מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתמים חומיםרומי09/04/2011
שלום, תאריך ווסת אחרונה ב- 20/03 ולאחר כ- 8 ימים התחילו לי כאבים ונפיחות בחזה ולאחר כ- 10 ימים התחילו לי כתמים חומים אני מקבלת ווסת כל 28 יום. האמת שחשבתי לכיוון ציסטה אבל דיברתי עם חברה והיא אמרה שיכול להיות שזו השרשה. יכול להיות? הסימנים כ"כ מבלבלים אבל מבחינת הכתמים זה באמת מוקדם מידי לסימני מחזור. הווסת הבאה שלי צריכה להיות ב- 16/04 מה קורה לי ומה זה יכול להיות? אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה לתשובה
רומי10/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתמים חומים - תגובה
ד``ר אריה לידור11/04/2011שלום לך
גם הדמום וגם התחושות שאת מתארת מרמזות על תהליך ביוץ . ההשרשה כ10-12 יום מהביוץ.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת הריוןאורית08/04/2011
ברצוני לדעת, המחזור האחרון היה ב2למרץ,ביום רביעי הייתי אמורה לקבל, עשיתי בדיקת הריון ואמרו לי שנאי בשבוע חמישי זה נכון? חוץ מזה התשובה היתה 517/10435780הריון תקין? בתודה רבה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת הריון - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור10/04/2011ערב טוב
לצערי הערכים בשאלה לא ברורים
נא לכתוב השאלה מחדש
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזון בהריוןליאת08/04/2011
שלום רב,
בשל התקף קוליטיס בשבוע 26 הנוכחי לאחר שעברתי את החצי הראשון ברמיסיה כיום נוטלת פרדניזון 30 מ"ג ביום עם ירידה הדרגתית מקווה שעד חודש .
אני מעוניינת ללדת טבעי ללא אפידורל כמובן . האם הסטרואידים יכולים למנוע לידה זו ? אם לוקחים מינון נמוך עד ללידה אומפסיקים כמובן כחודש לפני או יותר ?
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדניזון בהריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר08/04/2011את יכולה ללדת לידה טבעית ללא אפידורל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבה של אגניי כליותג'ולי08/04/2011
שלום אני בשבוע 30+3 אתמול עשיתי שוב סקירת מערכות מכוונת לכליות הכלייה הימנית 8 ס"מ ואילו השמאלית 10-15 ס"מ אם ממצא גביעי משהו כזה, אשמח לשמוע האם יש לי ממה לחשוש האם זה נחשב למשהו בעייתי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגניי כליות מורחבים
ג'ולי08/04/2011שכחתי לציין המין של העובר זכר יש לי כבר 2 בנות, הריון שלישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקד אקוגני בלב והרחבת אגןלילי08/04/2011
שלום!
אני בת 32 בהריון שלישי
בשבוע 15 .
ביצעתי שקיפות והשקיפות תקינה 1:4300
בנוסף אתמול ביצעתי סקירה ונאמר לי כי ישנו מוקד אקוגני בחדר שמאל ,
ואגן כליה מורחב מעט 3.1 האם יש לי ממה לחשוש?
או לחשוב על מי שפיר?
את החלבון עוברי אני אמורה לבצע ב 22/5 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצה
לילי08/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקד אקוגני בלב והרחבת אגן - תגובה
ד''ר גדעון נגר08/04/2011מוקד אקוגני הינו ממצא שכיח אם אכן הוא הממצא היחיד אין סיבה לדאוג
אגן מורחב כ3ממאינו פתולוגי.
יש להמתין לתבחין המשולש ולעקוב אחר אגן הכליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרמישהי08/04/2011
רציתי לברר מה מותר לשתות כליווי לתמיסת הסוכר? האם יש מגבלה לכמות הקרח או מיץ הלימון שבהם אני יכולה למהול את התמיסה (העמסת סוכר בסיסית, 50 גרם)?
והאם אני צודקת שהתמיסה שנותנים בארץ היא פשוט תמיסת סוכר? כי חברה שעברה את הבדיקה בארצות הברית אמרה שנתנו לה משהו דמוי גזוז תפוזים מתוק מאוד, מה שהקשה למהול את זה בלימון סחוט (מבחינת הטעם....)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה לתשובה. תודה
מישהי10/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעמסת סוכר - תגובה
ד``ר איילון לחמן10/04/2011שלום.
כן,ניתן למהול עם תמיסת לימון.רוב הנשים לא מאד סובלות בבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאתי07/04/2011
ערכתי בדיקות לזיהוי סוג דם יצא B.
מתחת לסוג דם רשום RH ולידו רשום POS....
אשמח לדעת מה זה אומר?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצת שאלה כי עדיין לא קיבלתי מענה
אתי08/04/2011הקפצת שאלה כי עדיין לא קיבלתי מענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאתי
מימי08/04/2011POS זה כנראה קיצור של POSITIVE.
כלומר סוג הדם שלך הוא B+.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אתי08/04/2011תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם - תגובה
ד''ר גדעון נגר08/04/2011סוג הדם שלך Bחיובי.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון חודש רביעי ועישוןענבל07/04/2011
שלום רב
אני בת 20 בחודש הרביעי להריון ומעשנת בערך קופסא ליום.
תוכלו לפרט לי על הנזקים שעלולים חו"ח להגרם לעובר?
ואם אני אפסיק בזמן הקרוב זה ימנע אותן?..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון חודש רביעי ועישון - תגובה
ד``ר איילון לחמן07/04/2011שלום.
העישון ידוע ומוכר בהחלט כגורם למומים עובריים,פגיעה התפתחותם הגופנית ויש הטוענים גם בהתפתחות המוחית.למה לסכן העובר החמוד??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגידי לי את בסדר????
אני07/04/2011תתעלי על עצמך ותפסיקי לעשן!
איזה חוסר אחריות מצדך.
במיוחד בימנו שיש מודעות לדברים האלה הייתי בטוחה שיש אנשים עם קצת יותר שכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון באירופהנורית קאפ07/04/2011
שלום. אני כבת 40 (אם לבן 10,8) וחיה באירופה. בביקור הראשון שערכתי אצל הגיניקולוג הוא ערך רק בדיקת אולטרה סאונד חיצונית.
נאמר לי לעשות בדיקות דם ואולטרה סאונד נוסף בשבוע ה-12.
האם עד כאן זה חופף למה שהיה נעשה בארץ?
האם הייתי אמורה לערוך בדיקה נוספת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון באירופה - תגובה
בעקרון אני בטוח שהרופאים באירופה מכירים הרפואה המילדותית לא פחות מאיתנו.לא נלמדם.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, ד"ר, אבל לא נעניתי לשאלתי.
נורית קאפ08/04/2011אני ביקשתי לדעת מה התהליך הראשוני שעוברת אשה בארץ עם נתונים דומים לשלי (גיל 40).
למשל, האם לא נעשית בד"כ בדיקת אולטרה סאונד וגינאלי?
האין אני אמורה לעשות בדיקות דם כבר בהתחלה כדי לשלול זיהומים?
דברים נוספים שלא עולים בדעתי?
זה יפה שאתה לויאלי לקולגות מעבר לים, אבל אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב שבוע 38עינב07/04/2011
שלום,
אני בשבוע 38 וטרם חשתי בחלב. לא היו לי הפרשות מהחזה עד כה ולפעמים אני מנסה ללחוץ מעט על אחד מהשדיים או לעסות אותם ולא יוצא כלום... בנוסף הפטמות נראות מעט יבשות וסתומות... מה זה אומר? מה עליי לעשות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב שבוע 38 - תגובה
אנא תיהי רגועה ושלווה.החלב יגיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חודשי ההריוןאתי07/04/2011
שלום!
אני מעוניינת לדעת כיצד סופרים את חודשי ההריון,כמה שבועות הן חודש בהריון? האם זה שונה מספירה רגילה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודשי ההריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ07/04/2011בשל הבילבול שהיה בעבר,
עברו הגינקולוגים והמילדים לספירה אחידה של תקופת ההריון.
ספירת ההריון מתחילה בוסת האחרון, לכן נמשכת 10 חודשים או 40 שבועות או 280 ימים. זאת ולמרות שההריון עצמו שמתחיל לאחר הביוץ שבועים לאחר הוסת.
זאת מאחר ורוב הנשים שמעונינות להרות יודעות מתי הוסת אך לא מתי הביוץ.
לא סופרים יותר חודשים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחודשים
אתי07/04/2011אז בטח החודש הראשון של ההריון יש בו יותר שבועות כביכול? לא ניתן לחשב לפי חודשים? כמה שבועות יש בחודש הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחישוב חודשי הריון
מירי08/04/2011מספרו של דר' בר - חישוב החודשים לפי שבועות:
חודש ראשון, עד השבוע ה-6
חודש שני, שבועות 6-10
חודש שלישי, שבועות 10-15
חודש רביעי, שבועות 15-19
חודש חמישי, שבועות 19-23
חודש שישי, שבועות 23-27
חודש שביעי, שבועות 27-32
חודש שמיני, שבועות 32-36
חודש תשיעי, שבועות 36-40
מעבר לזה אין כל משמעות לחישוב המדוייק של ההריון לפי חודשים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אתי08/04/2011תודה אחותי :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחלה פורום!!!ליז07/04/2011
תודה לכל הרופאים כאן בפורום. אתם פשוט עושים עבודת קודש עונים ממש מהר(ביחס לפורומים אחרים ובכלל).. יישר כח ונשמע רק בשורות טובות תמיד.אמן!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחלה פורום!!! - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ07/04/2011תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב ליסיון07/04/2011
שלום רב,
אני בשבוע 36 להריון
משקל עובר 2.824
האם תקין?
והאם שתייה של מים משפיעה על ריבוי/מיעוט מי שפיר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לי - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ07/04/2011משקל תקין
ניהול משק מים תקין של האם חשוב לעובר אך לא משפיע על כמות מי השפיר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגברת הסיכוי ללידת תאומיםיפית07/04/2011
שלום,
חברתי ובעלה, בתחילת גיל ה-30 מעוניינים מאד בהריון של תאומים (חלום ילדות של שניהם, נחושים לנסות עד כמה שניתן בדרך ההקרובה ביותר לטבעית...)
רופא הנשים צחק והסביר להם שאין כל הצדקה רפואית להתערבות אולם דרך חברה שלישית היא השיגה כדורי איקקלומין בשאיפה להגביר ייצור זקיקים בביוץ ולהגדיל את הסיכוי לתאומים.
שאלותיי:
האם זה לא מסוכן עבורה להשתמש בכדורים הנ"ל והאם זה אכן יכול לסייע לה בהגדלת מספר הזקיקים או שאיקקלומין נועד לגרום לביוץ כשלעצמו? (היא מתכננת לבצע מעקב זקיקים במקביל). האם יש צורך לקחת כדורים נוספים בנוסף לאיקקלומין (אסטרוגן לעובי הרירית?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגברת הסיכוי ללידת תאומים - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ07/04/2011איככלומין מעלה את הסיכוי לתאומים מ 1% ל כ-5%
לא כדאי לצרוך תרופות ללא התיעצות רופא או ללא הצדקה רפואית.
המחיר יכול להיות כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CMVמיטל07/04/2011
שלום רב,
אני בשבוע 8 להריון, קיבלתי תוצאות בדיקת CMV :
CMV IGG 179.3POSITIVE
CMV IGM חיובי חלש
CMV IGM ADDITIONAL ASSAY POSITIVE
CMV IGG AVIDITY 37.4%
מה משמעות התוצאות ? האם יש סיכוי שאצטרך לעבור הפלה לאור הממצאים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת CMV - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ07/04/2011ממליץ לפנות בהקדם לרופא מתמחה בזיהומים (זיהומולוג ילדים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)