מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופהחסויה03/04/2011
שלום לכולם,
אני בת 26, שומרת נידה ומנסה להיכנס להריון (שני) מס' חודשים.
הרופא שלי נתן לי כדורים לדחיית הביוץ
יום חמישי קיבלתי מחזור (אבל היה לי רק הפרשות דמיות ורוב היום הייתי נקיה) והדימום ממש התחיל ביום שישי.
באיזה יום אנ צריכה להתחיל לקחת את הכדורים?
מה צריך לעשות ע"מ שאני אכנס להריון??
אודה לתשובתכם המהירה ומעמיקה בנושא.
תודה ויום טוב :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר אריה לידור04/04/2011שלום רב
אינני יודע אילו כדורים קבלת. בכל מקרה אם המדובר באיקקלומין יש להתחילם ביום 5 לתחילת הוסת גם אם מדובר בטיפות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין צבע כהה לצואה לבין פריפולמיטל03/04/2011
שלום,
אני בשבוע 5 להריון והתחלתי לקחת לפני 3 ימים כדורי פריפול (1 ביום)
האם יש קשר בין נטילת הכדורים לצואה כהה (כמעט שחורה)? האם זהו מצב תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לקבלת תשובה
מיטל04/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקשר בין צבע כהה לצואה לבין פריפול - תגובה
תכשירי ברזל צובעים את היציאות בצבע כהה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאשירה03/04/2011
שלום,
אני בשבוע 4 + 5 ימים. עברתי הזרעה לאחר השבחת זרע.
ביום חמישי האחרון (יום 17 לאחר ההזרעה) בטא היתה 531. היום, יום א (יום 21 לאחר ההזרעה), בטא עלתה ל- 2500.
בעת הביוץ היה זקיק אחד בלבד.
עלמה מעיד הערך ( ב- 3 ימים היה אמור לעלות פי 2.5 ועלה פי כמעט 5) - הריון תקין או לא? תאומים למרות שנצפה רק זקיק אחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא - תגובה
עצם העליה בערכי הביטא היא סימן מעודד לכשעצמו. בערכים אלו יכולה כבר לבצע אולטרהסאונד להוכחת תקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 29הריונית03/04/2011
אני נמצאת בשבוע 29. יש לי מס' שאלות:
1. האם מותר לשתות פעם ביום נס קפה עם סוכרזית ( טבליה אחת של סוכרזית והנס הוא נטול קופאין)?
2. לגבי גלידות דיאט, מוצרים דיאטטיים . האם מותר לאכול מהם או להימנע בגלל החומרים שבתוכם?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שבוע 29 - תגובה
יכולה להשתמש בממתיקים ובמשקאות דיאט ללא חשש. כמו כן יכולה לצרוך קפה נטול קפאין ללא הגבלה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת העמסת סוכר ובדיקת דםשרון03/04/2011
שלום,
אני בשבוע 26 + 5, ביום חמישי ביצעתי בדיקת העמסת סוכר ובדיקת דם.
3 ערכים חרגו מהנורמה, אשמח להבין מהן המשמעויות ומה עליי לעשות.
תודה מראש,
שרון
Glucose Challenge Test 1h 154.00 mg/dl 65,00 - 140, .(..........)*
Lymphocytes % 20.9 % 22,0 - 43,0 *(..........).
Neutrophils # 7.92 # 1,80 - 7,70 .(..........)** המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת העמסת סוכר ובדיקת דם שבוע 26+
שרון04/04/2011האם אפשר לקבל תשובה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת העמסת סוכר ובדיקת דם - תגובה
ד``ר אריה לידור04/04/2011שלום לך
בדיקת הסוכר אינה תקינה. צריכה לבצע העמסה מלאה. שאר התוצאות תקינות להריון
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת העמסת סוכר מלאה
שרון06/04/2011שלום ותודה על התגובה,
ביצעתי בדיקת העמסת סוכר מלאה ולהלן התוצאות. האם הן תקינות? האם עליי להתייחס לעובדה שבדיקת אתגר הגלוקוז החלקית (50 גרם) לא הייתה תקינה?
GTT-Glucose 0' 85.00 mg/dl 70,00 - 95,0 .(.....*....).
GTT-Glucose 60' 171.00 mg/dl 100,00 - 180, .(........*.).
GTT-Glucose 120' 146.00 mg/dl 100,00 - 155, .(.......*..).
GTT-Glucose 180' 89.00 mg/dl 70,00 - 140, .(..*.......).
תודה רבה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקלאור03/04/2011
היי .. אני בשבוע 29 , בתחילת ההריון שקלתי כ-47 ק"ג גובה 1.63 , עד היום עליתי כ-10 ק"ג , האם זה תקין ביחס למשקל שהתחלתי את ההריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל - תגובה
זו אכן עלייה תקינה במשקל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל-די לחוצה...אנה03/04/2011
שלום
אני שבוע 17 פלוס 6 עד עכשו עליתי במשקל משהו כמו קילו מאתיים.
האם זה נורמלי?
אם לא מה אפשר לעשות?
על מה זה יכול להעיד מבחינת התפתחותו של התינוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה נורמלי לחלוטין.
מישהי03/04/2011העלייה המשמעותית היא בשליש השני והשלישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל-די לחוצה... - תגובה
עלית יחסית מעט במשקל. אך לעובדה זו אין כל השלכות על תקינות ההריון במידה ומעקב ההריון והעובר תקינים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידהאנונימית03/04/2011
שלום אני אחרי לידה שלישית לידת בזק.
ילדתי בדיוק לפני שבוע ושמתי לב שהדימום נהיה חום בשלושה ימים האחרונים
והיום כשקמתי בבוקר הוא התחדש לדם טרי
העם זוהי הווסת הראשונה של אחרי הלידה?והעם להתחיל גלולות עכשיו בכל זאת? אני פוחדת לא לפספס את הווסת הראשונה והרופא שלי רק ביום רביעי נמצא שלא יהיה מאוחר
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לצין שאני לא מניקה
אנונימית03/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי לידה - תגובה
הוסת הראשון מופיע כ חודש עד 6 שבועות לאחר הלידה במידה ואינך מניקה. לכן יש להתייחס לדמם זה כדמם תקין שלאחר לידה. יכולה להתחיל בגלולות בוסת הקרובה ( כחודש - חודש וחצי לאחר לידה ) ולאחר בדיקתך אצל הרופא המטפל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידת נרמור02/04/2011
האם זה נכון שצריך להרים רגליים בעמידת נר לאחר הסקס על מנת להגביר סיכוי להריון? ואם כן כמה זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמידת נר - תגובה
ד''ר גדעון נגר02/04/2011אין כל תועלת בעמידת נר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית ותבחין משולששקד02/04/2011
שלום,
הומלץ לי לבצע שקיפות עורפית ולאחר מכן בדיקת דם משולבת
שמבצעים לאחר שקיפות עורפית ולאחר סקירת מערכות ראשונה.
את התשובה מקבלים רק לאחר הבדיקה השנייה.
נאמר לי שזה מומלץ כיוון שכך יותר קל לחשב את הסיכויים.
האם מכירים זאת? אשמח לשמוע חוו"ד מה מומלץ לדעתכם.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית ותבחין משולש - תגובה
ד''ר גדעון נגר02/04/2011לאחר השקיפות יש לבצע בדיקת דם של 2 חלבונים בדם
התוצאה שתתקבל תנבה מה הסכון לעובר עם תסמונת דאון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת הריון - כן או לא?קטיה02/04/2011
שלום רב,
קיבלתי תוצאות מבלבלות של העמסת סוכר שנייה (100 גר' אחרי צום):
'0 - 92 (בנורמה)
'60 - 212 (מעל לנורמה - 180 מקסימלי)
'120 - 148 (בנורמה)
'180 - 65 (מתחת לנורמה - 70 מינימלי)
האם יש לי או אין לי סוכרת הריון?
בתודה,
קטיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת הריון - כן או לא? - תגובה
ד''ר גדעון נגר02/04/2011תוצאה אחת בלבד מעל הנורמה אינה מצביעה על סכרת הריונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילך02/04/2011
אני בהריון (ממש בהתחלה) אחרי חצי שנה של הפריות, ויש לי רחם דידלפי, כולל מחיצה נרתיקית (לא מלאה). רציתי לדעת מה הסיכונים (אם יש) בהריון כזה? האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר גדעון נגר02/04/2011כל רחם שאינו רגיל מעלה במידה מסוימת סכון
יש לעשות מעקב קפדני אחר צוואר הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהן והריוןמאיה02/04/2011
שלום,
נמצא אצלי חשד לקרוהן ונתנו לי כדורי פנטסה. כעת אני בהריון-שבוע 13 מרגישה מצויין ולכן הפסקתי לקחת את הכדורים.
1. האם יש מניעה לקחת את הכדורים בזמן הריון?
2. במידה ובהמשך ההריון ארגיש פחות טוב,אוכל להתחיל לקחת שוב את הכדורים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן והריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר02/04/2011יש להוועץ ברופא הנשים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור של חודש במחזורקטקטית2801/04/2011
שלום רב,
בהמשך להודעה שפרסמתי על עיכוב במחזור עקב איקקלומין הגיע מחזור לאחר עיכוב של חודש שלם הבדיקות דם שביצעתי יצאו שליליות והבדיקות הורמונליות שהרופא הפנה אותי לבצע כנ"ל (הוא נתן לי לקחת כדורים בשביל לזרז את המחזור אבל חיכיתי מספר ימים והמחזור הופיע לבד)
השאלה שלי על מה זה יכול להעיד? והאם זה אומר שכן היה ביוץ? ולמה קרה שהמחזור התעכב כ"כ?
זה יכול לרמז על בעיה בכניסה להריון?
המון תודות וסופ"ש מדהים לכל צוות האתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור של חודש במחזור - תגובה
ד''ר גדעון נגר02/04/2011קיים קושי להשיב לך משום שחסרה אינפורמציה נוספת הדרושה כדי שאוכל להשיב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור של חודש במחזור
קטקטית2802/04/2011איזו אינפורמציה חסרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןחנה01/04/2011
שלום, עברתי בדיקת שקיפות עורפית ונאמר לי שיש לי הצמדות בין דפנות הרחם.האם דבר זה שכיח ותקין?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר02/04/2011אני מניח שמדובר בהדבקויות בתוך הרחם
זה אינו מצב תקין אך יחד עם זה הסבירות למהלך הריון תקין גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)