מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תולעים בהריוןללי14/01/2011
שלום רב!
אצל בתי התגלו תולעים וכל בני המשפחה פרט לי קבלו טיפול. אני חוששת מאוד שגם אני נדבקתי.
ברצוני לשאול האם הדבר מהווה סכנה לעובר - אני בתחילת תשיעי וכן האם קיים איזשהו טיפול שאני יכולה לקבל.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעים בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור14/01/2011שלום לך
אין טיפול תרופתי מניעתי לתולעים. אך גם אם יתגלו אצלך תולעים אלו אינם מהוים סכנה להריון או ללידה העתידית. . הייתי ממליץ לשמור על היגיינה מירבית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםאור14/01/2011
היי אני בהריון ועשיתי בדיקות דם מה הן אומרות?
cmv lgg-22.0IU/ml
TOXOPLASMA IgG 0.0 IU/ml
VITAMIN B12 422.0
TSH 2.19 mU/L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם - תגובה
התוצאות מרמזות על כך שנחשפת בעבר לCMV אך לא לטוקסו . מציע לך להשלים הבדיקות גם עם CMV IGM
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך זה קורהאורלי14/01/2011
שלום, מעוניינת לדעת איך הזרע מגיע לחצוצרה ואז נעשית הפריה, הזרע מגיע דרך צוואר הרחם לתוך הרחם ואז לחצוצרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך זה קורה - תגובה
ד``ר אריה לידור14/01/2011שלום רב
אכן זה המסלול . שם הוא פוגש את הביצית מפרה אותה וכעבור כ 3 ימים חוזרת הביצית המופרית לרחם לשם תחילת השרשה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתחן2514/01/2011
שלום,
אני מנסה להיכנס להריון ורופא הנשים המליץ לי ליטול חומצה פולית 400 מ"ג פעמיים ביום..זה לא הרבה מידי?
אני התחלתי לקחת לפני שבוע ברזל פלוס שמכיל גם ויטמין B12 וויטמיןC ויש בו חומצה פולית 400 מ"ג.האם אני צריכה בנוסף לזה לקחת עוד כדור של חומצה פולית של 400 מ"ג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא, אין צורך
מירי14/01/2011אם את לוקחת ברזל שיש בו חומצה פולית, אין צורך ליטול עוד.
הרופאים ממליצים לקחת 400 מ"ג חומצה עד שבוע 12-15 בערך ואז להתחיל ברזל+חומצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברזל
אמא14/01/2011הרופא שלי טוען שעד שבוע 15 לערך יש ליטול חומצה פולית.
אח."כ אפשר להפסיק לחלוטין וליטול ברזל בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית - תגובה
ד``ר אריה לידור14/01/2011שלום לך\
המינון המומלץ של חומצה פולית לטיפול מניעתי הוא של 400 מק"ג.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע הריוןליאת14/01/2011
קצת מבולבלת הייתי בשקיפות עורפית . לפי הרופא אני בשבוע 12+ 4 ימים .
האם זה אומר שאני בשבוע 13 כבר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע הריון - תגובה
לא את בשבוע 12 וסופרת 4 ימים לקראת שבוע 13 שיחול בעוד 3 ימים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחורמישהי14/01/2011
שלום
המחזור האחרון שלי היה ב 2/12/10,
עשיתי בדיקה ביתית ויצאה חיובית,
היום אני הולכת לעשות בדיקת בתא,רציתי לדעת באיזה שבוע אני?
והאם יכול להיות שכבר מההתחלה ארגיש גודש בחזה בגלל הריון?
זה הריון שני שלי..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור - תגובה
על פי הוסת האחרון (בהנחה שהוסתות שלך סדירים מדי 28-30 יום ) היום עד בשבוע 6 לערך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- puppp + שבוע 39אולגה13/01/2011
שלום,
אני סיימתי 39 שבועות מלאים, כאשר בשבועות האחרונים התפתחה אצלי פריחה בחלק התחתון של הבטן שמאוד מגרדת ומקשה עלי לישון ולחיות באופן כללי.... לפי מה שמצאתי באינטרנט זה נראה כמו PUPPP (אני יודעת מה רופאים חושבים על אבחון עצמי)
השאלה שלי היא, האם אני יכולה להגיע למיון ולבקש זירוז בגלל הסבל שהפריחה גורמת לי או שאין סיכוי שיילדו אותי.
הערכת משקל בשבוע שעבר 3460, הריון ראשון תקין, לחץ דם תקין. הדבר היחיד שהופיע לאחרונה זה בצקות ברגליים.
תודה על התשובה.
אולגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר puppp + שבוע 39 - תגובה
ד``ר איילון לחמן13/01/2011שלום. ממליץ שתגשי להיבדק אצל רופאך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות שתן בהריוןבת אל13/01/2011
שלום רב,
אני בהריון שבוע 12 + 2
אתמול עשיתי בדיקת שקיפות עורפית- תקינה.
בבדיקות שתן שעשיתי היום, עלו הערכים הבאים:
Squamous Epithelial Cell ++
Mucous (U) +++
Erythrocytes (U)/Field 2
Leucocytes (U)/Field 1
Erythrocytes (U) 25
Leucocytes (U) - NEGATIVE
Bilirubin (U)- NEGATIVE
מה זה אומר?
תודה על התשובה
בת אל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות שתן בהריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן13/01/2011שלום. יש לחזור על הבדיקה לאחר חיטוי טוב של האזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכפלת בטאאפרת13/01/2011
שלום,
לאחר טיפול עם גונל והזרעה תוך רחמית
תאריך וסת אחרון: 7/12/10
11/1 בטא ראשונה- 395, פרוגרסטרון- 126
13/1 בטא שניה- 670.5, פרוגרסטרון- 118
בגלל שאין הכפלה אחריי יומיים זה מעיד על הריון לא תקין??
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכפלת בטא - תגובה
ד``ר איילון לחמן13/01/2011שלום.
הגוף כידוע אינו שעון שויצרי. יש לחכות עוד יומיים ולחזור על הבדיקה. החשוב להיות רגועים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- USגלינה13/01/2011
ד"ר שלום!
ווסת אחרון 15/11/10.
זריקת אוביטרול 30/11.
US בשבוע 8 בבית חולים ששם ביקרתי עקב התיבשות.
ראו שק מאוד קטן אבל לא ראו עובר, רציתי לדעת אם יש ממה לחשוש.
ובאיזה שבוע בד"כ ניתן לצפות ולראות כי קיים עובר בשק ויש לו דופק.
לחוצה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה.....
גלינה14/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהUS - תגובה
עובר עם דופק ניתן כבר לראות בשבוע 6 . מציע שתפני לרופא שלך לבדיקה והערכת מצב ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףנירה13/01/2011
אחרי לקיחת פוסטינור עשיתי בדיקת דם לשלול הריון ויצא שלילי (והבדיקה נעשתה לאחר 3 שבועות מאז היחיסים וכמה ימי איחור) אני עדיין באיחור 4-5 ימים מה ניתן לעשות והאים אני יכולה להיות רגועה מבחינת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףף - תגובה
ד``ר איילון לחמן13/01/2011שלום. אם הבדיקה שלילית בהחלט ניתן להיות רגועים אפשר כמובן לחזור עליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה בבקשהה
יוכבד13/01/2011למה לחזור עליה זה לא ודאי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיילון בבקשה
יוכבד13/01/2011למה לחזור עליה זה לא ודאי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיילון בבקשה - תגובה
ד``ר איילון לחמן13/01/2011שלום. התשובה ודאית. אבל לעיתים בהריון מאד מאד צעיר היא נהית חיובית מאוחר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחהמנומשת13/01/2011
שלום,
אני בשבוע 31 והחל משבוע 27 התחילה לי פריחה (חלקן נראים כמו חצ'קונים וחלקם נראים כמו פריחה) באזור העורף,כתפיים וחזה (מעל השדיים).
הייתי אצל רופא עור שנתן לי משחה בשם קלמין שלא עזרה.
מעולם לא שמעתי על התופעה הזו,ורציתי לדעת האם יש דרך נוספת לטיפול בנושא? ממה זה נובע?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה - תגובה
ד``ר אריה לידור13/01/2011שלום לך
חשוב לדעת מהי אבחנתו של רופא העור. האם למשל מדובר בPUPPP האופיני להריון ראשון או הריון מרובה עוברים? באם כן
רצוי לבדוק תפקודי כבד . טיפול יעיל הוא במשחות סטרוידיות ולעתים גם בתרופות כנגד מלחי מרה הגורמים לגרד . הכל לפי המקרה
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור רציני בווסתרבקה13/01/2011
שלום
רציתי לקבל חוות דעת ויעוץ
לפני ארבע וחצי חודשים אשתי עברה הפלה בשלב מוקדם(שבוע ששי או שביעי)ונעשתה גרידה.לאחר מכן היא לקחה כדורים בשם 'יסמין' לשמירה שתי חבילות.לאחר שהפסיקה עם הכדורים הגיע מיד ווסת,אחר כך עברו 34 ימים עד הווסת הבאה,מאז הווסת האחרונה עברו כבר 6 שבועות ועדיין לא הגיעה ווסת,ולכאורה גם אין הריון,עשינו בדיקות הריון ביתיות והתשובה שלילית,וגם עשינו אתמול אולטראסאונד ולא ראו הריון,(אנו ממתינים לתוצאות בדיקות דם).
השאלה שלי,באם כעת המצב שיש לה וסת לא סדירה,כדאי מיד לקחת כדורים להסדרת הווסת,או שיתכן שעוד יהיה הריון ואין מה למהר אלא פשוט להמתין,או שיתפתח הריון או שיבוא המחזור?
בקיצור להמתין או לקחת כדורים ואם כן איזה כדורים כדאי?(אנחנו בחו"ל לכן מעניין אותנו תשובה מרופאים מהארץ).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור רציני בווסת - תגובה
ד``ר אריה לידור13/01/2011שלום רב
באם הוסת היה בעבר סדיר הוא צריך להיות כזה גם אחרי הפסקת הגלולות. במידה ולא -ואין הריון - יש לברר את הסיבה לוסת הלא סדיר ( תפקוד הורמונלי ואלטרהסאונד )
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהמתין או להסדיר
דוד13/01/2011שכחתי לציין שגם ההריון שנפל היה בווסת לא סדירה והתגלה לראשונה רק אחר איחור של שבועיים וחצי.
השאלה שלי חוץ מהצורך לבדוק מדוע כעת הווסת לא סדיר היא האם נחוץ מייד לקחת כדורים להסדיר את הווסת או אפשר לחכות עוד קצת כי יתכן שהביוץ מאוחר ואולי עוד יתפתח הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהנירה13/01/2011
אים בדיקת להריון דם יצאה שלילית בדיקת U S רלוונטית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
ד``ר אריה לידור13/01/2011שלום לך
בדיקת האולטרהסאונד להריון רלוונטית אם קיים הריון בהסתמך על תוצאות הביטא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב כי לא נעניתי...מיכל13/01/2011
האם עוברים מגהקים?
אם כן - הכיצד זה יתכן? למיטב ידיעתי גיהוק נגרם בשל בליעת אוויר והרי העובר נמצא בתוך נוזל מימי (מי השפיר).
הייתי שמחה לקבל הסבר על התופעה המוזרה הזו...
ובנוסף - האם יש קשר בין העובדה שהגיהוקים התחילו מאוחר לבין מועד הלידה המשוער? שמעתי דעות שאומרות שהעובר מתחיל לגהק כהכנה ללידה - האם זה נכון? האם זה אומר שהלידה מתקרבת? (נמצאת בשבוע 36+)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת שוב כי לא נעניתי... - תגובה
ד``ר איילון לחמן13/01/2011שלום.
הגיהוק גם יכול להיגרם מבליעת נוזלים.לא מכיר עבודות רפואיות על קשר בין גיהוקים ומועד הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)