מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
תודה רבה
אביטל20/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר מגהקמיכל10/01/2011
האם עוברים מגהקים?
אם כן - הכיצד זה יתכן? למיטב ידיעתי גיהוק נגרם בשל בליעת אוויר והרי העובר נמצא בתוך נוזל מימי (מי השפיר).
הייתי שמחה לקבל מידע על התופעה המוזרה הזו...
ובנוסף - האם יש קשר בין העובדה שהגיהוקים התחילו מאוחר לבין מועד הלידה המשוער? שמעתי דעות שאומרות שהעובר מתחיל לגהק כהכנה ללידה - האם זה נכון? האם זה אומר שהלידה מתקרבת? (נמצאת בשבוע 35+)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה - אודה לתשובתכם!!
מיכל11/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוף-למה לא עונים?
מיכל12/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת חבל שאין תשובה
אביטל19/01/2011זו שאלה שאני גם שואלת את עצמי.
האם יש משהו לעשות לטובת המסכן שצריך לגהק.
תודה ולידה קלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רופאה, אבל קראתי ש...
מישהי20/01/2011שלום לך.
קראתי במקורות רבים שכחלק מהתהליך אותו עוברות ריאות העובר במהלך ההריון (יש אולי שיקראו לזה "הבשלה") העובר מתרגל נשימה ברחם ע"י נשימה של מי השפיר!
לכן, גיהוקים הם מאד אופיינייים וכן הם אופייניים דווקא בשבועות "מאוחרים" (נראה לי שעוברים עושים זאת החל מסביבות סוף השליש השני, אבל אני לא מבטיחה לדייק).
בכל אופן- זה רגיל לחלוטין (ואני מניחה שאף מעיד על התפתחות תקינה של מערכת הנשימה).
רפואה שלמה,
ש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון חומצה פוליתמירב10/01/2011
שלום,
רופא הנשים שלי רשם לי מינון של חומצה פולית של 400mcg.
כאשר רכשתי את הכדורים לא היה ברשותי המרשם ולקחתי 5 מ"ג.
אני בשבוע 4.
האם ישנה בעיה להשתמש במינו גבוה יותר ממה שניתן לי ?
תודה,
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון חומצה פולית - תגובה
ד''ר עפר תדמור10/01/2011ערב טוב
לעניות דעתי כדאי ומומלץ להשתמש במינון הגבוהה של 5 מ"ג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקד אקוגניאני10/01/2011
שלום. אני בת 33 ובשבוע 34. היום עשיתי אולטרסאונד גדילת עוברובדיפם הטכנאית רשמה סיכום בדיקה: נצפה מוקד אקוגני בחדר שמאל של הלב. מתחילת ההריון עברתי את כל הבדיקות הדרושות - שקיפות עורפית, סקירות ומי שפיר. הכל יצא תקין.האם יכולה פתאום לצוץ בעיה שלא התגלתה בכל הבדיקות הקודמות או שהאולטרסאונד "טעה"? הרופא שלי שלח אותי לאקו לב עובר. מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקד אקוגני - ד"ר עפר תדמור
מוקד אקוגני הוא הסתיידות קלה על השריר שסוגר ופותח המסתם בלב.
זה לא מום לב
זה יעלם וחסר משמעות אחרי הלידה
המוקד מקלקל מעט את הסיכון לתסמונת דאון
סימן סטטיסטי חלש
מעלה מעט מעט את הסיכון
אם החלבון עוברי והשקיפות היו תקיניים אז הסכנה קטנה
הרופא שלך שלח אותך לאקו לב עובר
כיוון שלדאון יש מומי לב הרופא שלך חשב שבדיקת אקו לב אם תהיה תקינה תוריד עוד יותר את הסכנה לדאון
לסיכום אם חלבון עוברי ושקיפות תקיניים אין סכנה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגיעוןדנה10/01/2011
שלום, אני בשבוע 17+4 האם אפשר להשתמש ברגיעון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
דנה12/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה חלבון עובריענבר10/01/2011
שלום,
אני בת 29 ,בשבוע 18. עשיתי בדיקת חלבון עוברי שבוע שעבר וקיבלתי את התוצאות הבאות:
:נתוני הריון: שבוע הריון: 17.2 משקל: 67 מס.עוברים: 1 גיל: 29.4
ערכי ייחוס חציון תוצאה
AFP 84.30 NG/ML 2.07 MOM ( < 2.00 MOM )
HCG 26.20 IU/ML 1.28 MOM ( 0.20 - 3.00 MOM
UE3 3.78 NG/ML 1.12 MOM ( 0.15 -99.99 MOM )
סיכונים: הסיכון המשולב לתסמונת דאון לפי הגיל והבדיקות 1:6869
הסיכון לתסמונת דאון לפי גילך בלבד 1: 980
הרופא אמר לי שאני צריכה ללכת לעשות בדיקת מי שפיר.
למה בעצם צריך אם הסיכון המשוקלל הוא 1:6869? שזה סיכון ממש קטן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה חלבון עוברי - תדמור
הסיכון שלך הוא אחד ל 6869 שזה סיכון טוב
החלבון עוברי 2.07 מום שזה טיפה גבוהה ויתכן ומחייב סריקה מורחבת
אין סיבה צועקת לבדיקת מי השפיר
אולי הרופא התכוון שבאופן עקרוני מי שפיר רעיון לא רע.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה מגרדתסלי09/01/2011
שלום שמי סלי ואני בהריון שבוע 35 ,יש לי בשפתיים התחתונות חבורות מאין פטרת מרחתי אגיסטן וזה מרגיע אותי כי נאמר לי שמותר בהריון האםזה אולי נפיחות כהרגלה בהריון שכלי דם מתרחבים זה כבר ידוע לי זה גם הריון שני
מה לעשות סלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה מגרדת - תגובה
ד``ר אריה לידור09/01/2011שלום לך
יכולה להמשיך במריחת אגיסטן לפי הצורך.
הנפיחות תופעה נורמלית בהריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטריה
סלי10/01/2011שלום לך ד"ר
אני ממשיכה למרוח אגיסטין, השאלה שלי האם זה הרפס כמו שציינתי לך ,מאין בליטות כמו חבורות בשפה אחת ולא מגרד ,אני מודאגת כי בלידה לא רוצה להדביק את הפעוט שלי,ואז אם ישנה בעיה צריך שבחדר לידה ידעו מיזה שיביאו טיפול מונע ככה קראתי באינטרנט
האם קיימת חייה כזאת
סלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליה נמוכה שבוע 22גליה09/01/2011
שלום רב,
הריון שלישי, שבוע 22.
בסקירה הראשונה בשבוע 15 נצפתה שיליית פתח מלאה.
בשבוע 21+6 ביצעתי סקירה שנייה (מורחבת) בה נאמר לי כי השילייה שלי היא אחורית נמוכה מרוחקת 2.5 ס"מ מהפה הפנימי.
1. האם חלות עליי הגבלות כלשהן? עד כה נמנעתי מיחסי מין, אוננות, הרמת דברים כבדים (הבת הקטנה שלי שוקלת 13 ק"ג) ופעילות גופנית..
2. כמו כן, האם הלידה כעת צפוייה להיות וגינלית?
תודה רבה על עבודתך והשקעתך!
גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיליה נמוכה שבוע 22 - תגובה
ד``ר אריה לידור09/01/2011שלום רב
השליה אכן נמוכה אך מיקומה אינו מצריך הגבלות כלשהן ובוודאי מאפשרת לידה וגינלית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ענת10/01/2011זה מה שאעשה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת GBSענת09/01/2011
לקחתי מהרופאה שלי הפניה ושני מקלונים- היא הדריכה אותי לקחת פעמיים משטח מפתח הנרתיק- אך בכל מקום כתוב לקחת משטח מהנרתיק ואחד מפי הטבעת.
בחלק מהמקומות כתוב בכלל לעשות את המשטח עם אותו המקלון.
אני מבולבלת!
אשמח להדרכה מדוייקת לביצוע הבדיקה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת GBS - תגובה
אכן יש לקחת דגימה מהנרתיק עצמו ומפי הטבעת גם כן
גשי לרופא שלך לנטילת הדגימות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGBS
ד"ר לידור10/01/2011שוב שלום
לדעתי הרופא הוא זה שצרי ך לקחת את הדגימות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה קטנה...
ענת09/01/2011תודה רבה!
שאלה אחרונה- היא נתנה לי את המקלונים כדי שאעשה את המשטח לעצמי...
אז להשתמש בכל מקלון בנפרד נכון?
אחד לפתח הנרתיק והשני לפי הטבעת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGBS
מיכל10/01/2011שלום
אני בשבוע 35+ ולאחרונה ביצעתי את הבדיקה בהתאם להנחיות שקיבלתי מהרופא
הוא נתן לי מקלון אחד והסביר לי להכניסו לנרתיק ולחכחו היטב בדפנות ולאחר מכן, באמצעות אותו מקלון לגעת (תוך כדי חיכוך גם כן) בפי הטבעת...
זה הכל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץמירב09/01/2011
שלום ערכתי בדיקות היום (9.1) והתוצאות:
E2 - 925, LH-16.8, PROGESTERON-1.6
בבדיקות שנערכו ביום שישי 7/1 התוצאות היו:
E2-608, LH-9.6,PROGESTERN-1.6
ובבדיקות שנערכו ב- 5/1 נמצא:
E2-362,LH-9.4,PROGESTRON-1.8
מה זה אומר ? האם היום יש ביוץ ? (אני לא בטיפולים הורמונליים כלשהם)
אנחנו כבר כמה ימים מקיימים יחסים יום כן יום לא.
האם להמשיך במתכונת הזו ? האם כדאי בימים אלה לקיים מדיי יום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
על פי הבדיקות שלך מהיום את בעיצומו של ביוץ. כדאי לקיים יחסים היום וגם מחר.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תוצאות מבדיקות הדם היום
מירב11/01/2011בבדיקות היום יצא: E2-1408, LH-89.5, PROGESTERON-4.9
להזכירך, לפני יומיים התוצאות היו: E2-925, LH-16.8, PROGESTERON-1.6
ונאמר שאני בעיצומו של הביוץ.
האם הבדיקות היום אומרות שהיה ביוץ ו"חלון ההזדמניות" נגמר ?
קימו יחסים שלשום ואתמול - ובימים שלפני כן יום כן יום לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תוצאות מבדיקות הדם היום
מירב11/01/2011בבדיקות היום יצא: E2-1408, LH-89.5, PROGESTERON-4.9
להזכירך, לפני יומיים התוצאות היו: E2-925, LH-16.8, PROGESTERON-1.6
ונאמר שאני בעיצומו של הביוץ.
האם הבדיקות היום אומרות שהיה ביוץ ו"חלון ההזדמניות" נגמר ?
קימו יחסים שלשום ואתמול - ובימים שלפני כן יום כן יום לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אפשר לבדוק האם יש הריון?קרסטינה09/01/2011
היי
אני חדשה פה
הווסת שלי היא 36 יום אני עכשיו במעקב זקיקים וגילית שיום הביוץ שלי הוא ביום ה20 למחזור
מחזור אחרון 20.12
מעקב זקיקים ב5.1 זקיק 16 רירית 7.5
ב7.1 זקיק 19 רירית9
וב9.1 אין זקיים יש הערה שהם קטנים ורירית 13
הרופא אמרה שהיוץ התרחש בסוף השבוע
מתי אני יכולה לבדוק האם יש הריון???
והם זה אומר משהו שהרירית גדולה??או שזה גודל נורמלי יחסית לתארכים?
אודה לתובה מהירה ושבוע טוב!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי אפשר לבדוק האם יש הריון? - תגובה
ד``ר אריה לידור09/01/2011שלום לך
בדיקת הריון מראה תוצאה חיובית (במידה ואת בהריון כמובן) החל מיום 12 שלאחר ביוץ. הרירית מתעבה לקראת ביוץ ומיד לאחר הביוץ
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 38- ירידת הפקק הרירי..רוחה09/01/2011
הבוקר ירד לי הפקק הרירי ויש לי צירים לא סדירים ולא מאוד כואבים כל 10-15 דקות מלפנת בוקר. האם להמשיך להשתמש היום בבלון האפי -נו כמו בשבוע האחרון או שכבר לא כדאי בשלב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 38- ירידת הפקק הרירי.. - תגובה
ד''ר יוסי הר טוב09/01/2011שלום
כדאי לגשת לבדיקה לראות אם את בשלבים התחלתיים של לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ובחילותלולה09/01/2011
לפני כשבועיים הפסקתי לקחת גלולות לאחר נטילת גלולות של 14שנה לפחות בכוונה להיכנס להריון ובשבוע וחצי אחרונים יש לי כאבי ראש (מיגרנות) וכאבים בבטן תחתונה אני כבר אחרי ביוץ(אני יודעת מתי כי אני מרגישה את הכאבים) אני מרגישה כאילו אני במחזור זה ממש כאבים של בטן כאילו מחזור וגם יש לי כל הזמן רצון לאכול. האם אלו תופעות לוואי של סיום לקיחת גלולות, מההורמונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן ובחילות - תגובה
לא צריכים להיות כאבי בטן ובחילות. אני ממליץ לגשת לבדיקת רופא מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלחת..שואלת09/01/2011
האם קיום יחסים במקלחת / אמבטיה מפחית את הסיכוי לכניסה להריון:?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקלחת.. - תגובה
ד``ר איילון לחמן09/01/2011שלום.
מקלחת לא מוכרת כאמצעי מניעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההמלצה היא לקיים יום כן יום לאדנית09/01/2011
שאלתי היא : זיהיתי ביוץ לפי ערכת ביוץ אתמול ועשינו מיד אחרי. אח"כ נזכרתי שזה אומר שהביצית עדיין לא יצאה אלא בדרך. ההמלצה היא יום כן יום לא גם במצב כזה? הקימפור של אתמול יספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההמלצה היא לקיים יום כן יום לא - תגובה
ד''ר יוסי הר טוב09/01/2011אם קיימת יחסים מייד לאחר הביוץ זה מספק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
סלי10/01/2011ואם מקיימים יחסי מין בדיוק ביום הביוץ יש מצב שלא ניקלט שאלה מעניינת מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אדמתמיטל09/01/2011
שלום,
ילדתי לפני כחמישה חודשים. בתחילת ההריון הרופאה אמרה לי שכדאי לי להתחסן בחיסון אדמת אחרי הלידה.
הלכתי היום לרופא נשים אחר שאני מטופלת אצלו והוא אמר לי שהתוצאה היא גבולית ואני לא צריכה לעשות חיסון כי אני מחוסנת.
התוצאה היא 29.3. קראתי שמשלושים זה מחוסן.
האם עליי לעשות שום חיסון או לא?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון אדמת - תגובה
בין 15 ל 30 זה חיסון עם רמת נוגדנים נמוכה מעט.
יש בטיפת חלב הוראות משרד הבריאות לגבי מצבים אלו. ברמת נוגדנים כזו אין צורך לחסן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)