולל בתוכו גם התבחין המשולש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע צריך אישור של משרד הבריאות
עינת21/04/2011אני נטלתי גם בתקופה זו של ההריון פרמין נגד בחילות (שאגב לא באמת עזר), רופא הנשים שלי נתן לי מרשם, וגם באיכלוב באחת האינפוזיות שלי , נתנו לי אותה עם פרמין.
מדוע צריך אישור מיוחד ממשרד הבריאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 5 או 6 שאלה לרופאיםויקה21/04/2011
שלום
קצת רקע עליי: - הריון ראשון הזרעה על בסיס ביוץ טבעי וזריקת אוביטרל 24-25/3/11
מחזור אחרון 10.3.2011 מקבלת מחזור כל 31 יום בממוצע.
ביום ראשון עשיתי אולטרסאונד כי היו לי כאבי בטן, נמצא שק הריון, עדיין לא ראו עובר. לפי טכנאית מתאים לשבוע 4 ו 6 ימים.
לפי נתוני מחזור והזרעה הרופא אמר שאני אמורה להיות שבוע 5 ו 4 ימים בערך.
עכשיו לשאלה שלי:
אין לי שום סמני הריון, לא בחילות, לא עייפות ולא כלום.
מה שכן יש לי וזה כבר מיום הביוץ זה רגישות בשדיים, יש ימים יותר וישימים פחות.
למשל היום קמתי ללא רגישות בשדיים בכלל.
האם אני אמורה לדאוג בגלל זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 5 או 6 שאלה לרופאים - תגובה
ממליץ לחזור על בדיקת העל קול ולראות התקדמות ההריון. זה הקובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סיסי שלייהנורית21/04/2011
שלום רב ,
אני בת 42.5 בהריון רביעי , בשבוע 8
הריון קודם הסתיים בהריון מוקדם עכב תסמונת דאון שהתגלתה בבדיקת מי שפיר
שאלתי היא האם כדאי לי לבצע בדיקת סיסי שלייה ואם כן היכן מומלץ ?
מברורים שעכתי התברר כי לא כל בתי החולים שבהם מבוצעת בדיקה זו מאשרים לבצע את הבדיקה
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סיסי שלייה - תגובה
הקושי עם בדיקת סיסי השיליה הוא אחוז ההפלות הגבה יותר לעומת בדיקת מי השפיר וכן היו בעבר הודעות על פגיעות התפתחויות באברי העוברים.שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חלבון עוברישירן21/04/2011
שלום רב,
קיבלתי את התוצאות של החלבון העוברי:
חלבון עוברי- 1.38
גונטקסין שלייתי- 2.46
אסטריול 0.7
אני בת 26, כל הבדיקות עד כה היו תקינות
הסיכוי שחושב לי הוא 1:428, כאשר הומלץ לי לבצע בדיקות גנטיות- אשר גם אותן ערכתי והן יצאו תקינות
האם זוהי תוצאה סבירה או שעליי לבצע מי שפיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות חלבון עוברי - תגובה
התוצאה שאת מציינת אם היא לפי הגיל והבדיקות היא אכן מצדיקה יעוץ גנטי כדי לשקול ביצוע בדיקת מי השפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVיעל21/04/2011
בוקר טוב,
גיליתי שאני בהריון שבוע 4 או 5.
וסת אחרונה ב 16.3, ביוץ ב-5.4 (ע"פ מעקב זקיקים).
ביום שישי האחרון חליתי במחלת חום שנמשכה 3-4 ימים. המחלה הייתה מלווה כאמור בחום (הכי גבוה היה 37.8) וכן נזלת צהובה, נזלת שקופה וחולשה כללית. הקאתי גם פעם אחת.
אני מאוד דואגת שזה היה CMV. לפני כמה חודשים עשיתי בדיקה שגילתה שאין לי נוגדנים.
הייתי עכשיו אצל רופא נשים שאמר שיש לבדוק זאת רק עוד שבועיים שלושה כיוון שרק אז יהיו נוגדנים בגוף. יש לציין שכעת כבר אין לי חום אך עדיין יש לי נזלת רבה.
האם זה נכון? הרי בודקים גם האם אני מחוסנת וגם אם אני חולה כעת ברגע זה במחלה (IgG, IgM), לא?
האם יש מה לעשות בשלב זה לראות אם נדבקתי בCMV?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV - תגובה
רופאך בהחלט צודק. גם אם את חולה ב-CMV לא רואים מיד התשובה בבדיקות הדם אלא לאחר מס שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליגילה21/04/2011
הגיעו תוצאות פרופיל הורמונלי והכל בטווח הנורמלי. האם זה אומר שהכל בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי - תגובה
לא ברור מה התוצאות ומדוע בצעת.בכל מקרה אם הכל תקין אז מה בעצם השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהלהשיר21/04/2011
האם בהלה בשבוע 15 עלולה לגרום נזק לעובר?(נבהלתי מבעל חיים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שיר24/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהלה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ24/04/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועותמישהי20/04/2011
שלום
התחלתי שבוע 20, אבל אני לא ממש מרגישה תנועות עובר(מרגישה מיידי פעם)
זה הריון שני שלי, בהריון הראשון הרגשתי לפני שבוע 20 ובתדירות גהוהה יותר,
האם זה בסדר?
אשמח לתשובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה תודה
מישהי21/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הפלהאתי20/04/2011
הייתי בשבוע 8+ 3/4 הריון נפל טבעי והשאר עם ציטוטק...
רציתי לדעת למשך כמה זמן אני אמשיך עם הדימומים?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל מענה בהקדם..תודה
אתי22/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת המלצה לרופאגל20/04/2011
מבקשת המלצה לרופא/ת נשים בקופ"ח מאוחדת באזור ת"א
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה. תודה
גל22/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה. תודה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ24/04/2011הפורום לא ממליץ על רופאים,
כל רופאי הקופה נבחרו בקפדנות,
וכולם מומחים במיילדות וגינקולוגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)