מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פענוח בדיקות דםהריונית :)10/04/2011
שלום ... הריון ראשון אחרי 4 טיפולי ivf אני במנוחה לאחר דימום רציני מאוד , הדימום הפסיק יש קצת פה ושם הפרשות אבל לא רציני , ראו 3 שקים עם דופק , עוד יומיים אני נכנסת לשבוע 7 ,היום עשיתי בדיקות דם בגלל הדימום ובגלל שיש לי קריש דם ליד השקים , בנוסף שחלות מוגדלות ציסטות ונוזל בבטן .
בדיקות דם , ספירת דם , תפקודי קרישה , כמיה מלאה
הכל יצא תקין חוץ מ:
wbc 11.3 נורמה 4.8 עד 10.8
neut 78.6 נורמה 40 עד 57
lym 16.1 נורמה 20 עד 50
neut abs 8.8 נורמה 1.9 עד 8
pt 100 נורמה עד 100
האם תקין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקות דם - תדמור
ד''ר עפר תדמור10/04/2011ערב טוב
הכל תקין
הבדיקות תקינות מתאימות למצב הריון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 8 להריון-לחוצה מאוד מאודאתי10/04/2011
אני נמצאת כרגע בשבוע ה 8 להריון מיום שלישי האחרון התחילו לי הפרשות דמיות שהולכות ומתגברות ביום רביעי הייתי אצל רופא נשים הוא ערך לי אולטרסאונד אמר שהכל בסדר ונתן לי אוטרוגסטן 200 מ"ג על מנת להפסיק את הדימום אך עברו כבר 5 ימים ועדיין לא הפסיק ודווקא מתגבר יותר...מה עליי לעשות?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בטוחה שאת בשבוע 8?
מוריה10/04/2011תעשי חישוב, עם מחשבון הריון , כי זה ממש לא נראה לי לגיטימי לשבוע שמיני, ממה שאני יודעת.
שיהיה בהצלחה יקירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי המחשבון
אתי10/04/2011לפי המחשבון אני בשבוע 7+5 ימים אבל לפי הרופא בתאריך 4/4 התחלתי שבוע 7
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע 8 להריון-לחוצה ד"ר תדמור
לעניות דעתי הכל תקין.
תרופה מחזקת ההריון לא מפסיקה דימום
רק כדי להרגע כדאי לערוך עוד בדיקת על קול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתרשות הריון+פעילות גופניתנוי10/04/2011
אני עושה פעילות גופנית פעמיים בשבוע בדרך כלל פילאטיס ופיטבול
מנסים להיכנס להריון ורציתי לדעת האם בימים שאנו מנסים בימי הביוץ+ואחרי עד שאדע האם אני בהריון אוכל ללכת לשיעורי או שעדיף לא ללכת לחדר כושר בכלל בשלב זה..
תודה רבה
בתקווה להצלחה החודש :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתרשות הריון+פעילות גופנית - תגובה
ד``ר איילון לחמן10/04/2011שלום.
בעקרון עדיפה מנוחה לצורך ההשתרשות.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוף סוף הריוןמיכאלה10/04/2011
שלום,
ראשית אני כ"כ מאושרת שסוף סוף אחרי כ"כ הרבה זמן עברתי מפורום פוריות
לפורום הריון ולידה.
לאחר הפריה רביעית בטא ראשונה: 553, בטא שניה לאחר יומיים: 1623
השאיבה הייתה ב- 14.3 ולפי חישוב הרופא אני אמורה מחר להתחיל שבוע 6.
ביום שלישי 12.4 הרופא זימן אותי לאולטראסאונד ע"מ לראות שק הריון ודופק,
השאלה שלי האם זה לא מוקדם מדי לראות דופק (אני אהיה בשבוע 6+1)?
אני ממש לחוצה שאני אתבדה חס וחלילה ביום שלישי ושלא יראו דופק.
שאלה נוספת: אם זה לא באמת הריון, כלומר הריון כימי או הריון עם עובר ללא דופק,
ישנם סימנים מקדימים לכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוף סוף הריון - תגובה
אם יראו שק הריון עם עובר בתוכו -דיינו.דופק ניתן לראות גם מעט מאוחר יותר אם לא כבר עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילקול קיבהאנה10/04/2011
שלום ,
אני בשבוע 7 להריון , ואתמול אכלתי במסעדת דגים . אכלתי שרימפס ודג כמובן הכל מבושל . מאז אתמול יש תחושת כובד בקיבה , בחילות ( יותר ממה שאני רגילה לאחרונה ) . ניסיתי להקיא אך לא הצלחתי . שמתי לב גם שללשון שלי יש חיפוי לבן עבה מאוד . האם יש סיבה לדאגה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קילקול קיבה - תגובה
ד``ר איילון לחמן10/04/2011שלום. אם לא היה שיפור גשי להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שיניים- חשוב מאודאתי10/04/2011
שלום אני נמצאת בשבוע ה 8 להריון, האם מותר לי לטפל בשיניים?
האם מותר לי להסיר שיער באמצעות שעווה בבטן?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי שיניים- חשוב מאוד - תגובה
לטפל בשינים חשוב.טיפולי שעוה לא.כדאי לדחות לאחר הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MMRתמר10/04/2011
שלום ד"ר
אני בשבוע 21. היום נחשפתי לתינוק שבדיוק עבר חיסון MMR וחלה בעקבות כך באדמת בלא ידיעתי. אני לא מחוסנת נגד אדמת. האם יש מקום לחשש? לא באתי במגע ישיר עם התינוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MMR - תגובה
ניתן להסיר החשש באמצעות בדיקות דם.אם כי את כר בכל מקרה לאחר השליש הראשון.להיזהר יותר בעתיד בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בבטן תחתונהפזית10/04/2011
אני בשבוע 20, מזה 24 שעות, צריבה פנימית בבטן התחתונה.
מין שורף בפנים. האם יש לזה משמעות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בבטן תחתונה - תגובה
לא ברורה הצריבה. שווה להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולם!חדשה09/04/2011
בת 31 - כבר שנה בטיפולי הזרעה.
תאריך וסת אחרון 28.02 הזרעה ב 11.03
לאחר מכן דימומים מ - 24.03 שנמשכו 8 ימים.
ביום שלישי האחרון ביקרתי אצל רופא אחר ובבדיקת האולטרא סאונד וגינלי הוא ראה משהו שהיה נראה לו כמו שק הריון ולכן הפנה אותי לבדיקת שתן ודם שיצאו חיובי - בטא 442.
בערב דימום אדום חד פעמי עם קרישי דם ללא כאבי בטן. אבל תחושת נפיחות איומה.
מחר בדיקת דם חוזרת לגלות אם אכן הייתה הפלה.
האם אולטרא סאונד וגינלי יכול לגרום להפלה?
האם זו הפלה טבעית? והאם היא יכולה לגרום נזק לעתיד?
איך מחשבים את גיל ההריון? מתאריך הוסת האחרונה או מתאריך ההזרעה?
חרדה מאוד לגורל ההריון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכולם! - תגובה
אולטרה סאונד נרתיקי לא גורם להפלה.אחרת היינו מבצעים איתו הפסקות הריון.הפלה טבעית אינה גורמת נזק לעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!ש........09/04/2011
ערב טוב דוקטור רציתי לשאול 2 שאלות לגבי החג הקרב
אני בהריון שבוע 24 ורציתי לדעת האם אקונומיקה מזיקה לעובר?
ועוד שאלה תמיד מטריד אותי האם מותר לאכול בשר על אש האם זה לא מזיק כמובן בשר שמבושל היטב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה! - תגובה
לגבי אקונומיקה התיעצי עם משרד הבריאות בטל- 02-6243669.לגבי בשר רק עשוי היטב היטב,לא צריכה להיות בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר וחומצה פוליתהריונית09/04/2011
שלום, אני נמצאת בשבוע ה- 12 להריון (לפי מחזור אחרון) ויש לי מס' שאלות שמעסיקות אותי:
1. יש לי שיעור יתר באיזור הפנים והצוואר - האם אני יכולה להסיר את השיער באפילציה ללא חשש לפגיעה בעובר?! אני מניחה שהסרה בלייזר אסורה בהחלט.
2. ההריון היה ספונטני ולא לקחתי חומצה פולית עד לגילויו, שבוע 8. רופא הנשים המליץ לי לקחת חומצה פולית של 400 מק"ג, 2 כדורים ביחד ליום, כלומר 800 מק"ג ליום. האם הכמות תקינה?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור יתר וחומצה פולית - תדמור
מותר להסיר שייער באילצייה ובלייזר
מותר לקחת חומצה פולית גם 400 מ"ק עד 5 מ"ג ליום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין בזמן הריוןורוניקה09/04/2011
מתי ניתן לקיים יחסי מין בזמן הריון?
אני בשבוע ה 7 להריון.
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין בזמן הריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן10/04/2011שלום. אם אין גורמי סיכון להריון,אין בעיה בקיום יחסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה בשבוע ההשתרשות והעיבורשרי09/04/2011
שלום רב האם אפשרי לטוס בשבוע הראשון להריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה בשבוע ההשתרשות והעיבור - תגובה
ד``ר איילון לחמן10/04/2011שלום. בעקרון אין מניעה מיוחדת לטיסה בהריון,כמובן אם אינך מטיסה המטוס. יש הוראות מיוחדות לגבי התנהגות בטיסה לנשים בהריון. התיעצי עם רופאך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיסה בשבוע ההשתרשות והעיבור - תדמור
אין כל בעייה רפואית.
צריך אבל לזכור שהביטוחים לא בהכרח מכסים דימומים ובעיות הריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סערה ריגשית בהריוןליאת09/04/2011
שלום רב. אני בת 31, הריון ראשון, שבוע 17. עד עכשיו הכל היה תקין.
היום אני ובעלי רבנו ריב בעוצמות מאוד גבוהות עד כדיי כך שהנשימה שלי לא היתה סדירה במשך כרבע שעה.
נשמתי כאילו אני באמצע פעילות גופנית מאומצת, כשבאמצע גם התחלתי להשתעל, כנראה תגובה של הגוף למצב.
אני יודעת שבד"כ עצבים לא משפיעים על ההריון, אבל אני עדיין מאוד מודאגת, בגלל עניין הנשימה.
ייתכן ולא הגיע חמצן כראוי לעובר והוא נפגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סערה ריגשית בהריון - תדמור
לא לדאוג אין סכנה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרות בשבוע 8 ו-5מרינה09/04/2011
שלום רב,
עברתי הפלה נדחית בשבוע 8 לאחר שלא נצפה דופק לפני כ-3 חודשים עם טיפול בציטוטק. כרגע אני עוברת הפלה שוב בשבוע 5 .
כמה שאלות:
1. האם הפלה בשבוע 5 קורת בגלל בעית ההשתרשות? יכול להיות שזה קורה בגלל נזק שנגרם לרחם בעקבות הפלה קודמת (בשבוע 8)?
2. האם כדאי להתחיל בבירורים? מה כדאי לבדוק? והאם יש קשר בין שתי ההפלות הנ"ל?
3. מתי אפשר להתחיל לנסות להרות שוב לאחר הפלה בשבוע 5? האם אפשר כבר בביוץ הקרוב?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות בשבוע 8 ו-5 - תדמור
הפלה בשבוע 5 לרוב בעייה גנטית , בעייה בחיבור בין הזרע לביצית.
מקובל לבצע בירור רק אחרי 3 הפלות.
אפשר לנסות להיכנס להריון אחרי הביוץ הבא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)