מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי הפלהאתי28/04/2011
עברתי הפלה בשבוע 8+ (טבעית) רובה והשאר עם ציטוטק....
את ההפלה עברתי בתאריך 15/4 בלילה....
רציתי לדעת אם יש זמן מסויים שעליי להמתין עד לקיום יחסי מין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוד לחוצה למה אף אחד לא עונה לי?!
אתי28/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי בתחילת הריון שניטל28/04/2011
שלום רב,
אני בשבוע 7 בהריון השני.
בהריון הראשון שלי לא היו לי כמעט תופעות לוואי.
הפעם אני מרגישה פשוט זוועה, יש לי כל הזמן בחילות. אין יום שאני לא מקיעה. עייפות שמלווה אותי במשך כל היום... מעבר לכל אלו השינה שלי בלילה איננה נינוחה. אני מתעוררת הרבה פעמים, מתקשה לחזור לישון וקמה בבוקר עייפה... וחוזר חלילה..
מה אפשר לעשות? איך אפשר להקל על כל התופעות הללו? מתי זה עובר אם בכלל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי התייחסות
טל01/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי בתחילת הריון שני - תגובה
ד``ר אריה לידור02/05/2011שלום רב
ישנם תכשירים רבים העשויים להקל על הבחילות. החל בכדורי טמס דרך תרופות כגון פרמין או אומפרדקס או ויטמינים ממשפחת ויטמיני B( בעיקר B6)
פניי לרופא שלך להתאמת הטיפול המתאים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 40 סטריפינג. דחוףףף!!!ריי27/04/2011
שלום, ביקשתי מהרופא לפני יומיים לעשות לי סטריפינג על מנת לזרז את הלידה אך לצערי הוא אמר שיש לי צוואר אחורי ארוך וסגור עם מחיקה של 70%.
4 שעות לאחר מכן גיליתי הפרשה חומה קלה. כשהגעתי הביתה ההפרשה החומה התגברה עם נוזל קשה. התקשרתי אליו והוא אמר שזה יכול להיות בגלל הבדיקה. הבוקר אחרי הצואה היתה לי שוב הפרשה חומה. האם זה אומר שהפקק הרירי השתחרר????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 40 סטריפינג. דחוףףף!!! - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ28/04/2011כנראה
אך אם יהיה דימום או כאבים יש לחזור לרופא שלך או לפנות לחדר לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות ורודות חומות בשבוע 5 +מבוהלת27/04/2011
שלום
אני בשבוע 5 + להריון. היום בבוקר התחילה הפרשה ורודה-חומה בעת הניגוב. אין לי כאבי בטן.
אני ממש מבוהלת. הרופא שלי בחופש עד ליום ראשון, ובאותו יום יש לי אצלו תור לראות דופק לעובר.
מה עליי לעשות? האם ללכת להבדק במיון או רופא נשים אחר? ממה ההפרשות יכולות לנבוע?
יש לציין כי אני בחופשת מבחנים וכל היום בבית יושבת ולומדת. ז"א אין לי מאמץ גופני קשה. אחרי ההפרשות שכבתי 4 שעות. קמתי לפני שעה וחצי וחזרתי ללמוד. ושוב הופיעו ההפרשות.
אני מאוד לחוצה ומבוהלת.
מה דעתכם??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות ורודות חומות בשבוע 5 + - תגובה
ד''ר עפר תדמור27/04/2011ערב טוב
ההפרשות בפני עצמן לא חשובות.
אין מה להיות מבוהל כי אין בעצם מה לעשות אין תרופה או ניתוח שצריך לעשות.
פשוט לחכות לתור לרופא לבצע בדיקת על קול ולראות עובר עם דופק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עוברמ27/04/2011
שלום
אני נמצאת בשבוע 18+5 הריון שני
טרם הרגשתי תנועות עובר
לפני שבוע עשיתי אולטראסאונד והיה דופק
האם זה שאני לא מרגישה תנועות אומר משהו?
באיזה שבוע אני אמורה להתחיל לדאוג?
אגב, האם יש קשר למיקום השליה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר בבקשה תשובה
מ01/05/2011אגב מקום השליה הוא קדמי קרקעיהאם משפיע על תחושת התנועות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנועות עובר - תגובה
ד``ר אריה לידור02/05/2011שלום לך
תנועות עובר בהריון ראשון מתחילים לחוש בסביבות שבוע 20 -22 . בהריון חוזר מעט לפני כן. אין קשר למיקום השליה ולתחושת התנויעות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית לפני היריוןט26/04/2011
שלום,
אני מתכננת להכנס להיריון ורציתי לדעת כמה זמן לפני היריון צריך להתחיל לקחת את החומצה הפולית והאם ישנן סכנות?. קניתי חומצה פולית של 400 מיקרוגרם- כמה כדורים צריך לקחת ביום ולאיזו תקופה.?
רצוי לציין שהפסקתי לקחת גלולות. האם ישנה השפעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית לפני היריון - תגובה
ד``ר אריה לידור26/04/2011שלום לך
רצוי להתחיל בכדור = 400 מק"ג לפחות 3 חודשים לפני ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשני26/04/2011
היי ייש לי מחר טיול ראנג'רים מהעבודה אני בשבוע 7+3 האם מותר?האם יש סיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ש
שני26/04/2011?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
במידה וההריון תקין אין כל סיכון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שני26/04/2011יש שק הריון שק חלבון ודופק גוד העור כ1.04 סמ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתן בתחילת ההריוןמישהי26/04/2011
שלום,
אני בשבוע 10 להריון (הריון ראשון) וקיבלתי בין השאר את התוצאות הבאות בבדיקות הדם והשתן שעשיתי:
PH (URINE) - 7.5
PROTEINE UR - 10 MG/DL
הבנתי שהתוצאות האלה הן מעל הנורמה, ומכיון שיש לי עוד זמן עד שאני מגיעה לרופא הנשים, אשמח לדעת האם זה תקין או לא.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון בשתן בתחילת ההריון - תגובה
תוצאות השתן תקינות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריוןגלית26/04/2011
שלום,
תאריך וסת אחרון 21/03/11 היום בבדיקת בטא 2,273 האם מתאים לגיל הריון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הריון - תגובה
ערך הביטא תקין לגיל ההריון. יכולה כבר לבצע אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ביותר - בדיקת CMVרינת26/04/2011
אני בשבוע 7.
תוצאות בדיקת CMV:
CMV IGM - שלילי
CMV IGG - חיובי (ערך 2.60 IU/ML)
מה זה אומר????
יש לי מחלה זיהומית???
ומה עושים עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף ביותר - בדיקת CMV - תגובה
התוצאות תקינות ומרמזות על חשיפתך בעבר הרחוק ל CMV
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרא סאונד שליש 3מיקי26/04/2011
אני בשבוע 33 הייתי היום באולטרא סאונד שליש 3 והטכנאית כתבה בהערות - אגן כליה שמאל 5.7 מה זה אומר?
כמו כל משקל עובר באחוזון 21 לגיל ההריון - אמרה שהיקף הבטן של העובר קטן ומתאים לגיל הריון פחות שבועיים מהשבוע שהוא כיום (33) במה זה תלוי ? בתזונה שלי ? האם זה שלא העלתי הרבה במשקל זה משפיע על המשקל של התינוק? האם אני צריכה לאכול יותר כדי שהוא יגדל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרא סאונד שליש 3 - תגובה
אגו הכליה שציינת תקין בגודלו (גבול העליון של התקין) לשבוע בו את נמצאת . גם היות העובר באחוזון 21 הינו תקין. יחד עם זאת יש להמשיך ולעקוב גם אחר גודל אגני הכליה וגם לגבי המשך צמיחת העובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרא סאונד שליש 3 - תגובה
ד''ר גדעון נגר26/04/2011אגן כליה אכן מעט מוגדל
ממצא שכיח בהריונות תקינים אך למען הזהירות יש לחזור על הבדיקה כשבועיים מאוחר יותר וזאת על מנת לוודא שהאגן לא גדל יותר מה שעשוי להגרם על חסימה בדרכי השתן.
אינך צריכה לאכול יותר מעבר לתזונה רגילה העובר לא יהיה גדול יותר אם תרבי לאכול יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לאחר הפלהסאם26/04/2011
שלום רב,
אני כחודש לאחר הפלה יזומה בשבוע 12.
ערכי הבטא שלי כפי שנמדדו היום הם 8.4mlu
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא לאחר הפלה - תגובה
ערך ביטא זה יכול להתפרש כחיובי חלש בחלק מהמעבדות ( מעל 2) ושלילי על פי מעבדות אחרות ( פחות מ 10)
חזרי על הבדיקה בעוד מספר ימים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לתשובהאופטימית 2726/04/2011
שלום רב,
אני בת 27, מחזור אחרון ב- 23.3.
היום, יום מחזור 35 ביצעתי בדיקת דם ויצא הערך 23.
האם הערך נורמלי ותקין?
בנוסף, יש לי כאבים בגב התחתון. האם זה עלול להעיד על משהו לא תקין?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה לתשובה - תגובה
הערך חיובי להריון. המשיכי במעקב לוידוי צמיחתו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvהילה26/04/2011
שלום, אני בת 34 שבוע 8 של הריון רביעי. בבדיקות דם יצאו תוצאות הבאות:
cmv lgg 214.3
cmv lgm שלילי
מה זה אומר?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv - תגובה
התוצאות מרמזות על חשיפה לCMV בעברך וללא כל סיכון להריונך
בהצלחה
דר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות לא עונים לי למה?מעקב זקיקים26/04/2011
שלום רב,
אני בת 26 אמא לילד בן 5 , נכנסתי להריון באופן ספונטני כבר בחודש הראשון ליחסים מלאים. עברו מאז 6 שנים. לפני כ שלשה חדשים התחלנו לקיים חסים מלאים ולא נכנסתי להריון, עשו לי בדיקת הורמונלית ראו Androstenedione 3.26, יתר ההורמונים בסדר, ושחלות פוליציוסטיות, המחזור שלי פעם לפני הלידה היה מאחר משמעותית כמו שבועיים וחצי ואילו כבר 5 שנים שהוא מגיע כמו שצריך אולי איחור של שבוע עשרה ימים ובשנה אחרונה לא איחר כלל. הגעתי לרופאה שאמרה לי שזה לא עקרוני עקב זה שכבר היה לי הריון וכו' וזה מולד משיש לי, אני לא שמנה לא שעירה ברמות גבוהות, אין פצעים אולי פעם בכמה זמן יוצא לי, כשהייתי בת 16 עד 20 היו לי פצעונים עכשיו לא כלכך.
שאלותיי הם כאלה:
כל פעם שיש מחזור סימן שהיה גם ביוץ? ואם יש מחזור זאת אומר שהיה זקיק בשל שיכול לקלות לתוכו זרע? או שבגלל שיש לי שחלות פוליציוסטיות אז המחזור שלי ללא זקיקים בשלות מספיק ולכן גם הזרע לא נכנס לתוכן למרות שיש מחזור וביוץ ובגלל זה שלשה חדשים אני לא נכנסת להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות לא עונים לי למה? - תגובה
3 חודשים בנוכחות וסתות סדירים אינם זמן מספיק כדי לקבוע כי קיים ליקוי בפריון.
בעקרון מחזור עם וסת מרמז על קיומו של ביוץ מקדים. חסרות עוד תוצאות מעבדה כדי לומר אם קיימת בעיה הורמונלית הקשורה לשחלות הפוליציסטיות.
מכיוון שוסתותיך לעתים בלתי סדירים וקיימת אבחנה של שחלות פוליציסטיות ובעבר היה גם אקנה רצוי להתחיל בטיפול גם אם בעבר נקלטת להריון ספונטני
בהצלחה
דר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחלות פוליציסטיות
שאלה חשובה28/04/2011אין לי שום בעיות הורמונליות עשיתי פרופיל הורמונלי, בכל זאת צריך טיפול בשחלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחלות פוליציסטיות - תגובה
ד``ר אריה לידור28/04/2011שלום שוב
לאור עברך כפי שתארת מטרת הטיפול הוא להגביר סיכוייך להרות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)