מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות של בדיקות דםקרן04/04/2011
שלום רב!
אשמח לעזרה בפענוח תוצאות בדיקות דם.
אני אדם לחוץ מטבעי והתוצאות גרמו לי עוד יותר להלחץ.
LYMPHOCYTES 13.8 כהטווח מתחיל מ22
NEUTROPHILS 79.6
האם זה נורמלי?
אודה לתשובתכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות של בדיקות דם - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ04/04/2011לחץ לא עוזר!
אנו מדברים על כדוריות דם לבנות שמשתנות במהירות בהריון.
תחזרי על הבדיקה,
ותפני לרופא הנשים או משפחה עם התשובות החדשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת תם בקשר ל- GBSצ'יפופו04/04/2011
ואתכם הסליחה.
קראתי קצת על הנושא - והבנתי שאם מוצאים נשאות , הפרוצדורה היא מתן אנטיביוטיקה לוריד ליולדת לפחות 4 שעות לפני המעבר בתעלת הלידה ואם לא מספיקים - אז מתן אנטיביוטיקה לולד.
אנטיביוטיקה היא דבר נהדר והצילה הרבה חיים , אך כידוע יש לכך חסרונות. למשל כשתינוק נולד , אי אפשר לדעת אם הוא רגיש או לא לאנטיביוטיקה - ואפשר לפגוע בו ובבריאותו.
מדוע בעצם לא פשוט לחטא את תעלת הלידה לפני הלידה (ידנית ) - במקום לתת אנטיביוטיקה לוריד?
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת תם בקשר ל- GBS - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ04/04/2011לא ניתן לחטא את תעלת הלידה.
רגישות התינוק מתעוררת מאוחר יותר.
אם האם לא רגישה הוא לא יפגע ממנה.
אם יש לאם רגישות לאנטיביוטיקה אחת היא תקבל תחליף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה על gbs
צ'יפופו07/04/2011אם בבדיקה חוזרת , לא מוצאים את החיידק זה אומר שהוא אכן איננו שם , או שאולי פשוט יש קטע שבו הוא לא נמצא ?
ותודה רבה רבה על הסבלנות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ באוזניים ובראשאורית04/04/2011
הבוקר כשנסעתי לעבודה פתאום הרגשתי לחץ באוזניים ולחץ בראש,
אחרי כמה שניות הרגשתי שאני לא רואה טוב, ראיתי מולי הכל לבן,
לא הצלחתי לראות את המכוניות שהיו מלפני, הרגשתי שהידיים שלי רועדות.
מהר עצרתי בצד הדרך, אפילו לא ראיתי איפה אני עוצרת.
יצאתי מהאוטו - הגשם והרוחות בחוץ עזרו לי להרגע ולאחר דקה או שתיים בגשם "חזרתי לעצמי"
תוך כמה דקות חזרתי לנהוג ואחרי 10 דק' בערך הרגשתי טוב.
בבוקר שתיתי שוקו (קקאו+מים חמים, ללא סוכר) ואכלתי קצת קורנפלקס, כמו כל בוקר.
כשהגעתי לעבודה הכנתי לי כוס קפה, התחלתי לשתות ממנה ושוב הרגשתי לחץ באוזניים - אז הפסקתי לשתות, למרות שאני לא יודעת אם יש קשר בין השניים.
יש אולי הסבר לתופעה? אני פוחד להתקל בה שוב תוך כדי נהיגה, הפעם זה נגמר בטוב אבל מי יודע מה יקרה בפעם הבאה.
תודה,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ באוזניים ובראש - תגובה
ד``ר אריה לידור04/04/2011שלום לך
מאד רצוי שתפני לבדיקה הכוללת בדיקה גופנית בדיקת לחץ דם בדיקות מעבדה ובדיקת נאורולוג
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד בבטןמישהי04/04/2011
בוקר טוב
אני נמצאת בשבוע 18 להריון ,ולפעמים אני מרגישה גירודים על הבטן..מופיעים לי נקודות אדומות קטנות על הבטן וזה מגרד נורא.
איך אפשר למנוע זאת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד בבטן - תגובה
אנא פני לבדיקת רופא עור לאבחון הנגעים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעלפתי בשבוע ה5אפרועי04/04/2011
הלילה היתה לי תחושת בחילה קשה ללא יכולת להקיא. בלילה בעת שרציתי לרדת לשירותים הסתחררתי מאד והצלחתי למנוע את התעלפות (כן הייתה זיעה קרה). בבוקר בעת התארגנות לעבודה שוב הסתחררתי והתישבתי אך לפני שהספקתי לשכב התעלפתי. לציין שבעבר סבלתי מהתעלפויות במצבים שונים בעיקר עקב ל"ד נמוכים. כעת המדדים בסדר. אני מרגישה טוב אך חוששת לקום מההמיטה.
האם תופעה מוכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעלפתי בשבוע ה5 - תגובה
ד``ר אריה לידור04/04/2011שלום רב
אם קיימות ירידות בלחץ הדם אלו יכולות להסביר את התופעות. יחד עם זאת רצוי לבדוק גם רמות סוכר וומעקב לחץ דם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמוטרדת04/04/2011
אני נשואה עם ילדים, בת 39 וחצי ומתכנת עם בעלי להיכנס להריון. כבר חודשיים שאנו מנסים אך זה לא קרה והמחזור שלי סדיר (כל 28 יום פלוס מינוס יום)
הפעם, שבוע לאחר הביוץ כלומר בערך ביום ה22 שמתי לב שעל ידי ניגוב היתה הפרשה חומה כמו לפני שמתחיל מחזור וזהו מאז אין שוב סימן להפרשה חומה.
כרגע אני ביום ה-27 שלי (כלומר יום לפני המחזור שלי) והכל נקי.
האם ההפרשה החומה המוקדמת שלי מעידה על השתרשות כלומר קליטת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
מוטרדת04/04/2011היום נודע לי שאני בהריון!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
קיימת אפשרות כזו. על מנת לוודא מה עלה בגורלה יכולה לבצע בדיקת הריון שאם אכן נקלט הריון תוצאה זו תהיה כבר חיובית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות והיריוןלימור03/04/2011
לרופאים שלום,
אני בת 28 אוטוטו ואני מתכננת היריון בעתיד הקרוב.
אני סובלת מהפרעות קצב מרובות מסוג פעימות מוקדמות VPB's ובעקבות זאת אני נוטלת כדור אנטי אריתמי בשם ריתמקס 150 מ"ג ליום (כדור אחד).
יחד עם זאת, אני סובלת מחרדות וO.C.D קל ונוטלת סרוקסט 20 מ"ג ביום (כדור אחד).
אני מודעת לכך שעדיף בזמן ההיריון לא ליטול כדורים. ניסיתי בעבר להפסיק עם הסרוקסט וזה לא הלך. כמו כן, ניסיתי להפסיק עם הריתמקס וגם לא הלך, יש לי הרבה הפרעות קצב שמפריעות לי מאוד.
אם כך, מה אני עושה? איך אוכל להיות אי פעם בהיריון כשאני נוטלת את התרופות הללו? האם ישנן תרופות מהסוג הנ"ל שכן מותר ליטול בהיריון?
ברור לי שדעתכם חשובה לי, אך אינה מחליפה בהתייעצות עם רופא. אני רק רוצה לקבל פחות או יותר תשובות בתור התחלה.
תודה מראש
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות והיריון - תגובה
אין כל מניעה להרות עם התרופות שהזכרת. פרטים נוספים לגבי בטיחות התרופות ניתן לקבל מהמרכז הטרטולוגי בהדסה עין כרם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ו CMVיעלי03/04/2011
שלום,
לפני כחודשיים אובחנתי כחולה במחלת הנשיקה (עם CMV+EBV) ואתמול בעלי ואני קיימנו יחסים בלתי מוגנים. קראתי במקומות שונים שאחרי אבחון כזה צריך להמתין מספר חודשים עד כניסה להריון מחשש לפגיעה בעובר.
האם אני חייבת לקחת גלולת היום שאחרי או שמותר לי לקחת את הסיכון (סיכוי :-) להריון עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ו CMV - תגובה
רצוי לא להרות בתקופת 3 חודשים ראשונים שלאחר ההדבקה בCMV. כמו כן רצוי לבדוק את מצבך החיסוני לCMV ובמידה ומרמז על זהום וחשיפה מרוחקים ניתן להרות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית וברזלעמית03/04/2011
שלום
הרופא נתן לי לפני שלושה שבועות כדורים של חומצה פולית עם ברזל לשתות כל יום.
בנתיים אני מקיאה בלי סוף ככה שגם ששותה אותם מקיאה אותם. האם יש צורך בזריקות במקום? אני מרגישה מאוד חלשה.
תודה רבה
עמית
אני בשבוע 9.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית וברזל - תגובה
לאור תגובתך לברזל רצוי להפסיקו. יש לבדוק רמת המוגלובין ופריטין ובמידה ותקינים אין צורך כרגע בברזל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשותמאיה03/04/2011
בת 29 מנסים להכנס להריון ..
לפי אולטרסאונד שחלות פוליצסטיות ..
כל מחזור בערך כ 45 יום ולפעמים יותר
ב3 4 מחזורים האחרונים כל פעם בערך ביום ה 30 הפרשות חומות חזקות לא רק בניגוב כ 4 ימים ,..
ממה נובע הדבר ..???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות - תגובה
ייתכן והפרשות אלו הן חלק מאי סדירות הוסתות
רצוי לבדוק בדיקה הורמונלית בזמן הפרשות אלו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?מיכל03/04/2011
שלום רב,
הפסקתי גלולות לפני כחודש וחצי וקיבלתי לאחר מספר ימים דימום.
עכשיו כמעט חודש וחצי אחרי טרם קיבלתי?
האם יש מצב שאני בהריון? או שזה הגיוני איחור עקב סיום הגלולות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון? - תגובה
מציע שתבצעי בדיקת הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתשיר03/04/2011
גיל 29.6
ת.ו.אחרון 9.1.11
שבוע 12+0
CRL 59
גיל הריון לפי CRL - 12.4
שקיפות עורפית : 2.1 מ"מ
עצם האף : הודגמה
סיכון לפי גיל: 1:900
סיכון לפי גיל ונתוני בדיקה: 1:1059.
הרופא אמר שזה תקין, אבל ערך גבוה יחסית לשבוע שאני נמצאת בו. ז"א שסטיטיסטית לבנות אחרות בשבוע הזה יוצאות תוצאות טובות יותר.
האם יש ממה לדאוג?
בדיקת דם)סקר שלישי 1) עשיתי היום ותשובה רק עוד 10 ימים.
לחוצה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה שהבדיקה בוצעה ביטנית
שיר03/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקיפות עורפית - תגובה
על פי התוצאות את בסיכון נמוך לתסמונת דאון. חשוב גם לבצע בדיקות טרימסטר ראשון ( אותן כבר בצעת ) סקירת מערכות ותבחין משולש ( חלבון עוברי)
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא עזרהשני03/04/2011
היי עשיתי בדיקת בטא ויצא 334 האם זה חיובי?איזה שבוע זה בערך בכל מקום רשום משהו אחר. אני לא ממש מסתמכת על הווסת כי היא לא סדירה ולדעתי הביוץ היה מאוחר. חלק אומרים עוד 3 ימים לעשות בדיקה דם נוספת וחלק אומרים כבר ישר לקבוע תור הרבה חברות לא מבינות למה כמה בדיקות דם הן עשו רק אחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בטא עזרה - תגובה
התוצאה חיובית להריון. יש לבצע מעקב מדי מספר ימים אחר קצב צמיחת הערכים
בהצלחה
דר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב עליית בטארויטל03/04/2011
שלום - הריון ראשון לאחר 3 שנים של טיפולי פוריות שבוע 4+4
בטא ב 27/3 - 43
ב- 29/3/ - 127
ב - 3/4 - 434 - כלומר קצב הכפלה איטי מ - 48 שעות
מאחר ובכל כתבה כתוב משהו קצת אחר אני קצת מבולבלת האם התוצאות
עדיין בטווח הנורמה או נמוכות מהמצופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב עליית בטא - תגובה
סה"כ קצב העליה תקין. המשיכי במעקב צמיחת הערכים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות 12 ימים אחרי ביוץחנה03/04/2011
הנני כ 12 ימים לאחר ביוץ פלוס מינוס(יש לי מחשבון "בייבי קומפ")וסת אחרונה 3\11 .
אתמול בערב החלו כאבי בטן,הבוקר ראיתי הפרשה חומה ובניגוב כתם דם בהיר.
מאז אין שום הפרשה.
האם סיכוי שזו השרשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות 12 ימים אחרי ביוץ - תגובה
אכן יש סיכוי כי המדובר בתחילת תהליך השרשה. לוידוי העיניין בצעי בדיקת הריון שבמידה ואכן נקלטת התוצאה תהיה חיובית,
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההפרשות החומות הופיעו גם היום
חנה04/04/2011האם זה לא מוקדם לבדיקת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון
דורון05/04/2011את אחרי i.v.f
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון
דורון05/04/2011אם היה לך פיפי בצבע כתום את בהריון למה לאשתי היה את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)