מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר ניתוח קיסרידנה13/01/2011
שלום
אני 7 שבועות לאחר ניתוח קיסרי, לידת תאומים שבוע 33. ביום הניתוח הוסר תפר צוווארי שנעשה בשבוע 14.
הדימום נמשך 6 שבועות. בשבוע האחרון הפרשות לבנות צהובות מוגברות. עדיין לא ביקרתי אצל הרופא. סובלת מכאבי גב שהתחילו להופיע בשלושה שבועות האחרונים.
האם הכאבים אופיניים לאחר ניתוח?
האם מותר כבר לקיים יחסי מין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח קיסרי - תגובה
ד``ר אריה לידור13/01/2011שלום רב\
רצוי לגשת ולהבדק. במידה והכל תקין אפשר לחזור לפעילות רגילה כולל יחסי מין תוך דיון בנחיצותם של אמצעי מניעה
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ידנית פנימית לקראת לידהתמר12/01/2011
אני נמצאת לקראתלידה (שבוע 39) והולכת לרופא נשים שלי פעם בשבוע ע"פ המלצתו.
בפגישות האחרונות הוא מבצע מישוש ידני דרך הנרתיק.
הפעולה גורמת לי לכאבים ולפעמים לדימום קל אחר כך.
הייתי מעוניינת בחוות דעת האם בדיקה זאת נדרשת ואינה מסכנת את התינוק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה ידנית פנימית לקראת לידה - תגובה
ד``ר אריה לידור13/01/2011שלום לך
בדיקה זו בטוחה אינה גורמת לך לעובר או להריון כל נזק. חשיבות בדיקה זו לבדוק את אורך הצוואר דרגת פתיחתו ומיקום הראש באגן.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - הפלה ובטא עולהשחר12/01/2011
בשבוע שעבר, לאחר בטא שמכפילה עצמה לאט והגיעה ל - 569 הלכתי למיון להיבדק. נצפה שק הריון המתאים לשבוע 5 ויומיים. נצפה שק למרות שהערך פחות מאלף. אחרי שלושה ימים הגיעה ל- 817. החלו הכתמות חומות והתכווצויות חזקות עם קרומים קרישים חומים-שחורים התחיל להופיע דם אדום, אתמול (יום ג') נבדקתי ונראה אותו שק ללא עובר. אחרי הבדיקה התחזק הדימום. אני כבר עם תחבושת. היום בדיקת הבטא עלתה ל - 1365אם זו הפלה, הבטא לא אמורה לרדת ולא להעלות? מה לעשות מחר, שוב להיבדק? מה זה יכול להיות? הרופא שלי אמר לחכות ולעשות שוב בטא ביום שני. האומנם? למה לחכות?תודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובתכם...
שחר12/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף - הפלה ובטא עולה - תגובה
מכיוון שהביטא עולה יש להמתין ולהמשיך במעקב ביטא ובמקביל מעקב אולטרהסאונד.
כל עוד הביטא עולה משמעו שההריון מתפתח ולכן יש לעקוב אחר התפתחות זו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למומחיםשרונה12/01/2011
אובחנתי כפוליציסטית ולאחר נסיונות מרובים מסוגי טיפולים שונים הריתי כתוצאה מIVF לפני כשנה וילדתי לפני כ-5 חודשים.
הבנתי גם מהרופא וגם מקריאת חומרים בנושא שששחלות פוליציסטיות יכולות "להסתדר" לאחר מהלך תקין של הריון ולידה (כך היה בדיוק גם לאמי) ושמאוד יכול להיות שההריון הבא יוכל להיות מושג באופן טבעי (כל שאר הפרמטרים-בדיקת זרע וכד'-תקינות).
אני מניקה היום ושאלתי היא כזאת-אני לא מקבלת מחזור ואיני יודעת אם זה בגלל ההנקה או לאור העובדה שעדיין אני "סובלת" נקרא לזה משחלות פוליציסטיות (המחזור כמעט ולא הגיע במהלך השנים ללא עזרת גלולות והוסבר לי בדיעבד שזה חלק מהסיפטומים של פוליציסטיות) ועל כן איני יודעת אם הכל תקין כביכול וצריכה לעבור שוב מעקב זקיקים (ב.ד+א.ס) כדי לבדוק זאת. מתי עלי להתחיל לבדוק? רק עם סיום ההנקה? האם לאור ההורמונים בגוף בזמן ההנקה אפשר לדעת קודם?
רוב תודות,
שרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה למומחים - תגובה
ד``ר אריה לידור12/01/2011שלום לך
תוך כדי הנקה שכיח מצב ללא וסת ע'קב העדר ביוץ ולאו דווקא עקב מצב שחלתי פוליציסטי. למרבה הצער הריונות אינם משפרים את מצב השחלות הפוליציסטיות כך שגם לאחר שתפסיקי את ההנקה צפוי לחזור ולראות וסתות בלתי סדירים כפי שמאפיין מצב שחלות פוליציסטיות
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית בשבוע 29מ.12/01/2011
שלום רב,
האם אני עדיין נדרשת לקחת חומצה פולית?
(בנוסף כמובן לברזל)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית בשבוע 29 - תגובה
רצוי להמשיך ולקחת חומצה פולית עד השבוע ה12. מעבר לכך רק אם נדרש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףףףףף לרופאיוכבד12/01/2011
שלום רב, במהלך 4 החודשים האחרונים הסתדר לי המחזור והייתי מקבלת כל 27 יום. חודש שעבר(דצמבר)קיבלתי ב 13.12.10 ובתארך 20.12 קיימתי יחסים לא מוגנים ולקחתי יום למחרת פוסטינור. שאלתי היא האים החודש הזה הייתי אמורה לקבל גם אחרי 27 יום?או אחרי חודש(כלומר ב13.01.11 )מאז המחזור האחרון? כי עדיין לא קיבלתי עשיץי אתמול בדיקה ויצא שלילי. מה נראה לך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףףףףףףף לרופא - תגובה
נטילת פוסטינור דוחה את הוסת הצפוי. במידה והביטא שלילי חכי בסבלנות לוסת הקרוב. למה שלא תתחילי בגלולות?
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אריה בבקשה
יוכבד12/01/2011יצא הביטא שלילי אתמול עשיתי השאלה אים לא ביצעתי את הבדיקה מוקדם??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אריה בבקשה - תגובה
מומלץ לבצע ביטא כשבועיים לערך לאחר נטילת הפוסטינור\
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לד"ר אריה
נירה13/01/2011ביצעתי אחרי 3 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BETA בשבוע 5 להריוןאיילת12/01/2011
שלום רב,
עשיתי היום בדיקת דם לאחר שעשיתי בדיקה ביתית שיצאה חיובית.
ערך ה BETA שיצא לי הוא 6522.
אני בשבוע 5 + 2 מה אומרת התוצאה והאם הערך הוא בנורמה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BETA בשבוע 5 להריון - תגובה
התוצאה תקינה. ממליץ בצוע אולטרהסאונד ראשון לתקינות ההריון
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהBETA שבוע 5
איילת12/01/2011תודה רבה על התשובה
האם בשלב כזה כבר אפשר לראות דופק עובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא, משבוע 7 בערך
ריקי12/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטוח
חגית12/01/2011אני תכנאית אולטאסונד נשים והחל מתוצאה של בטא מעל 1000
צריך לראות עובר אם דופק!!! בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק
ריקי13/01/2011אם היית טכנאית אז היית יודעת לכתוב טכנאית ולא תכנאית...
מעל בטא של 1000 אפשר לראות שק הריון וחלמון, אבל עדיין לא דופק...
משבוע 6-7 ניתן לראות דופק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעולה חדשה
חגית13/01/2011סליחה בגעתי מארצות הברית לפני חודשיים
אפשר לענות בצורה יפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין
מירי14/01/2011סליחה... אבל עדיין תשובתך מוטעית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים?לגבי החלקה בשיערקרן 3212/01/2011
שלום,
אני בשבוע 35 להריון ומעוניינת לעשות החלקה
אני די מבולבלת כי חלק מהרופאים כאן בפורום אומרים שאין שום בעיה עם זה וחלק אינם ממליצים מה עלי לעשות?אני מאוד רוצה לעשות ולהיות מסודרת לקראת הלידה מישהו יכול לענות לי בודאות זה די דחוף לי....
יום טוב ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?לגבי החלקה בשיער - תגובה
ד''ר עפר תדמור12/01/2011צהריים טובים
החלקה של השער על ידי מכשיר חשמלי - מכני עם חום מקומי לא צריכה להיות בעייה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס בהריוןלולי12/01/2011
שלום רב,
מסתבר כי עוד לפני ההריון סבלתי מתת פעילות בבלוטת התריס (TSH יצא פעם 6.2 ופעם 6.7, T3 ו- T4 בנורמה).
התחלתי טיפול עם הכדור המתאים על מנת לאזן את הבלוטה רק בשבוע 6-7 להריון.
אני מודאגת- האם עלול להיגרם נזק לעובר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס בהריון - ד"ר עפר תדמור
בלוטת תריס נמוכה בתחילת ההריון לא יכולה לגרום לנזק לעובר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ד"ר תדמור
לולי12/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד במפשעהמיכל12/01/2011
אני בשבוע 36
מאתמול אני מרגישה מידי פעם כאב חד במפשעה שבא ונעלם...(נמשך ממש כמה שניות ומרגיש כמו זרם חשמלי)
מה זה?
האם ללכת להיבדק?
(אני מרגישה תנועות עובר כרגיל..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חד במפשעה - תגובה
ד''ר עפר תדמור12/01/2011ערב טוב
כאב חד במיפשעה בשבוע כזה יתכן שזה כלום ויתכן רמז לבקע ( שבר ) פמורלי
כדאי להיבדק
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות סקר ביוכימי טרימסטר 1 - עזרהאבודה12/01/2011
שלום,
אני בהריון ראשון, בת 33, שבוע 15.
היום קיבלתי את תוצאות הסקר הביוכימי לטרימסטר ראשון:
גיל הריון מחושב לפי וסת 12.3
גיל הריון לחישוב הסיכון, מחושב לפי US 12.5
CRL 61.6 mm
NT 1.15 mom 1.30 mm
PASPP-A 1.17 mom 3045 mIU/L
Free Beta HCG 1.75 mom 66.2 ng/ml
סיכון לתסמונת דאון לפי גיל הנבדקת 1/560
סיכון לתסמונת דאון לפי גיל נבדקת +
תוצאות שקיפות עורפית (NT) + בדיקות ביוכימיות 1/2700
סיכון לטריזומיה 18 לפי גיל נבדקת +
תוצאות שקיפות עורפית (NT) + בדיקות ביוכימיות 1/10000
האם תוכלו לעזור לי להבין האם הסיכוי הוא גדול?
האם עליי להיות מודאגת מתוצאות כאלו?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות סקר ביוכימי טרימסטר 1 - עזרה - תגובה
תוצאות מצויינות הסיכון שלך הוא אחד ל 2700 לתיסמונת DOWN
זה סיכוי טוב מאוד
כמובן שזה לא שולל לחלוטין את הצורך בבדיקת מי השפיר אם את מעוניינת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאמאיה3412/01/2011
אם אני בשבוע 9+1
זה אומר שאני בשבוע עשירי או תשיעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירה
מיכל12/01/2011זה אומר שסיימת 9 שבועות מלאים של ההריון ואת ביום הראשון של השבוע העשירי...
למעשה ספירת השבועות נעשית כשהשבוע נגמר לכן זה תלוי איך את רוצה להסתכל על זה...כל רופא סופר זאת אחרת.
תחשבי על תינוק שנולד - הוא בן 0 ימים, וכשחוגגים לו שנה הוא סיים את שנת חייו הראשונה והוא למעשה מתחיל את השנה השנייה של החיים שלו..אז כשהוא בן שנה וחצי - את לא אומרת שהוא בן שנתיים, אבל בעצם הוא בשנה השנייה לחייו...
הבנת? זה אותו דבר לגבי שבועות ההריון....
מיום הווסת הראשון מתחילה הספירה ואת אומרת שאת בשבוע ראשון לאחר שהשבוע הסתיים - כלומר עברת כבר שבוע אחד...כך לגבי שבוע 9, סיימת אותו, ואת מתחילה לספור את הימים עד שתסיימי את השבוע העשירי...
מקווה שלא סיבכתי אותך ..
בהצלחה ושיהיה הריון תקין ומשעמם :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זהו שככבר חשבתי...
מאיה3412/01/2011כשאני צריכה לקבוע לשקיפות עורפית. לפי מה אני מחשבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקיפות
מיכל12/01/2011אם אני זוכרת נכון שקיפות עושים בסביבות השבוע 11-12 (אני לא לגמרי סגורה על זה)
אני היום בשבוע 36 ולכן כבר שכחתי :-)
את לא חייבת להיות בול ביום שבוע השבוע מתחיל או נגמר, זה צריך להיות משהו בסביבות הימים האלה...יום לפה יום לשם לא ישנה כלום - באחריות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לרופא - תגובה
ד''ר עפר תדמור12/01/2011בוקר טוב
הכי נכון להגיד 9+1
השאלה היא כמו יום אחרי יום הולדת שלושים לשאול אני בת שלושים שנה ויום או אני בת 31 שנה.
9+1 זה שבוע תשע ניגמר ויום בעשירי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !!!
מאיה3412/01/2011אתה עושה עבודה שראויה להערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי -פענוח תוצאותדנה12/01/2011
שלום אני בת 26 וחודשים להלן התוצאות שלי האם זה בסדר או כדאי לשקול מי שפיר ?
חלבון עוברי AFP MOM 1.18 טווח הנורמה 0.20-0.199
גונדוטרופין שלייתי HCG MOM 2.91 טווח הנורמה 0.16-2.99
אסטריול UE3 MOM 0.96 טווח הנורמה מעל MOM 0.34
הסיכון ללדת תינוק עם תסמונאת דאון לפי גיל ותוצאות הבדיקה 1:534
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי - ד"ר תדמור
התוצאה של אחד ל 534 היא בינונית
תוצאה לא רעה ולא טובה
כדי להעריך מצב צריך לדעת גם תוצאות שקיפות עורפית וסקירה מוקדמת
בכל אופן בסיכון של אחד ל 500 אין כיסוי של משרד הבריאות לבצע בדיקת מי השפיר אבל מומלץ ללכת ליעוץ גנטי לשקול בדיקת מי השפיר.
תוצאה של השקיפות טובה מאוד יכולה לשנות השיקולים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מוקדמתאור11/01/2011
היי אני בשבוע 16+4 ימים להריוני עשיתי סקירת מערכות בה הרופא רשם לי והפנה אותי לעשות אקו לב עובר בירור ויראלי ויעוץ גנטי בשאלת דיקור מי שפיר.
כמו כן כמות מי השפיר תקין,ושליה קדמית.
צרבלום 15.5.
גומה אחורית 3.3
חדרי מוח 7.1 מ"מ לגביי חדרי המוח המליץ לי לחזור שוב על מנת שיוכל לבצע בדיקה בחדרי המוח כדי לשלול שזה לא יגדל יותר,אני חוששת נורא.
אבחנות:
עורק טבורי שמאלי חסר
נצפה נוזל בכמות בינונית מסביב לחדר הימני והשמאלי.
לגביי כל שאר מערכות הלב וכלי הדם הכל תקין,כמו כן גם בטן ומערכת עיכול,ודרכי שתן ומין תקינים,מערכת עצבים מרכזית תקינה פרט לחדרי המוח 7.1 מ"מ
ופנים וצוואר תקינים(מרחק בין ארובות עיניים 25.2)
אודה לך אם תענה לתשובתי מה זה אומר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות מוקדמת - ד"ר תדמור
קודם כל לא לדאוג
אין ממצא אחד מדאיג מאוד
יש שני סימנים קטנים
הנוזל מסביב ללב לרוב תמיד נעלם
חדרי מוח 7 ממ זה בגבול העלין של הנורמה אבל תקין
עורק טבורי בודד מאוד נפוץ וכנראה חסר משמעות
אבל עקב הצירוף של הדברים מומלץ יעוץ גנטי
אם הרופא שביצע סקירה מבקש אקו לב ובדיקות חוזרות כדאי לבצע אותם
אבל לא ניראה לי שקיימת סכנה ברורה ומידית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקירת מערכות מוקדמת
אור12/01/2011אני ממש מודה לך ד"ר תדמור היקר.
אני יילך לשאר הבדיקות ולאקו לב הרבה יותר רגועה,מודה לך מקרב לב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת U.S הסבר..הדר11/01/2011
שלום,
היום הייתי פעם ראשונה בבדיקת U.S לגילוי גיל ההריון,
להלן התוצאות:
גיל ההריון:6.5
רקמה עוברית:הודגמה
דופק עוברי:הודגם
CRL- 3.8 מ"מ
מתאים לשבוע: 6.0 תחום הנורמה : 6.3- 5.4
כמות מי שפיר:תקינה
שחלה ימנית: הודגמה
שחלה שמאלית:הודגמה.
אני חייבת לדעת האם תוצאות הבדיקה טובות?
מדוע מופיע למעלה גיל הריון 6.5 ולמטה רשום שזה מתאים לשבוע 6.0??
ומה זה בדיוק CRL??
3.8 מ"מ זה תקין? אפילו שרשום ליד זה תחום נורמה אחר???
בבקשה עזרתכם!
תודה מראש,
הדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לפי הסדר??
הדר12/01/2011ישנן שאלות שנכתבו אחרי ההודעה שלי ושכבר נענו! לא פייר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת U.S ד"ר עופר תדמור
ד''ר עפר תדמור12/01/2011בוקר טוב
הבדיקה מצויינת
גיל ההריון הראשון הוא לפי הוסת שלך
גיל השני הוא לפי הבדיקה
הבדיקה קובעת את גיל ההריון לפי גודל העובר
גודל העובר נימדד מהרש לעכוז
CRL הוא המרחק ראש לעכוז
הגודל של העובר תקין בשלב זה
מומלץ כמובן לחזור על הבדיקה עוד שבועיים שלושה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)