מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרולקטין נמוך בהיריוןנטלי05/04/2011
שלום רב,
משהו מאוד מוזר ולא ברור לי.
מגיל 22 אבחנו אצלי היפרפרולקטינומה. היו לי ערכי פרולקטין גבוהים - סביבות ה 800-900 ובמשך תקופות (off and on) נטלתי דוסטינקס.
ב 2009 - בניסיונות להיכנס להיריון נבדקתי שוב והערכים היו נורמאלים 400-500.
החל מלפני שנה אמר לי הרופא נשים שהוא גם אינדקרינולוג - לחזור לקחת דוסטינק למרות שהערכים נורמאלים כדי שיעזור לי להיכנס להיריון.כמו כן אמר שעלי להמשיך לקחת את הכדור עד שבוע 12 בכדי לצמצם סיכוי להפלה.
עכשיו שנכנסתי להיריון בשעה טובה (שבוע 8) התייעצתי עם רופא נוסף שהמליץ לי לפנות לאינדיקרינולוג נוסף אשר אמר לי להפסיק לקחת את הכדור ושלח אותי לבדיקת דם ועכשיו ערך הפרולקטין הוא 57.5.. (בשל השביתה אין לי אם מי להתייעץ).
האם מישהו ממכם יכול להבין איך כל זה יכול לקרות? דווקא בהיריון ההורמון אמור לעלות לא?
.האם זה מרמז משהו לגבי תקינות ההיריון?
משהו לגבי יכולת ההנקה לאחר הלידה?
תודה על זמנכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולקטין נמוך בהיריון - תגובה
ד``ר אריה לידור07/04/2011שלום לך
כנראה שהערך נמוך עקב הדוסטינקס שלקחת בעבר ושנכון עשית שהפסקת. ערך הפרולקטין יעלה עם התקדמות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון +בטאריקי05/04/2011
שלום ,
בתאריך 21/03 עשיתי בדיקת בטא ראשונה ויצא לי 45.8
נשלחתי על ידי הרופא לעשות שוב בדיקת בטא בתאריך 03/04 יצא לי בטא 8390.7
עישיתי אולטרסואנד ראשון אך באולטרסואנד נצפה שק הריון ממש זעיר,
נשלחתי על ידי הרופא לעשות שוב בדיקת בטא מחר, וביום חמישי לעשות אוטרסאונד מאחד המכונים החיצוניים ,
האם יש לי סיבה לדאגה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא+שק הריון
ריקי05/04/2011יש לציין כי כבר קצת יותר משבוע אני ללא תיאבון בכלל!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשק הריון +בטא - תגובה
ד``ר אריה לידור07/04/2011שלום רב
בערכים אלו שציינת אפשר כבר לראות דופק עוברי. בצעי אולטרהסאונד ובמידה וייצפה דופק - הכל בסדר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תחושת בחילהמיטל05/04/2011
אני בסוף שבוע 5 ובשבועיים האחרונים אני סובלת מבחילות בכל שעות היום. היום בבוקר הפסיקו הבחילות לחלוטין. האם זהו מצב תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת תחושת בחילה - תגובה
ד``ר אריה לידור07/04/2011שלום רב
קיומן או העדרן של בחילות בתחילת ההריון אין מנבאות את תקינות ההריון. לשם זה פני ובצעי בדיקת אולטרהסאונד לתקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שביתת רופאים מחר שאלהשני04/04/2011
האם למרות השביתה מחר יהיו בדיקות דם בטא מישהו יודע?תודהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בטא
דורון05/04/2011אם ראית את הבדיקה של המקל הריון חיובי זה חיובי כי אשתי עשתה את זה והיה הריון בהצלחה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףףףףףףף בבקשהאתי04/04/2011
מעוניינת לדעת מהו הורמון הפרוגסטרון? ואם יש בו חסרונות אצל אישה בהריון במידה והוא גבוה מהמידה שצריכה להיות בשבוע מסויים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףףףףףףףףף בבקשה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ04/04/2011שני הורמוני מין אסטרוגן ופרוגסטרון מוגברים בהריון באופן תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אתי04/04/2011תודה רבה ד"ר על העזרה....
מדובר בהריון ראשון אני מתרגשת ולא שואלת את השאלות הנכונות בזמן הנכון :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ04/04/2011את בסדר גמור, אמיתית וכנה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היימילה04/04/2011
שלום אני כבר חצי שנה לאחר לידה ועדיין לא קיבלתי מחזור האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ04/04/2011אם את מניקה המצב נורמלי,
אם לא יש לפנות לרופא נשים לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נוספתשני04/04/2011
היי עשיתי אתמול בטא בבוקר ויצא 334 האם אפשר כבר מחר לעשות חוזרת בבוקר לראות אם יש הכפלה יעברו רק 48 שעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא נוספת - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ04/04/2011הכן כן בתחילת ההריון הורמון BHCG מכפיל את עצמו כל 48 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 7- לחוצה מאוד מאודאתי04/04/2011
אני נמצאת כרגע בשבוע 7 האם ייתכן שכבר בשלב זה הבטן נפוחה מאוד ועגולה?! דבר נוסף שמדאיג אותי מאוד הוא שאין לי בחילות בכלל מה שכן אני לא מרגישה תחושת רעב כשאני מריחה אוכל ממש בא לי להקיא מרוב חוסר חשק לאוכל.... האם זה בסדר?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 7- לחוצה מאוד מאוד - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ04/04/2011אין מקום לדאגה,
בטן יכולה לתפוח מוקדם מאד בשל הורמון הפרוגסטרון.
הבחילות יכולות להגיע מאוחר יותר.
לגבי תקינות ההריון, יש צורךבבדיקת סונר שתדגים עובר תקין תואם עם דופק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע 7
אתי04/04/2011אתמול עברתי אולטרסאונד ראשון העובר בגודל תקין לדברי הרופא ראינו דופק והכל בסדר... אז בעצם אני מבינה שהכל בסדר?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע 7 - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ04/04/2011מבינה נכון,
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזוראתי04/04/2011
האם ייתכן כאבי מחזור יום אחרי הביוץ במידה והתרחשה הפרייה? יכול להיות שהרחם מתחיל להתרחב כבר בשלב כה מוקדם? אני חווה כאבי מחזור עדינים מיום אחרי הביוץ ועד היום 5 ימים לאחר ביוץ שהתחזקו בימים האחרונים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מחזור - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ04/04/2011"כאבי ביוץ" שכיחים ונורמליים.
בד"כ מופיעים סביב יום 14 למחזור רגיל בן 28 יום.
גלולות מנעות ביוץ ויכולות להעלים את הכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלהאלון04/04/2011
שלום,
ביום ראשון שעבר 27.03 הייתי אצל הרופאה (כאשר גיל ההריון היה בערך שבוע שביעי). בבדיקת האולטראסאונד היא ראתה שק הריון מתאים בגודלו לשבוע אבל לא היה עובר ולא שק חלמון. היא אמרה לי שזה כנראה הפלה והפנתה אותי לגרידה.
במקביל היא המליצה לחכות שבוע עד עשרה ימים - אולי הכל יצא בצורה טבעית ללא התערבות כירורגית. בינתיים יש לי רק הפרשות חומות דומות לאלו שיש בסוף ווסת והיו לי פעמיים דימומים לא רציניים (רק בניגוב).
האם לחכות עוד קצת ויש סיכוי שזה יצא או ללכת לגרידה... לא יודעת מה לעשות, מצד אחד לא כל כך ששה על האפשרות של הגרידה ומצד שני כמה זמן זה עוד עלול להימשך... (אולי חשוב לציין שאני עדיין סובלת מבחילות, לא רציניות כמו בהתחלה אבל עדיין מורגשות היטב).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ04/04/2011אל תחששי מהפלה,
15% מההריונות מסתיימים בהפלה.
בבית חולים מבצעים גרידת שאיבה בהרדמה כללית ובבטחון מירבי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרחור בנשימהמישהי04/04/2011
שלום,
גיל ההריון: 35+2.
התקררתי לפני מספר ימים, והתחלתי לשמוע חרחורים בנשימה.
ההרגשה היא של התקררות רגילה, אך עם רעשים בנשימה.
הרגשתי משתפרת.
יש לי שיעול עם ליחה, והיא לאט-לאט יוצאת...
האם עליי לראות רופא?
האם עשוייה להיות השפעה על העוברית/ מועד הלידה?
לא היה לי חום גבוה (אולי חום נמוך, מדי פעם),
וההרגשה שלי היא סבירה.
תודה רבה!
(ובהצלחה עם השביתה המוצדקת!)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרחור בנשימה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ04/04/2011חום ,חירחורים, שיעול,
בד"כ חולפים לבד,
בהריון ההייתי מעט יותר זהיר ופונה לרופא משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץשרה04/04/2011
אם איתרתי היום בבוקר את הורמון (LH כמדומני) שעולה 24 שעות לפני הביוץ (באמצעות בדיקת שתן ושני פסים)
עד מתי יש סיכוי להרות
האם יש סיכוי להרות ביום חמישי בלילב או שזה מאוחר מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
ד``ר אריה לידור04/04/2011שלום לך
עם הוודא דבר הביוץ עלייך לקיים היום ומחר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שואלת ספציפיצ לגבי יום חמישי
שרה04/04/2011מאחר ובעל חוזר מהמילואים רק בחמישי ערב- האם יש עוד סיכוי להרות, או פיספסתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שואלת ספציפיצ לגבי יום חמישי - תגובה
ד``ר אריה לידור04/04/2011שלום רב
מאוחר מעט אך תמיד כדאי לנסות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה על תשובתיך המהירה
שרה04/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסקיושיר04/04/2011
שלום רב,אני בשבוע 18 להריון ומשום מה אני סובלת כבר כמה ימים מנדודי שינה והתקף חרדה באמצע הלילה אשר קוטע לי את השינה.
לכן רציתי לדעת האם מותר לי לקחת רסקיו להרגעה ולשינה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסקיו - תגובה
ד``ר אריה לידור04/04/2011שלום לך
יכולה להשתמש ללא כל חשש
הצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה04/04/2011
אני נמצאת בשבוע 5 ואני מדברת עם הרבה נשים שמיעצות לי על ויטמינים שונים אבל באופן כללי אני מבינה שהעדיפות היא לפרנטל כמו של סולגאר למשל אז השאלה שלי אם הפרנטל יכול להיות מספיק או להוסיף עוד משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ04/04/2011פרנאטל פעם ביום מספיק עד הלידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורופן בזמן הריוןאמא מודאגת04/04/2011
שלום,
קראתי היום את הכתבה על הנורופן ועל כך שאסור בשום אופן לקחת את הכדור הזה בשליש השלישי של ההריון.
כשהייתי בהריון עם ביתי (שכיום בת שנתיים) סבלתי מאוד מכאבי שיניים ובשליש השלישי (אחרי טיפולי שורש ואחרי שכבר לא הצלחתי לעמוד בזה) נטלתי הרבה מאוד נורופן.
האם עליי לדאוג? אם היה משהו בעקבות הכדורים הייתי רואה זאת?
ביתי מתפקדת מצויין והכל איתה בסדר פרט לכך שקצב הגדילה שלה קצת נמוך ביחס לאחרים. היא מתחת לאחוזונים בגובה ובמשקל אך היא גדלה בקצב אחיד, היא פשוט נראית טיפונת יותר קטנה מבני גילה.
האם יכול להיות שזה מכיוון שנטלתי את התרופה??? האם יכול להיות שעשיתי לה נזק שעדיין אינני יודעת עליו או שאם היה משהו זה כבר היה עולה?
אנא ענו לי בהקדם, אמא מודאגת.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורופן בזמן הריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ04/04/2011שנתיים הם זמן מספיק ארוך לדעת שלא נגרם כל נזק לילדה.
נורופן בהריון מפחית הספקת דם לכליות ולכן גורם מיעוט מי שפיר ויצור שתן.
מאמין שהתפתחות תקינה של הילדה ברחם ובשנתיים האחרונות מעידות על כך שלא נגרם נזק.במידה ועדיין קיים חשש ניתן לפנות לנפרולוג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)